Thursday, April 7, 2011

Keittiön kevätsiivous

Jokos te ootte ehtiny tekemään keittiön kevätsiivouksen vai onko teillä tapana? :)
Mä oon jo muutaman päivän (viikon) miettiny et pitäis ja pitäis... No eilen sit sain aikaseks ja laitoin hihat heilumaan!
Usein saan muiden blogeista inspiraatiota asiaan kuin asiaan, joten ehkäpä joku sais pientä inspistä tästäkin Laatikoiden sisukset järjestykseen -postauksen tapaan. 


Vähän keittiöliinaa ja Wizziä laatikoille!


Laatikoiden pesun lisäks järjestelin laatikot uudestaan, tykkään yleensäkin järjestellä kaikenlaista :). Saapa nähdä miten hukassa mies taas on ku moni tavara vaihto paikkaa... Tosin ei hän edellisessä kodissakaan oppinu keittiötavaroiden paikkoja edes kolmessa vuodessa, joten väliäkös tuolla jos puolen vuoden jälkeen tavaroiden paikkoja vaihtelee ;).

V&B:n New Wave -astiastoni on saanut kivasti täydennystä muuton jälkeen, joten sille piti raivata kokonaiset kaks laatikollista tilaa :)


Toisen laatikon kulmasta löytyi hiukan tilaa pikkuruiselle Teema-varastolleni ;).

Tämä kulho on viime viikkoinen hankintani New Wave -astiastoon:


Ihana tunne laittaa puhdas ja järjestelty laatikko kiinni, sinne se liukui sitruunan tuoksuisena :))


Kesän lähestyessä kesä-/piknik-kannut ym. samaan laatikkoon: (oispa ihanaa ku toi Marimekon lahjaksi saatu setti ois pinkkinä!)


Turkoosit kulhot Ikeasta, loput Halpa-Hallista :). Tuo beigen sävy on tosi kiva, nam!


Yläkaappien sisuksetkin sai uuden järjestyksen:

Oon joistain tommosista mukeista hankkiutunu eroon, mut kaikista en halua luopua. Niitä on kiva käyttää esim. kesäpäivinä! Näänki jo mielessäni nuo mustavalkoruutuiset mukit kesäisessä terassikattauksessa piristettyinä pinkeillä Marimekon serveteillä! :P

Et jos sulla on ollu mielessä sama kevätsiivous, ni ei muuta ku tuumasta toimeen!
:)


Keittiön siivouksen jälkeen järjestin vielä miehen osuuden vaatehuoneesta! Tämä sillä etten oo unohtanu sitä vaatehuonepostausta, on vaan vähä kiirusta pitäny ;). 

28 comments:

  1. ooo, mun mies on keräillyt kauan myös New Wave astiastoa. Sillä on jo ihan kivasti niitä kahvikuppeja ja ruokalautasia, mutta nuo syvät näyttää myös tooosi hyviltä :P

    ReplyDelete
  2. Voi kun olet ollut ahkera. Ihanan järjestyksessä olevat laatikot ja niiden sisällöt.
    Kyllä vaan kevätsiivous on ollut apana tehdä ja osin sen jo olen aloittanutkin kaappien uudelleen järjestelyllä.
    Pitää tähän ihan kertoa; kun oltiin pieniä ja äidillä oli tapana kans aina siivouksien yhteydessä muutella tavaroiden, huonekalujen ym paikkoja, nuorin siskoistani sanoi kerran, että onse kiva kun wc:n pönttö on niin tiukasti kiinni, ettei äiti pysyt sitä siirtämään =) (me kun ei siteen löydetty ikinä mitään , kun kaikki olivat vaihtaneet paikkaansa).
    Mukavaa loppuviikkoa ihanan sissitssä ja puhtaasa keittiössä!
    -päivi-

    ReplyDelete
  3. Veronica: se on kyllä keräämisen arvoinen astiasto :). joo nuo syvät kulhot on kivoja monikäyttöisyytensä takia! menee keittoihin, jälkiruokiin yms.

    päivi: joo hetken kyllä piti kerätä motivaatiota tolle puuhalle, mut onneks se on ohi nyt :D. se aloitus tuntuu aina olevan jotenki vaikeeta...
    hauskasti sano sun sisko! oishan se kauheeta ku pöntön paikkaki vaihtuis! ;D
    kiitos, mukavaa loppuviikkoa sullekin :)

    ReplyDelete
  4. Juu, oon itse ollut vähän aina valkosia astioita vastaan mutta kyllä noihin on ajan kanssa tykästynyt:) Itse kun oon kerännyt kaapit täyteen sinistä iittalan taikaa niin noi sopii niidenkin kanssa ihan hyvin yhteen.

