Monday, January 23, 2012

Olohuoneinspiraatiota

Muistin erään ihanan lainatun kuvan, josta postasin yli vuosi sitten täällä, palasin nyt kuvaa ihailemaan. 
Kuva oli tämä:
Kuva innosti selaamaan lisää inspiskuvia tuolta samaiselta sivustolta, tässäpäs muutama koottuna tännekin! Poimin erilaisia kuvia, melko laidasta laitaan, ja kirjasin niihin hiukan mistä kuvassa pidän ja mistä en. Ajattelin tehdä tällaisen postauksen ainakin kerran viikossa, löysin mielenkiintoisia kuvia nimittäin niin valtavan määrän :).


Tässä mielestäni upeasti toteutetut tauluhyllyt! Vaikka tauluja on näin monta, säilyy yleisvaikutelma kevyenä valkoisten ja vaaleasävyisten kehysten ansiosta. Sohva on myös kaunis, mutta sohvapöydän vaihtaisin toisenlaiseen puupöytään.


Kaunis ja hillitty yhdistelmä valkoista ja keltaista, mutta sormet syyhyää repimään tuota tapettia :D. Esim. mustavalkoinen tapetti tuohon tehosteeksi, WAU, sohvakin erottuisi upeasti taustastaan!

Kauniin sävyinen tehosteseinä, sohva houkuttelee käpertymään nurkkaansa! Matto pisteenä iin päällä:


Tässä ihastuttaa suuresti huonekalujen muotoilu (erityisesti sohva ja sohvapöytä!), lisäksi huoneen muoto on mielenkiintoinen:

Huoneen kuviotapetoidulle tehosteseinälle en laittaisi mitään, en ainakaan taulukollaasia. Yksiväriset maaliseinät on asia erikseen.


Ehkä pahimmassa tapauksessa kävisi näin:

Tässä häiritsee eniten se, miten olohuone on läpikulkutilana. Se ja kirjavahko sisustus yhdessä antavat rauhattoman vaikutelman.

Tässä mielestäni kovin tunnelmallinen olohuoneen nurkkaus! Tästä kuvasta huomaa selvästi, miten suuri vaikutus seinien sävyllä on. Tauluja ehkä vähentäisin :).
Tykkään kovasti ihailla tällaisia värikkäämpiäkin sisustuksia, mutta tunnen itseni sen verran hyvin, että omaan kotiini en tällaista toteuttaisi (ainakaan näin värikkäänä). Värit seinissä kuitenkin rajoittavat melkoisesti.

Tässäkin väriä seinässä, mutta lopputulos huomattavampi kylmempi käytettäessä kylmiä sävyjä; ei houkuttele luokseen yhtä paljon kuin edellinen kuva.

Tästä pidän yleisesti ottaen, vaikka vaihtaisinkin verhot enkä pidä myöskään taljoista... Onko se tuo valkoinen sohva sitten niin ihmeellinen :D. Kukkataulusta tuli aluksi vaikutelma, että se on syvennys seinässä eikä taulu, tuliko muilla?

Tässä kuvassa on jotain sellaista, joka houkuttaa vierailemaan tässä kodissa! Kurkkimaan huoneisiin toisensa jälkeen ja odottamaan, mitä ihanaa niistä paljastuu :)

Tämä olohuone on täytetty esineillä, joista en pidä. Harmi, sillä puitteet on upeat ja tästä saisi aivan henkeäsalpaavan!

Kaunista! Mutta mua houkuttais rikkoa tällainen symmetria ;)

Tässä on kuva sellaisesta tyylistä, josta en niin pidä. Jotenkin liian kliinistä, kylmän hotellimaista. Hotellimaisesta sisustustyylistä kyllä pidän, mutta lämpimän ja kotoisan hotellimaisesta :)

Loppuun vielä kaksi herkkupalaa :P

Kattokruunu, kattoparrut & valkoiset sohvat, do I need to say more? Edes nuo omituiset numerot taustalla ei häiritse, kovin paljoa... ;)

Ihana tehosteseinä, tulee mieleen meidän makkari! Ja juuri tähän tapaan ajattelin tässä kesään mennessä toteuttaa jotain meidänkin kotona, siitä sitten aikanaan lisää!
Kuvat

Löytyikö suosikkeja tai inhokkeja?

