Thursday, May 26, 2011

Kissakaveria EI jätetä

Leikkaamattomat ja karanneet kissat lisääntyvät luonnossa todella nopeasti ja naaraskissalla voi olla vuodessa jopa kolme pentuetta. Kissat eivät selviä Suomen talvesta ilman ihmisen apua. Joka talvi kissoja menehtyy nälkään ja kylmyyteen. Yli 90 prosenttia Suomen löytöeläintaloihin päätyvistä eläimistä on kissoja eikä kaikille kodittomille kissoille löydy huolehtivaa kotia.


Whiskas Kissakaveria Ei Jätetä


On siis ihmisten omaa syytä, että kissat lisääntyy luonnossa! Kaikista uskomattomin tähän liittyvä juttu mitä oon kuullu, on: "kyllä kissa pärjää luonnossa". Ei kai kukaan ihminen voi olla niin sivistymätön että todella uskoo noin? Joo ehkä joskus muinoin kissat pärjäs luonnossa, mutta nykypäivän kotikissa ei todellakaan pärjää!!!! Jokainen kissa tarvitsee ja ansaitsee rakastavan kodin, niitä ei saa hylätä millään verukkeella kuten ei mitään muitakaan eläimiä. 


Mua lähestyttiin tämän Kissakaveria ei jätetä -kampanjan tiimoilta ja tottahan toki halusin kertoa asiasta täällä! 


Whiskas Kissakaveria Ei Jätetä


Ajankohta on hyvä näin alkukesällä. Ihmisiä tulee muistuttaa:
ÄLÄ OTA KESÄKISSAA!!!


Whiskas Kissakaveria Ei Jätetä -kampanjan avulla kerätty tuki jaetaan SEYn (Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto ry) paikallisyhdistyksille, jotka ottavat vastaan löytökissoja. Jäsenyhdistykset käyttävät varat hylättyjen kissojen leikkauksiin, madotuksiin, rokotuksiin ja tunnistusmerkintöihin mikrosirulla. Paikallisyhdistyksiä on lähes 40 eri puolilla Suomea ja niiden kautta uuden kodin löytävät vuosittain sadat kissat.

Näitä hylättyjä kissaparkoja voit auttaa mm. seuraavilla tavoilla: 


* voit tehdä lahjoituksen verkkokaupassa, maksu tapahtuu verkkopankin kautta. Tässä linkki sivulle. Voit itse valita lahjoituskohteen ja lahjoitettavan summan neljästä eri vaihtoehdosta. Jo 6 eurolla voit auttaa ja se summa nyt löytyy jokaiselta vaikka taskun pohjalta!


* voit myös ostaa helsinkiläisen muotoilijan, Mari Relanderin, suunnitteleman kivan kangaskassin; Kiss kis -kassin 25 eurolla, maksu tapahtuu niin ikään verkkopankin kautta. Kassi voi toimia kisujen matkakassina tai vaikka ihan kauppakassinakin! Kassiostoksille pääset tästä


Kiss kis -kassi


Käy myös tykkäämässä Whiskas Kissakaveria Ei Jätetä -sivustosta facebookissa ja linkitä sivu eteenpäin kavereillesi :)


Koska jokainen kisulainen ansaitsee oman kodin; oman sohvan, jolla makoilla tyytyväisenä masu täynnä vailla huolen häivää... Ilman sairauksia, onnellisena <3

Älä siis vitkastele vaan lahjoita jo tänään, niin minäkin :))

20 comments:

  1. Puhut niin asiaa! En ymmärrä, miten jotkut on niin julmia, että ottaa kesäkissan :( Ja kuvittelevat niiden selviävän itsekseen talven yli -tai sitten eivät vain välitä :/

    Mäkin autoin tänään osaltani eläinhoitolan kisuja viemällä sinne kuusi laatikollista ruokaa, makuja, jotka ei meidän nirsoille kelpaa. Jokaisessa Whiskassin (ja mikään muu merkki ei kelpaa)laatikossa on aina joku maku, mikä ei kelpaa ja niitä oon tässä vuoden aikana keränny syrjään ja nyt vein tänään ne hoitolan kisuille.

