Wednesday, May 11, 2011

Tiistai-illan puuhasteluja

Eilen se oli sitte pakko alottaa... Aika tehokkaasti sitä sain lykättyä päiviä (viikkoja) eteenpäin, mut eilen oli pakko ryhtyä hommiin! (Oli jo niin huono omatunto.)
Kyse siis ikkunoiden pesusta, kahdessa erässä ajattelin ettei ois niin paha ;).
Miten se alottaminen on aina niin hankalaa, ite peseminenhän on ihan mukavaa hyvillä välineillä! Mut heti huomasin mikä ikkunoiden pesussa on kaikista rasittavinta: ikkunoiden avaaminen! En saanu yhtäkään ikkunaa ite auki, mies piti pyytää omista hommistaan apuun...


Pesuvettä ämpäriin ja Sinituotteen ikkunanpesin/-kuivain heilumaan!


Tapoja ja makuja on toki monia, mut mun makuun on tämä tuote! 


Peseminen on helppoa ja nopeaa: toisella päällä peset ikkunan, sit vain käännät varren ja toisella päällä kuivaat! Jotku ei tykkää lastasta ku jää kuulemma rantuja ikkunaan, mut silloin vika on pesijässä. Ku kuivaa tarpeeks kapean alueen kerralla, ei jää mitään muuta kuin puhdas ikkuna :). Sit joku riepupyyhe, jolla lasta kuivataan vetojen välissä. Pyyhkeellä kuivataan myös ikkunan alareuna, jossa on pesuvesivalumia ja voilà, ikkuna on pesty!
Mulla on tuohon pesimeen/kuivaimeen myös jatkovarsi, siitä on apua varsinki olkkarin kolmemetristen ikkunoiden kohdalla :). Eipä tarvi kiipeillä tuolilla!


Mitäs mies teki sillä välin ku mä pesin ikkunoita?



No terasseja tietenkin ja vauhdilla edistyykin! Kuvassa siis pääterassin runkoa :).



Voin tehdä tässä lähiaikoina ihan oman postauksen terassista, paljastan sitten hieman lisää ;). Eilen kävin muuten ostamassa Jyskistä terassille jotain pinkkiä! 


Mitäs kisut teki sillä välin ku mä pesin ikkunoita? 
Oli miehen seurana terassia tekemässä.
Sit ku ikkunat oli pesty:


Mamii mitä sä teet...

Päästä mut sisälle... Kuulitko...

Jos et heti päästä, nuuskutan nenälläni vastapestyt ikkunat!
 


Onnellisena sisällä, sylissä :)


Loppuun vielä pari hämärää kotikuvaa: 





Häikäistyittekö puhtaista ikkunoistani? ;D

26 comments:

  1. Ihanat kotikuvat, teillä on niin kaunista!

    ReplyDelete
  2. heh..minä olin eilen ihan samoissa puuhissa samaisen vekottimen kanssa. Pestessä tuo oli kätevä mutta kuivatessa pitkä varsi tuntui jotenkin kömpelöltä. Meillä tietenkin ikkunat siten, että lähellä on kalusteita ja törmäilin sitten niihin ihan urakalla :D Mutta parempi niin kuin kiivetä ison mahan kanssa jakkaralle, että saa ikkunat kuivattua.

    ReplyDelete
  3. Haikaistyin! :-D
    Jouduitko pesemaan ikkunat uudestaan tassun- ja nenanjaljista?
    Meilla kanssa kummasti ikkunoissa nenan jalkia, mutta onneksi mieheni pesee meilla ikkunat. :-)

    Terassista tulee ihana ihan varmasti. Nayttaa ihanan isolta. Hyvin on jo hommat aluillaan. Ei ihmekaan noiden sopolaisten avustajien kanssa. :-)
    Mitahan sa ostit sinne...??

    Poydan kattaus ja nakyma ulos nayttaa ihanilta!

