Thursday, January 26, 2012

Tuli takkaan!

Heippa!
Työviikko alkaa kohta olla pulkassa, vielä yksi päivä ja sitten jään lomalle :)). Oikein kiva työviikko ollut, tällaisen jälkeen onkin kiva jäädä lomailemaan.
Löysin eilen blogini tilastojen avulla tieni eräälle keskustelupalstalle, oli mukava lukea sellaista asiallista, aikuismaista keskustelua. Sellaista, jossa ei haukuta muita tai muiden koteja, vaan kunnioitetaan muita ihmisiä. Hatunnosto niille, jotka tähän keskusteluun ovat osallistuneet. Palstalla näyttää pyörivän oikein kauniiden kotien omistajia, käykää muutkin ihmeessä siellä katselemassa heidän kotikuviaan!




Sain sieltä jopa postausaiheen, heh! Joku oli nimittäin miettinyt, käytetäänkö bloggaajien vitivalkoisia takkoja laisinkaan ;). Meidän kodin osalta voin vastata et kyllä! Mies kotiutuu pikapuoliin ja voin melkein varmaksi sanoa, että ensi töikseen sytyttää takkaan tulen. Niin kävi eilenkin, ja toissapäivänä... Aika monena iltana peräkkäin itse asiassa! Varaavasta takasta saakin eniten hyötyä silloin, kun sitä ahkerasti ilta toisensa jälkeen lämmittää. 




Nimenomaan sitä varten meille takka muurattiin et näiden kovien pakkasten aikaan saataisiin kotia lämpimämmäksi ja lämmityskustannuksia matalammaksi, sillä Suomen talvi on pitkä ja yleisesti ottaen tosi kylmä. Siis tarkennuksena ettei meillä koskaan kylmä sisällä ole, mut takan ansiosta vieläkin lämpimämpi :). Kodin lämmittäminen ei ole mitään ilmaista, ei edes kalliolämmöllä. Ja kyllä meillä on tällä viikolla ollutkin lämmin :D. Kuuma on erityisesti olohuoneessa ja kisut nauttii!


Tämän hyötyominaisuuden lisäksi takka on myös toki sisustuselementti. 
Meidän takka maalattiin samalla sävyllä ku sisäseinät ja jostain syystä sen pintaan ei pahempia nokijälkiä jää. Ja vaikka jäisikin, sais ne varmaan jollain aineella pois? Tai ainakin maalaamalla, meidän takan kohdalla se on kätevää kun takan pinta on ihan sileä. Tela käteen ja se on siinä!


Kivaa torstaita teille! Lähiaikoina mulla on teille uutisia ;)

27 comments:

  1. Linkki ei jostain syystä toimi, olisi ollut kiva kuitenkin käydä kurkkaamassa keskustelua johon viittaat. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. voi kökkö! pahoitteluni, yllättäviä teknisiä ongelmia :D
      yritän korjata asian mahd. pian!

      Delete
    2. nyt toimii ainakin mulla tuo linkki, mites muilla?

      Delete
  2. Oikein ihanaa lomaa sinulle, olet sen niin ansainnut:) onko mitään erityisiä suunnitelmia? Ja taas alkoi uteliaisuus oikein kihistä sun uutisten suhteen;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kiitos Marika <3 no ei mitään kovin ihmeellisiä, jotain pientä ehkä ;)

      Delete
  3. Millä valkoisen sävyllä teillä olikaan seinät maalattu? Oot siitä varmaan joskus kirjotellukki blogissa, mutta nyt iski laiskuus enkä jaksa alkaa ettimään ;).

    ReplyDelete
    Replies
    1. heh, joo tää on aika klassinen kysymys :D. en anna maalikoodia, koska ne on muuttunu. tehtiin sellanen jippo et poistettiin Teknoksen maalikoneella listavalkoisesta kellertävä sävy. ei tullu vitivalkoinen, mut ei kellertävän eikä harmaan valkoinenkaan. kivasti sopii listavalkoiseen tää, listat ei oo onneks tän rinnalla keltaiset, sitä halusin välttää!