    -I-

    ReplyDelete
  2. Ja kaikista paras tukimuoto on huolehtia omista kissoistaan niiden elämän loppuun asti <3 Olen liittynyt fb:ssä tuohon ryhmään jo aikoja sitten ja tukenut heitä jo vuosia :)

    ReplyDelete
  3. Yes. Olet hyvällä asialla! Olen tukenut paria kissayhdistystä mm. lahjoittamalla kissa-aiheisia taulujani myyntiin ym.
    Ihanan rentoja ja onnellisia teidän niinkuin meidänkin kissat. Ja sitä toivon kaikille maailman kissoille ja muillekin eläimille. Meillä ihmisillä on vastuu!

    ReplyDelete
  4. Tää aihe surettaa mua niin paljon! :'( MIten ihmiset voi olla niin ajattelemattomia.
    *menee kantamaan oman kortensa kekoon kisujen hyväksi* <3 <3

    ReplyDelete
  5. Melkein purskahdin itkuun, kun luin tuon lauseen ennen noiden sopolaisten kuvia. <3
    Kisut on mulle niin rakkaita ja tama aihe lahella sydanta.

    Sain hyvan idean -I-:n kommentista (kiitos -I-); meillakin on jotain kisujen ruokia, jotka ei oikein maistu, taidankin vieda ne meidan ruokakaupan RSPCA:n kerayspisteeseen. Ja taytyy myos katsoa, jos voisin jotenkin tuon ekan linkin kautta tehda avustuksen.

    Haluaisin pelastaa kaikki maailman kodittomat kissat ja sydanta sarkee, kun kuulen tai luen jonkun surku-tarinan. Yleensa kylla en edes voi lukea mitaan, kun tekee niin pahaa...

    Huvitti, kun katsoin teidan kisujen kuvia; meidan kisut on just samoissa asennoissa talla hetkella. :-)
    Seka teidan etta meidan niin hemmoteltuja (siis hyvin hoidettuja...) ja rakkaita. <3
    Onnelliset kisut. :-)

    Oot ihana, kun ajat tallaista asiaa. <3

    Rags

    ReplyDelete
  6. oot kyllä erittäin tärkeällä asialla! ihanaa, että on ihmisiä, jotka välittää eläimistä <3 jokainen eläin ansaitsee kodin ja hyvän kohtelun ja rakkautta. oma katti tuossa tiirailee takaoven ikkunasta kun taisi mennä äsken tyttöystäväehdokas takapihalla...;) <3

    ReplyDelete
  7. I: joo en voi tajuta, mulle eläimet on yhtä tärkeitä ku ihmiset enkä ymmärrä miten kaikilla ei oo niin. jotku ihmiset on vaan niin vajaita... :/.
    teit hienosti ku veit ruokaa eläinhoitolan kisuille!! <3 mulla on kassillinen lakanoita ja vanhoja peittoja, jotka ois tarkoitus viedä hoitolaan ruokakassin kera, mut oon lykänny sitä koko ajan.. pelkään mennä sinne koska tiiän et nään jonku aivan ihanan kisun siellä ja mun sydän sulaa ja sitte lopulta särkyy ku en voi ottaa sitä kotiin :´(. sit mä mietin sitä kisua ikuisesti :((

    minni: hienoa Minni! juu niin on, mutta aina löytyy näitä valopäitä jotka hylkää rakkaan perheenjäsenensä, joten meidän apua tarvitaan!!!

