Sunday, January 15, 2012

Sisustuksen vuodenajat

Joskus tulee mietittyä, miten vuodenajat vaikuttaa sisustusintoon. Ja varsinkin sitä, miten vuodenajat vaikuttaa kodin sisustuksessa käytettäviin väreihin! Äkkiä vois ajatella, että syksyisin, kun ulkona on pimeää ja märkää, harmaatakin, niin kotona sisällä haluaisi nähdä värejä. Itselläni tämä on kuitenkin täysin päinvastoin! Mites teillä?


Alkuvuodesta keskellä talvea ulkona on runsaasti lunta, maailma on valkoinen. Silloin viihdyn kodissanikin kovasti valkoisen, harmaan ja mustan värimaailmassa. Pakkasilla pehmoiset ja runsaat tekstiilit lämmittävät lähes pelkkänä ajatuksenakin ;)Kevään lähestyessä ja lumien sulaessa ulkona alkaa näkymään enemmän värejä, nurmikot paljastuvat lumikinosten alta, luonto alkaa vihertää. Kevään merkkejä kaipaa tuolloin sisätiloihinkin; vihreän sävyjä, esim. kaunista ja raikasta limen sävyä. Ripauksen ihanan pirteää auringon keltaistakin laittaa tuolloin mielellään kotia (ja mieltä) piristämään!

Molempia, sekä vihreän että keltaisen sävyjä, saa kätevästi esim. tulppaanikimpun muodossa ;) Muita vihreitä juttuja en omistakaan!

Kesän kynnyksellä ihastelen ja kaipaan yleensä turkoosia, pinkkiä ja vaaleanpunaista. Niitä vaihtelenkin kesän aikana siten miltä tuntuu; välillä pinkkiä ja välillä turkoosia. Ihanan raikkaita sävyjä, joista molemmat sopii mielestäni erinomaisesti myös keskelle talvea.Syksyn saapuessa värit kyllästyttävät, mieli muuttuu hieman melankoliseksi ja aavistuksen surulliseksikin kesän ollessa ohi. Ulkona on pimeää ja harmaata, silloin kaipaan kotiinikin harmaan sävyjä. Jotenkin se auttaa asennoitumaan pimeään kauteen ja sitä alkaa taas nauttia syksyn tunnelmasta! 
Syksyn tehosteväreiksi sopisi erinomaisesti myös oranssi ja kirkkaanpunainen tai viininpunainen, mutta itselleni on ainakin toistaiseksi riittänyt harmaan sävyt. Nähtäväksi jää, miten käy ensi syksynä :)Mitä lähemmäksi joulua mennään, sitä enemmän tulee intoa laittaa kotiin pilkahdus kirkkaanpunaista. Mulle joulun oikea punainen on nimenomaan kirkkaanpunainen :).Ensi jouluna jätän kuitenkin punaisen sävyt vähemmälle ja kodin valtaa valkoisen ja hopean sävyt (kai sen voi nyt jo tammikuussa päättää, pois turhat viime tingan stressit ;D), kuten jouluna 2010.Muhun väreillä on suuri vaikutus, kohtuudella käytettynä ne piristää suunnattomasti, mutta jos niitä on liikaa, tulee niistä yksinomaan tunkkainen olo. Kuten tämän postauksen kuvistakin voi jo päätellä, tuon kotiini värejä lähinnä tekstiilien ja kukkien muodossa, joskus myös kynttilöin ja pienesinein. Millaisia ajatuksia teillä on väreistä?

15 comments:

 1. Itse haluaisin tälläisen 'helpon' sisustuksen, siis että pari perusväriä (valkoinen, harmaa, musta) joihin tuodaan lisää eloa vaikkapa pinkeillä yksityiskohdilla :)
  Siulla on ihana blogi ! Olen saanut paljon ideoita siustuskriisini helpottamiseksi :)

  ReplyDelete
 2. Mulla on aika samanlaisia ajatuksia väreistä kuin sullakin. Nyt olen tosin pitänyt olohuoneessa punaisia tyynyjä syksystä lähtien tuomassa väriä. Keväällä laitan taas ehkä turkoosia tai jotain muuta raikasta. :)

  Oot kyllä hyvä ottamaan kuvia, monet voisivat olla jostain lehdestä! :)

  ReplyDelete
 3. Mulla on ihan sama juttu kuin sulla, että talvella jostain syystä suosii tummia tekstiilejä, kun sitten taas keväällä mieli halajaa värejä esim. juuri kukkien muodossa.

