Thursday, March 1, 2012

Näin meillä lenkkeillään!

Huomenta! Näin käynnistyi jo maaliskuu, maaliskuu onkin erittäin hyvä kuukausi :))
Ajatelkaa miten äkkiä helmikuu hujahti ohi, kohta se on juhannus!


Viime sunnuntaina oli niin upea ja aurinkoinen kevättalven päivä, et lähdimme heti aamusta kävelylenkille. Mitään kovin pitkää lenkkiä ei tehty, koska kissat oli mukana ja pakkasta -9 astetta.
Mulla oli kamera mukana, kuvasin muutaman videopätkän. Onnistuin saamaan videolle juuri ne tyypillisimmät (lenkki)piirteet näistä molemmista kisuista :)
En tiedä tarkalleen mistä johtuu, mutta jos lenkillä ollaan molempien kisujen kera, vanhempi jotenkin protestoi ja jättäytyy jälkeen... Nuoremmalla taas tapana vanhemman vaaniminen, ei meinaa päästää edelle... Jos taas olen lenkillä kaksistaan vanhemman kisun kanssa, hän on ihan mun lähellä koko lenkin ajan ja tulee luo kun pyydän. Mutta yleisesti ottaen nuorempi on tottelevaisempi lenkillä (kotona sisällä ei siis todellakaan, siellä roolit on toisinpäin!!!), kuten tästä ensimmäisestä videopätkästäkin näette.
Hassuja! Mutta tässäpäs nämä blogikissat :D in action!


Tässä nyt näyte tästä vaanimisprosessista... Ja täähän toistuu lenkillä semmoset seitsemän kertaa, huoh... Ainakin.


Välillä nuorempi neiti unohtuu johonkin haistelemaan tai kisukaveriaan vaanimaan, kunnes huomaa että me ollaan jo hieman kauempana. Silloin iskee paniikki ja nopein askelin juostaan kiinni. Juostaan yleensä myös melkoisen nopeasti ohi ettei jouduta syliin (julkiset tunteidenosoitukset, blääh...) ...


Tässä on sitten vuorostaan meidän hidas hämäläinen tyypillisine piirteineen. Hidas kävely ei siis suinkaan johdu yhdeksän vuoden iästä vaan luonteesta ;). Joskus täytyy antaa odotuttaa, se on selvä. Hitain töpsöttelyaskelin perässä tullaan, välillä pysähdellään kuuntelemaan linnunlaulua ja paistattelemaan päivää, kyllä mami minua odottaa... Ja jos mami on vielä liikkumattakin, pusken jalkoihin kiitokseksi.


Kun näin tämän viimeisen videopätkän koneelta, nauroin ääneen :D. Tarkkailkaahan nuorempaa neitiä videon etualalla, hän näyttää miten se kevät saapuu rintaan! Oli perinteiseen tapaansa vaanimassa vanhempaa neitiä, kunnes sirkuttavat linnut vie kaiken huomion. Pyörivässä päässä selvästi kaksi ajatusta: "lintu, kissa, lintu, kissa, lintu, kissa, lintu..." :D
Vanhempi neiti näkee tilaisuutensa tulleen ja juoksee pikaisesti ohi! Toisella pää edelleen sekaisin linnunsirkutuksesta, jonka vuoksi jää meistä jälkeen, mutta ottaa sitten viimein jalat alleen :)


Näin talviaikaan kissat saa helposti lenkin jälkeen sisälle. Kun kotiin on matkaa alle sata metriä, ottavat loppukirin ja juoksevat portaille odottamaan :D. Nuorempi yrittää joskus myös päästä omin avuin sisälle, suljetun oven läpi...
Kesällä onkin sitten melkoinen taistelu, tietävät että lenkin jälkeen odottaa joko tarha tai sisälle meno eikä kumpikaan houkuttele :/. Kesälenkillä, kun kotiin on matkaa alle sata metriä, molemmat häipyy ku tuhka tuuleen :D. Siinä saakin käyttää kaiken kekseliäisyyden, että saa kissat kiinni. Tosin ne mun keksimät temput on kyllä jo nähty, nää on liian fiksuja menemään toistuvasti samaan lankaan. Joten tämän vuoksi en odota yhtään kesää! Nuorempi suostuu kyllä naruun tai valjaisiin, mutta ei kovin pitkäksi aikaa... Lopulta aina yrittää rimpuilla irti eikä suostu ottamaan askeltakaan. Vanhempaa ei olla vielä edes yritetty, tiedän jo mikä show siitä syntyy, huoh...


