Saturday, August 14, 2010

Blogin lukijalta

Ajattelin julkaista täällä erään blogini lukijan kysymyksen, jos muitakin sattuisi samat asiat kiinnostamaan :). Itse ei aina hoksaa kaikkia asioita mainita, joten kiva ku niitä tulee esiin tällä tavoin!


"Heipähei! Eksyin jotakin kautta tuonne sun blogiisi, ja heräs muutamia kysymyksiä joten aattelin ottaa suoraan näin yhteyttä, niin jospa kysymykset sais vastauksia :)
Näyttää muuten erittäin ihanalta teijän talo, mitä nyt nuista muutamista maistiaiskuvista näkee:) Ollaan ite parhaillaan rakentamassa ja hakusessa on tuommoista samantapasta tyyliä, vaaleaa, modernihkoa...Parhaillaan pohdimme mm. takkavaihtoehtoja ja sisustusmateriaaleja.. Takkamme tulee kulmaan ja varmaankin muurattuna.. haaveissa juurikin tuollainen kahteensuuntaan avautuva takka. Teillä ilmeisesti hissiluukku takassa? Mistäköhän moisia saisi hommattua ja onko kuinka kalliita? Sitten vielä sellainen kysymys että mikä lattia teillä on talossanne? Sekin näyttää juuri sellaiselta mitä mulla on mielessä meillekin... Kiitoksia jos vain suinkin ennätät ja viitsit vastata! :)"


Takassamme on Tapani Puosin hissiluukku, tässä linkki meidän takan luukkuun. Hinnaston mukaan hinta 1820 euroa mustalle ja 2530 euroa mattakromiselle luukulle. Tosin monilla muurareilla on Puosin kanssa sopimus ja sopimus tuottaa hiukan (n. 10 %) alennusta, näin meidänkin kohdalla. Mutta kyllä se luukku on takan arvokkain osa, alennuksista huolimatta...
Meidän takka on siis muurattu mun tekemästä ruutupaperiluonnoksesta :).
Meidän kodissa on Kaakelikeskuksen kautta ostettu Haro Tritty white oak -laminaattilattia. Mielestäni tuo oli paras vaihtoehto vaaleista lattioista. Itsekin monia vaaleita laminaattivaihtoehtoja mietin ja tuohon lopulta päädyin enkä ole katunut. Lattia ei oo yhtään kellertävä, mut taittaa ihan vähän beigeen, ei niinkään harmaaseen. Aluks tilattiin Upofloorin white oak, mut erän saavuttua huomasin et se oli aivan liian harmahtava (liikkeessä näytepala ei ollut niin harmaa). Eli vaihtoon meni ja kävin tekemässä tilauksen Kaakelikeskuksessa :).
Ei tietoa onko vaaleat lattiat muutaman vuoden päästä täysin OUT, mut ei sen väliä. Emme valinneet lattiasävyä sen pohjalta, että se sattuu tällä hetkellä olemaan aika suosiossa vaan yksinkertaisesti siitä syystä että se miellyttää eniten meidän silmää ja luulen et jaksetaan katella tuota sävyä pitkään :).
 
Otin lattiakuvat päivänvalolla, ilman salamaa, joten väri on tosi lähellä todellista, laminaatin kuviokin näkyy hyvin:


14 comments:

 1. Takka ja lattia ovat molemmat tosi kauniita. :)

  ReplyDelete
 2. Tuo teidän takka on kyllä upea! Tuollaisen minäkin haluaisin jos meille tulisi takka. Voi olla, että joskus myöhemmin tuleekin... ;)

  Lattian sävy on myös kaunis.

  ReplyDelete
 3. kiitos Suvi :) en malta oottaa pimeitä syys-/talvi-iltoja ku päästään polttelemaan takkaa oikeen urakalla!

  ReplyDelete
 4. Niin kaunis tuo takka <3 Paljonko about maksaa teettää tuon kokoinen takka muurarilla? Onko teidän takka muuten varaava? En tarkoita että olisin nyt heti ihan samanmoista takkaa teettämässä, mutta hieman tuon tyylistä olen havittelemassa.. Eikä ole hajuakaan mitä ne maksaa???

  ReplyDelete
 5. Elviira: kiitos :). meidän takka on varaava. hintaa takalle tuli 5000 euroa. sisältää siis kaiken: tarvikkeet, muurarin palkan & hissiluukun. eli ei tullu juurikaan valmistakkoja kalliimmaksi.

  ReplyDelete
 6. Yritin kassastella tota teidän lattiaa netistä, et löytyiskö ja mihinkä hintaan, mutta en löydä sitä.. Joko en ossaa ettiä tai eikö sitä oo enää saatavilla?!? Onko sen sävyllä esim. joku suomenkielinen nimi? On nimittäin äärettömän kauniin värinen toi teidän lattia!
  -Minna

  ReplyDelete
 7. Minna: ei sitä välttämättä netissä olekaan. me tilattiin laminaatti Kaakelikeskuksen kautta eli sinne kannattaa olla yhteyksissä. netissä ei oo läheskään kaikkia :)
  no tuo sävyhän on white oak eli valkoinen tammi/valkotammi. mut sävyssäkin on eroja eri valmistajalla, oon huomannu.

  ReplyDelete
 8. Saatoin olla vähän hölmö ;) Mutta kiitti vinkistä!!
  -Minna

  ReplyDelete
 9. Minna: aina kannattaa kysyä :)
  toivottavasti löydätte mieluisan lattian!

  ReplyDelete
 10. Joo, aina tietty voi kysyä.. Mutta voi myös miettiä ennen kun kysyy :) Mulla usein käy niin, et kysyn ennen ku mietin :) Tuli muuten myös mielehen.. Tyhmä kyymys tääkin, mit miten teidän lasi takan edessä on kiinnitetty? Ja millaset reunat siinä on, vai onko jonkunlaiset listat?
  Kisuille rapsuja!
  -Minna

  ReplyDelete
 11. Minna: lasi ei oo millään kiinni, mut siihen voi tosiaan laittaa reunoihin listat tai sit silikonia ni alle ei pääse pöly :)
  kiitti kisurapsuista!

  ReplyDelete
 12. Hei!

  AIVAN ihana lattia. Olisiko sulla tallella lattian ID-numeroa tai tarkkaa nimeä. Harolta löytyy nimittäin ainakin tällä hetkellä useampi malli, jossa nimessä oak ja white (oak classic white jne.). Olisin tosi kiitollinen tuotekoodista! Tosi kaunis koti teillä muutenkin. Kiitos hyvistä ideoista!

  ReplyDelete
 13. Anonyymi: kiitti kivasta palautteesta :). valitettavasti mulla ei 1,5 vuoden takaa ole muuta tiedossa kuin että lattia on Kaakelikeskuksen kautta hommattu Haro Tritty 75, sävy white oak. pahoittelen ettei musta ole enempää apua :/

  ReplyDelete

Huomasithan, että blogini on muuttanut ja löytyy kaikkine postauksineen osoitteesta:
allyouneediswhite.bellablogit.fi
Joten jätäthän kommenttisi uuteen osoitteeseeni, kiitos!
Ystävällisesti,
S