Saturday, February 5, 2011

Suussasulavat sämpylät

Tykkään käyttää sämpylöihin Pirkan 3-viljan runsaskuituisia sämpyläjauhoja. Nyt niitä oli enää pari desiä jäljellä, joten lisäsin joukkoon vähä mitä kaapista löyty :).


Sämpylätaikinaan päätyi seuraavat ainekset:

* 8 dl kädenlämpöistä vettä
* 2 pss kuivahiivaa
* pari hyppysellistä suolaa
* 3-viljan sämpyläjauhoja (vehnä-, ruis- ja kauraseos)
*
vehnäjauhoja
* ruisjauhoja
* runsaskuituisia vehnäleseitä
* siirappia
* öljyä

Tästä määrästä tuli sämpylöitä pari pellillistä (n. 20 kpl).
Toisen pellillisen sämpylöiden pinnalle ripottelin juustoraastetta :P.


Toiset ilman juustoa:

Taustalla olevasta ihanuudesta tulossa lisää kuvia joku toinen päivä :).

Iso lasi kylmää maitoa, nokare voita ja höyryävä sämpylä (näkyykö höyry?)...

Syntisen hyvää!!! Jo pelkkä tuoksukin aivan taivaallinen :).

Näitä me sitte mussutettiinkin melko lailla koko eilinen ilta :P.

Ps. Huomenna vihdoin tulossa se keittiökalustepostaus!
Varoituksen sana: siitä on tulossa toooosi pitkä!
Viettäkäähän mukava lauantai!
:)

9 comments:

  1. Ah, kylmää maitoa ja uunituoreita sämpylöitä! Namnam... Maistuis varmaan muillekin ;)

    Ja tuota keittiökaluste postausta oonkin odottanu innolla! Teillä on kaunis modernin linjan keittiö, johon oon ihastunut koko ajan enemmän ja enemmän. Alkuun se oli makuuni liian moderni (meille tuleekin hieman klassisempi), mutta niin vaan näköjään maku muuttuu ja kehittyy koko ajan.

    Hyvää viikonlopun jatkoa sinulle S!

    ReplyDelete
  2. Uunituoreet sämpylät on yksi herkullisimmista asioista, joita tiedän! <3 Näyttää niiiiin hyvältä! :)

    ReplyDelete
  3. Slurps, itsetehdyt sämpylät on niiiin hyviä! :) ihan vesi herahti kielelle :p

    ReplyDelete
  4. Nams, kyllä vesi herahti kielelle :P* (<-toi hymiö on vesi kielellä :D)
    Osaat muuten tosi kivasti ottaa kuvia eri kuvakulmista =))

    Kivaa viikonlopun jatkoa!

    ReplyDelete
  5. Enia: todellaki nam!! tein kaks pellillistä, ajattelin et pakastan osan -> turhaa, enää muutama jäljellä :D
    voi kiitos keittiökehuista <3. tiedän mitä tarkoitat, tämä meidän keittiö oli mullekin liian moderni 3 vuotta sitten ajateltuna :D. enää en muunlaista osais kuvitellakaan.
    kiitos, ihanaa viikonloppua sullekin :)).

    Hanna: joo niin mustaki!!! ja oli niiiiin hyviä, enää muutama jäljellä :/. niistä täytyy nauttia täysillä :D.

    Heini: voi niin ovat!!! ja just sillon ku ne ottaa uunista, ovat vielä lämpimiä <3

    Päm: no niinpä onki, kuola valuu :D.
    jaa kiva kuulla et tykkäät :). kiitos paljon, sitä samaa sulle!

    ReplyDelete
  6. Nam, nam :D Sämpylöitä tulee tehtyä ihan liian harvoin! Otanpas tuon ohjeen talteen. Keittiöpostausta ja uuden perheenjäsenen tarkempaa esittelyä odottaen :D Mukavaa viikonloppua! <3

    ReplyDelete
  7. Niina: no niin tulee! eilen just ihmettelin et miks en leivo sämpylöitä useemmin! nyt yritän korjata tilanteen :). kiitos samoin sulle <3

    ReplyDelete
  8. Eih! Lueskelen postauksiasi parin viime viikon ajalta, jotka olen viettänyt Kreetan lämmössä, kovasti olisi jo pitänyt nukkumaan mennä, kun aamulla aikainen herätys.. tähän olen vain jumahtanut, pakko saada elokuun postaukset luettua :D No sitten näin vilaukselta tämän sämpyläpostauksen kuvan, ja ai että alkoi tekemään niitä mieli! Ohjeellasi olen tehnyt pari kertaa ensimmäisiä oikeasti suussa sulavan herkullisia sämpylöitä, kiitos siis ohjeesta! Oisko pakastimessa vielä pari, vai onko kissavahdeille maistunut.. uskallanko mennä katsomaan, josko sais aamuksi pari sämpylää kunnon voilla (Kreetalla voi ei maistunut miltään :D)!

    Suvi

    ReplyDelete
  9. Suvi: :D oi oi, nyt muistutit muakin noista herkkusämpylöistä, jotka todellakin maistuis nyt näin Sisilian loman jälkeen :P
    pitääköhän sitä huomenna leipoa sämpylöitä pitkästä aikaa!
    niin ja toiv. sua ei väsyttäny kauheesti aamulla ;)

    ReplyDelete

Huomasithan, että blogini on muuttanut ja löytyy kaikkine postauksineen osoitteesta:
allyouneediswhite.bellablogit.fi
Joten jätäthän kommenttisi uuteen osoitteeseeni, kiitos!
Ystävällisesti,
S