Mutta tällaisia lenkkejä meillä, nyt näitte niistä muutaman pätkän :)
Tänäänkin meillä on vuorossa kissalenkki, minä ja kissat kolmistaan! Vanhempi neiti on jo vuosia tunnistanut mun lenkkitakin (joka on kyllä välillä vaihtunut uuteen, mutta ollut aina kahisevaa materiaalia ;)); heti kun otan sen kaapista neiti katsoo suurilla silmillään mua kysyvästi ja kun vahvistan, että mennään ulos, sipsuttaa hän eteiseen odottamaan! Nuorempi neiti puolestaan yrittää aina ulos, sama minkä takin puen päälle, niin siellä ollaan nenu kiinni ulko-oven lasissa :D 

Mukavia hetkiä lemmikkienne parissa <3

62 comments:

 1. Olipa kiva katsella noita videoita :) Meillä sama homma et nuorempi vaanii vanhempaa ja sit hyökätään kimppuun. Vanhempi kisu vaan sähisee vastaukseksi ja lähtee tilanteesta pois, sitä ei kiinnosta leikkiä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. mukava kuulla! joo täälläkin vanhemmalla kisulla erittäin tuttu tuo lohikäärme-ilmiö :D. se kyllä joskus kostetaan ja hyökätään nuoremman kimppuun hänen nukkuessa ;)

   Delete
 2. Hih, olipas kivoja kisuvideoita! On ne niin söpöjä karvapalloja!

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos Hanna, kiva et tykkäsit :))

   Delete
 3. Voi ei mitä kattimatteja! (: Näin ei niin kissaihmisen sydän suli ja nauratti toi viimeinen video täälläkin :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) eläs höpötä, kaikki on pohjimmiltaan kissaihmisiä :D

   Delete
  2. Mä oon niille pahasti allerginen, niin siksi olen korvannut asian kissojen kokoisilla (tai pienemmillä) koirilla :)

   http://fiilistelijanpilvilinnoja.blogspot.com/2012/02/tyttotrio-ja-haakuvat.html

   Delete
  3. ok, se onkin ainoa järkeenkäypä syy ;)

   Delete
 4. Ai vitsi, miten kiva oli nähdä kisut lenkillä. :) Oikeasti en ole ikinä ennen kuullut kenenkään käyvän kissojen kanssa lenkillä, kuten koirien kanssa käydään. :) Ihania!

  ReplyDelete
  Replies
  1. heh! tuota kuulen paljon et käyttekö te kissojen kans lenkillä! miksipäs ei :) misut nauttii <3

   Delete
 5. Kiitos nauruista -päivä pelastettu :D Mainiot karvapallerot!

  -I-

  ReplyDelete
 6. Ihania nuo teidän kisulaiset :) Kyllä noille sydämet sulaa ♥

  Minua kiinnostaa, että miten neidit suhtautuvat muuhun liikenteeseen lenkillä(autot, ihmiset, koirat..)? Tai onko lenkkireitillänne juurikaan muuta liikennettä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. :)
   autoja pelkäävät, joten niitä varotaan hienosti. lenkkireitillä ei onneksi ole paljon liikennettä, sen vuoksi sitä reittiä käytetäänkin. muita ihmisiä ei pelätä, mut joskus varmuuden vuoksi siirrytään tien toiselle puolelle ku ihmisiä tulee vastaan :D
   koiria ei juurikaan noteerata ja varsinkin jos tollot haukkuvat, niihin ei edes vilkaista ;). nuorempi kyllä jää joskus tuijottaan koiria, just tuollakin lenkillä missä nää videot kuvasin... naapuruston koira oli yksin irti pihallaan ja lähti vähän matkaa meidän perään, nuorempi neiti sai sen katseellaan pysähtymään :D. ja kun kumpikaan ei hievahtanutkaan, mies kävi kaappaamassa kisun kainaloon :)

   Delete
  2. :)
   Nuoremmalla neidillä taitaa olla melkoinen evil eye -katse, kun saa koiran pysähtymään :D
   On kyllä jotenkin ihan mahtavaa, että kissojen kanssa voi tuolla tavalla käydä lenkillä, mutta miksipä nekin eivät oppisi tietynlaista käyttäytymistä samalla tavalla kuin koiratkin.