    ReplyDelete
  5. Hyvältä näyttää! Mä olen siivonnut jo kellarin häkkivaraston ja parvekkeen, mutta keittiöön asti en ole vielä ehtinyt. Keväinen energia jyllää!

    ReplyDelete
  6. Mulla odottaa sama homma tekijäänsä... Oon yleensä ottanu sen urakan kesäloman alussa ja niin taitaa käydä tänäkin vuonna. Tosin sitten kun pääsen siinä hommassa vauhtiin, innostun yleensä siivomaan koko huushollin kerralla ;) Yleensä teen saman myös talvella, mutta nyt on töiden takia ollut niin hektistä, että on jäänyt väliin. Ja sen takia tarttiskin jo kohta päästä siivoomaan. Se on kyllä ihana tunne, kun saa siivouksen valmiiksi ja kaikki kiiltelee puhtauttaan!

    Mullakin on muutama kulho tuota New Wave-sarjaa. Muuten meillä on koko astiasto Teemaa/Iittalaa, mutta tarjoiluastioina oon aatellu hankkia lisääkin noita -käy hyvin yhteen Teeman kanssa.

    Mukavaa torstaita :)

    -I-

    ReplyDelete
  7. Pakko myöntää että mun pitäis yrittää vähän enemmän kaappien siivouksen suhteen... Aikaa järjestämiseen ei kuitenkaan tällä hetkellä kauheasti ole, kun aika menee tuon lapsen kanssa touhuiluun. :) Äsken sain järjestettyä osan vaatteista uuteen vaatehuoneeseen, se oli oikeastaan aikaa kivaa! :D
    Teillä on niin ihanan siistiä!! Nuo New Wave -astiat on upeita, mutta nuo väriläiskät astikaapeissa on myös tosi kivoja. Niitä on mukava käyttää just vaikka kesäkattaukseen. :)

    ReplyDelete
  8. Joo, pitais tehda... ehka tasta saan inspiksen. :-)
    Tein kylla talvisiivouksen pari kuukautta sitten, mutta kumma juttu kun meilla kaapit ja laatikot ei pysy jarjestyksessa... Mies ei osaa laittaa tavaroita oikeille paikoilleen. Siita se johtuu. :-)
    Mulla on kaksi tuollaista Marimekon tarjotinta pinkkina, toinen pienempi ja toinen vahan isompi (kummatkaan ei kovin isoja ole). En kayta niita, joten vinkkaa jos haluat ne!

    Rags

    ReplyDelete
  9. Minäkin oon täällä alotellu kevätsiivousta, meinaa vaan olla melko hidasta puuhaa, kun masussa asustelee viimesiä viikkoja pieni salamatkustaja. Mutta kovasti oon yrittäny: eilen sain makuuhuoneen siivottua ja sieltä ikkunan pestyä, vessakin on nyt jynssätty kaappeja myöten. Ajattelin edetä huone kerrallaan, jotta ei liian raskaaksi käy :)

    Mukavaa loppuviikkoa :)

    ReplyDelete
  10. Joihinki blogeihin jää samantien koukkuun ja tämä on ehottomasti yks semmonen! :) Tulin lukijaksi muutama päivä sitte ja useampana päivänä kävin selaileen vanhojaki postauksia. Mukava nähä toistenki uusia taloja ja ratkasuja... ja nuo New Wave astiat - niin hienoja! Tykästyin heti :) ja järjesteleminen on kyllä mukavaa, varsinki ku on tilaa!

    ReplyDelete
  11. Voih, meillä kevätsiivousvimma antaa vielä odottaa itseään :) Eilen just katselin kotia sillä silmällä, että tarttis tehdä jotain, mutta vielä ei inspis iskenyt. Ehkäpä sitten viikonloppuna! Mun blogissa olis muuten sulle jotain <3

    ReplyDelete
  12. Onpas siistiä ja kivannäköistä! Siivoamisesta ja järjestelystä tulee aina niin hyvä mieli kun on saanut jotain hyödyllistä aikaiseksi. Älä suotta heitä kaikkia mukeja pois, ovat varmasti kivoja just kesäkattauksissa.