      Delete
  4. Täytyy kyllä sanoa, että tuo teidän takka on kyllä ihana :) Ollaan itsekkin suunnittelemassa meidän tulevaa ok-taloa ja mietitään millainen takka meille olisi hyvä, siispä kysyisinkin sinulta jos viitsisit kertoa tuon teidän takan mitat ja suunnilleen hinnan jonka takka tuli maksamaan, kiitos jos viitsit nähdä vaivan :)

    -Vakkarilukija

    ReplyDelete
    Replies
    1. voi kiitos, kiva kuulla :). suunnilleen mitat tulee tässä! korkeus reilu 2 metriä, leveys muistaakseni 1,6 metriä ja syvyys vähän alle metrin. noin suunnilleen siis, sori en jaksanu hakea mittaa :P
      hintaa tuli noin 5000 euroa, sisältää kaiken, piipunkin. takkaluukkuhan (meillä kulmahissiluukku) siitä vei melkoisen osan! ei viitsi edes muistella enempää :D

      Delete
  5. Mä niin allekirjoitan tämän postauksen! Takka on toooosi hyvä olla olemassa pakkasilla ja onhan se tietysti kaunis sisustuselementtikin! :)

    Oikein mukavaa lomaa! Mitä aiot tehdä?

    ReplyDelete
    Replies
    1. niinpä! ja kiitti! jonkulaista pientä lomasuunnitelmaa on, mut katsotaan, katsotaan :)

      Delete
  6. Hei ja kiitos ihanasta blogista!
    Meilläkin on takkaa lämmitelty näin pakkasilla ja mikäs sen mukavampaa, tuo kotiin lämpöä ja tunnelmaa =) Meilläkin on vitivalkoinen takka, jota on polteltu pian 9 vuotta, eikä vielä koskaan siihen ole tullut yhtä ainutta nokista jälkeä. Ties mistä johtuu, hyvä veto vissiin!
    -S-

    ReplyDelete
    Replies
    1. kiitos sinulle kivasta kommentista :). joo ihanan kotoisa tunnelma tulee takasta, nyt täällä enää pienenpieni hiillos jäljellä.

      Delete
  7. Tahdon myös talon, jossa takka <3 Ihanaa!

    ReplyDelete
  8. hih, hassut nuo kynttilät tossa kynttilänjalassa, onko ne tahallaan ihan vinkuralla? :) söpöt !

    ReplyDelete
    Replies
    1. takkatuli on lämmittäny niitä ja taipuivat siks. mies oli unohtanu ne tohon viime talvena :D

      Delete
  9. Hih maininta päivänpeilissä takaa ihan varmasti kävijä piikin :) takka on kyllä niin ihana. Tällä hetkellä omalla kohdalla ajatuksena, mutta parin viikon päästä nököttää valkoinen manttelitakka raksalla ihailatavana. Sitten pitäisi vielä malttaa hiljalleen käynnistellä takkatulia. Mukava kuulla, että valkoinen pinta on säilynyt hyvänä. Tasainen ei kaakelinen takan pinta taitaa olla harvinaisuus. Omaa silmää se kyllä miellyttäisi enemmän, mutta röpelöinen on kuitenkin tulossa. Harjaamalla sen kuulemma saisi tasaisemmaksi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. joo muutama lukija oli sieltä tullu. mulle oli alussa jo selvää et haluan tällaisen pinnan takkaan, helpompi jotenki pitää puhtaanakin tämä ku röpelöinen. :)

      Delete
  10. Teidän takka on tosi kaunis! Näytin sen miehellekin, kun meillä on rakennuspuuhat suunnitteilla ja takka tulee olemaan uudessa kodissa :)

    -I-

    ReplyDelete
    Replies
    1. kiitos I! oi mahtavaa mitä suunnitelmia teillä, kerro ihmeessä lisää vaikka fb:ssa :))

      Delete
  11. Hei, ihana on takka ja koko koti!! Tiedätkö, nyt vasta löysin tänne, taitaa mennä ens yö tässä!!!:) Meillä oli edellisessä kodissa valkoinen silee takka ja hyvin toimi!! ..ilman ei pärjäis ollenkaan! kiitos mielenkiintoisesta lukemisesta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. heh, hauska kommentti! kiitos kovasti ja hienoa et löysit tänne nyt, parempi myöhään ku ei milloinkaan :). on mukava aina ku löytää jotain mielenkiintoista luettavaa, sitä ei millään malttais lopettaa :D

      Delete
  12. Todella kaunis takka. Ja aikalailla samanlainen mitä olen itse suunnitellut meidän (sitten jooooskus) tulevaan taloon rakennettavan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kiitos Laura! tuo on kyllä kivan simppeli, silti siinä on sitä jotain :)

      Delete
  13. Takka on kaikessa simpeliyydessään todella tyylikäs! Koko kämppä on muutenkin todella meidän makuumme!


    http://annajasepsu.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. voi kiitos! oon kyllä samaa mieltä :). ja mukava kuulla että muutenkin miellyttää!

      Delete

Huomasithan, että blogini on muuttanut ja löytyy kaikkine postauksineen osoitteesta:
allyouneediswhite.bellablogit.fi
Joten jätäthän kommenttisi uuteen osoitteeseeni, kiitos!
Ystävällisesti,
S