Tuesday, April 17, 2012

Blogista ja bloggaajan arjesta

Tämä aihe on mielestäni kovin mielenkiintoinen ja ilokseni olen saanut lukea kyseisen aihepiirin juttuja muutamastakin eri blogista viime kuukausien aikana! Niinpä ajattelin kantaa oman korteni kekoon ja kertoa hieman bloggaamisesta omasta näkökulmastani, sillä jokaisellahan se on erilaista ja jokaisella on siihen omanlaisensa motivaatiotekijät. Eli luvassa siis melko tekstintäyteinen postaus tänä tiistaina :).

Aloitin tämän blogin heinäkuussa 2010, tämä oli luonteva jatko reilun vuoden mittaiselle raksablogikirjoittelulleni. Päätin rohkaista mieleni ja avata tällaisen julkisen blogin; raksablogini oli suljettu ja vain lähipiirillemme tarkoitettu. 
En ollut suunnitellut mitään kestoa blogille tai muutakaan, ajattelin mennä päivän kerrallaan ja katsoa mitä tuleman pitää. Keksin blogilleni nimen melko lailla hetken mielijohteesta, ajattelin että jotain valkoiseen viittaavaa nimessä voisi olla ;). Nimimerkkiäni mietin myös kuumeisesti, kunnes en keksinyt muuta kuin tämän S:n. 
Blogi alkoi vahvasti sisustusblogina, mutta kun aikaa kului ja blogi lukijoineen tuli tutummaksi ja tutummaksi, eksyi joukkoon myös monia muita aiheita ja tällä hetkellä miellänkin blogini vahvasti sisustuspainotteiseksi lifestyleblogiksi. Tästä linjauksesta pidän kovasti ja tällä mennään, päivä kerrallaan edelleen :). 


Kyselin tässä jokin aika sitten miten kuvailisitte blogiani ja sain tosi hyviä vastauksia! Niistä sitten poimin hieman ideaa ja päivitin blogini kuvauksen sivupalkkiin vastaamaan enemmän nykytilannetta :)


Blogista on tämän vuoden ja yhdeksän kuukauden aikana muodostunut erittäin olennainen osa elämääni. Olisi vaikea kuvitella elämää ilman tätä ja ilman teidän säännöllistä "tapaamista". Blogi on jo suht lyhyen elämänsä aikana antanut minulle erittäin paljon, paljon enemmän kuin olin osannut kuvitellakaan. 
Olen tavannut uusia ihmisiä, sekä täällä virtuaalimaailmassa että osan ihan kasvotustenkin. Olen oppinut paljon bloggaamisesta ja blogimaailmasta. Olen mielestäni kehittynyt valokuvaajana (itse kai sen kehityksen parhaiten huomaa), kun vertaa alkuaikoihin. Olen saanut mielenkiintoisia yhteydenottoja ja yhteistyötarjouksia eri tahoilta. Olen oppinut uutta sisustamisesta. Olen oppinut uutta jopa itsestäni! Olen löytänyt tästä paikan, jossa voi aina olla hyvällä ja iloisella mielellä, suuri kiitos siitä kuuluu teille lukijoille! Tämä blogi on minulle pieni pako arjesta, oli se sitten tunti tai neljä päivässä tai vaikka vain viisiminuuttinen. 
Ennen kaikkea blogini on minulle paikka, jossa saan toteuttaa itseäni. En koe olevani mitenkään erityisen luova ihminen, mutta tämä on juuri sopiva paikka toteuttaa edes tämänkaltaista luovuutta :)
Bloggaaminen on vienyt minut täysin mukanaan. Se on asia, josta haluan koko ajan oppia lisää ja kehittyä mahdollisuuksien mukaan, kuitenkin ilman että tämä alkaa tuntua pakkopullalta. Samaan aikaan blogini on myös supistettu päiväkirjani, josta voin myöhemmin käydä lukemassa mitä tapahtuikaan tuolloin jne. Katsoa, miltä kotimme näytti viime jouluna tai miltä terassillamme näytti viime kesänä...

Olen kirjoitellut blogiani lähestulkoon päivittäin koko sen elinkaaren ajan. Joidenkin postausten työstäminen vie kauemmin aikaa kuin toisten. Tämän vuoksi aiheet vaihtelevat: joka päivä ei ole mahdollisuutta kirjoitella kahta tuntia postausta, joinain päivinä aikaa vain on vähemmän ja joinain enemmän. Koen vaiheita, jolloin on kova inspiraatio kirjoittamiseen (kuten nyt) ja silloin tuotan tekstiä enemmän. Joskus koen inspiraatiota kuviin ja silloin vastaavasti niitä näkyy enemmän. Postausaiheet saattavat syntyä missä ja milloin vain, ihan hassuistakin jutuista! Silloin sormet syyhyää kirjoittamaan, mutta eihän se aina juuri tuolloin ole mahdollista. Onneksi on hyvä muisti (geeniperuja äitiltä <3) ja voin rauhassa odottaa sopivaa hetkeä, jolloin ehdin koneeni ja blogini ääreen. Luonnostelen tekstejä usein puolivalmiiksi; tälläkin hetkellä tekstiluonnoksia on noin kolmisenkymmentä. Niistä sitten poimin aiheita sitä mukaa, kun inspiraatio iskee ja viimeistelen ne. Jokaiselle aiheelle on nimittäin omat inspiraatiohetkensä ja usein postauksen toteutustapaa täytyy myös hieman miettiä, ennen kuin sitä alkaa valmiiksi asti työstämään. Usein siis jo mielessäni luonnostelen postauksia, vaikka en ole edes koneen ääressä ;). 
Yleistä on myös se, että otan useita valokuvia samana päivänä. Esim. yhden viikon postauksen kuvat saattavat syntyä kaikki samana päivänä. Monesti postausaiheet on mielessä mietittynä jo monta päivää eteenpäin ja se aiheuttaa sen, että kun mieleen tulee uusia postausideoita, tuntuu että niitä on aivan liikaa ja päiviä liian vähän :D. 
Minun kohdallani tämä on siis melko pitkälti 24/7 tapahtuva työ/harrastus. 
Siinä missä joku tuntee intohimoa ratsastamiseen tai käsitöihin tai laulamiseen, minä tunnen intohimoa bloggaamiseen. Bloggaaminen taas pitää sisällään monia pienempiä osa-alueita kuten minun blogini kohdalla sisustamisen (ja muut blogini aihepiirin aiheet), valokuvaamisen, kirjoittamisen, vuorovaikutuksen samanhenkisten ihmisten kanssa... Nuo kaikki on mun intohimoja ja rakkaita harrastuksia, niistä minä saan energiaa arkeen!