    Kuulostaa niin tutulta, että mies ei löydä mitään keittiöstä ;) Eilenkin oli lihanuija "kateissa" ja mä tiesin heti samalla sekunnilla missä se on...

    ReplyDelete
  13. Kaappien kevätsiivouksen olen jo tehnyt keittiössä. Nyt saa keittiö muutenkin uutta ilmettä seinien ja välitilakaakeileiden maalauksella. Kivasti piristää sekä keittiötä että minua ja koko perhettä! =)

    Heidi

    ReplyDelete
  14. Veronica: niin sopii! valkoisissa astioissa on just se hyvä puoli et niitä voi yhdistellä vaikka mihin muihin astioihin ja hyvin sopii :)

    Silja: hienoa! sähän oot ehtiny :)

    I: joo totta, ihana tunne ku urakka on valmis! mulla vaan tökkii se aloittaminen, ei aina saa aloitettua :P.
    niinpä, noi sopii kyllä Teemanki kans hyvin yhteen :). kiitos samoin sulle!
    ps. ethän oo unohtanu sitä kotipostausta? ;)

    Hanna: joo varmasti nautit vaatehuoneen järkkäilystä, onko teillä muuten millaset hyllyt siellä..? oon samaa mieltä et varsinkin kesäisin sitä väriäkin pitää kattauksista löytyä :))

    Rags: jep, nuo(kin) asiat menee miesten piikkiin :D. meillä kyllä mies laittaa kaikki oikeille paikoilleen keittiössä, täydet pisteet siitä! mä oon päättäny kaikelle paikan ja kyllä mies osaa ne paikoilleen laittaa, mut sit jos hän ettii jotain, ni ei muka löydy :O
    ahaa kiva tietää!!! paljonko tahtoisit niistä :P?

    ReplyDelete
  15. Paula: voi ihanaa <3 lämpimät onnittelut!!! :)
    juu ota vain iisisti, pikkuhiljaa, pieniä juttuja/pvä :). leppoisaa loppuraskautta!

    Paevi: voi kiitos sulle! olipa mukava kommentti :)). huippua et tykkäät blogistani! jep, se tila on kyllä ehdoton, sit vasta järjesteleminen on mukavaa! mut usein kyllä pieneen tilaan (esim. kaappiin) saa paljon lisää tilantuntua sillä et järjestää ne tavarat sinne uusiksi :D

    Niina: kyllähän se ehtii vielä tulla, ei se kevät niin pitkällä vielä oo, luntaki aika reippaasti :P
    voi mitähän siellä on, tuun heti kattoon, kiitos jo etukäteen :)

    Marika: kiitos Marika :). joo en raaski kaikkia myydä/hävittää, jotain väriä pitää olla :). joo viimeks mies etsi meillä teippiharjaa... vastasin et se on siellä missä se on ollu juhannuksesta asti, huoh... ;D

    ReplyDelete
  16. Heidi: voi kiva, varmasti piristää! haluatko ottaa ennen ja jälkeen -kuvat ja lähettää ne mulle Lukijan kotona -postaussarjaan? :P

    ReplyDelete
  17. Hei, ne lojuu mulla kaapissa kayttamattomana eli en halua niista mitaan. Kiva vaan, jos jollekin kelpaisi, en haluaisi niita heittaa poiskaan. "Pakko" oli ne ostaa, kun taalta yhdesta kaupasta bongasin suomalaista Marimekkoa. Ei sitten ole tullut kaytettya kuitenkaan.

    Unohdin edelliseen kommenttiin laittaa, etta ihania nuo sun astiat. Ma rakastan kauniita astioita!! :-)

    Rags

    ReplyDelete
  18. Ihanasti onkin teillä tilaa kaapeissa & laatikoissa! Meillä tuo ahtaus ja epäkäytännöllisyys niin haittaa järjestyksen ylläpitoa keittiössä. Silläpä olen minäkin tänään parisen tuntia ruoka-ainekaappeja siivonnut! Terapeuttista sitten ihailla siistejä purkkirivejä :)

    ReplyDelete
  19. Voi voi, kevätsiivous tekisi niin terää täälläkin, jos vaan olisi sitä kuuluisaa aikaa! :D Ehkä ensi kuussa pitää pyhittää joku viikonloppu kokonaan siivoukselle. :)