    ReplyDelete
  4. Hmm, miten noin pitkävartisella lastalla saa vedettyä tasaisesti ikkunoiden alaosaan asti?
    Vaikka raanuttomuus sujuu tääläkin, on höyrypesuri silti haaveissa. Ikkunoiden pesu on vain niin ikävää puuhaa ja höyryllä se sujuu yhdessä sujauksessa. :)

    ReplyDelete
  5. Voi ihanuus, kun teillä tulee mahtavaan paikkaan tuo terassi; suoraan keittiön pöydän äärestä ja ihanista pariovista sinne kulku...en oo ennen hoksannutkaan, että teillä on tuossa pariovet!

    ReplyDelete
  6. Ihana tuo teidän kissa, kun on mukana rakennushommissa. <3

    ReplyDelete
  7. Sirja: voi kiitos paljon <3

    Anttis: ai jaa, kiva sattuma :). joo sit ei tosiaan toimi jos on kalusteita ihan ikkunan lähellä, mullaki osu pari kertaa ruokailutilan ikkunaa pestessä pöytään varsi :D. laiskana en jaksanu siirtää vaan kopauttelin menemään...

    Rags: jei mahtavaa :D!
    en joutunu pesemään uudestaan, saa olla vähä karvakuonojen jälkiä :D. tänään niitä tulis kuitenki... en tiiä miks siitä ikkunasta pitää kattoo ulos/sisälle ihan nenä kiinni lasissa... olkkarin ikkunat on vielä pesemättä ja voi mitkä komeet tassunjäljet niissä on (en tiiä raaskiiko ees pestä) tytöt nimittäin tulee aina ilmottaan olkkarin ikkunalaudoille ku pitää päästää sisään :D. vanhemmalla on tapana koputtaa ikkunaan ja nuorempi on siellä asennossa X.
    terassista tulee melko iso juuh ;D. ostin vain pari torkkupeittoa. kiitti kivasta kommentista :)

    Marika: se vaatiikin taitoa ja malttia ettei lasta tärise ;). ja huonekalut pois edestä ettei osu niihin. jos nuo ei onnistu, voi lastan varren aina irrottaa. pesuri vois olla kyllä tosi kätevä!! ehkä jonain päivänä... tai sit palkkaan jonku pesemään: vielä kätevämpää! ;D

    Soile: voi kiitos Soile <3. jaa etkö, no eipä sitä aina kaikkee voi huomata :)

    ReplyDelete
  8. Suvi: heh, niin on :). nauroin eilen ku välillä se oli miehen selän päällä ku mies oli kumartuneena mittaamaan :D. kärsivällinen mies :))

    ReplyDelete
  9. Aivan huippuhauska tuo kisuli, kuka pyrkii tällä kertaa ovesta sisälle ;) Ja hienoa että teillä terassit edistyy!

    Voi kun sä olet ollut ahkera! Ikkunoiden peseminen (tai itse asiassa sen puuhan aloittaminen juuri...) on kyllä yksi tylsimmistä kotitöistä, mutta kun se on tehty, niin on mukavaa katsella kirkkaista ikkunoista ja ihailla kättensä jälkiä. Minullakin vielä kyseinen puuha edessä, meillä tosin ikkunoita on paljon vähemmän kuin teillä, mutta silti homman aloittaminen tympii. Mutta hyvillä välineillä sekin sujuu.

    Meilläkin on tietyt kohdat ikkunoista täynnä kissojen nenän jälkiä, mutta eihän niitä kullanmuruja voi ikkunan edestä pois ajaakaan, ovat niin onnellisia kun saavat katsoa ulos ja ihmetellä maailman menoa :) Ja ne nenän jäljet saa kuitenkin niin helposti pois pyyhittyä ettei se mitään haittaa.

    ReplyDelete
  10. Meillä on noiden ikkunoiden kanssa ihan sama homma, alaosat ovat aivan täynnä kuonon- ja tassunjälkiä, kun kissat tihrustavat ulos. Saisi olla ihan jatkuvasti pesemässä niitäkin.