Jos puhutaan bloggaajan "työstä", kuuluu siihen paljon muutakin kuin mitä lukijat näkevät. :
Postausaiheiden miettiminen, postausten työstäminen. Valokuvien ottaminen. Kirjoittaminen. Postauskokonaisuuden kokoonhaaliminen. Lukijoiden kommentteihin vastaaminen, joka on tietysti jokaisen bloggaajan oma valinta: vastata niihin tai ei. Itse nautin niihin vastaamisesta, se on sitä vuorovaikutusta mistä suuresti pidän. Lisäksi kommenttiboxi on se paikka, jossa voi jakaa kaikenlaisia ideoita puolin ja toisin!
Kommentteihin vastaamisen lisäksi on sähköpostiliikenne, mikä on oikeastaan taas ihan oma osa-alueensa :). Sähköpostitse tulee palautteita, kysymyksiä laidasta laitaan. Tulee haastattelupyyntöjä eri tahoilta... Blogin(kin) sähköpostiliikenteen hoitaminen kuuluu päivittäisiin rutiineihini ja sähköposteihin yritänkin aina vastata mahdollisimman pian. Että jos et saa vastausta lähettämääsi sähköpostiin kahden vuorokauden sisällä, lähetä posti uudestaan ;). Koska päivittelen blogiani päivittäin, minulla on myös kamera käden ulottuvillani päivittäin :). Ja usein sille/niille tuleekin käyttöä! Mies on jo kauan sitten tottunut siihen, että kuvailen milloin mitäkin, ei hän enää edes kysy mitään kun näkee minut kamera kädessä milloin missäkin :D. Onpa pari kertaa jopa hämmästyneenä kysynyt etkö ota kuvaa :O
Melko tuttu näky alkaa olla myös se, että liikun kotonamme mitta kädessä :D. Saan nimittäin usein kysymyksiä mittoja koskien (koski ne kysymykset sitten takkaa, poreammetta, sohvapöytää yms.).Minulle tärkeää blogissa on silmää miellyttävä ulkoasu; tähän kuuluvat siis blogin tausta, tekstin fontti (oltava helppolukuinen ja selkeä) sekä ihan sellainen yleiskatsaus blogin etusivulle. Ei liian sekava, levoton tai synkkä ulkoasu. Erittäin tärkeänä pidän myös selkeää kieltä. Koen olevani pienimuotoinen äidinkielen perfektionisti, jonka silmään pistää kaikenlaiset kielioppivirheet (huom. kirjoitusvirheet on eri asia!). Lukeminen tökkää heti, jos silmiin osuu virhe (= linja auto asemalla, terkkuja Ouluun ystävälleni Sannalle! ;D) tai jos lause on jotenkin vaikeaselkoinen (= liian pitkä, ilman pilkkuja yms.). Tämä piirre on joskus hieman rasittava, mutta en voi sille mitään ja olen oppinut elämään asian kanssa :D. Niinpä yritän karsia tuollaiset minimiin oman blogini kohdalla ja usein tekstiä tulee viilailtua vähän liiankin tarkasti, mutta se on mukavaa tosin ei kiireessä :D. Mielestäni on vain erittäin valitettavaa, miten huonossa jamassa äidinkielen osaaminen maassamme on. Kieli on kuitenkin erittäin kaunis, joten on sääli ettei sitä vaalita. 
Itse en aina kirjoita kirjakielellä, pidän usein puhekielen omaisesta kirjoittamisesta näin rennoissa yhteyksissä kuin blogit, mutta kirjakielen puuttumattomuus ei poista sitä etteikö teksti voisi olla selkeää, sujuvaa ja sitä kautta helppolukuista. Ehkä tämä on sitten yksi seikka, miksi pidän kirjoittamisesta niin paljon. 
Ja tottakai kun on blogista kyse, on valokuvat tärkeitä. Tästä valokuva-asiasta olenkin aiemmin jo puhunut, joten ei siitä sen enempää kuin että sen suhteen koen olevan mahdollista kehittyä koko ajan. Toivoisin ehtiväni jollekin valokuvauskurssille, jotta saisin kamerastani enemmän irti, mutta ainakaan vielä en ole kotikaupungissani tuohon mahdollisuuteen törmännyt, harmi. Mutta ehkä vielä jonain päivänä!
Valokuvia en juurikaan käsittele, joten siihen minulla ei kulu aikaa. Kuva-asetelman paremmin asetteluun saattaa kulua minuutti tai pari, mutta kuvakulmat pyrin rajaamaan jo kuvia ottaessani. Blogini on aika rennolla otteella toteutettu ja se saa näkyä kuvissanikin :P
Olisi mukava kuulla nyt lukijoiden kanta siihen, mitkä ominaisuudet teidän mielestänne on blogeissa tärkeitä? Mitä blogeissa yleisesti ottaen arvostatte?


Kaikille omaa blogia harkitseville voin lämmöllä tätä suositella, jokaisellahan on mahdollisuus tehdä blogistaan juuri sellaisen kuin haluaa! Antaa blogiin juuri sellaisen ja senkokoisen palasen itsestään kuin haluaa, sillä mielestäni juuri ne blogit, joihin kirjoittaja on antanut palan itsestään, ovat niitä parhaimpia.

67 comments:

 1. Minä pidän kuvien katselusta ja niitä saa olla runsaasti ;-) tietysti itse tekstikin on tärkeä mutta se ei pelkästään riittäisi minulle. Tuo alin kuva on muuten ihana <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. mulla sama et pelkkä teksti ei riitä, mut en pelkkiä kuviakaan halua katsella :) sopivasti siis molempia!

   Delete
 2. Kiitos sulle S taas kerran todella ihanasta blogista, johon on kerta toisensa jälkeen mukava palata,ja minkä luen blogeista aina ensimmäisenä :)

  Sulla on mukaansatempaava ja humoristinen tapa kirjoittaa, monipuoliset aiheet ja suuret, kauniit ja valoisat kuvat, ja blogin ulkoasu on mun mielestä selkeä ja miellyttävä. Ja veikkaan, että yksi blogisi menestyksen avaimista on se, että päivität usein ja myös kunnioitat lukijoita vastaamalla kommentteihin. Olen huomannut, etteivät kaikki sitä tee, eikä silloin ehkä lukijatkaan kauaa viitsi kommentoida. Onhan tämä bloggailu monelle lukijallekin vuorovaikutusta siinä missä bloggaajalle itselleenkin.
  Sun blogistasi näkee, että panostat siihen. Aiheellakaan ei ole aina väliä, kun osaat saada aiheesta kuin aiheesta mielenkiintoisen :)

  Viime aikoina on blogeissa paljon kirjoitettu siitä, miten ihmiset kateuksissaan lähettävät negatiivisia kommentteja suoraan bloggaajalle tai morkkaavat blogia joissain muilla palstoilla. Mielestäni todella ala-arvoista, ja kertoo kirjoittajastaan paljon. Mulle ei vaan mene jakeluun , että miksi kadehtia muita ja nähdä niin paljon vaivaa mollatakseen usein täysin ventovierasta ihmistä. Todella harmi, että tämän ärsyttävän ilmiön takia (ainakin varmaan osasyynä) muutamat kivat blogit ovat jo lopettaneet tai siirtyneet salasanan taakse :( Itse en ainakaan koe, että olisi multa jotain pois, jos toinen menestyy. Itse ainakin tykkään lähettää positiivista palautetta bloggaajille, ja ehkä sillä tavalla omalta osaltani kiittää bloggaajaa hänen näkemästään vaivasta, ja siitä ilosta, jonka hänen bloginsa mullekin tuo!

