Sunday, March 25, 2012

Umpikuja

Sunnuntaita lukijat! Nyt olemme virallisesti siirtyneet kesäaikaan, vaikka ei ehkä ulos katsoessa siltä näytä ;)


Mulla on pieni umpikuja, johon toivon hartaasti saavani teiltä neuvoja. Tai voiko tätä enää pieneksi umpikujaksi sanoa kun asia on ollut mielessä ratkaisemattomana lähes kaksi vuotta...
Kyseessä on siis makuuhuoneprojekti! Kuten aiemmin olen kertonutkin, makuuhuoneemme siirtyy kesään mennessä takaisin alkuperäiselle paikalleen ja tämä ihan sen vuoksi, että tähän nykyiseen makuuhuoneeseen paistaa aamuaurinko eikä se ole meidän kummankaan mieleen kun siitä saa nauttia aamuviidestä lähtien...


Uusille lukijoille ja muutenkin vain muistin virkistykseksi meidän alkuperäisen makuuhuoneen kuvia löytyy mm. Makuuhuoneen muodonmuutokset -postauksestani.


Nyt siis mietin tuota päätyseinää enkä enää edes muista monettako kertaa näiden lähes kahden vuoden aikana, huoh... 

Vaihtoehtoja tulee tässä:


* tapetti: jokin mielellään valkoisella pohjalla oleva tapetti, sillä huone on pohjoisen puolella ja päivänvaloa tästä syystä rajallisesti. Tapetin sävymaailma mustavalkoinen, hehheh... Tapetti täytyisi laittaa koko seinään, koska huone on sen verran pieni että osittainen tapetointi voisi näyttää tyhmältä.
*fototapetti: tällainenkin vaihtoehto on eli jokin kiva kuva tapetoituna seinään, mustavalkoinen olisi tietysti paras vaihtoehto. Mutta mitä kuva voisi esittää? Pitäisi kuitenkin olla sellainen kuva, johon ei kovin äkkiä kyllästy, sillä etsin nyt jotain pysyvämpää ratkaisua tähän huoneeseen. Erään blogilleni tarjotun yhteistyöprojektin tiimoilta etsiskelinkin jo mahdollisia kuvia, vaihtoehtoja on tuhansia!, mutta en osannut päättää :/
* maalattu seinä: tämä on ehkä huonoin vaihtoehto... Seinän voisin kuvitella maalaavani jollain vaaleanharmaan sävyllä, mutta muistan liian hyvin sen harmaan maalin metsästämisen vaikeuden: aina ne sinertää tai taittaa vihreään, joten no thanks...
Vai pitäisikö seinä jättää ennalleen, valkoiselle maalipinnalle?
* sängynpääty: mistä materiaalista ja millainen sängynpääty ylipäätään? Aluksi mietin sängynpäädyn lavastamista tapetilla ja jonkinlaiset mustat listat kehyksiksi... Mutta sitten mietin, että jos makuuhuone taas jonain päivänä siirtyy pois tästä huoneesta, jää sängynpäädystä hiukan outo yksityiskohta huoneeseen ;)

Kyllähän näitä vaihtoehtoja riittää, joten ei ihme että oon ihan umpikujassa! Keksittekö näiden lisäksi vielä jotain muuta vaihtoehtoa?
Ärsyttää kun en keksi ratkaisua ja koska tunnen itseni, tiedän että ratkaisun täytyy olla sellainen wau-juttu; siis sellainen, josta innostun ihan suunnattomasti. Silloin tiedän että oon tehny oikean päätöksen eikä sitä tarvitse katua! 
Meillä on miehen kans ollu aina hyvä työnjako: minä suunnittelen ja hän toteuttaa (ja minä autan siinä), joten tähänkään asiaan hän ei ole kovin painavaa sanaa sanonut. Hänet tuntien tiedän, että hän odottaa minun tekevän päätöksen ja vain kertovan, milloin projekti alkaa :D. Sen verran hänestä sain irti, että hän olisi tapetin kannalla, mutta millainen tapetti... Mun mielessä pyörii ainoastaan tämä ensimmäisen asuinvuoden keittiömme välitilaa koristanut tapetti:


 Mies pohti oisko tuo liian raju, mitä te ootte mieltä? Lisäksi tuossa on sellainen epävarmuustekijä, etten tiedä saako tuota tapettia enää, koska en ole vielä käynyt kysymässä...
 Enempää en tätä pakkaa sekoita, vaan kerron omassa postauksessaan yöpöytiin ja yöpöydänvalaisimiin liittyvistä suunnitelmistani :)

Nyt jään odottelemaan teidän mielipiteitä eli ei muuta kuin näppäilemään!