    Viivi: totta!! meillä se vastuu on ja on yksinomaan meidän syytä jos kissoja on vapaana ja ne villiintyy ja lisääntyy. kissat on siihen täysin syyttömiä!! miten hyvänen aika voi tommosen pikkusen hylätä ja jättää tiensivuun yksinään, mä varmasti kuolisin jos joutuisin tekemään jotain semmosta!!! sydän tippuis rinnasta miljoonina palasina siihen tielle ja itkisin silmät päästäni :((

    ReplyDelete
  8. Niina: niin muakin!! tulee kauhee viha semmosia tunteettomia ihmisiä kohtaan :/. kiitos Niina että sulla on sydän paikallaan ja autoit osaltasi viattomia kisuja <3

    Rags: voi sä oot niin samanlainen kissahöperö ku minäki :D. mäki itkin pikkasen ku tein postausta :D. siis itken yleensäkin oli kyseessä mikä tahansa eläin... joo mullaki sydäntä särkee aina ku näkee jotain pahaa tehtävän eläimille, mies aina valmiiks jo sanoo ku telkkarissa näkyy jotain et ÄLÄ KATO!! :D sitte tietty pakko kattoo ku jäis vaivaan ja sit vollotan silmät päästäni...
    juu onneks suurin osa kisuista on näitä onnekkaita ja rakastettuja <3.

    anna: jep, asia on erittäin tärkeä! joo voi ku tää maailma oiski parempi paikka ja jokaisella karvakuonollakin ois rakastava koti <3. toivottavasti mahdollisimman moni lahjoittaa rahaa!!
    silityksiä teidän kisulle :)

    ReplyDelete
  9. Oi että teidän kisut näyttää niin nauttivilta ja rakastetuilta!<3 Olet hyvällä asialla! Mun kaveri oli löytiksellä töissä ja kertoi kisujen kohtaloista, kyllä itketti! Esim.kissoja löytyi pahvilaatikoista roskiksista ja taloista, joista perhe oli muuttanut pois:( Kyllä ihmiset on julmia. Omat kisutki otettu löytikseltä (löytyivät pentuina emonsa ja ilmeisesti tämän siskon kanssa hylätystä asuntovaunusta).Ovat älyttömän hellyydenkipeitä ja rakkaita meille!<3

    ReplyDelete
  10. Rags: eipä kestä, idea kiertämään vaan :) Mä oon jo itseasiassa muutaman vuoden ajan vienyt eläinhoitolalle ruokaa, jotka meillä ei kelpaa. Joskus oon kavereiden kisuillekin antanut, mutta koen, että nuo hoitolan asukit kaipaavat niitä kipeämmin ja haluan tuolla tavoin omalta osaltani tukea hoitolan toimintaa.

    -I-

    ReplyDelete
  11. Hienoa, että tiedotat asiasta! Ja tosiaan, rahan lisäksi löytöeläintaloihin kelpaavat ruuat, tarvikkeet, vanhat lakanat ja pyyhkeet. :)

    Itse olen aikoinani ottanut kiinni kaksi kesäkissan, lopulta villikissan, pentuetta. Yksi jäi meille, mutta kaikkia kahdeksaa en luonnollisestikaan voinut pitää. Toivotaan, että kissat löysivät hyvät kodit ja makoilevat jossain nyt yhtä tyytyväisinä aikuisina kissaneiteinä ja -herroina!

    ReplyDelete
  12. Olisin autuaan tietämätön tästä kampanjasta, ellen olisi eksynyt tänne. Jaoin sanomaa eteenpäin omassa blogissanikin.

    Harvoin olen perehtynyt johonkin kampanjaan huolella, mutta tästä jaksoin lukea paljonkin.