  Huhhuh, tulipas pitkä sepustus :) Iloista päivää sulle ja kaikille muillekin!

  -I-

  ReplyDelete
  Replies
  1. oot tosi kultainen ihminen, se välittyy aina sun ystävällisistä kommenteista! oon erittäin iloinen, että mun blogi on saanut sinusta noinkin pitkäaikaisen lukijan <3
   ikävästi kommentoivat ihmiset on kyllä ihan oma lukunsa... Suomessa tää nettikulttuuri on usein melkoinen häpeäpilkku, jota ulkomailla naureskellaan :/
   kiitos tosi paljon tästä sun ihanasta viestistä, lämmitti kovasti mieltä! ja kiitokset samalla myös niistä varmaan sadoista ihanista kommenteista, joita oot tässä blogitaipaleella jättänyt, ne on tuonu suunnattomasti iloa mulle!

   Delete
 3. Minusta hyvä blogi syntyy kauniista kuvista, helppolukuisesta tekstistä ja hiukan siitä oman maailman (ja ajatusmaailman) avaamisesta, eli samoilla linjoilla olen sun kanssa. En lue yhtäkään blogia, joissa olisi vähän kuvia. Kuva ja teksti täydentävät toisiaan, vaikkeivät liittyisi toisiinsa paljoa edes:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. allekirjoitan kirjoittamasi täysin! :))

   Delete
 4. Hi! Great story about your blog! I love this blog and your photos and you know that. What I like the most in here is the space, clarity, simplicity and beautiful details. It's very inspiring! And You of course, You are so nice person :) Love that! :)
  Have a lovely day :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. how can I thank you enough! beautiful words Malina! and they tell me, that you're a very kind and warm person :) thank you! have a lovely day you too :)

   Delete
 5. Esim. sinun blogikirjoittelussa on mielekästä kirjoittamisen aktiivisuus, se kuinka usein uusia aiheita kirjoittelet. Useamman kerran päivässä on pakko käydä tarkistamassa onko taas tullut uutta kirjoitusta ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. ihana kuulla, kiitos sinulle että annat blogilleni aikaasi :))

   Delete
 6. Ehdin talla hetkella todella harvoin kommentoimaan, mutta tama sinun blogisi on kylla ehdottomasti suosikkini, aiheita laidasta laitaan ja ihania kuvia, ja kissoja!! <3

  Kiitos sinulle, ihana S, etta jaksat nahda niin paljon vaivaa meidan lukijoiden vuoksi!! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. ymmärrän että on kiireitä, ihana kuitenkin että piipahtelet silloin tällöin ja jätät viestejäkin :). oli ihan orpo olo yhteen aikaan ku susta ei kuulunu viikkokausiin :D
   kuulut mun blogin pitkäaikaisimpiin lukijoihin, joten kiitos vain itsellesi ja silityksiä ja höpsötyksiä kaunotarkaksikollenne! <3

   Delete
 7. Todella hyvä ja kiinnostava kirjoitus!

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi miten mukava kuulla, kiitos! :)

   Delete
 8. Ensin kiitos blogistasi! Sitä on mukava lukea; aiheet on useimmiten kiinnostavia, kuvat kiehtovia ja sisältö viihdyttävää.

  Kotisi on kaunis kokonaisuus ja suuri vaara, että varastan joitain ideoitasi rakenteilla olevaan kotiini.

  Blogeissa arvostan pitkälle samoja asioita kuin Sinäkin: helppolukuisuutta, selkeyttä, herkullisia kuvia. Kaikissa niissä Sinä olet onnistunut oikein hyvin! Näin runsassisältöisessä blogissa arvostan myös hyvää taggausta (mikähän tälle olisi hyvä suomenkielinen sana?) - siis tuota sanalistaa tuossa oikeassa palkissa. Näin löydän nopeasti Sinun mielipiteesi esimerkiksi keittiöongelmiin.

  Mukavaa kun kirjoittelet, toivottavasti jaksat tätä harrastusta vielä pitkään :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi kiitos paljon A! mukava kuulla tuo tagi-mielipidekin :))

   Delete
 9. Moi S,
  kiitos ihanasta blogista ja tasta hyvasta kirjoituksesta! Blogiasi on mukava seurata, sen lisaksi etta se on visuaalisesti kiehtova kirjoituksistasi paistaa lapi ystavallinen ja sydamellinen ihminen. :-)

  Itse pidan pienta blogia elamastani Englannissa, aluksi valittaakseni kuulumisia perheelle ja ystaville ympari maailman, mutta nykyaan myos siksi, etta blogiin on helppo koota hyvaa mielta antavia juttuja kuten vaikka sisustusjuttuja. Myos minusta on mukavaa, kun omaa blogia voi selata taaksepain ja katsella mita on puuhaillut milloinkin. Oma blogini tulee sisaltamaan enemman sisustusta piakkoin opintojeni ja oman kodin kautta, ja naihin haen inspiraatiota myoskin Lontoon kaduilta, joten pikkuhiljaa blogiini tulee myos enemman kuvia taman suurkaupungin vilinasta.

  Blogien kautta on kivaa vaihtaa ajatuksia samanhenkisten ihmisten kanssa. Itselleni on myos tarkeaa seurata suomalaisia blogeja, jotta voin sailyttaa linkin koti-Suomeen seka tuntea yhteenkuuluvuutta muiden ulkosuomalaisten kanssa.

  Mukavaa paivanjatkoa sinne!

  Terkuin,
  Paula
  www.momentsinlondon.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. oi ihanasti sanottu Paula! kiitos <3
   blogista totisesti jää upea muisto, jota voi joskus myöhemmin palata lueskelemaan, siis aivan kuten päiväkirjaa :)
   kivaa iltapäivää sinne suuntaan!

   Delete
 10. Pidän blogeista, joissa on selkeä ja raikas ulkoasu, kuvia ja tekstiä sopivassa suhteessa.
  Arvostan sitä, että bloggaaja jaksaa nähdä vaivaa postaustensa eteen (miettii kieliasua, ottaa kuvia) eikä postaukset ole vain sellaisia "Mulle kuuluu hyvää, tässä yks kiva kuva we♥it:sta).