   Delete
  3. niin taitaa :D ja se oli kiltti koira!
   joo nää on ihan vahingossa oppinu tällasiks lenkkeilijöiks! vanhempi neiti alkoi pentuna seurata mua ja mun naapuria ku lähdettiin lenkille, muutaman kilometrin lenkit juoksi perässä ihan läkähtyneenä :D. siitä se sitten lähti ja on jatkunu tähän päivään asti. nuorempi kissa oppi sitten vaan samalla tavalla, yllätyin kyllä et seki hokas tän lenkkihomman mut niin vain kävi ja sitäkin uskaltaa ottaa mukaan :D

   Delete
 7. Ihania videoita, ei hlepota ollenkaan mun kissakuumetta :) Ja todellakin, viimeisessä videossa huomaa, että kevättä on rinnassa ja valinta vaikeutuu ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. heh, ei varmasti! joo valinta oli vaikea :D

   Delete
 8. Aaawwwwww ♥ Voi miten ihania viedoita ja tuossa viimeisessä muakin nauratti :D Tais lintu viedä voiton :D Ja tunnelma mikä näistä videoista välittyy, ihana nariseva lumi auringonpaisteen ja linnunlaulun kera ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. lintu vei kyllä voiton 100-0 :D
   mä kiinnitin kans huomiota ihanasti narisevaan lumeen ja linnunlauluun <3

   Delete
 9. Tuo vaaniminen on meillä myös jokapäiväistä ;) Parasta on kuitenkin, kun juostaan yläkerrasta alakertaan ja mutkissa vinkuu nahkat tassuissa! Ihania nuo teidän misut!

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi miten hassuja :D mahtaa tassut olla hellinä!
   ja kiitos :))

   Delete
 10. Heh, olipas hauskoja videoita :) Kuule, yritin selailla vanhoja postauksiasi läpi ja etsiä tietoa takastanne. Lähinnä sellaista mietin, että mikä on takan koko (korkeus, syvyys, leveys). Lisäksi kiinnostaa, mikä on olohuoneen huonekorkeus korkeimmalta kohdalta? Kiitos, jos ehdit vastata!

  P

  ReplyDelete
  Replies
  1. tässäpäs tulee takan mittoja:
   korkeus 200 cm, leveys 160 cm ja syvyys 90 cm.
   huonekorkeus, kääk... neljä metriä ei kyllä kauas heitä eli sanonpa sen :)

   Delete
 11. Meillä Topi on se ulkoilija ja hoitaa sen valjaissa. Valjaat on Topista tosi tyhmät, mutta ku vaa ne päällä pääsee ulos niin ne on kestettävä. Eilen käytiin tossa tutkimassa naapurirapun edustaa, mutta näillä keleillä ei toi seikkailijakaan oo halunnu lähteä kovin kauas turvallisesta ovesta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. joo meilläkin ois ollu helppo ku nää ois pennusta saakka tottunu valjaisiin, et oltais aina ulkoiltu pelkästään ne päällä... mut ku tilanne on tämä... :/

   Delete
 12. Ihania! Kiitos tästä päivän piristyksestä! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi eipä mitään, kiva et tykkäsit J :)

   Delete
 13. Olipas ihania videoita!<3 Mahtavat lenkkeilijäkisut:) Hienosti seuraavat kuitenki teitä...mä luulen, et meijän kisut häipys ku pieru saharaan, jos lähtis niitä noin lenkittään:) No, ne lenkkeileekin vain sisällä...