79 comments:

 1. Niinhän se menee meilläkin; minä suunnittelen ja mies toteuttaa:) Tapetin laittaisin, mutta en kyllä osaa sanoa millaisen...voisihan se olla jotain synkempääkin sävyä kun on kuitenkin makuuhuone kysymyksessä, eikä valolla ehkä sellaisessa tilassa ole niin suurta vaatimusta....

  ReplyDelete
  Replies
  1. niin tuntuu vaan et joku tumma synkentää huoneen ja kuitenkin pidän valoisasta yleisilmeestä kotona. tumma tapetti myös pienentää huonetta mun mielestä... ääh ku vaikeeta :D

   Delete
 2. Jos mä saisin valita, laittaisin mustavalkoisen fototapetin ja sitten vielä sängynpäädyn.. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. mutta millainen fototapetti ja millainen sängynpääty? :)

   Delete
 3. Mä en laittais tuota kuviotapettia joka seinälle, saattais olla aika levoton. Yhdellä seinällä olis kiva. Fototapetista tuli ekana mieleen joku mustavalkoinen kaupunkinäkymä, jos semmosesta tykkää. Tai joku mustavalkokuva kisuista.. =D
  Entäs joku musta suuri sisustustarra valkoiselle pohjalle?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaana! miten sä voit edes kuvitella et muka harkitsisin tuota joka seinälle :D päätyseinästä nyt on vain kyse :D
   fototapettiin on kyllä riski kyllästyä...
   sisustustarra ei ehkä nyt tuu kyseeseen tai mistä sitä tietää jos löytyiski joku ihan super!

   Delete
  2. Hih, lukuhärö.. luin, et koko huoneeseen, vaiks luki, että koko seinälle. =D Saattais olla joo aika psykeelinen olo, jos tuolla vetäsis kaikki seinät. Viikon päästä valmista kamaa pehmustettuun huoneeseen.. =)

   Delete
  3. joo goodbye levolliset unet :D

   Delete
 4. Mä olen sängynpäädyn kannalla, koska sen voi siirtää halutessaan muualle. Joku ehkä tämän tyylinen:
  http://2.bp.blogspot.com/-2LYy6jJgdAo/Tn9ziCNyY5I/AAAAAAAAEVQ/YJICObgzhio/s640/Pictures.jpg

  Tai sitten mustavalkoinen sängynpääty?

  ReplyDelete
  Replies
  1. oi tollasta mäkin oon miettinyt, tuo on kyllä ihana!!! täytyis varmaan teettää tommonen vai mitä luulet... mistä blogista nuo kuvat on lainattu ni voisin käydä visiitillä :P
   ajattelin et pääty ois musta tai valkoinen eli yksivärinen ja vaikka keinonahkaa :)

   Delete
  2. Blogi oli tämä:
   http://hanna-powderroom.blogspot.com/2011/09/musta-sangynpaaty.html

   Ellokselta löytyy sekä mustana että valkoisena:
   http://www.ellos.fi/d/Koti-Huonekalut-Sangyt-patjat-Sangyt/_/N-1z141vgZ1z141o7?Nr=308696

   Delete
  3. ok kiitos tiedosta :))

   Delete
  4. se valkoinen onkin beige ja pääty on liian leveä meidän sänkyyn... mutta kiitos sulle joka tapauksessa Heidi!

   Delete
 5. Johan pahan pistit:)
  Tuo tapettisi olisi oivallinen sängynpäätyseinälle (jos sitä ei enää keittiössä käytetä) tai tekisit siitä sängynpäädynmallisen, mutta se rajaa käyttötarkoitusta myöhemmin, kuten itsekin sanoit. Saahan sen aina kyllä pois:) Muut seinät silloin valkoisia. Jokin kaupunkitapetti olisi kyllä mahtava: onko teillä hyvää lomakuvaa, jostain matkakohteestanne ja siitä teettäisitte sen mustavalkoisen tapetin?

  Nävin kurkkaamassa Heidin vinkkaamaa sängynpäätyä ja se sopisi teille hyvin, jollei vain ole liian massiivinen. Ja joo, musta ei ole mitään apua tässä valinnassa, sorry! Tiedän tunteen, vaikeeta on, kun päätös pitää tehdä ja entä jos mieli muuttuukin tai haluaa vaihtelua.... Hyvää sunnuntaita anyway!