  Seuraan blogeja, joista saa tekstien ja kuvien perusteella sen mielikuvan, että blogin kirjoittaja pitää bloggaamisesta oikeasti ja pitää sitä mukavana harrastuksenaan eikä jonkinlaisena pakkona vain tuottaa postauksia lukijoiden "iloksi". Yleensä pakkopulla on sitten sellaista pakkopullaa, että minä ainakin hyppään siinä vaiheessa kelkasta :)

  Sinun blogiasi tulee lueskeltua juurikin mukavan ulkoasun ja sisällön vuoksi. Kisulitkin on niin ihana, että niitä on täällä käytävä aina tutkailemassa, vaikkain koiraihminen olen :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. kovin samoilla linjoilla sun kans siis ollaan :)
   ja heti ku tää alkaa olla pakkopullaa ni minäkin hyppään kelkasta :D

   Delete
 11. Isot kuvat on aina plussaa ja se selkeä ulosanti ja selkeä ulkoasu. Välillä törmää blogeihin, jotka on kirjoitettu esim Etelä-Pohjanmaanmurteella ja niitä ei kyllä jaksa kovin pitkälle lukea, vaikka itsekin puhun kyseistä murretta. Saati sitten jos on jotain ihan vierasta murretta..

  ReplyDelete
  Replies
  1. heh, nuo murteet :D murteet on rikkaus, mut kirjoitettuna ei ehkä niinkään ;)
   kyllä meilläki täällä on oma murteensa, mutta en tosiaan sitä kirjoittais ku jossain lauseessa joskus saattanu livahtaa :D

   Delete
  2. Olen samaa mieltä murteista! Iteskin kuuntelen (ja tiedostamatta puhunkin) juurikin eparia, ja inhoan, jos joku kirjoittaa sen tekstiviestiinkin.. Puhe puheena ja teksti tekstinä :)

   Delete
  3. jep! varsinkin niin pitkänä kuin postaus, se ois ihan kauheeta ja hidastakin luettavaa.
   kaikki murteet näyttää tosi pöljältä kirjoitettuna :D

   Delete
 12. Kiitos S, oli todella mielenkiintoinen postaus. Usein olen miettinytkin sitä, että mistä ammennat intoa blogin pitämiseen ja mistä niitä ideoita pursuaa. Oikeasti ne blogissa olevat eivät tarvitsekaan olla mitään suurta ja mahtavaa, vaan kivoja arkisia asioita. Bloggaus taitaa olla elämäntapa.

  Tykkään blogistasi, koska kuvia on paljon ja hyvää tekstiä, jota on helppo lukea. Aiheet ovat myös mielenkiintoisia ja kotiasi on kiva katsella. Ennen kaikkea sinulla on positiivinen ja lämmin ote aiheisiin ja elämään muutenkin (näin olettaisin). Blogisi suola ovat myös kivat kissanne. On mukava lueskella kissoistanne ja siitä miten heistä kerrot.

  Jatka samaan malliin....

  Seuraavaa postaustasi odotellen.
  Sari

  ReplyDelete
  Replies
  1. hienoa, toivoinkin että tämä joitain kiinnostaisi!
   oikeastaan tämänkaltaiset kommentit, kuin esim. tämä sinun, innostaa minua palaamaan tänne päivä toisensa jälkeen ja kirjoittelemaan :))
   tuo on tosi hyvin sanottu et bloggaus on elämäntapa, niinhän se juuri onkin! ja kyllä se niin on, että bloggaajan oma persoona heijastuu blogiteksteihin, ei sitä voi välttää jos omana itsenään kirjoittelee :). ja minä en ainakaan muuna osaisi täällä kirjoitellakaan!
   kiitos Sari kivasta kommentistasi!

   Delete
 13. Itse arvostan blogeissa sitä omaa jälkeä, persoonallisuutta. Monipuolisia postauksia, hyviä kuvia ja kuvakulmia :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos mielipiteesi jakamisesta :)

   Delete
 14. Ihana postaus! Kun löysin tän blogin ihastuin tietysti sisustukseen mutta myös ottamiisi kuviin, ne on todella kauniita ja niitä on pakko vain katsoa. Ihania <3 ja tietysti tapa millä kirjoittaa on blogissa mun mielestä tärkeää. Bloggaaminen on vain ihanaa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos ihana Jenna! totta, bloggaaminen on ihanaa :))

   Delete
 15. Ihana postaus! :)
  Ja olen samaa mieltä hyvin monessa mainitsemassasi asiassa.

  Parhaita ovat juurikin ne, joissa näkyy kirjoittajan "sydän". Ja mielestäni sinä kuulut niihin S :)

  Luovuuden käyttäminen on minunkin mielestäni yksi tärkeimpiä asioita. Ja itsekin koen kehittyväni valokuvaamisessa. Harjoitustahan tässä koko ajan saa. Ja sitä tarvitaankin omalla kohdalla vielä PALJON ;) Mutta tosiaan valokuvat määrittävät todella paljon blogin yleisvaikutelmaa.

  Minä odotan aina innolla sun postauksia! Pidän juurikin kuvistasi ja postausaiheista!

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiva että tykkäsit J! ja ihana kuulla että oot tuota mieltä blogistani ja minusta :). tosiaan tätä kyllä kirjoittelee niin omana itsenään kuin vain mahdollista, näin pitkän ajan jälkeen tuskin muu olisi edes mahdollista.
   kiitos sulle!

   Delete
 16. Jatka samaan malliin! Itse käyn "kylässä" blogissasi lähestulkoon joka päivä. Nautin kuvistasi ja pidän tyylistäsi kirjoittaa asialliseti, mutta kuitenkin persoonallisesti. =)

  Mimmu

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi kiitos Mimmu! ja kyllä jatkan :))

   Delete
 17. Minäkin kiinnitän huomota kielioppivirheisiin, ja pakko myöntää niiden ärsyttävän jos niitä on paljon. Helppolukuisuus ja selkeät kuvat ovat aina plussaa.

  ReplyDelete
 18. Itsekin olen pilkunviilaaja kieliopin suhteen ja arvostan sitä, että blogiteksti on sujuvaa. En jaksaisi lukea töksähteleviä lauserakenteita tai jatkuvia yhdys sana virheitä ;) Kauniit kuvat ovat kiva lisä, mutta pelkistä kuvista koostuvaa blogia en jaksaisi seurata. Koen, että tekstistä tulee se tärkein sisältö ja blogin luonne esiin.

  Nyt kun valotit vähän kirjoittelusi taustaa, en yhtään ihmettele että blogisi on niin miellyttävä: näet paljon vaivaa julkaisujen eteen! Tykkään kuvistasi ja siitä miten sijoitat ne järkevästi rytmittämään tekstiä. Pidän myös rennosta ja positiivisesta hengestä, joka huokuu kirjoituksista. Ja ihanaa, että jaksat päivitellä blogia niin ahkerasti!

