Sunday, March 11, 2012

Synttärikahvittelua

Tässä muutama kuva jo eilen mainitsemistani kahvitteluista perhepiirissä.
Kattauksessa käytin piristeinä kauniita keväisiä sävyjä: pinkkiä ja keltaista.


Nämä keltaruutuiset servetit taitaa olla oikeasti ruokalautasliinoja, hieman kookkaammat siis, mutta ajattelin et voi niitä käyttää kahvitarjoilussakin :). Joskus nimittäin vähän harmittaa, miten joitain erityisen kauniita servettejä saa vain isossa koossa. Ja koska ainakin meillä servettejä käytetään useammin kahvipöydässä kuin ruokapöydässä, olen ratkaissut asian näin :).
Villeroy & Bochin New Wave -astiat ovat sen verran kookkaita, että ihan mainiosti sopii tällainen isompikin servetti.


Tulipa tässä mieleeni, että sain kerran huolestuneen viestin anonyymiltä (luonnollisesti...): häntä ärsytti tapani kattaa nämä New Wave -kupit, kappas!
Hänen mielestään ne kuuluu kattaa näin, koska näin ne näkyy Hobby Hallinkin sivuilla:


Näin ne katankin silloin, jos tarjoiltavana on jotain, johon ei tarvitse käyttää lusikkaa.
Mutta tuo ei oikein toimi, jos meinaa nauttia kahvin kanssa täytekakkua, esim. ...

Silloin paras tapa kattaa on tämä:

Itselleni katan muutenkin aina noin, tykkään että kuppi on kiva kädessä, sormet kupin (ei korvan) ympärillä. Tee maistuu hyvältä siten :)
Vieraat voi meillä kyllä pyöräyttää kupin ja lautasen miten päin haluavat, ei niitä oo teipattu enkä mä vahdi ainakaan tarkoituksella ;D


Joskus voi vain vetää syvään henkeä, relata ja ottaa palan tai pari täytekakkua!


Tilasimme hetken mielijohteesta tämän täytekakun, tiesin vain että haluan lakkakakun, en muuta. Senpä vuoksi en osannut kysyttäessä esittää toiveita kakun koristelustakaan. Mies leipomon tiskin takaa kysyi, kirjoitetaanko kakun päälle 30 v. Juuei, ehkä jos ois ollu kyseessä 1-vuotissynttärit...


Oli se kyllä herkullista!

Olemme juuri palaamassa pieneltä hemmottelulomalta kotiin. Alan tänä iltana tai viimeistään huomenna käymään läpi sekä sähköpostejanne että kommenttejanne, kiitos niistä :)
Ja ihan valtavan suuret kiitokset onnitteluistanne, sydäntä liikutti jokainen!

18 comments:

 1. Todella herkullisennäköinen kakku ja kaunis kattaus :) Lienee samantekevää mikä on oikeaoppinen kattaus, pääasia, että itsestä näyttää ja tuntuu hyvältä ja että on muutenkin toimiva ;)

  Kaunista päivää sinulle. Täällä ainakin paistaa aurinko, kevättä rinnassa:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos Marika! joo en tiedä onko oikeastaan oikeaoppisia kattauksia olemassakaan... mielikuvituksen käyttö on sallittua, jopa suotavaa elämässä ;)

   Delete
 2. Oikein kauniin keväinen kattaus!

  Minua alkoi hihityttää saamasi ohjeistus :) Yksi syy lisää hankkia vihdoin viimein tuo kuppilautaspari, saan sitten ihan just oman mieleni mukaan laittaa sen nätisti pöytään. Mitä luultavammin just väärinpäin "etiketin" mukaiseen verrattuna :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. oi kiitos :))
   mun mielestä se näyttää rumalta katettuna niin et kuppi on oikealla puolella :D häiritsee suuuuunnnnnattomasti estettistä silmääni! :D

   Delete
 3. Kylläpäs niitä anonyymejä huolestuttaa kaikenlaiset asiat!! :oD

  Kattaus näyttää ihanan keväisen raikkaalta(, olipa ne kupit miten päin hyvänsä)! :oD

  ReplyDelete
  Replies
  1. niin huolestuttaa :D
   kiitti :))

   Delete
 4. Meillä on käyty keskustelua samasta aiheesta, miten päin ne pitääkään laittaa.. Tämä sunkin tapa näyttää mun mielestä huomattavasti paremmalta, kuitenkin toisin päin on ehkä kuitenkin kätevämpi. Kauniita on, sille ei voi mitään :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. niin no se riippuu mitä tarjoiltavaa sen kahvin kans on :) mä en tosiaan ala vasemmalla kädellä lusikoimaan sen takia et Hobby Hallin sivuillakin kuppi on oikealla puolella :D näin jatkan miten tähänkin asti.