    ReplyDelete
  11. Kehtaanko edes sanoa, että olen pessyt vasta yhden ikkunan tänä keväänä? Sekin tytön ikkuna uudessa huoneessaan :) Pitäisköhän nyt vapaapäivinä aktivoitua?

    Meilläkin löytyy noita kuonon jälkiä ikkunoista, varsinkin lasisista pariovista :) Koira pökkii kuonollaan lasiin, jos sattuu olemaan makuuhuoneen oven väärällä puolella, pitäähän toki päästä aina samalle puolell mamman kanssa!

    Ihania kyllä nuo teidän kissat, aina menossa mukana.

    Me rakennettiin terassi viime kesänä, se oli "meidän kesälomamatka" (= nieli suurimmaksi osaksi matkarahat), mutta kyllä siitä nautittiinkin ja nautitaan tänäkin kesänä.

    ReplyDelete
  12. Nauratti tama: "vanhemmalla on tapana koputtaa ikkunaan ja nuorempi on siellä asennossa X."

    :-DDD

    Vasta nyt sain luettua mun loman aikana tulleet postaukset, pariin jatin kommentit. Teilla on kylla tosi kaunista!

    ReplyDelete
  13. Marika: :) se on hupanen tyyppi!
    joo se alottaminen on kyllä niin ärsyttävää, ei jotenki meinaa saada aikaseks ja keksii kaikkee muuta tekemistä aina :D. mut onpa ollu kiva tänään puuhailla kotona ku ikkunat on niin puhtaat :)).
    joo ei muakaan hirveesti häiritse ne nenunjäljet, ne saa pois helposti kuitenki ja pääasia et kisut saa elää vapaasti :)

    Magpie: joo :D kiva et on kohtalotovereita :))

    Taru: jee kiva!!!! säikähdin jo et onpa porukkaa ku kaikki on muka jo pessy ikkunat :D. pese vaikka kolme ikkunaa päivässä :P. heh, koiran kuonosta tuleekin varmaan isompi jälki ikkunaan, tai no riippuu tietty koiran koosta :)
    vautsi, teillä on sitte terassi jo valmis ja pääsette heti nauttimaan viime kesän ahkeroinnista! siihen kyllä uppoo rahaa, mut pakkohan se on olla :D

    Rags: joo ne on oikeesti tommosia nuo kattimukset :D. täällä kuuluu iltasin vähän väliä "mee sä avaan nyt, mä kävin äsken" :DD
    semmosta poke-touhua päivästä toiseen ku tytöt kulkee!
    oi kiitos paljon kehusta <3

    ReplyDelete
  14. ihanainen katti...ja kaunis koti sinulla.

    ReplyDelete
  15. Krisse: kiitos paljon Krisse :). aivan ihana kattimatti on sullakin tuossa kuvassa, oih <3

    ReplyDelete
  16. Kyllä te ootte ahkeria :) Tiijätkö, mitä miulle kävi? Mie unohin koko ikkunoiden pesun :) En siis ole kertakaikkiaan muistanut ollenkaan, että ne pitäis pestä :)
    Kiitos muistutuksesta! Jos joku päivä ehtis, niin vois pestä :) Ja vielä muistais silloin :)

    ReplyDelete
  17. Mulla tuo sama homma taitaa olla edessä viikonloppuna, oi voi :D

    ReplyDelete
  18. itse kans käytän samaa sinilastaa ja samaa metodia ikkunoiden pesuun ja täytyy todeta että vika on pesijässä jos jää rantuja :D
    ihanaa teidän terassi valmistuu! ^^ mekin miekkosen kanssa ollaan katteltu rivitalo-osakkeita ja olis ihana jos pääsis omalla pihalla oleskelemaan - tämä ranskalainen parveke ei tuota suurta iloa kellekään muulle kuin kissalle :D

    ReplyDelete
  19. Suorastaan häikäistyin noista puhtaista ikkunoista! Mulla urakka vielä edessä:( Ja kissat todella sotkee ikkunoita, mut eipä se haittaa, aina ne jäljet pois lähtee...
    Mä sain sentään sisustettua terassia. Ostettiin Stemmasta Moonlight-polyrottinkinen sohvaryhmä ja tänään sisustin terassia turkooseilla tyynyillä, tableteilla ja kynttilöillä! Tuli kyllä ihanan pirteän näköistä!