  ReplyDelete
  Replies
  1. se on vaan hiukan haasteellista teettää tapetti omasta kuvasta, siis että se onnistuu koska tapettihan on valtavan suuri :) täytyy miettiä!
   tää on kyllä tosi hankala päätettävä, ärsyttävää ku ei tiiä mikä ois hyvä :/
   kivaa sunnuntaita sullekin :)

   Delete
 6. Hei!

  Minäkin kallistuisin tuollaisen edellämainitun sängynpäädyn kannalle. Kuviolliset tapetit ovat kyllä näyttäviä, mutta kun kyse on sängynpäätyseinästä, niin saattaa tulla levottoman näköinen, jos petaa sängyn kuviollisilla tekstiileillä (teillä kun on niitä ihania mustavalkoraidallisia yms.) Minusta se Cole&sonin koivutapetti on myös tosi kaunis..huoh, vaihtoehtoja on liikaa :)

  Itsellä makkarissa vähän samantyyppinen "ongelma". Olen päättänyt laittaa makkariin sängynpäädyn, mutta malli ja toteutus vielä hakusessa. Meillä on muuten tämänhetkisen työhuoneen/vierashuoneen seinä tapetoitu tuolla mustavalkoisella kuviotapetilla. Haluaisitko, että laitan sähköpostiisi jonkun kuvan siitä?

  T. SM

  ReplyDelete
  Replies
  1. vaihtoehtoja tuntuu kyllä olevan liikaa!
   kiitos, laita vain mun sähköpostiin kuvaa! varmasti kaunis huone :))

   Delete
 7. Moi,

  Tapettisi on ilmeisesti tämä http://www.cello-info.com/index.php?com=1&maingroup=6&subgroup=6&product=16246 ?

  Tätä saa vielä K-raudoista ja Rautiosta:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. JOOOO!!!!!!!!!!! tosi ystävällistä, kiitos sinulle :)

   Delete
 8. Laitan kuvan huomiseen mennessä :) Siitä ainakin näkee, miltä suurena pintana näyttää. Itse en ole siihen kyllästyny (ainakaan reilussa vuodessa), vaikka se näkyykin osittain meidän olkkariin. Ja sitä tosiaan myydään vielä :)

  T. SM

  ReplyDelete
  Replies
  1. juups, ei hätää :)
   odotan mielenkiinnolla!

   Delete
 9. Moi,

  Minä ehkä laittaisin tuon tapetin yhdelle seinälle ja sängynpäätynä olen ihastellut sekä Valkoisen Harmajan toteutusta että Iskun Hohto päätyä
  http://www.iskukoti.fi/koti/actions/customer_base/product/ProductView.action?naviSection=products&productId=2494226 (Iskun päädyssä vaan kun tulee tuo raha vastaan ;) ) Tosin tuon tyylisen varmasti saisi myös jollain puusepällä teetettyä paljon halvemmalla.
  Hankala päätös kyllä, vaihtoehtoja kun löytyy..
  - A -

  ReplyDelete
  Replies
  1. joo Suvin blogissa usein ihastelen tuota päätyä myös :) se on kauniin yksinkertainen!
   joo ihan auki vielä suunnitelmat, en saa mistään kiinni :/

   Delete
 10. Tapetoimme joulukuussa jo kotoa pois muuttaneen tyttären huoneen päätyseinän tuolla samaisella koukerotapetilla, sillä erotuksella, että koukerot ovat hopean/harmaan väriset. Tykkään tosi paljon. K-raudassa oli molempia värejä.
  -Nuppu-

  ReplyDelete
  Replies
  1. pitääpäs katsastaa tuo harmaan sävyinenkin vielä! :)

   Delete
 11. Heip! Mites joku valkoinen hopeakuvioinen tapetti? Valkoinen sängynpääty sopisi kyllä ihanasti teidän makkariin. Jos sen valokuvatapetin laittais, niin voisiko aihe olla pariskunta itse mustavalkosävyissä toteutettuna?
  T:H

  ReplyDelete
  Replies
  1. no se vois kyllä olla yks vaihtoehto...
   meistä ei taida olla sellaista kuvaa, josta sais tehtyä tapetin, täytyy olla sen verran laadukas kuva ku tapetti on melkoinen suurennos :D

   Delete
 12. Hei S! Ensimmäistä kertaa kommentoin, vaikka olen lukenut blogiasi jo pitkään. :)