  Kevät on ehdottomasti mun lempparivuodenaika, kun luonto alkaa herätä eloon talven jäljiltä. Mun on ennenkin pitänyt mainita, että noista sun tulppaani-ja pääsiäiskuvista tulee ihanan keväinen olo! Ja just nimenomaan sun kuvista, vaikka tulppaaneja näkee monissa blogeissa. Sulla on niin ihanan kirkkaita ja valoisia kuvia :)

  Mukavaa sunnuntaita!

  -I-

  ReplyDelete
 4. Kauniita kuvia sinulla!! Itsekin kirjoittelin juuri väreistä, hassua tosiaan miten näin kevään kynnyksellä niitä alkaa aina poikkeuksetta kaipailemaan - ja sitten taas syksyn tullessa niitä karsitaan! :)

  ReplyDelete
 5. Hei, sisustuksessani muuttuu myös värit vuodenaikojen mukaan, mutta myös tavaramäärä. Joulunaikaan tykkään laittaa runsaasti joulujuttuja. Aloitan marraskuun loppupuolella. Sitten jo loppiaiseen mennessä olen niihin kyllästynyt. Sen jälkeen (siis nyt) haluan mahdollisimman selkeää ja pelkistettyä. Pääsiäisen aikaan hiipii keltainen ja vihreä väri sekä pääsiäisjutut, mutta ei niin runsaasti kuin joulujutut.
  Pääsiäisen jälkeen iskee mummolafiilis kesää kohti, haluan esiin kaikenlaisia muistoja tuovia kesäisiä juttuja, ihan muutamia.
  Kesän jälkeen kaivetaan torkkupeitot, kynttilät ja ruskan värit esiin. Ja sitten onkin taas jo joulu :)
  Tykkään kovasti kotisi sisustuksesta, vaikka se on hyvin erilainen kuin minun koti. Haaveilen, että kotini olisi noin selkeä ja suht pelkistetty. Tiedän kuitenkin, että en välttämättä viihtyisi kovin kauaa.. Ihanaa kuitenkin katsella erilaisia koteja ja napata sieltä ideoita. Sinultakin olen jotain kattausideoita napannut ;)

  ReplyDelete
 6. Hei!
  Blogisi kuuluu yhteen niistä top 3 jotka on luettava päivittäin :) Hymyilytti ihan miten yhteen ajatukset menivät värien kanssa, itselllä ihan sama ajatus! (ostettiin vuosi sitten tätä aikaa talo, ja sisustusta olen saanut yllättävän hyvin mieleisekseni, vain valkoiset sohvat puuttuvat.)Kirkkaita/tummaia värejä jos on liikaa, minua se ainakin ahdistaa. mutta sopivasti kera valkoisen ja harmaan/hopeisen, tulos on ihanan raikas! :) -Ansku

  ReplyDelete
 7. Lady Narcissa: tuollainen kuvailemasi helppo sisustus on kyllä erittäin kätevä ;). ihana kuulla et pidät blogistani, kiitos!

  Hanna: oi kiitos paljon kuvakehuista Hanna, olipa iloinen viesti :))

  I: kevät on myös mun lempparivuodenaika, vaikka pidän kyllä kaikista neljästä :). mut keväässä on se ihan oma fiilis, ne kevään tuoksut on niin ihanat ja lintujen laulelut <3 koko kesä vasta edessä!
  kaunis kiitos kuvakehuista, tuli tosi hyvä mieli :))

  Neiti X: oi kiitos :). tuunpa kurkkaan sun blogiin!