    ReplyDelete
  20. omistan aivan samanlaiset ruskeat isot lautaset, syvät lautaset ja "leipälautaset" sekä mukit :) myöskin halpahallista :) itse en ole vielä aloittanut, mutta pieni inspis tuli jo aloittaa ;) saisi taas vaihtaa vähä järjestystä kaapeissa piristykseksi, varsinkin miehen :D

    ReplyDelete
  21. Rags: mulle tulis kyllä käyttöä niille aivan varmasti :)). minäkin oon hiukan astiahullu :D

    Johanna: joo aivan ihana asia on siistit kaapit <3 :D. mäki löysin taas turhia astioita, joita en enää tarvi...

    Nanna: hyvin ehtii vielä ens kuussakin :). tsemppiä kiireisiin <3

    anna: ai jaa! ne on kyllä kivat :). joo pysyy mieli virkeenä ku tavarat vaihtaa säännöllisesti paikkaa :D

    ReplyDelete
  22. No, ne on sun! :-)

    Rags

    ReplyDelete
  23. oi kun ihanaa, kevätsiivous! Itse haluisin NIIN kovasti siivota siivota siivota, mutta tää raskaus on väsyttänyt niin ettei jaksa millään.. Niinpä sitten sängyn pohjalta haaveilen siivouksesta :)

    -Jennie

    ReplyDelete
  24. En ole unohtanut kotipostausta :) oon ollut töiden takia niin vähän kotona, että on ollut hankala löytää sopivaa hetkeä kuvata. En ihan hämärällä kelillä viittesi kuvata, ettei tuu suttusia kuvia, meillä kun muutenkin on tosiaan vain se pieni digikamera, millä ei niin kirkkaita ja selkeitä kuvia kun sulla täällä on, saa millään :( Toivottavasti viikonloppuna saisin kuvattua :)

    -I-

    ReplyDelete
  25. Kevät siivous suoritettu muuton yhteydessä. Ainoa huono puoli on, että tuota rakennuspölyä riittää vielä tovin, joten taitaa tai täytyy tehdä siivouksia vähän useammin, kuin keväällä ja jouluna. . .

    Astiahulludesta, meillä nyt huomattavasti pienempi keittiö kaappien suhteen mitä ennen, varasto pullottaa astioita. Onneksi keskeneräinen vierastalo valmistuu kesään mennessä ja saan osan astioista sinne. Sääliksi käy pitää niitä pahvilaatikoissa, mutta minkäs teet?

    ReplyDelete
  26. Rags: kiva kiitos, laitoin sulle just sähköpostia :)

    Jennie: no onhan seki jotain, siivouksesta haaveilu! :) kyllä sä vielä ehdit, älä huoli! onnea ja voimia loppuraskauteesi!! :)

    I: ok hyvä juttu ja en tarkoittanut hoputtaa, kunhan kysyin vain :). ei mitään kiirettä, kuvaa sitten kun ehdit!! päivänvalo on tosiaan paras valo :)

    anne: voi voin kertoo et sitä pölyä kyllä riittää :/. huomas ilmanvaihtokoneesta ku oltiin asuttu parisen kuukautta :D.
    niinpä, joskus astioiden kohtalo on aika rankka... kyllä ne hetken pahvilaatikkoelämää kestää :)

    ReplyDelete
  27. Oi sä oot ollu reipas, itellä vielä edessä tää siivoominen..:) Osaatko sanoa mistä nuo viimeisen kuvan vaaleanpunaiset kukkakupit on ostettu/minkä merkkisiä ne on? Kun itse olen saanut kerran tuollaisia sinisiä lahjaksi, mutten ole niitä nähnyt missään kaupassa ja olisi kiva ostaa niitä lisää :)
    -Marre

    ReplyDelete
  28. Marre: tänään vielä jatkoin siivoamisia, meni vapaapäivät talteen! :D
    vaaleanpunaiset kupit on ostettu 10 vuotta sitte muistaakseni Halpa-Hallista, en osaa valitettavasti sanoa, saako niitä enää mistään :/.

    ReplyDelete

Huomasithan, että blogini on muuttanut ja löytyy kaikkine postauksineen osoitteesta:
allyouneediswhite.bellablogit.fi
Joten jätäthän kommenttisi uuteen osoitteeseeni, kiitos!
Ystävällisesti,
S