  Oletko ajattellut päätyyn sellaista vaihtoehtoa, että sängynpääty+valkoinen iso peili ja siihen tekstitarra? Peili toisi lisää tilan tuntua huoneeseen ja vaikka huone joskus muuttuisi, ei peili sillä paikalla näyttäisi hassulta? Meillä on Hiipakalta iso valkoinen sängynpääty ja Ikeasta iso valkoinen peili. Jos haluat käydä vilkaisemassa kuvia, voit käydä blogissani http://bunnymode.blogspot.com/2011/08/now-its-done.html

  Kiitos ihanasta blogistasi! Teidän kisulaiset on muuten hurjan söpöjä ja osaat ottaa niin hyviä tilannekuvia aina. Meiltäkin löytyy kissuja kaksin kappalein. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. no heippa ja kiva että päätit jättää merkkiä tänne kommenttiboxin puolelle :))
   en ollut ajatellut tuota vaihtoehtoa eli vaihtoehdot sen kuin vain lisääntyvät :D kävin katsomassa teidän makuuhuonetta, oli oikein kivan näköinen ja se on totta että peili avartaa tilaa! näin teidän kisujakin siellä blogissa, söpöläisiä!
   kiitos sulle tosi kivasta kommentista :)

   Delete
 13. Taika Hopea? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. hmm ei nyt ihan tullu selvää mielikuvaa millainen se on, täytyypä tutkailla asiaa :)

   Delete
 14. Voi kuule! Tiedän niin tuon tunteen! Me vaihdettiin jo makkari takaisin "kesäpaikalle" eli pohjoispuolen makkariin ja siellä oleva tehosteseinä on maalattu, joka ärsyttää nyt jostain syystä ihan älyttömästi, kun muutimme kokovalkoisesta sinne takaisin. Jos jostain löydät upean sängynpäädyn, niin hommaa se! Ylempänä linkattu pääty oli aivan ihana kyllä. Tapettia laita vain, jos siitä tykkäät ku hullu puurosta... :)

  ReplyDelete
 15. Unohtui sanoa, että itse löysin vahingossa viime talvena täydellisen harmaan Teknoksen sisämaaleista! Ei taita meillä mihinkään! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tapettia laita vain, jos siitä tykkäät ku hullu puurosta...
   tuo sinun kirjoittama lause jäi soimaan mun päässä, kiitos! sain ajattelemisen aihetta :)
   oisko sulla sitä harmaata maalikoodia? ottaisin ilomielin vastaan!

   Delete
  2. Hihi :) Tapetti jotenki on mulle vaan niin lopullista,(vaikka ei oikeasti olekkaan) että ite en laita ellei tosissaan oo ihan superia :) Sen harmaan koodi on NCS S 1500-N.

   Delete
  3. joo onhan tuo hyvä periaate! kiitos koodista :)

   Delete
 16. Hei!
  Omasta mielestäni oikeanlaisen tapetin löytäminen on niin tuskallista (ja joskus jopa mahdotonta ainakin tällaiselle nirsoilijalle) että kallistun ehdottomasti sängynpäädyn puoleen! Sängynpääty voisi olla kangaspäällysteinen ja musta jolloin se toisi mukavasti ryhdikkyyttä ja kontrastia makuuhuoneeseen. Tai miksei joku tummanharmaakin olisi kiva. Jos jotain vähän villimpää ja erikoisempaa ratkaisua haluaisi niin tällainen "jättisängynpäätykin" voisi olla ihan hauska: http://www.housetohome.co.uk/bedroom/picture/minimal-bedroom (valkoisena). Sulla on niin näppäränoloinen mies että hän varmasti pystyisi itse tekemään haluamasi sängynpäädyn, koska minusta sängynpäätyjä on huonekalukaupoissa todella huonot valikoimat! Jos sattuu joskus harvoin löytämään mieluisen mallin niin sitten sillä onkin hintaa lähes tonni :/

  Luota vain omaan makuusi, niin hyvä tulee! :) En jotenkin osaa kuvitella että epäonnistuisit, päädyt sitten mihin ratkaisuun tahansa.