  Tarja S: mulla kans sama tavaroiden suhteen et jouluna niitä on enemmän! pääsiäisenä ihan pientä koristelua myös :). liika tavaramäärä ahdistaa mua, sen vuoksi nautin kodistani näin :). tosin vieläkin vähemmän sitä tavaraa vois olla, mut hiljaa hyvä tulee! mukava et oon blogin kautta onnistunu tarjoamaan ideoita :))

  Ansku: moi Ansku ja mahtavaa kuulua sun top kolmoseen :)). muakin ahdistaa liiat kirkkaat ja tummat värit, synkkyys. ja tavarapaljous myös! mutta on ihana että on erilaisia koteja mitä ihastella :)

  ReplyDelete
 8. Samaa mieltä väreistä: vuodenaikojen mukaan on kiva vaihtaa väripilkkuja kotiin, mutta peruskalusteet neutraaleja. Ja mitä vähemmän tavaraa, sitä helpompi hengittää. Nättejä kuvatuksia taas :)

  ReplyDelete
 9. Heipsan, olisi kiva jos tekisit jollonkin jutun ulkosauna malleista.Kun minua kiinnostaisi jokin moderni ulkosauna, tarkoitus olisi ensi kesänä rakentaa mutta ei oikein ole löytynyt hyviä malleja netistä:):)
  t.Pirjo

  ReplyDelete
 10. Minullakin on ihan sama, kun sinulla. Keväisin rupeaa kaipaamaan vasta jotakin väriä, mutta talvella pitää olla valkoista, mustaa ja harmaata. Ehkä se kevään/kesän värikirjo saa ähkyn ja tahtoo talven ajan sulatella... ;)

  IMAGE :)

  ReplyDelete
 11. Kiva, iloinen postaus! :) Mulla menee kanssa aika pitkälle noin, että keväällä värit innostaa ja piristää, syksyllä tekee mieli "synkempää". Tosin poikkeuksena tässä nuo punainen ja oranssi, mitkä mainitsitkin, niitä alan kaipaamaan aina syksyn tullen, kesällä niitä näkyy vähemmän. Väreillä on kyllä kovasti merkitystä omaan fiilikseen! :)

  ReplyDelete
 12. Bonjour "S"
  What a very nice colorful post! :DDD
  Very beautiful as usual!
  Have a nice week.
  Joëlle

  ReplyDelete
 13. By J: näinpä juuri! kiitos kuvakehuista :)) sunki kuvat on aina niin kauniita!

  Pirjo: kiitos toiveesta Pirjo! laitan mietintään :)). mulla on mielikuva pihasaunasta, millainen meille joku päivä tulis JOS tulis, voisin koittaa sitä jotenkin työstää postaukseksi asti kunhan ennätän. täytyy vielä toteutustapaa miettiä :)

  IMAGE: joo se voi hyvin ollakin noin :))

  Sirja: väreillä on kyllä tosi suuri merkitys ja ihanaa että niitä on olemassa ja monenlaisia :). sinä juurikin tulit mun mieleen ku mietin noita sisustuksen syysvärejä, muistin teidän kotoa viime syksyltä punaisen eri sävyjä :)

  Joëlle: bonsoir! I was writing about colours; what kind of an effect they have on me and our home :)). thank you for your lovely words and have a nice week!

  ReplyDelete
 14. Ihastuttava kuvakavalkadi! On tosiaan mielenkiintoista kuinka uuden vuodenajan lähestyessä tulee tarve eri väreihin. Onneksi voi pienillä jutuilla tehdä muutosta, kun on neutraalin väriset seinät ja kalusteet.

  ReplyDelete
 15. Ansku: kiitos Ansku! joo pienet muutokset on helppoja ku pohja on neutraali, tästä tavasta juuri pidän! :)

  ReplyDelete

Huomasithan, että blogini on muuttanut ja löytyy kaikkine postauksineen osoitteesta:
allyouneediswhite.bellablogit.fi
Joten jätäthän kommenttisi uuteen osoitteeseeni, kiitos!
Ystävällisesti,
S