28 comments:

 1. Moi,kauniita kuvia. Aika usein laitan jonkun bloggaajan inspiskuvan työpöytäni taustakuvaksi töissä, ja aina ne saavat postiivisia kommentteja :)
  t. Äippä

  ReplyDelete
  Replies
  1. sehän onkin kätevä tapa ja töissäkin inspiroituu! :)

   Delete
 2. Tuo toiseksi viimeinen kuva oli kyllä yli muiden! Aivan ihana!

  ReplyDelete
  Replies
  1. eikö ookki, tosi tosi kaunis! mut niin on tuo viimeinenkin :P

   Delete
 3. Paljon kuvia joissa monissa sitä jotain, mutta samaa mieltä Hannan kanssa että tokavikassa kuvassa eniten sitä jotain... Ehkä juontaa juurensa siihen, että himoitsisin vanhaa kivinavettaa, jonka kunnostaisi esim. kesämökiksi ja siihen haaveeseen liittyy noi kattoparrut oleellisesti :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. oi miten upea kesämökki siitä tulis! :)

   Delete
 4. Kauniita kuvia kaikki! Myös minun suosikkini on kuitenkin tuo tokavika, nuo kattoparrut ovat vain niin ihanan tunnelmalliset! <3 Myös neljäs kuva (sohva+harmaa tehosteseinä) miellyttää yksinkertaisessä tyylikkyydessään silmää, ja tuo viimeisen kuvan tehostetapetti on kyllä upea.

  ReplyDelete
  Replies
  1. heh, toiseksi viimeinen vaikuttais olevan monen muunkin suosikkikuva :) ei ihme! mä pidän erittäin paljon myös tuosta viimeisestä!

   Delete
 5. Täälläkin tykkäillään toka vikasta sekä viidestä ensimmäisestä kuvasta - etenkin tuo ensimmäinen: huokaus! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. kovin sama maku meillä siis :))

   Delete
 6. Tuo vika kuva on aivan ihana!:)

  ReplyDelete
 7. Inspiroivia kuvia, melkein jokainen :) Valkoinen sohva se vaan näyttää niin hyvältä kuvissa, mutta ei esim. meillä kotona karvakaverien vuoksi :) Menettäisin järkeni hinkuttaessani sitä yhtenään teippirullan kanssa, hihi! Mutta, kaiken kaikkiaan, ihania kuvia, vaikka pari oli melko överiä jopa mulle! Ps. kattoparrujen näkeminen aiheuttaa minussa purkamis-ajatuksia... niitä varmasti on tuolla koteloiden alla! Ainakin toivon niin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. joo mäki oon ihan tyytyväinen ihailemaan muilla ja kuvissa niitä valkoisia sohvia ;D meillä on yks valkoinen sohva, mut ei jokapäiväisessä käytössä, joten sen huoltamisen jaksan, heh!

   Delete
 8. Kauniita, houkuttelevia ja osin ahdistaviakin tiloja. Tauluseinistä tuli ihan fiilis et äkkiä seuraava kuva, jotenkin tosi levotonta.
  Sitten kysymys joka hirmusesti askarruttaa mieltä ja olis kiva kuulla mielipiteitä/ratkaisuja vaikka useammaltakin. Kuinka toimitte kun kotiin tulee kylään joku tahmatassu sotta lapsiperhe? Itsellä on lapsia jotka osaa toimia omassa kotona ja pestä käsiä tms. mut stressaan kovasti lapsiperheitä joissa ollaan ns. huolettomia ja saan vaatia käsipesulle jne. tuntuu etten osaa nauttia vieraista jos lapset "lääppii" joka paikkaa.
  -siisteysintoilija-