    Tämä on niin tärkeä asia, joka kuitenkin tunnutaan valitettavan usein unohtavan. :(

    Onni on katsoa omaa tyytyväistä kissaansa joka taitaa käpälän väpätyksen huomioiden nähdä jotain makoisaa unta. :)

    ReplyDelete
  13. Aikku: voi kauhia!!!! miten muuton takia voidaan hylätä lemmikki!! sehän on sama ku jätettäs yks lapsista sinne roskikseen!!!!!! mä tuun niin vihaseks näistä jutuista ettei oo tosikaan!! mä oon ite nää viimiset 8 vuotta valinnu asunnon aina kisun mukaan. eihän sitä ny herran jumala hylätä lemmikkiä jos sitä ei johonki asuntoon saa viedä. siinä tapauksessa vaihtuu se ASUNTO!!!!
    onneks välittäviä ihmisiä on kuitenki enemmän, uskon vahvasti niin. teidän kisut on tosi onnekkaita ja ihanasti teitte ku otitte heidät avosylin vastaan <3

    I: totta, hoitolassa tarvitaan murkinaa enemmän ku normiperheessä!!

    Marika: niinpä, sinne kelpaa kyllä kaikenlainen tavara, ihmisten pitäis muistaa se! voi kamala en ikinä ymmärrä tuota kesäkissa-touhua :/. ite kiinnyn päivässä eläimiin eikä mua mikään mahti maailmassa sais lemmikeistäni luopumaan <3. ei ikinä ikinä ikinä! allergiaankin annetaan nykyään siedätyshoitoa, joten enää sekään ei oo tarpeeks painava syy luopua.

    Meeri: voi miten mahtavaa et eksyit tänne! ihanaa jos ainaki yks ihminen sai tästä uutta tietoa! totta, erittäin tärkeä asia kyseessä!
    voi teilläkin siellä kotona tosi onnekas kattimatti <3

    ReplyDelete
  14. Hyva idea tuo lakanoiden ja peittojen vienti hoitolaan. Ma olen vienyt vanhoja pyyhkeita elainlaakariin, niita oikein toivotaan sinne vietavaksi. Taytyykin muistaa ensi visiitilla.

    Tein tanaan sellaisen virheen, etta katsoin RSPCA:n nettisivuilta meidan lahella olevia kotia etsivia kissoja. Voi nyyh, ma olisin halunnut pelastaa jokaisen. Joku paiva sielta viela tulee meille rakas perheenjasen, olen varma. Ja sitten se Ragdoll. <3

    Rags

    ReplyDelete
  15. Vaasan kissataloon ollaan joskus kaveriporukalla ostettu iso säkki laadukasta kuivaruokaa. Esim zooplussasta voi tilata edullisesti ja laittaa toimitusosoitteeksi eläintalon. Vaasan kissatalo ottaa myös tavaralahjoituksia vastaan, pitää kirppispöytää pysyvästi (en nyt muista missä kirpparilla). Ihanaa alkukesää kaikille kissoille, erityisesti kodittomille! -Pilvi

    ReplyDelete
  16. Rags: hyvä ku sanoit tuosta eläinlääkäristä, ei oo tullu mieleenkään et vanhat pyyhkeet voi roudata sinne! voi ihanaa et joku kisu teille vielä kotiutuu, jonain päivänä :). toivottavasti meillekin!

    Pilvi: teittepä hienosti!! ihana et on ihmisiä jotka auttaa :)

    ReplyDelete
  17. Kissat on vaan niin ihania! Tästä postauksesta tuli mieleeni oman sydämeni "pakahduttanut" omakohtainen kissajuttu:

    v.2008 keväällä ihana kissamme katosi. Yritimme kaikkemme että kissa vielä löytyisi ja ilmoituksia laitettiin joka paikkaan. Pari kertaa toivonkipinääkin saatiin näköhavaintojen perusteella, mutta ei tuottanut tulosta. Oli luovuttava toivosta, kun aikaa oli kulunut niin paljon eikä ilmoituksiakaan enää tullut. Kunnes viime joulukuussa (siis n. 2,5 vuotta myöhemmin), kadonnut kissamme lähestulkoon käveli minua vastaan! Huusin kissaa nimeltä ja se tunnisti ääneni ja tuli luokseni onnellisena maukuen. Otin sen syliini ja vein kotiin. Kissa suorastaan kiemurteli onnesta sylissäni, ei ollut epäilystäkään etteikö se olisi ollut meidän kissa! Kissa oli niin onnellinen päästessään takaisin omaan kotiin.