   Delete
 5. Haha nyt täytyy kyllä myöntää, että tuo anon kattausehdotus sopii ainakin tällaiselle vasurille paremmin. Lusikka vasempaan käteen ja kuppi oikeaan :) Mutta tietysti enemmistölle se on varmaan luonnoton. Oon muuten kans joskus haaveillu New Wavesta, mutta tuo kätisyys kuitenki tyrehdytti haaveeni. Jos kahvasta haluaa kiinni pitää, niin vasempaan käteen se ei istu ihan kuten pitäisi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. joo ei se lusikka oikeakätisen vasempaan käteen oikein passaa ;)
   mutta tiesithän, että tätä sarjaa saa myös vasenkätisenä versiona! meidän kaikki kupit on oikeakätisille, mut saa tosiaan vasenkätisillekin :)

   Delete
 6. Kerropas tuosta hemmottelulomasta! Itsekin sellaisen tarpeessa.. :)

  ReplyDelete
 7. Huvittavaa,että jollekin Hobby Hall on raamattu...hohhoijaa.
  Eiköhän jokainen laita miten huvittaa ja voi sitten sitä ' oikeaa, hyvää ' makuaan päivitellä kotona :D
  Jos kaikki tekis kuten mainoksissa tai kuten muut, niin uusia ideoita aika vähän olisi tarjolla

  ReplyDelete
  Replies
  1. joo tästä opimme, et aina täytyy tarkistaa Hobby Hallin etiketti asiaan ku asiaan :D
   nimenomaan noin! mielikuvitusta kehiin ja näin syntyy uudet ideat :)

   Delete
 8. Nekku: sähläsin sun kommentin vahingossa roskakoriin :/
  mutta siis se kommentti, mistä puhuit, ei tosiaan tullut mulle hyvässä sävyssä. enkä näe että tässä mitään nälvitään, siinä alkuperäisessä kommentissa nälvittiin. en koskaan tule ymmärtämään ihmisiä, jotka tulee moisista asioista toiselle avautumaan piste.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ikävää jos ei osaa sanoa sanottavaansa hyvään sävyyn :/ mulle ainakin on joskus opetettu että jos ei ole mitään hyvää sanottavaa niin silloin ei tarvi sanoa mitään. Mielestäni saa kommentoida ja "pohtia ääneen", mutta jos se pitää tahallaan nälvimällä tehä niin pitäis varmaan katsoa peiliin. Mun puolesta saat ihan rauhassa pitää kuppeja kummin päin tahot :) -Nekku

   Delete
  2. "mulle ainakin on joskus opetettu että jos ei ole mitään hyvää sanottavaa niin silloin ei tarvi sanoa mitään."
   näin minäkin asian näen enkä ymmärrä, miksi ihmiset menee toisten blogeihin anonyymeinä avautumaan.. antamaan kritiikkiä, jos sitä ei ole pyydetty tms.
   mä pidän oman blogini positiivisena hyvän mielen paikkana, tästä syystä pidän myös kommenttiboxin siistinä ja tästä saan lukijoilta hyvää ja kiitollista palautetta useamman kerran viikossa. ja näin on jatkunu kohta kaks vuotta :)

   Delete
 9. Myöhästynyttä synttäriä <3 Oon ollu usiamman päivän pois blogeista, siksi onnittelut myöhässä :)

  Ompas herkullisen näkönen kakku! Nam! Ja kattauski ihanan valosa ja piristävä :)

  ReplyDelete

Huomasithan, että blogini on muuttanut ja löytyy kaikkine postauksineen osoitteesta:
allyouneediswhite.bellablogit.fi
Joten jätäthän kommenttisi uuteen osoitteeseeni, kiitos!
Ystävällisesti,
S