  -U

  ReplyDelete
  Replies
  1. luulen et sängynpääty ois joko valkoinen tai musta, keinonahkainen, jotain selvää sentäs :D
   joo mieheltä alustavasti jo kyselinkin et oisko halukkuutta väsätä pääty itse, tuli aika neutraali vastaus eli päättelin siitä et taitais olla ;). tosin aikaa meillä on nyt kyllä hiukan rajallisesti, kaikenmoista meneillään... ja ennen toukokuuta pitäis nää projektit saada alta pois, pihahommat vie nimittäin meidän koko kesän.
   voi kiitos tsempeistä, olipa ihana kuulla! jotenkin oon nyt ihan hukassa tässä hommassa että epäonnistuminen on täysin mahdollista... tosin ehkä odotan ja oon tekemättä mitään jos sitä vahvaa tuntumaa jostain ei synny :)

   Delete
 17. Moikka,
  minä laittaisin tapetiksi valkoisen, jossa on hohtavia koukeroita.Sängynpäädyksi löysin tämän ohjeen, jonka aion itsekin koittaa tehdä kun pääsen tässä omassa rempassa siihen pisteeseen.. eli tämä:
  http://kirppunimeltamandi.blogspot.com/search/label/DIY
  :) maija

  ReplyDelete
  Replies
  1. tuollainen hohtava koukerotapetti meillä on jo vessassa, joten en ehkä sen vuoksi halua makuuhuoneeseen...
   Kirppu nimeltä Mandi -blogissa oon kans nähny tuon postauksen, hyvät ja selkeät ohjeet Jenni laatinu siihen!

   Delete
 18. Hei! Kiva kun löysin tänne :) Mutta minä ehkä laittaisin tapetiksi raitaa, raita sopivassa suhteessa hiukan aina pidentää/suurentaa huonetta. Jos itselleni tekisin laittaisin harmaan/valkoisen/ tai hopea/valkoisen raitatapetin ja raikkaan puhtaan valkoisen selkeän suoran sängynpäädyn. Sitten mustaa kivasti ja paljon tyynyihin jne. torkkupeitoksi. Näin pieni huone tuntuu isommalta ja musta korostuu kivasti harmaata vasten.
  Tässä vinkki jos itse siis itselleni tekisin niin vinkki sinulle :)
  Mukavaa viikkoa toivottaa Wilhelmiina kotiliesi blogista

  ReplyDelete
  Replies
  1. heippa ja lämpimästi tervetuloa :)
   kuulostaa hyvältä tuo sinun vaihtoehto! mietin vain ku meillä on jo yhdessä makkarissa raitatapettia ja aulassakin, ni oisko vähän liikaa jos tässäkin makuuhuoneessa... tosin oon melkoinen raitafani ;)
   kiitos ideoista!

   Delete
 19. Olen nähnyt tuota tapettia vielä kaupoissa. Muistan sen siitä kun kaupittelen sitä valko-harmaa sävyinä tytöille.

  Mä laittaisin ehkä tapetin tuohon päähän, mutta sitten pääty voi ehkä sekoittaa sen... tai sitten ei ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. niin.. mä mietin et joko tapetti tai sitten sängynpääty, ei molempia. tulis liikaa kaikkea yhdelle seinälle ja seinällä on jo ikkunakin. varsinkin kun kyseessä on vain neljän metrin levyinen seinä :)

   Delete
 20. Vaalean harmaa ehkä hiukan hohtava tai sit sellasen pehmeän näkönen matta harmaa (tunto maalit vois tähän sopia) seinä, sit tuo linkissä ollut sängynpääty keinonahkaisena, valkoisena ja sivuille yöpöydät tms kuitenkin että saa kauniin valaistuksen, joka hohtaisi harmaalle seinällekin, verhot ja/tai matto vois olla mustat jotta saat sitä kontrastia josta tykkäät.
  nim:white

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos mukavista mielikuvista, mitä tästä sun kommentista sain :). tuli ihana tunnelmallinen makuuhuone mieleen ja alkoi nukuttaa :D (mikä on ihan hyvä ku kello on jo yli puolenyön :P)

   Delete
 21. En tiedä ehdottiko joku jo tätä. Jättäisin seinän valkoiseksi ja laittaisin mustan tai valkoisen tauluhyllyn sängyn päätyyn. Sinne voi vaihdella sitten mielen mukaan tauluja, mutta myös esim rivi kivituikkuja tai vastaavia. Tai mitä muuta mieleen juolahtaa... T:satunnainen kävijä

  ReplyDelete
  Replies
  1. ei vielä ehdottanut ja tuo mulla on itsellänikin käynyt mielessä! kaapista löytyykin jo tauluhyllyjä ja myös lack-hyllyjä :) täytyy funtsia!