  ReplyDelete
  Replies
  1. joo nää kyllä osaa hyvin seurata ja kiltisti, vaikka välillä pitää hieman reitiltä poiketakin ;) pennusta saakka ollaan tätä harrastettu molempien kans :)

   Delete
 14. Olen uusi lukija ja minua kiinnostaisi tietää, onko teillä lapsia? Koti vaikuttaa todella kauniilta ja kaikki on niin tiptop paikoillaan:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. moi moi! ei ole lapsia. liittyikö nuo lauseet et onko lapsia ja koti näyttää kauniilta jotenkin toisiinsa? ;) onko se jollain tapaa mahdoton yhtälö :D ei ainakaan meidän tuttavapiirissä!
   niin ja tuosta tiptop-hommasta, tää on ihan tavallinen koti ja täällä on kaikki tiptop heti siivouksen jälkeen ;). en vain näe inspiroivaksi kuvata niitä arkipäiväisiä sotkuja tänne. kuvista ei siis aina näe kaikkea eihän!
   kiitos sinulle kehuista :)

   Delete
  2. No itselleni on mahdoton yhtälö:) Haaveilen tuollaisesta valkoisen harmonisesta sisustuksesta, mutta tällä hetkellä väritys on riemunkirjavaa, kiitos kaikkien lasten lelujen yms, mutta ehkä sitten voin panostaa sisustukseen, kun he ovat isompia.

   Delete
  3. ok :) kyllä meillä tämmöisellä sisustuksella mennään silloinkin, jos/kun lapsia tulee. toki leluista tulee sitten väriläiskiä, mut niin pitää tullakin :)
   toiv. jonain päivänä saat sellaisen sisustuksen, josta haaveilet :)

   Delete
 15. Kiitos superihanasta ja vauhdikkaasta postauksesta :))On kyllä hienoa, että on mahdollisuus lenkkeillä noin turvallisesti ilman valjaita. Yritin opettaa kisujani pienenä valjaisiin, mutta huonolla menestyksellä.
  -Nuppu-

  ReplyDelete
  Replies
  1. ole hyvä :)) nämä neitit tykkää yhteislenkeistä, kymmenen kertaa päivässä oisivat valmiita lenkille :D. valjaita ei huolita täälläkään...

   Delete
 16. Iik, ihanaiset kisut! <3
  Hauskaa, että käytte kissojen kanssa 'lenkillä', näyttävät selkeästi nauttivan siitä! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. joo he kyllä nauttii, hassukaiset <3

   Delete
 17. Ihana postaus!

  Lueskelin äsken vanhempia kirjoituksiasi siitä ajasta, jolloin kissanne oli kauan maailmalla. Onneksi hän lopulta palasi kotiin :) No mutta ei muistella _einiinkivoja_ aikoja. Onkos teillä pihalla vielä se kisuaitaus? Ja jos on, onko kissat siellä nyt viettäneet aikaa :)

  -aNo

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos ja kiva että oot alkanu kommentoimaan :))
   se oli kamalaa aikaa ku mun muru oli poissa :'( just muutama päivä sitte luin niitä juttuja ja itkin. ja samalla olin niin kiitollinen teille lukijoille, miten elitte mukana ne kaks viikkoa ja tuitte mua niin valtavasti <3
   on kissatarha vielä ulkona, se otetaan käyttöön taas kesällä eli ei ole käytössä nyt talvella.

   Delete
 18. Voi ihanat!! <3 Mietinkin toistuuko tää lenkkeily yhtä mutkattomasti kesät talvet mutta ylläri, että pieni pakkanen ja lumi saa kissat lenkkeilemään hallitummin :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. joo talvella lenkit on melko ripeitä :D

   Delete
 19. Siis ihan mahtavaa että vedätte kisujen kanssa lenkkejä!:D Ihmetteleekö naapurit kovasti kisuja lenkillä? On ne kissat vaan niin viisaita, vaikka toisin voisi luulla! Mutta siis ihan mahtavaa ja varmasti aika ainutlaatuista että kissat kulkee vielä ilman valjaita ja noin nätisti!