  ReplyDelete
  Replies
  1. jotku taulut ja patsaat ahdistaa muakin, joten tiedän mitä tarkoitat.
   no kyllähän se niin on et toisen kotia pitää kunnioittaa (toki omaakin!!!) ja jos ei aikuiset ihmiset (vieraat) sitä ymmärrä, on talon omistajien täysin oikeutettua puuttua asiaan. meillä on käyny kylässä molemmanlaisia: siistejä ja sottaisia, enemmän kuitenkin siistejä :). aiemmassa kodissa jouduin kerran sanoa lapselle (tai oikeastaan lapsen vanhemmillehan se oli tarkoitettu), että meillä syödään (vaikka ei aina syödäkään :D) pöydän ääressä ku murkinat alko levitä pitkin olkkaria ja verhoja ja tv-ruutua... täysin oikein puuttua tollaseen tilanteeseen, jos lapsen vanhemmat ei oo kykeneväisiä asiaa siltä kantilta ajattelemaan. jos joku tollasesta vetää herneen nenään niin sitten vetää. mut en usko et kukaan mun tuttu pahastuis moisesta ja tosiaan aika pitkälle samalla tavalla ajatellaan meidän kyläilyporukassa :). toki aina poikkeuksiakin mahtuu joukkoon, mut asiat voi aina ilmaista nätisti kenenkään mieltä pahoittamatta :).

   Delete
 9. Moikka,

  Ihania juttuja monessa kuvassa. Mikään ei ollut juuri se mun juttu. Toka kuva on ihan, mutta vaihtaisin myös sohvapöydän. Rosoisuudessa ei mitään pahaa, mutta tuo pöytä ei vain jotenkin mun silmään istu tuohon yhtään.

  Viimeisen kuvan tunnelta on täydellinen jos ei katso niin alas että näkee maton. Se siis vaihtoon ja tämäkin huone olisi mun :)

  Asta

  ReplyDelete
  Replies
  1. joo kyllä mäki löysin jokaikisestä kuvasta jotain enemmän oman maun mukaiseksi muutettavaa :D

   Delete
 10. Tuo ensimmäinen kuva on minunkin inspiraatiokansiossa. Siinä on jotenkin kaikki ihan kohdallaan, valkoisen sävyt ja pehmeys! Rakkautta! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. se on kyllä kiva kuva ja tunnelmallinenkin!

   Delete
 11. Itse tykkäsin kovasti neljännestä ja viidennestä sekä tuosta alimmaisesta. Väreissä tykkään harmaan, beigen ja valkean sävyista ja ruskean eri sävyt myös kivoja. Erilaiset väripilkut myös kivoja tai joku korostetapetti jne.

  Pikkumamma

  ps. meidän kissaperhe on kasvanut yhdellä persialaisella, eli neljä nyt yhteensä ;)
  http://pikkumamma.blogspot.com/2012/01/karvainen-vauva.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. oi oi, neljä kisua <3 mä sanoin just aamulla miehelle ku hän anto kisuille aamuruuan et eikö mahtuis helposti vielä kaks häntää tohon ruokalaatikon äärelle ;D. miehen mielestä ei, tylsimys...
   tuun heti kattoon teidän kisulaisia!

   Delete
 12. Tulipas hyvään aikaa olohuonekuvat, sain heti kakkoskuvasta ajatusta tulevaan olkkariimme, on samanmoinen nurkka. En vain henno laittaa vanhoja eriparisia sohvia pois, vaan kuluneempi (lue kissojen pahemmin raapima) on aikomus verhoiluttaa. Meilläkin on taidetta ja sitä tulee perheen sisältä, joten hyllyt voisi olla kätevät. Seinät olinkin ajatellut valkoisiksi joko Tikkurilan lumi-maalilla tai tunto hieno-pinnoitteella. Muuten, tulevat talomme asukas perii blogistasi voittamani sisustustarran, kun se ei oikein kestä siirtoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. voi kiva et tästä oli hyötyä :))
   hih, onneks ne tarrat ei oo kovin hintavia ni voi hankkia vaikka uuteenkin kotiin, jos haluaa :)

   Delete
 13. Voi tuo 4. kuvan mustavalkoinen matto! Ihana! Laitoin sinulle haasteen blogiini, tosin olet varmaan jo saanut haasteen muualta.. tunnustuksia odotellessa! ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos paljon M että ajattelit mua ja haastoit :). tuossa ennen joulua tein viimeks noita paljastuksia, joten en oo varma keksinkö näin pian uusia ;D

   Delete
 14. Ihana postaus! Kiitos paljon. Tuli monenlaisia heräävän inspiraation kutkutuksia omallekkin kohdalle :)

  ReplyDelete

Huomasithan, että blogini on muuttanut ja löytyy kaikkine postauksineen osoitteesta:
allyouneediswhite.bellablogit.fi
Joten jätäthän kommenttisi uuteen osoitteeseeni, kiitos!
Ystävällisesti,
S