   Delete
 22. Mie kenties laittaisin peräseinälle jonkin tummanharmaan kuviotapetin, jossa olisi seassa jotain " luxusta" eli hopearaitaa tai jotain muuta kivaa. Tummanharmaa sopii hyvin musta-valkoiseen sisustukseen ja passaa hyvin usean tehostevärin kuten pinkin, turkoosin tai limen kanssa ( tyynyt, viltit jne.) Näin tuumaili Leena Lapista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. niin sopii, kaikki yhdessä niin neutraaleja värejä, joten tulee kuitenkin kivan harmoninen kokonaisuus :)

   Delete
 23. Minä ehkä maalaisisin joka tapauksessa päätyseinän jollakin hyvin vaalealla harmaalla. Jos laitatte tapetin, niin mielestäni tilaan sopisi jotain pehmeää, tuo esimerkki tapetti oli mielestäni liian voimakas kuvioineen. Jotenkin makuuhuoneeseen ajattelisi rauhoittavampaa maailmaa :) Mitäs jos sängynpäädyn jättäisi kokonaan pois, seinälle sängyn yläpuolelle voisi sijoittaa peilin kivoilla kehyksillä tai kivan taulun tai tauluhyllyn. Ihanaan kotiisi voisi sopia toki myös se kuvatapetti. Itselle tuli ensimmäisenä mieleen jokin mustavalkoinen kaupunkimaisema, mutta olisiko sekin makuuhuoneeseen vähän liikaa :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. hyvä pointti tuosta makuuhuoneen toivotusta rauhallisuudesta! yks idea mulla nyt on tuota päätyseinää ajatellen ja sitä ajattelin nyt ensimmäisenä testata :)
   jotenkin luulen että fototapettiin makkarissa kyllästyn, joten sen oon sulkenu pois.

   Delete
 24. Hej,

  Minä en laittaisi tapettia, koska seinällä on myös tuo kapea ikkuna ja se ei pääsisi oikeuksiinsa. Omalle seinälleni maalaisin varmaan koivuja, seinän vasempaan reunaan, sillä voisi jatkaa ikkunasta näkyvää maisemaa ja nukkua satumetsässä :) :)

  Myös irrallinen sängynpääty ja samanlevyinen päällystetty taululevy päädyn yläpuolella voisi toimia. Niihin on helppo vaihtaa kangas tai tapetti vuodenaikojen mukaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. joo tuo ikkuna-asia muakin siinä mietityttää...
   kiitos ideoista! :)

   Delete
 25. Minä laittaisin päädyksi suuren vaneri tai liimapuulevyn jonka tapetoisin tuolla koukerotapetilla. Toisen puolen voisi maalata mustaksi joten päätyä voisi tarvittaessa kääntää :) päätyä olisi helppo siirtää ja päällystää uudelleen JA se ei poissulje seinän tapetointia tai maalausta jatkossa. Huone on tosin minusta kaunis ihan noinkin :)
  Tarja

  ReplyDelete
  Replies
  1. mäki eilen ehdotin miehelle et sellanen vaneripäätykin vois olla vaihtoehto! sellainen et sänky nojais sen seinää vasten ni ei tulis mitään jälkiäkään :). ois kyllä kätevä ja helppo saada sillä vaihtelua!

   Delete
 26. Ehkä jokin sisustustarra... niitä löytyy paljon erilaisia ja sen saa vaihdettua helposti jos kyllästyy kuvaan...

  Tämä vaihtoehto ei oo mustavalkoinen mutta tulis kivasti pienesti väriä makkariin...

  https://www.hobbyhall.fi/p/fi/Sangynpaatytarra-Pariisi/314184/92329/92303/92324

  ReplyDelete
  Replies
  1. hei ja kiitos kovasti tästä vinkistä! mulle oli ihan uutta tietoa, että noin isoja sisustustarroja saa :)) alanpa heti selailemaan, siellähän oli vaikka mitä! se ois tosi kiva ku sais helposti pois, tapetti on hiukan eri poistaa...

   Delete
  2. Ole hyvä!
   Erilaisia sisustustarroja on valtavasti markkinoilla... Googlettamalla löytyy eri firmoja joilta saa tilattua vaikka itsesuunnittelemansa kuvion..

   Delete
  3. joo niinhän niitä on mut tollaset tapettityyliset tarrat oli mulle uutta :). oiskin huikeeta teettää tarra jostain omasta kuvasta, esim. matkakuvasta, wau mikä idea!