    Ihmettelen, kuinka se on selvinnyt, mutta luulen että joku on pitänyt siitä jonkin verran huolta. 2 viimeistä talvea ovat olleet todella kylmiä, enkä usko että se olisi pärjännyt ilman ihmisen apua.

    Meidän kissan tarina päättyi siis lopulta hyvin, mutta kaikki kissat eivät välttämättä löydä enää kotiin, tai pääse sinne. Jokainen kissa tosiaan tarvitsee ja ansaitsee rakastavan kodin!

    -V

    ReplyDelete
  18. V: voi ihana ku kerroit teidän tarinan, tuli ihan kyyneleet silmiin ja kylmiä väreitä ku luin sen :). aivan ihanaa et oli onnellinen loppu! joku oli varmasti huolehtinu teidän kisusta, ruokkinu sitä ettei se ehkä sit enää osannu omaan kotiin. joillain kissoilla on tommonen tapa et vaihtavat yhtäkkiä kotia... tiedän niin miltä susta on tuntunu ja kauheeta ku noin pitkän aikaa vielä!!
    meidän vanhempi neiti hävis kesällä 2008 ja oli hukassa 10 päivää, se oli aivan kamalaa aikaa. jaoin kans ilmotuksia joka paikkaan ja lopulta kuvallinen ilmoitus lehdessä oli se ratkaiseva ja tuli SE soitto, mitä olin 10 päivää oottanu. kissa juoksi mun luo ja mä itkin ääneen juoksien sen luo, se nauku ja sen ääni oli aivan menny naukumisesta. meinasin pakahtua siihen tunteeseen ku sain sen murun painaa syliin <3. nytki itkettää ku muistelen :D.

    ReplyDelete
  19. Kyyneleet vaan valuu, kun lukee näitä kommentteja <3 Kisut on niin ihania, että en voi alkuunkaan ymmärtää, miten joku voi niitä hylätä. Allergiahan voi puhjeta yms., mutta silti pitäisi kisu yrittää saada uuteen kotiin eikä lykätä sitä ulos "selviytymään". Olen usein miettinyt, että minkälaista esimerkkiä vanhemmat lapsilleen näyttävät, kun kesäksi otetaan kissa ja sitten se hylätään mökille, josta usein on vielä omaan kotiin pitkä matka eli kissa jää luonnon armoille :( Tuollainen KISS KISS-laukku olisi kiva Miskalle matkakassiksi-hänkin varmasti tykkäisi siitä enemmän kuin jostakin Prisman kassista :) p.s. meillä kisu oli viime kesänä kymmenen TUNTIA hukassa ja jo se oli minulle täyttä tuskaa! En osaa kuvitellakaan, miltä tuo 10 päivää on mahtanut tuntua... <3

    ReplyDelete
  20. Niina: voi että <3.
    mun mielestä allergiakaan ei suoraan määrää et kisu pois, sillä nykyään annetaan siedätyshoitoa! no sepä juuri et aikuisten pitäis olla vastuullisempia, koska näyttävät toiminnallaan esimerkkiä lapsille! käsittämätöntä ettei ihmiset tajua/välitä. mietin aina et mikä on menny ihmisen kohdalla pieleen ku ei kykene välittämään eläimistä... erittäin suuri puute ihmisessä, yks olennaisimmista asioista!

    ReplyDelete

Huomasithan, että blogini on muuttanut ja löytyy kaikkine postauksineen osoitteesta:
allyouneediswhite.bellablogit.fi
Joten jätäthän kommenttisi uuteen osoitteeseeni, kiitos!
Ystävällisesti,
S