    ReplyDelete
  20. Näyttää lupaavalta, en malta odottaa valmiin terassin fiilistelykuvia! :)

    ReplyDelete
  21. Jes, sait ikkunat pestyä! Hyvä sinä.

    Minulla ikkunoiden pesu on vielä edessä ja korkeimmat ovat kuuden metrin korkeudessa. Täytyy siis pystyttää rakennustelineet, jotta pääsen niitä pesemään. Aika työlästä, mutta lopussa kiitos seisoo.

    Aivan ihastuttavia kuvia taas sun kissoista. Blogissasi välittyy sinun suuri rakkaus kissojasi kohtaan. Minunkin kissakuume kasvaa kasvamistan. Apua sanon minä. :-)

    ReplyDelete
  22. Kyllä häikäisee :) Reipas oot ollut, meillä vielä odottaa... Ja sitten pesun jälkeen meillä on sisäpuolella heti koirannenän muotoisia tahroja alareuna täys :)

    ReplyDelete
  23. Huoh, meillä tuo urakka on vielä edessä...Ihana kisu taas hommissa mukana ;) Meillä myös olkkarin ikkuna tietylle korkeudelle asti laidasta laitaan ihan täynnä nenunjälkiä, kun neidit istuu ikkunalaudalla ulos kattelemassa :D

    -I-

    ReplyDelete
  24. Kyllä tulee hyvän kokoinen terassi ja todellakin ihanasti pääsee keittiöstä suoraan :)

    Voi että miusut, ne on niiiin ihanasti touhuissanne mukana...ja kissatko muka itsenäisiä :D

    Kivaaa keskiviikon jatkoa!

    ReplyDelete
  25. Sirutuuli: oi kiitos, kiva olla ahkera sillon tällön ni on hauska taas laiskotella ;D. voi mäki voisin oikeestaan ens keväänä unohtaa ikkunoiden pesun, heh!

    Nanna: oi voi, tsemppiä ja motivaatiota lähetän! :)

    Rekku: nimenomaan! rivitalot on kyllä ihania, oon ennen tätä asunu lähes 10 vuotta rivitaloissa :). toiv. löydätte kivan!

    Aikku: voi kiitos :)). voi vitsi kuulostaakin jo tosi hyvältä teidän terassi!! en malta oottaa omaani :)

    Mg: en minäkään et pääsen valmiille terdelle fiilistelemään!! :D

    ReplyDelete
  26. Sari: hih :). mullahan on kyllä urakka vielä kesken, tämä ilta meni eläinlääkärissä joten siirty hommat...
    ja voi kyllä, nuo kisut on niin rakkaita ettei sanat riitä kuvaamaan. niiden vuoks tekisin mitä vaan!

    Johanna: kiitos Johanna! mullakin homma vielä kesken ja tää iltakin meni eläinlääkärissä, mut eipä tuolla kiire ole :)

    I: heh, nenunjäljet on suloisia <3 rakkaudella nuuskutettuja :D

    Päm: jee, kiva kuulla sun mielipide :). juu nytki täällä sohvalla lökötellään kaikki neljä, yks toipilaana :D

    ReplyDelete

Huomasithan, että blogini on muuttanut ja löytyy kaikkine postauksineen osoitteesta:
allyouneediswhite.bellablogit.fi
Joten jätäthän kommenttisi uuteen osoitteeseeni, kiitos!
Ystävällisesti,
S