   Delete
 27. Jos löytyis sellainen tapetti jossa olis samantyylisiä koukeroita kuin teidän kylppärin laatassa, valkoisella pohjalla hopean harmaata. Sellaisen voisin kuvitella laittavani itelle :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. sellainen tapetti ois kyllä erittäin kaunis :))

   Delete
 28. Jos maalaaminen vielä on vaihtoehto, niin vinkkinä, että teknoksen väripaletista kaikki sävyt, joiden koodin loppuosa on N(neutral), eivät taitu muihin sävyihin vaan ovat puhtaan harmaita. Näitä harmaansävyt vaihtelevat ainoastaan tummuuden mukaan eli kuinka paljon mustaa pastaa maalipohjaan menee. Tietty aina tekstiilit, valot ja muut materiaalit aina vaikuttavat lopputulokseen.. Pyydät rautakaupassa myyjältä teknoksen viuhkaa niin nämä harmaat löytyvät kahdesta laitimmaisesta "sivusta". :)

  Ehdottaisin myös harmaaksi taitettua struktuurimaalia (esim aiemmin mainittu tunto; kolibri..), joka toisi elävyyttä, mutta olisi vielä hillitty.

  ReplyDelete
  Replies
  1. hei suurkiitokset tästä tiedosta! luulis että maalikauppiaat tuon tietäisivät, mut eipäs niin ollutkaan... kiitos tiedon jakamisesta :)

   Delete
 29. Mä täällä myös taistelen tapettivalinnan kanssa...laitettiin vierashuone remonttiin, ku kisut jo alkaneet poistaa vanhoja repsottavia tapetteja:D Tapettia haluan joka seinälle, huone on pieni ja sitä varjostaa edessä oleva terassi, joten valkoista haluan. Mutta siinä saisi olla jotain kivaa jujua, ettei ihan pelkkä valkoinen...ehdotuksia?
  Sun makkariin komppaan tota Hannan ehdotusta, valkoisella pohjalla jotain harmaata...tai sitten vain sellainen vaneripääty sänkyyn ja sitä voisi vaihdella, itse olen meijän makkariin sellaista aatellu, niin on helppo vaihtaa ku kyllästyy!

  ReplyDelete
  Replies
  1. kisut pistää töpinäks!
   oisko esim. sellasessa ideaa et kolmelle seinälle jokin vaalea/valkoinen perustapetti ja yhdelle kuviotapetti? sävyssä shampanja/hopea/helmiäinen..? esim. sellasta tyyliä ku meidän pääveskin taustaseinän tapetti?

   Delete
  2. Juu, sellaista ajattelinki, mut ku meillä on joka makkarissa yks seinä eri tapetilla ku muut, niin tuntuu, et alkaa jo toistaa ihtiään...Mut ois se kyllä kiva tuo sun ehdotus, näen sen tapetinki jo melkein silmissäni...eri juttu, löydänkö sitä tän paikkakunnan kaupoista:D

   Delete
  3. Oho, sainko vahingossa sun vastauksen katoamaan...?!?!:D

   Delete
  4. no sit ei jää oikeestaan muuta vaihtoehtoa (jos tapettia haluaa käyttää) ku tapetoida kaikki seinät samalla :D

   Blogger varmaan sekoili jotain, kyllä se mun vastaus vielä tuossa on :)

   Delete
 30. Mieki tässä vielä ehotan vaikka tiä jos joku on jo ehottanu nuita mitä laitan tuohon :)

  Fototapetti: teän kisuista joku ihana tilannekuva mustavalkosena :)

  tai

  Tapetti: esim. Laura Ashleyn tapetti (meillä makkarissa), joka kylläki on ihan vaalea mutta jos sitte esim ison canvastaulun teän kissoista mustavalkosena laittaa tai sitte isohko sängynpääty :)

  http://www.lauraashley.fi/app/shop/one/-/id/4464


  Sitte on vielä yks tapetti joka on harmaa-valkonen, ei niin tumma ko se Cole&Son vaan vaaleampi (meillä olohuoneessa ja tykkään koska ei oo niin synkkä/tumma ko kalliimpi):

  http://www.kodinterra.fi/market/kodinterra?a_Visit:tuote=hpy7l2tqvcz0y37g&kategoriaTunniste=Kuitutapetit&path=PINTAMATERIAALIT%2FTapetit%2FKuitutapetit&myymala=Kodin+Terra+H%C3%A4meenlinna&paikkakunta=H%C3%84MEENLINNA&osuuskauppa=H%C3%84MEENMAA&pageName=Main

  Ja onneksi nykyään tapetit saa irrotettua jos haluaaki parin vuojen päästä jonku toisen :D tai jospa löytyy joku nettikauppa joka tekkee teän kisuista iiiiison sisustustarran :D

