Saturday, April 21, 2012

Ruusuista

Ostan kauppareissuilta kotiin kukkia lähes aina kun mieli tekee. Rakastan leikkokukkia kotona, ne tuo niin paljon kodikkuutta. Tuntuu aivan kuin koti heräisi eloon kauniiden kukkien ansiosta! Tulppaaneja taidan ostaa eniten, toiseksi eniten terttuneilikoita ja kolmanneksi eniten ruusuja.


En ole mikään vihreiden sävyjen ystävä, limenvihreä menettelee, mutta yleisesti ottaen ainoastaan luonnossa nautin vihreistä sävyistä. Koivun lehtien vehreydestä, havupuista, upean vihreästä nurmikosta... Senpä vuoksi meidän kotiin pääseville ruusuille käy näin:


Eli karsin suurimman osan lehdistä pois; noin runsas lehtimäärä veisi vain turhaan huomiota kauniilta ruusunnupuilta. Karsin yleensä myös tulppaanikimpuista enimmät lehdet, mutta en näin paljon kuin ruusuista. Mielestäni tulppaaneissa lehtien vihreä on kauniimpi ja vaaleampi kuin ruusuissa.


Kun ruusut laittaa maljakkoon, tulee niihin leikata uusi imupinta ja veden alle jäävät lehdet kannattaa poistaa. Vettä tulisi laittaa siten, että ruusuista kaksi kolmasosaa on veden peitossa. Tämän minä unohdin näiden kimppujen kohdalla... Laitoin vettä yhtä vähän kuin tulppaanimaljakkoon :P


Joskus (jos muistan) lorautan maljakkoveteen kimpun mukana tulevaa kukkavirkistettä:

Ruusu on kyllä todella herkän kaunis kukka :)

Ruusuista lauantaita!

17 comments:

  1. Ihania ruusuja, ihana postaus! Sama täällä eniten tulee ostettua ruusuja ja tulppaaneja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oi kiitos H :) kiva että olit saanut Living and Room -tuotteesi ja että pidit niistä! kivaa lauantaita :))

      Delete
  2. Kukat piristää sisustusta hetkessä. Keittiön pöytä näyttää tyhjältä ilman kukkia.=) Pitänee itsekkin käydä ostamassa kimppu. =) Ihanaa lauantaita!
    http://torkkujat.blogspot.com/

    PS:
    Tilasin blogisi innoittamana kaukosäätimen käyttöalueen laajentimen, joka eilen asennettiin. Laite on todella kätevä, kiitos sinulle! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kyllä vain! :) ja kiitos!
      voi kiva et sait täältä vinkin, se on kyllä tosi kätevä laite, jota ilman meillä ei pärjättäisi :)

      Delete
  3. Terttuneilikat (Aalto-vaaseissa)on mun suosikkeja, mut nyt niitä ei vaan oo tossa lähikaupassa ollu pitkään aikaan. :(

    Yleisesti musta parasta on se että nykyään saa jopa meidän lähisiwasta tulppaaneja pikkurahalla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mullakin tulee ostettua tosi usein lähikaupasta kukkia, en pelkästään niiden vuoksi juuri koskaan kukkakauppaan lähde, vaan osto hoituu ruokaostosten lomassa :)

      Delete
  4. Olen myös kuullut, että ruusu kestää parhaiten mitä paksumpivartisia ovat. Ja toisekseen veden pitäisi olla kuumaa, niin kestää parempikuntoisena. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. joo ja mielellään säilytys jääkaapissa yön yli :)

      Delete
  5. Oi miten kauniita ruusuja! Tilasin itse juuri netista vaasin kun mulla ei ennen ole ollut (ah, opikselijaelaman askeettisuus) ja kunhan se tulee ma ryhdyn kans kukkaostoksille.

    Sen lisaksi mun on monta kertaa pitanyt kertoa sulle, etta joka kerta ku avaan tan sun blogin mua rupeaa naurattamaan toi bannerin pullea kissa poydalla. Siina on jotain hauskaa, ehka sen kropan elegantti malli tai paan hauska muoto <3

    Kevaisia terveisia taalta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. no moi moi :)) kiitti terkuista, täällä ei ihan vielä niin keväistä ;)
      siis ei näytä yhtään pullealta mun mielestä tuossa kuvassa :D (joissain muissa kuvissa kyllä ehkä...). se on varmaan vaan tuo asento ja miten kattelee tuosta ikkunasta ulos unisena, juuri päikkäreiltä nro 14 heränneenä <3 mutta mukava että saa nauramaan :))

      Delete
  6. Kauniita ruusuja ja tosi kiva idis riipiä niistä ylimääräiset lehdet pois.
    Täytyy koittaa samaa seuraavalla kerralla, kun ostan ruusuja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. koita ihmeessä, vähenee hiukan tuo vihreän värin määrä ;)

      Delete
  7. Kauniin värisiä ruusuja! Kimppu piristyy kivasti, kun yhdistää kahta eri väriä.

    Mulla on tekoruusuina omaa lempparisävyäni vanhaa roosaa. Plantagenista joskus löysin ja ovat tosi aidon näköisiä. Näyttävät tosi kauniilta mm. valkoisessa ja mustassa aalto-maljakossa.

    Mukavaa viikonloppua!

    -I-

    ReplyDelete
    Replies
    1. joo jotenkin tuntui et pelkkä valkoinen ruusukimppu näytti kovin laimealta ja tylsältä (siis MINÄ oikeesti kirjoitin noin :D)
      kiitti samoin :))

      Delete
  8. Jahas, siellä ollaan oltu sitten samoilla ostoksilla kuin täällä päässä :)
    Oikeasti, koin jonkun valaistuksen tuota tekstiä lukiessani - siis niitä lehtiähän voi tosiaan harventaa! Olen vain itsekseni harmitellu, kun tulppaanit tuntuvat uppoavan lehtien sekaan, mutta tosiaan puolethan voi aivan hyvin leikata pois! Hah, oikea älynväläys :) Mukavaa lauantain jatkoa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. heh, ihana! mäkin koen säännöllisesti kaikenmoisia älynväläyksiä, ne on hauskoja :)) kiitos samoin sulle Liinu!

      Delete
  9. thank you so much, that's very kind! :))

    ReplyDelete

Huomasithan, että blogini on muuttanut ja löytyy kaikkine postauksineen osoitteesta:
allyouneediswhite.bellablogit.fi
Joten jätäthän kommenttisi uuteen osoitteeseeni, kiitos!
Ystävällisesti,
S