  ReplyDelete
  Replies
  1. mm. yhdys sana virheet kyllä katkaisee luku nautinnon ;D (karsee lause!!!!)
   mulla sama etten jaksais seurata pelkkää tekstiä tai pelkkiä kuvia sisältävää blogia, molempia kiitos :). mun mielestä kans se teksti on blogin ydin, jonka ympärillä kuvat on piste iin päälle ja yhdessä muodostavat kivan kokonaisuuden!
   tästä postauksesta voi saada käsityksen, että bloggaaminen vie aikaa aivan valtavasti... mutta kuten sanoin, mietin postausaiheita usein, missä milloinkin... juttuja voi hahmotella mielessä ja sit ku pääsee koneelle, on se puolituntinen ja juttu on valmis :D. juttuja voi siis miettiä vaikka tiskatessa, imuroidessa, lenkillä, työmatkoilla yms. yms.
   kiitos Anna ihanasta palautteesta, tuli niin hyvä mieli ja arvostan mielipiteitäsi :)

   Delete
 19. Hmmm... Olen käynyt nyt viime päivinä tässä kommenttilootassa monta kertaa tarkoituksenani jättää viestiä, mutta en sitten ole osannut muotoilla ajatuksiani. Tässä kuitenkin kun aihekin on tällainen niin yritän taas.
  Olen lukenut blogiasi jonkin aikaa ja tykännyt kyllä. Jostain syystä jokin aika sitten kuitenkin harkitsin jopa blogisi poistamista listoiltani (en oikein tiedä miksi, jotenkin postauksesi tuntuivat liiankin sliipatuilta ja sellainen oikean elämän tuntu vaikutti vähentyneen), mutta en sitä kuitenkaan tehnyt.
  Sitten kun viime viikonloppuna kyselin niitä sun henk.koht. asioita, niin jotenkin sun suhtautuminen ja vastauksesi olivat niin hirmuisen luontevia että muutin ihan täysin mielipidettäni suhteessa sinuun. Tuli ihan tosi hyvä fiilis ja oikeesti sellainen olo, että taidatkin olla aika hyvä tyyppi ja olisi hauskaa tutustua sinun vaikka ihan oikeastikin (älä nyt pelkää että mikään stalkkeri silti olen :D ). Tuli vaan sellainen olo, että ehkä me tosiaan tunnetaan vaikka jostain edellisestä elämästä. Eli täältä lähtee kyllä pointsit sulle ja en taatusti lakkaa lukemasta blogiasi!
  Ensimmäistä kertaa aloin jopa miettimään ihan tosissani omankin blogin perustamista, kun tässä kotiäitinä sitä joutilasta aikaa on niin hirveesti (not) ja tiedustelin jopa miehen kantaa asiaan.
  Joo. Asiaan. :D Blogeissa arvostan laadukkaita kuvia. En erityisemmin välitä lainatuista kuvista koostuvista kollaaseista tms. Arvostan myös tuota selkeää kieltä ja oikeinkirjoitusta. Puhekielisyys toki on ihan ok. Ja kuten edeltä saattoi jo käydä ilmikin, niin olen sitä mieltä blogeihin kuuluu sellainen pieni kotikutoisuus ja pidän tosi paljon ihan tavallista arkielämää koskevista postauksista tai siitä että postauksissa jotenkin viitataan siihen ihan tavalliseen arkeen. Onko se sitten sitä mainitsemaasi palan antamista itsestä, taitaa olla...
  Eli kiitos sinulle, että jaksat blogiasi iloksemme kirjoittaa, jatka vain samaan malliin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. mielenkiintoinen kommentti Hennis! herätti monia ajatuksia. ymmärrän täysin, että jotku blogit vaan joskus lakkaa kiinnostamasta, kyllä mullekin käy niin. se on ihan hyväksyttävää ja inhimillistä, en mä pidä kaikista niistä lehdistäkään mistä esim. viisi vuotta sitten :D. maku muuttuu, ihmiset muuttuu, elämäntilanteet muuttuu... mutta sitä mä en ymmärrä, että ihmiset (en missään nimessä nyt tarkoita sinua!) menee avautumaan bloggaajalle ja kertomaan et sun jutut ei enää kiinnosta. sitä voi vain vähin äänin vaihtaa saittia, niin yksinkertaista! koska täytyy muistaa että näissä kuitenkin puhutaan enimmäkseen bloggaajan omasta elämästä, jutut pyörii eniten sen ympärillä, joten miten niitä juttuja voi vaihtaa kun kyse on omasta elämästä. lisäksi olen sitä mieltä, että usein kyse on siitä lukijan omasta mielipiteestä! eli jutut ei välttämättä blogissa ole muuttuneet vaan lukijan käsitys niistä on muuttunut. vaikea selittää, mutta näin se tuntuu/näyttää useimmiten olevan.
   osaksi oman blogini kohdalla voi vaikuttaa se, että aikaa ei yksinkertaisesti joka viikko ole niin paljon!
   lisäksi mulla tulee välillä kausia, kun mietin ketkä kaikki näitä juttujani lukeekaan... tähän lukijamäärään mahtuu kaikenmoista, sitä ei aina muistakaan... mut välillä tulee mieleen että tätä lukee se ja se ja se ikään kuin salaa, eivät kerro minulle lukevansa, mutta tiedän monista seikoista että lukevat :D. tuollaisista muistutuksista tulee tunne, etten halua liikaa elämästämme täällä jakaa. ja niinä kausina henkilökohtaisemmat jutut jäävät pois, alitajunta hoitaa sen puolen :D. silloin jutut jää hieman etäisemmiksi, mikä on mielestäni kuitenkin vain hyvä asia: on hyvä että noita muistutuksia tulee ettei tule höpöteltyä ohi suunsa. en tiedä ymmärtääkö tästä mun sepustuksesta mitään, mutta nämä halusin kertoa.
   niistä sun henkilökohtaisista kysymyksistä... multa on kysytty täällä vaikka ja mitä, saa kysyä, mutta se esitystapa voi olla myös kohtelias. näin oli sinulla ja ajattelin että tämä ihminen tosiaankin ansaitsee vastauksen! kysyit henkilökohtaisia, mutta kuitenkin kohteliaasti ja kunnioittaen, sellaista arvostan suuresti.
   kiitos kun kirjoitit tämän kommenttisikin näin hyvään sävyyn, ihmisiä me bloggaajatkin vain ollaan ja täällä päässä varsinkin erittäin herkkä ja tunteellinen sellainen :D
   en tykkää huonoa vaikka lukijat täällä blogissani vaihtuvatkin, se kuuluu tähän hommaan :))
   mutta vielä kerran kiitokset sinulle, että annoit minulle ja blogilleni toisen mahdollisuuden :). yritän ehtiä raapustella enemmänkin niitä arkipäivän juttuja, aina kun ehdin, nyt on vain tosi kiireiset viikot menossa mutta ehkä vielä jonain päivänä tulee rauhallisempi elämänvaihe :D. luulen myöskin, että arkipäivän jutut on niitä vaikeimpia postattavia... jokainen voi laittaa omalle kohdalleen niin varmasti tulee mieleen ajatus: ei meidän elämässä/arjessa oo mitään ihmeellistä, ei ketään kiinnosta niistä lukea :D. hassua, sillä itse pidän muiden blogeissa myös niistä arkipäivän jutuista!