  Tsemppiä pähkäilyyn <3 Tiän kuinka vaikia on valita SE oikia mikä se sitte onkaan :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos paljon Satu ehdotuksista! täytyypä oikein ajan kanssa näihin tutustua :))
   kissojen kuvaa seinälle ei oo tulossa, vaikka se ihana oiskin :D

   Delete
  2. Okkei :D Meillä taas meän kisuista on makkarissa iiiiso taulu ja olohuoneessa hieman pienemmät :D Ja mie tykkään sen takia tuosta koivutapetista ku mie rakastan koivuja ja meän pihallaki niitä on, tiän ettei kaikki tykkää :D varsinki ko ne tiputtaa ne hurjat määrät lehtiä alas maahan :D Tsemppiä kuitekki ratkasuun <3 Mielenkiinnolla jään oottaan kuvia uuistuneesta seinästä :) Se kukkafototapetti teän yhessä huoneessa on muuten tosi upea <3

   Delete
  3. mä tykkään kyllä koivuista, mut tapettina en ehkä niinkään... ja meidänkin pihalla on useita koivuja, eipä ne lehdet haittaa :D
   joo saapa nähä mitä tonne makkariin päätyy, en tiiä vielä itekkään, heh! kiitti tsempeistä <3

   Delete
 31. Meillä on makuuhuoneessa yhdellä seinällä tuo samainen tapetti ruskeana. Laitettu 2,5 vuotta sitten, nyt tarraisin ehdottomasti kiinni mustavalkoiseen. :) No, onneksi muutetaan kohta, niin ei tarvitse repiä irti. ;) Pohdin juurikin sitä, tuleeko huoneesta ihan psykopaattimaisen levoton tuommoisella koukerotapetilla, mutta kuvio itseasiassa rauhoittuu isolla pinnalla ja näyttää to-del-la makealta.

  Hiemanhan tapetti on päässyt tyynyjen kohdilta kulumaan, mutta jos jäisin nykyiseen asuntoon asumaan pidemmäksi aikaa, vaihtaisin tapettia joka tapauksessa noin 2-3 vuoden välein. Joten pienet elämänkään jäljet eivät haittaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. joo totta, ei tuu liian levoton ku pitää tapetin vain yhdellä seinällä ;)
   joo pääty kyllä suojaa taustaseinää, mut tosiaan tuleehan sitä seinää uudistettuakin!

   Delete
 32. Miten ois tällanen just sängynpäädyn kohdalle?
  http://www.yourdecoshop.fi/en/Shop/detail/Id/10182669/?typeGroup[]=Wallpaper&typeGroup[]=WallTile&typeGroup[]=WallTattoo&type[]=WallTileSingleColour&category[]=GROUP8e0791c53ea70747a89bde2218540d33&category[]=GROUPe0aa337a094350b002d0e33f723a2fb0&offset=0&

  tai tämä :

  http://www.yourdecoshop.fi/en/Shop/detail/Id/10188769/?category[]=GROUP8e0791c53ea70747a89bde2218540d33&category[]=GROUPe0aa337a094350b002d0e33f723a2fb0&offset=0&

  tai

  http://www.yourdecoshop.fi/en/Shop/detail/Id/10191116/?category[]=GROUP8e0791c53ea70747a89bde2218540d33&category[]=GROUPe0aa337a094350b002d0e33f723a2fb0&offset=9&

  pidän itse tuosta kallatapetista (no kallat ovatkin lempikukkiani :D)

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi ihana Tintti ku näit vaivaa, kiitos sulle!
   siis tuon kallatapetin ku näin ni se oli rakkautta ensisilmäyksellä! täytyy siis sitä funtsia erittäin vakavasti ja selailla, jos tuolta löytyis jotain muutakin :P

   Delete
 33. En tiedä miten suuri levikki Suomela - lehdellä on, mutta uudessa lehdessä 02/2012 oli hauska idea makuuhuoneen tehosteseinäksi. Sivulla 51 oli kuva makuuhuoneesta jossa oli käytetty Orient Occident Romo Grandis-malliston tapettia, jonka päälle oli maalattu Tikkurilan hopealla taikamaalilla. Valoa, harmaan sävyä, luxusta ja romanttisen modernia ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. kävin katsomassa sen jutun nettilehdestä! oli kivan näköinen seinä ja koko koti aivan upea!! :P

   Delete

Huomasithan, että blogini on muuttanut ja löytyy kaikkine postauksineen osoitteesta:
allyouneediswhite.bellablogit.fi
Joten jätäthän kommenttisi uuteen osoitteeseeni, kiitos!
Ystävällisesti,
S