  -Suvi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihania, jaksatte värkätä, mutta niinhän se pitääkin. Mahtava kun voi pitää eläimiä noin irti, ei autoja joita pitäisi varoa. Ihmettelin, että miten tosiaan kissat saa kotiin (kun muistissa on se kisun karkuretki vielä ehkä) ja sitä että ne kulkee sievästi vierellä (melkein vierellä) /teidän kanssa. Auton uria teilläkin kävellään, niin meilläkin. Jotain kissamaisuutta löytyy meidänkin koirasta kun joka ilta "pesee" silmät eli suorittaa iltapesun. Nauratti, olikohan se eka otos kun se kisu katseli kun kuvaat. Tuntuu että ne tosiaan tietää että nyt filmataan - katse on jotenkin sellainen. Ihana se lintu-kissa-lintu juttu, toinen pääsikin ohi ihan yllättäen, kun muu vei huomion. On ne ihania, kiva kun muutkin yrittää ymmärtää eläimien mielenliikkeitä, meilläkin koiru on niin perheenjäsen kun vain voi. Aistit on varmaan jotain sellaista kissoillakin että voi kun oikeasti ihmisinä tiedettäisiin...Ja koirillakin ajatella kuinka niiden hajuaisteja hyödynnetään. Toiseksi jäädään aistien mittelössä.

   Delete
  2. heh! kyllä täällä naapurit jonku verran hymyilee meidät nähdessään :D
   Pirkanmaalla ku asuin vanhemman kisun kans, oikeestaan joka toinen vastaantulija ääneen ihmetteli et oonko kissan kans lenkillä ja eikö se oo narussa tms. se alko olla jo aika rasittavaa sen kolmen vuoden ajan :D. mut tommosia viisaita pirpanoita nämä <3

   Delete
  3. tuo ylempi kommenttini oli siis Suville tarkoitettu :)

   gone to the beach: kyllä pitää nähdä vaivaa rakkaiden perheenjäsenten eteen! :) kiitos sulle kivasta ja monipuolisesta kommentista, oli mukava lukea! kyllä eläimet on monipuolisia, ei me tiedetäkään kaikkea :)

   Delete
 20. Voi vitsit! Aivan ihania videopätkiä:) Olipa kyllä kiva katsella livenä kisuleita! Ja ne hangen narinat ja linnunsirkutukset....

  ReplyDelete
 21. Eikä!! Ihanat videot!! :D :D Aivan ihana kattoa ku teän misut siellä niin tomerana kuljeskellee :D Mitä nyt vähän piti "pelleillä" :D Miehen kans katottiin yhessä, tietekki ku kisuihmisiä ollaan molemmat :D Kiitos näistä aivan ihanista videoista <3 <3 <3 HaliRUTISTUSsilitykset teän neiteille :) Lähempä hakkeen meän kollin tuolta olohuoneesta viekkuun, meän sylivauva :) Neitiki tullee kohta ite perässä, sitä ei niin vain haetakkaan tai saa kynnet sormille, ittepäinen :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. ihana kommentti! kiitos ja tosi kiva että tykkäsitte :)
   naiset on kato aavistuksen haasteellisempia ;D

   Delete
 22. Ihanat videot!

  Meillä vanhempieni luona on ollut kaksi kissaa eri aikaan, jotka molemmat ovat olleet pääasiallisesti "ulkokissoja" eli vain kylmimmillä pakkasilla ollaan pidetty niitä sisätiloissa. Ladossa ym. maatilan paikoissa on ollut lämmittelypaikkoja. Ensimmäinen kisu oli aivan mahtava, kunnes siitä aika jätti. Se lenkkeili kanssamme aina ja teki just noita samoja temppuja. Lempihommaa oli kytätä pientä koiraamme jossain puskassa tai ojassa ja sieltä hyökätä sen kimppuun niin, että kietoi tassun sen kaulan ympärille kuin kuristaisi. Tämä kissa myös hyppäsi pyydettäessä reiden päältä olkapäälle matkustamaan.