   Delete
 20. Kyllä blogit ovat viihdyttäviä ja niissä on kiva piipahtaa jos aikaa löytyy mutta joskus ihmettelen sitä kuinka paljon aikaa te bloggaajat tähän laitatte! Harrastatteko mitään, ehdittekö nähdä ystäviä, ehdittekö viettää parisuhdeaikaa ynm. Toki jos ei ole lapsia niin ehtiihän sitä. Joskus tuntuu vain hassulta että jaksaa nähdä näin paljon vaivaa vain sen takia että kourallinen ihmisiä lukee tätä tai mitään muutakaan blogia. Kourallinen ihmisiä siis verrattuna siihen kuinka paljon ihmisiä Suomesta tai koko maailmasta löytyy ;)

  Hienoa tosin että jaksaa, kuten sanoin, joskus vaan ihmettelen kun oma aika tuntuu olevan kortilla työn, harrastusten ja sosiaalisen elämän lisäksi :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. sä kyllä nyt missasit erittäin olennaisen pointin: bloggaaminen ON yksi harrastus tai oikeastaan sivutoiminen työ. onko sulla sitten joku harrastus, joka vie aikaasi niin ettet ehdi nähdä ystäviäsi/viettää parisuhdeaikaa jne.? jos on, kannattaa ehkä harkita sen lopettamista ;)
   ja uskaltaisin väittää, että vaikka meillä ois lapsia, mulla riittäis aika tähän. helposti! lisäksi voisin vaikka vannoa, että sinä teet jotain sellaista mitä minä en (oli se sitten mitä hyvänsä) ja sillä ajalla kun sinä teet sitä sun juttua, mä bloggaan!
   "Joskus tuntuu vain hassulta että jaksaa nähdä näin paljon vaivaa vain sen takia että kourallinen ihmisiä lukee tätä tai mitään muutakaan blogia."
   tuosta lauseestasi tuli tunne, ettet lukenut tekstiäni alkuunkaan. en maininnut siellä mitään tuohon viittaavaa että teen tätä "vain sen takia että kourallinen ihmisiä lukee tätä". se vuorovaikutus lukijoiden kanssa on ehkä yksi kymmenestä syystä tehdä tätä ja se tuli ilmi myös tekstistäni.

   Delete
  2. niin ja lisäänpä vielä että kyllä niille mieluisimmille asioille vain jostain sitä aikaa löytyy tai sitä aikaa järjestää :)

   Delete
  3. Oih, ei ollut tarkoitus aiheuttaa sellaista tunnetta että bloggaajan pitäisi jotenkin puolustella harrastustaan kuten alla joku tuntui tekevän! Hienoahan se on jos tästä nauttii ja löytää aikaa sille sosiaalisellekkin elämälle :) Kommenttini oli varmaan muotoiltu jotenkin tökerösti, ei ollut tarkoitus nostattaa karvoja pystyyn ;) Ihmettelin vain ääneen mutta taidan olla kommentoimatta jatkossa. Ja tosiaan luenhan minäkin näitä joskus ja nautin todella paljon esim. sinun hyvistä kuvista.

   Itsellä ei tosiaan ole harrastusta jonka haluaisin lopettaa, olen varmaan onnekas kun ole löytänyt harrastuksen jossa voin yhdistää sen sekä ystävät joten periaatteessa kaksi kärpästä yhdellä iskulla, heh. Parisuhteelle löytyy varmaan senkin takia aika paljonkin aikaa lapsien ohella.


   Oikein hyvää kevättä sinne!

   Delete
  4. hienoa ettet tarkoittanut pahaan sävyyn, sillä tuosta ensimmäisestä viestistä ehkä jäi sellainen käsitys muutamalle ihmiselle. mutta kiva että tulit korjaamaan asian, kiitos siitä! ilman muuta saa ihmetellä asioita ja kyseenalaistaa yms., mutta tässä vaan kaikkien tulee muistaa, että kun kyseessä on tällainen viestintämuoto, ei ihan kaikkea välttämättä käsitä siten miten kirjoittaja olisi halunnut asiansa käsitettävän ;). joskus on haasteellista kun ei näe toista, vaan täytyy päätellä pelkästä kirjoituksesta... siinä jää usein rivien väliin kaikenlaista ja ne on sellaisia asioita, jotka jokainen käsittää eri tavalla.
   enkä näe asiaa niin että kukaan puolusteli bloggaamista, vaan kertoi yksinkertaisesti asiasta omasta näkökulmastaan.
   olettaisin, että postauksestani kävi jo erittäin selvästi ilmi, kuinka tästä bloggaamisesta nautin ;)
   ja tieädätkö, tässä bloggaamisessakin yhdistyy osa mun ystävistä! siten että he seuraavat ja osa aktiivisesti kommentoikin mun juttuja. osa ystävistäni asuu lisäksi niin kaukana, ettei ole mahdollisuutta tavata kasvotusten kuin kerran tai pari vuodessa, joten on mukavaa että he voivat seurata täällä. näin myös minusta tuntuu että he ovat lähellä :). myös sukulaiseni seuraavat kuulumisiamme blogini kautta ja he haluavat nähdä myös kisuista kuvia :)

   mutta kiitos ja aurinkoista kevättä sinullekin ja perheellesi!

   Delete
 21. Luen useita blogeja, mutta todella harvoin niitä kommentoin. Tänään on pakko tehdä poikkeus kun luin tämän tekstisi. Kun löysin blogisi muutama kuukausi sitten, olin niin iloinen! Kotisi on kaunis, kirjoitat mukavasti ja sinulla on selvästi hyvä asenne elämää kohtaan ja kissanne ovat aivan ihania! :) Vaikka blogisi on suosittu, jaksat aina kommentoida ja se on todella mahtavaa! Käyn joka päivä katsomassa, olisiko tullut uusia kirjoituksia joiden pariin on mukava uppoutua ja unohtaa hetkeksi päivän askareet. Kiitos siis sinulle tästä ihanasta blogista! <3 :)

  -Jenna

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos kaunis sydämellisestä palautteestasi Jenna! ihanaa että löysit blogini ja että olet pitänyt löydöstäsi :)). toivottavasti viihdyt yhtä hyvin jatkossakin!

   Delete
 22. Mustakin on hienoa, että jollain on oikeasti aikaa bloggailuun ja paneutua teskteihin yms. mitä kirjottaa, nostan hattua siitä! Tykkään blogin kuvista ja mun mielestä tekstiä ei joka postauksessa saa olla sivutolkulla, en jaksa lukea kaikkea ;) Mut tykkään blogistasi tällaisena, jatka samaan malliin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. niin, varmasti jokainen järjestäisi aikaa jollekin sellaiselle harrastukselle, joka on sydäntä lähellä :). arjen vastapainoksi täytyy tehdä jotain erityisen mieluisaa, ennen kaikkea elämästä pitää myös nauttia!

