Wednesday, August 11, 2010

Millanen piha meille?

Homman nimi on se, et meillä ei oo vielä kunnon pihaa :). Pihahommat ollaan jätetty ens kesälle et saadaan rauhassa päättää mitä halutaan ja tehdä jonkinmoista pihasuunnitelmaa ens kevääks. Terassit yritetään tehä vielä tän kesän aikana, mut saa nähä ehitäänkö... Terassit on viivästyny ihan siitä syystä ku ei olla saatu päätettyä, mistä materiaalista ne tehään. Terasseja tulee kolme: pääterassi, saunaterassi ja etuterassi pääoven yhteyteen.
Kaikenlaisia pihaideoita otetaan kiitollisena vastaan :).

Tässä muutama kuva Kuopion asuntomessuilta:

Tämä kuva on Italia-talon patiolta, mun makuun tämmöset patiot!!! Jotain tämmöstä voisin harkita meillekin (en tosin noita kalusteita ;)), sopis meidän talon tyyliin.

Ihana ryhmä! Tällä hetkellä meillä on hankittuna vain tuollainen valkoinen jättiaurinkovarjo :)...


... ja varjon alle suunnittelen polyrottinkisohvaryhmää mustavalkoisena.


Sohvaryhmä tulee meillä ei-katetulle terassiosuudelle, ruokailuryhmä tulee puolestaan katoksen alle. Sohvaryhmän kaveriks esim. pari isoa tuijaa ihanissa ruukuissa.
Mistä noita kuvan isoja valkoisia ruukkuja saa??? Muka Ikeasta mut en mä vaan ikinä oo törmänny :o.

Etupihallemme on suunnitelmissa valaistut portaat, joiden yläpäähän sopis ihanasti vaikka tämmöset ruukut!


Tämmönen pienempi kasvirykelmäkin ois ihana jollekin terassille:

Tässä on ihanaa polyrottinkinojatuoli & kukka ruukkuineen! :)
Ois aika kiva viettää kesäiltaa tässä partsilla upea järvimaisema taustalla, kynttilät palaen... (Joku välinpitämätön nakannu paperin tuohon ja huomasin sen vasta kuvassa :/)


Tässä pihassa tykkään siitä miten kaikki on niin siististi rajattu! Jopa tuo kuoppa koivulle näyttää kivalta :D. Sama systeemi pitää varmaan tehdä meidän etupihan kolmelle koivulle etteivät kuole... Istutusaltaan valot on kiva lisä!

Kivistä ois kiva keksiä pihalle jotain, tykkään kivistä :).

Tämä piha näyttää ihan kivalta, mut jotain vielä puuttuu... En vaan osaa sanoo mitä!

12 comments:

 1. Piha on niin vaikea projekti...!! Hankala jotenkin nähdä, mikä sopii omalle pihalle... Tuollaisen laajan pation tekisin puukomposiitista, en painekyllästetystä, koska sitä sais sitten olla koko ajan käsittelemässä. Meille mahtuu aika pieni ruokailuryhmä tuohon, mihin ollaan suunniteltu ja en yhtään tiiä, millaisen haluan. Tuo kolmannen kuvan ryhmä vois olla aika kiva, simppeli...

  ReplyDelete
 2. Ai niin, ootko Terrasta kattonut noita ruukkuja? Siellä oli vaikka mitä!!

  ReplyDelete
 3. mäki haluisin tehä kaikki terassit puukomposiitista, mut ku se on niin kallista!!! täytyy vielä miettiä asiaa (miljoonannen kerran). mäki tykkään tuosta kolmannen kuvan ryhmästä :). nyt onki hyvä aika katella kesähuonekaluja ku niitä saa joitain aika edullisesti!

  Terrassa en oo nyt vähään aikaan käyny, oon kyl huomannu et siellä on kivoja ruukkuja, mut valkoisia en oo huomannu..??

  ReplyDelete
 4. Onhan se komposiitti kallista, mutta toisaalta kun miettii niin, että painekyllästettyä pitää joka vuosi käsitellä, niin menee niihin käsittelyaineisiinkin rahaa. Ja toisaalta kun kerralla laittaa kunnolliset, niin ei tarvi sitten harmitella. :) Nyt pitäiskin ostaa kesähuonekalut, kun niitä myydään edullisesti! Tietäiskin vain, mitä haluaa...

  Voi olla, että Terrassa ei ollut valkoisia ruukkuja. Pisti vain silmään, että siellä oli toooosi isoja ruukkuja ja monenlaisia. :)

  ReplyDelete
 5. Tuossa vimpassa kuvassa ehkä jonkun näköinen näkösuoja tai aidanne puuttuu eli jotain korkeaa tuon mataluuden vastapainoksi ehkä;)
  Noita ihania valkoisia (muovisia) altakasteluruukkuja oli ainakin meidän paikallisessa Tampereen Säästötexin puutarhamyymälässä myytävänä. Ne oli vaan niin hirmu kalliita, etten raskinut ostaa..pienin maksoi muistaakseni 69 euroa! Tästä linkistä löydät lisätietoa ruukuista:
  http://www.plantane.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=53&Itemid=60

  ReplyDelete
 6. Hanna: niinpä, se mulla painekyllästetyssä tökkii ku sitä pitää käsitellä, eikä sellanen ruskeansävyinen terassi mun mielestä sovi meidän taloon... joo kyllä Terrasta jotain ruukkuja meille päätyy :)

  Soile: joo voi olla et joku kiva näköeste vois tuoda tohon terassiin sitä kaivattua tunnelmaa :). kiitos paljon linkistä!!!! jokos sua jänskättää opiskeluiden aloittaminen? :)

  ReplyDelete
 7. Kyllä vähän jänskättääkin, mutta tosi innokkaana odotan eka reissua; 1.-4.9. on ensimmäinen keikka sinne Kalajoelle:)

  ReplyDelete
 8. Kiitos S pihapostauksista. Meillä kun piha on iiihan vaiheessa, vaikka muutama vuosi ollaan jo asuttu. Se tuntuu vaan niin haastavalta kun piha on kohtuu iso eikä omaa osaamista tunnu löytyvän.. Näistä sun postauksista sai kivoja vinkkejä ja mikä parasta; inspistä!!
  -Anne P.- ;)

  ReplyDelete
 9. Moi Anne! eipä kestä :). joo isoa pihaa on kyllä haastavaa laittaa, siks jätettiinki suosiolla osa pihastamme luonnontilaan. jos se hiukan helpottais urakkaa :). tosi kiva kuulla et sait vinkkejä ja inspistä, tulin iloseks!!! :)

  ReplyDelete
 10. Hei, nuo isot valkoiset ruukut ovat Lechuzan cubico-mallistoa, netistä löydät jälleenmyyjät laittamalla hakusanaksi lechuza. Ovat kalliita mutta todella laadukkaita!
  Terv. oikea viherpeukalo :-)

  ReplyDelete
 11. oikea viherpeukalo: juu kävin paikallisen jälleenmyyjän liikkeessä maanantaina :). harkitsen paria ruukkua meidän pihalle! oli hassua lukea tämä postaus, tämän tekemisestä on aikaa ja aika moni asia on sen jälkeen muuttunut :D (pihaan liittyen siis).
  kiitos kommentistasi!

  ReplyDelete

Huomasithan, että blogini on muuttanut ja löytyy kaikkine postauksineen osoitteesta:
allyouneediswhite.bellablogit.fi
Joten jätäthän kommenttisi uuteen osoitteeseeni, kiitos!
Ystävällisesti,
S