  Uusi kissa tuli naapurista, jossa se ei viihtynyt. Tämäkin kissa tykkää lenkkeilystä, mutta ei ole ihan niin rohkea kuin kissa 1. Tykkään, että kissoilla on luonnetta ja kaikenlaisia hullutuksia! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. kissat on niin ihania <3 kuulostaa hauskoilta teidänkin kissat :)
   moni luulee kaikkien kissojen olevan samanlaisia, miten väärässä he ovatkaan! jokainen kissa on erilainen ja oma persoonansa, nämä meidänkin ku yö ja päivä :)

   Delete
 23. Siis aivan mainioita videoita:) Kisunne livenäkin nähneenä tiesinkin miten valloittavia pörhiläisiä he ovat ja olikin tosi kiva nähdä tuttuja mirrejä taas. Kevättä rinnassa tosiaan:)

  Meidän kisut ovat ulkona vaan valjaissa täällä kaupungissa ja kun valjaisiin vaan vähän koskeekin alkaa ihan mahdoton mouruaminen. Ja vaikka valjaita ei ole vielä edes esillä niin vanhempi kissa tajuaa heti myös kun laitan ulkoiluvaatteet päälle ja alan tehdä lähtöä että nyt päästään ulos. On ne kyllä viisaita muruja <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitti Marika! :)
   heh, teidän vanhempi neiti on kyllä sellainen himoulkoilija :D. kissat on kyllä tosi viisaita!

   Delete
 24. Voi ihania videoita!! :) Meiän vanhusta en uskalla irti päästää edes takapihalle, parvekkeella se joskus käy tallustelemassa kaiteella! Juu, ei sieltä lattiatasolta näe mitään, kaiteella pitää horjua ja tarkkailla lintutilannetta sekä etäisyyttä lähimpään puuhun :P Joku päivä se varmaan kerää rohkeutta ja pomppaa sinne! Kerrostalossa asuessa yritin opettaa kisua valjaisiin, vaan se protestoi valjaita niin, että meni maata, eikä liikkunut mihinkään ja huusi...! Ei sitten käytetä valjaita... selväksi tuli :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. hih, ihana kisulainen teillä :).
   voi muistan ku mies asui kerrostalossa meidän tavatessa, asuin sitten yhden kesän hänen luonaan vanhemman kissan kans ja yritin opettaa kissaa valjaisiin... rappukäytävässä sain vetää kissaa perässä ku lattialuutua :D. ei siis askeltakaan ja ku menin koskemaan, tuli sähinää ja tassusta :D

   Delete
  2. VIDEOT OLI NIIN LUTUSIA :) Täällä kisut kuunteli taustalta kuuluvaa linnun laulua ihmetellen :D Tosi ihanaa et teidän kisut osaa ulkoilla ilman valjaita noin hienosti! Kaikki kisuthan valjaita protestoi aluksi, mutta näkisitte täällä kuinka oven edessä odotetaan että laitetaan valjaat ja pääsee ULOS ;D Kissalle on hyvä laittaa vain sisällä valjaat hetkeksi päälle, että tottuu niihin , ja siten oppii ettei ne nyt niin hirveet olekkaan, testattu on ;D T: Niina ja 4kisua

   Delete
  3. kiitos Niina! meidän vanhempi neiti ei totu ikinä valjaisiin, vaikka vuosi opeteltaisiin, mä tunnen sen niin hyvin. nuorempi tottuis melko piankin, mut vanhempi menis sisälläkin pitkin seiniä eikä sitä sais kukaan kiinnikään et aivan liian vaarallista testata :D

   Delete
 25. Ihastuttavia kisuja :) Meidän kollipoikia ei mitenkään saisi noin nätisti kulkemaan, ne on lähes aina valjaissa (kovalla pakkasella niitä voi ulkoiluttaa ilman valjaita). Meillä vanhempi kissa on vajaa 14-vuotta ja sen ulkoiluun kuuluu paljon istumista ja katselua (tosin sitä se on aina ollut). Meilläkin kissat alkaa kehrätä oven edessä kun "valjastan" ne.

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitti :)
   kollit on usein hieman laiskempia ;) ainakin mitä tutuillani olen nähnyt.

   Delete

Huomasithan, että blogini on muuttanut ja löytyy kaikkine postauksineen osoitteesta:
allyouneediswhite.bellablogit.fi
Joten jätäthän kommenttisi uuteen osoitteeseeni, kiitos!
Ystävällisesti,
S