   Delete
 23. Monella kommentoijalla olikin jo samanlaisia ajatuksia kuin minulla, mutta lisäänpä minäkin lusikkani tähän soppaan. Kiitos mukavasta ja tyylikkäästä, mutta silti rennosta blogista. Luen blogiasi melkein päivittäin, mutta harvemmin kommentoin. Tähän syynä on vain laiskuus, sillä luen blogiasi usein kännykällä, jolla koen kommentoimisen kuitenkin nihkeämmäksi. Postauksistasi välittyy aito kiinnostus blogiasi ja lukijoitasi kohtaan ja tekstisi eivät ole pakkopullaa. Näin kolmekymppisenä (aikuisena?:)) en välitä lukea blogeja, joissa ei ole sisältöä ja "tekstit" on kirjoitettu teinikielellä. Arvostan siis kovasti sujuvaa tekstiäsi ja oikeakielisyyttäsi sekä näitä pidempiä, pohdiskelevampia tekstejä. Kuten kirjoitit, suomen kieltä tulee vaalia! Ottamasi kuvat ovat todella kauniita ja pidän myös siitä, että kuvia ei käsitellä liikaa. Toisaalta, lukisin blogiasi myös, vaikka siinä ei olisi kuvia, sinulla on selkeästi sana hallussa.

  Monet blogit ovat nykyään pelkkää ostosten esittelyä ja lainakuvia tai "sneak peakeja" tulevien ostosten esittelyihin. Yllättävän moni blogi myös toistaa itseään, toisaalta tämä on ihan ymmärrettävää. Sinun blogisi ei tähän kuitenkaan sorru, vaan postauksesi ovat aina mielenkiintoisia ja huolella tehtyjä ja postaustahtisi on uskomattoman ripeä. Nostan todellakin hattua sille, että jaksat miettiä kirjoituksia noinkin paljon ja pystyt työstämään monta tekstiä samanaikaisesti. Tästä prosessista oli hauska lukea, sillä usein mietin kuinka muiden postaukset syntyvät. Itse pidän muistikirjaa sängyn vieressä ja kirjaan siihen iltaisin ajatuksia ja sitten naputtelen myös kännykkään mielenkiintoisia aiheita ylös. Suurimman osan jutuista kuitenkin kirjoitan heti, kun idea tulee, ja suollan tekstin kerralla näppikselle. Sitten viilaan tarvittaessa, mutta yleensä postaukset valmistuvat aika nopeasti. Ja auta armias, jos myöhemmin huomaan julkaistussa tekstissäni kirjoitusvirheitä tai kielioppivirheitä, ne menen heti fiksaamaan! :)

  Kirjoituksesi ovat kiinnostavia ja niistä saa hyviä vinkkejä omaan sisustukseen, kattaukseen tai rakennushaaveisiin. Uskon, että olet todellinen apu monelle, sillä sinulla on silmää asioille ja osaat kertoa yksityiskohtaisesti mm. keittiösuunnittelusta. Pidän myös siitä, että et tuo itseäsi esiin kuvien muodossa, vaan olet vetänyt hyvin rajan mitä kerrot ja mitä et. Toki joskus mietin, että olisi kiva tietää kirjoittajasta enemmänkin, mutta se ei todellakaan ole välttämättömyys. Ja kuitenkin tuot henkilökohtaisia kepeitä asioita hyvällä tavalla esiin blogissasi, eli "julkisuus" on mielestäni hyvässä tasapainossa.

  Pitkä teksti ja ylistys, mutta olet sen ansainnut. Jatka samaan malliin - blogiasi on ilo lukea. Aurinkoista kevättä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. oi että mä oon iloinen et lisäsit lusikkasi tähän soppaan!!! :)))
   hyvin samankaltaisia ajatuksia löysin tekstistäsi kuin itsellänikin on, minäkin kaipaan blogeihin jonkinlaista sisältöä. puit muuten hyvin sanoiksi ajatuksesi!
   itsekin ainoastaan hyväksyn kommentteja kännykällä, en ala kännykällä kuitenkaan kommentteihin vastailemaan. haluan keskittyä vastaamiseen ja sen voin tehdä vain kotona koneeni ääressä :)
   wau mikä kunnia että lukisit blogiani ilman kuviakin, huikea kunnia totta tosiaan, kiitos! <3
   kyllä mulla joskus syntyy pikaisestikin postauksia, ihan vartissakin joskus hetken mielijohteesta, mutta monesti ne on pitempiä prosesseja ja nautin niistä täysillä :D. minä myös oikoluen tekstiäni esikatselun avulla ja vielä kertaalleen, kun olen tekstin julkaissut. joskus löytyy muutamia kirjoitusvirheitä, mutta varmasti osa menee läpikin koska omalle tekstille luonnollisesti sokeutuu ;)
   sydämellinen kiitos sulle Paula tästä kirjoituksesta! arvostan suuresti siinä kirjaamiasi mielipiteitä. kiitos kiitos kiitos! <3
   viimeiset lauseesi sai lähes kyyneleet aikaan :D

   Delete
 24. Moi,

  Hieno kirjoitus sinulta. Minäkin olen seurannut sun blogia ihan sieltä alkumetreiltä saakka ja siitä on muodostunut yksi mun lemppareista. Sinun päivitykset kurkkaan yleenä aina ensimmäisten joukossa :)

  Minäkin päivitän blogiani aika tiuhaan tahtiin, melkein joka päivä tai ainakin joka toinen päivä. Ei se ole mulle mikään ongelma ;) Päinvastoin, tuntuu että aina tekee mieli palata tekemään uusia juttuja ja ihan innoissani aina odotan kommentteja teksteihini. Ehkä mun blogini on siinä mielessä rajoittuneempi, että nyt ipana myötä se keskittyy aika paljon tähän arkielämän kuvioon, joten en oletakaan sen kiinnostavan täysin eri elämäntilanteessa olevia ihmisiä.

  Olen samaa mieltä siitä, että bloggaaminen on harrastus siinä missä jokin muukin. En ymmärrä sitä näkemystä että se on vain ajan tuhlaamista, kuten jotkut asian esittävät. Joku toinen voi kirjoittaa päiväkirjaa, runoja tai vaikka nyplätä pitsiä illat pitkät, mikä bloggaamisesta tekee jotenkin huonomman harrastuksen? En tosiaan ymmärrä tätä näkemystä :P Sitäpaitsi minä ainakin bloggaan iltaisin, kun ipana on nukkumassa (ja usein mieskin), mitä muuta siihen aikaa sitten pitäisi tehdä? Olisiko esimerkisi telkkarin katsominen järkevämpi "harrastus"? Tätä olen monesti miettinyt kun ihmiset ovat joissain blogeissa arvostelleet bloggaajan ajankäyttöä.

  Nojaa, kiitos sinulle kuitenkin tästä ihanasta blogista, toivottavasti sinulla riittää mielenkiintoa jatkaa bloggaamista vielä piiiiitkälle tulevaisuuteen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi kiitos Omppu <3 sinä oletkin tuttu, ilahdun aina kun ehdit jättää viestiä! toivon että itsekin ehtisin enemmän kommentoimaan mm. sinunkin blogiisi, mut ainakin jotain merkkiä aina silloin tällöin ehdin jättää :D. ja se on luonnollista että blogi elää kirjoittajan elämäntilanteen myötä, niin sen pitää mennäkin! elämäntilanteet muuttuu ja sen myötä blogin aiheetkin vaihtelevat. ja vaikka meillä sun kans on eri elämäntilanteet, nautin blogisi lukemisesta (kuten kerran silloin sähköpostissa kirjoitinkin).
   munki mielestä on tosi erikoista, että jotku ihmiset kokee jotenkin oikeutettuna arvostella toisten tekemisiä, kuten harrastuksia... onko jokin harrastus muka toista parempi, en usko! jokainen kai osaa valita ne itselleen mieluisimmat ja saa sitä kautta lisää sisältöä ja nautintoa elämäänsä :)
   joo heh, täälläki nyt kaikki muut nukkuu paitsi minä. pitäiskö mun sit lähteä tapaamaan ystäviäni :D ei, en lähde, tulin juuri saunasta ja nyt vastailen näihin loppuihin kommentteihin :D
   kiitos sulle kaikista mukavista kommenteistasi <3

   Delete
  2. Sinulla on loistavasti bloggaus hallussa ;) Jatka vain samaan malliin.Täällä luetaan innokkaasti joka sana :)
   Terkut kisuille ;) T:Niina ja 4kisua

   Delete
  3. no voi kiitos Niina <3
   sinnekin kisuille haleja! :)

   Delete
 25. Moikka S,
  hyvää jatkoa jo virinneelle keskustelulle! Kiva näkökulma kertoilla näin paljon oman bloggaamisen motiiveista. Haastoinkin sut nyt antamaan lukijoillesi pienen palan itsestäsi tämän päivän postauksessa. :)) Itsekehuja pitäisi kehitellä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitti haasteesta, saas nähdä saanko aikaiseksi sitä tehdä :D
   siis kyllä keksisin ne asiat, mutta siitä on odotettavissa aika varmasti jotain avautumisia tietyiltä tahoilta :/

   Delete
 26. hyvä kirjoitus paljon asiaa ,onko tosiaan niin et joku ei nimeä tätä harrastukseksi sitähän tää on .varsinkin sinä s olet sydämmellä kirjoittava ja varmaan pidät ystävistäsi huolta siis et unohda heitä nautin jutuistasi sellaisenaan olet rehellinen ja aito .ymmärrän et haluat salata esim .ettet itsestäsi kuvia halua näyttää ei niin et niissä mitään vikaa olis.monia blogeja seurannut mutta en halua katsella miltä joku vaate milloinkin näyttää jonkun päällä tai niitten muksuja joka päivä katsella,tai miltä verhot tai mikä milloinkin missä tahansa näyttää liian mitään sanomattomia .hyvää päivänjatkoa -ritu-

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos, mukava kuulla että olet tuota mieltä Ritu!
   olen kyllä todella kiitollinen ystävistäni enkä voisi heitä koskaan unohtaa. muutamat ystävät seuraa mun blogia ja jotku heistä asuu niin kaukana, että näemme tosi harvoin. mutta tuntuu kivalta että he seurailevat blogini juttuja, tuntuu että ovat siten lähellä silloinkin kun emme toisiamme tapaa :)
   musta on vaan alusta asti tuntunu hyvältä olla näyttämättä kasvojani täällä blogissa ja siten aion jatkaakin niin kauan kuin se hyvältä tuntuu :). en minäkään näe lukijoita, joten en näe tarvetta että heidänkään pitäisi nähdä minut. myöskään vaatteiden esittelyyn en näe tarvetta, mutta mukavaa että on erilaisia blogeja!
   kiitos paljon, sinullekin toivotan oikein mukavaa päivää! :)

   Delete
 27. Hei vaan hei! :) Ihan joka päivä minäkin blogiasi luen, on se vaan niin ihana. Kotinne on niin kaunis ja hyvällä maulla sisustettu, mutta senhän jo tiesitkin :) Kisumisut toki oma lisä piristämään päivää.
  Itsellä on ollut vaan niin hektistä tämä oma elämä, ettei tunnu ehtivän omaa blogia ollenkaan päivittämään :/ Siksi juuri kommentointikin on jäänyt melkein kokonaan, mutta nyt taas oli pakko, hih.
  Kivaa päivän jatkoa! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. heippa ja kiitti kaveri :))
   ymmärrän kiireet, mulla sama.. en ehdi edes lukemaan niin paljon blogeja kuin haluaisin, saati sitten kommentoimaan, mutta ehkä taas jonain päivänä :)
   kivaa päivää sinnekin! <3

   Delete
 28. Olen aina ihastellut sitä palavaa intoa ja vaivannäköä (tiedän ettei blogi ole sinulle missään nimessä vaiva, mutta ymmärrät varmasti mitä tarkoitan :) mitä blogisi eteen teet. Olenkin miettinyt mistä keksit kaikki postausaiheet jne ja miten ne käytännössä toteutat ja nyt olikin tosi mielenkiintoista saada tietää miten blogi syntyy. Ideoitahan sinulla on valtavasti :)

  Tykkään tosi paljon kirjoitustyylistäsi (itsekin olen aikamoinen pilkunviilaaja;) ja siitä, että blogissa on sopivassa suhteessa sekä kuvaa että tekstiä. Ja koska emme muuten harmi vaan niin usein tapaa, niin on aivan ihanaa, että pysyn sun arkielämänkin kuvioissa hyvin mukana. Jatka samaan malliin, tahtoo tätä lisää :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. juu ymmärrän :) toivotaan et ideoita riittää myös tulevaisuudessa samaan tapaan!
   kiitos rakas ystävä ihanasta palautteesta, mustakin on niin mukavaa et seurailet juttujani <3. kesällä viimeistään nähdään ja iloisemmissa merkeissä toivottavasti ku nyt kisut on tallessa :D

   Delete
 29. Menin sanattomaksi... olipa mukava lukea tälläistä ajattelua välillä!!
  En enää edes muista mitä kysyit, mutta sinun tekstejäsi on muutenkin kiva lukea -oli aihepiiri mikä tahansa. Niissä näkee kuinka panostat tähän blogiin. Itse kirjoittelen niin nopeaa, että teksti on täynnä kirjoitusvirheitä ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. heh, mikä sai sanattomaksi?
   kiitos ihanasta palautteesta Mia, ilahdutti kovasti kuulla sinun mielipide :)) kirjoitusvirheet onkin eri asia kuin kielioppivirheet :D

   Delete
 30. Siis tuo sun teksti oli niin tyhjentävä... Kaikki mitä mietin, niin vastasitkin jo seuraavassa lauseessa:)
  Harvoin "jaksan" lukea näin pitkää teksiä kunnolla kokonaan (hypin aina välillä muutaman rivin), mutta nyt oikein ajatuksella luin ja nautin:)

  Oikein hyvää viikonloppua sinulle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. okei, kiva juttu! mukava että ihmiset voi samaistua :)
   kiitos samoin sinulle!

   Delete

Huomasithan, että blogini on muuttanut ja löytyy kaikkine postauksineen osoitteesta:
allyouneediswhite.bellablogit.fi
Joten jätäthän kommenttisi uuteen osoitteeseeni, kiitos!
Ystävällisesti,
S