Monday, February 21, 2011

Kotimaan matkailu

Heissan uusi viikko!

Tuli tossa yks päivä mieleen, et löytyykö kiinnostuneita postauksille kotimaan kohteista? Olin kaavaillut tällaista "Lukijan kotikaupungissa" -postaussarjaa tässä ennen kesää! Ja kun ihanalla lukijallani Hannalla oli samanlaisia ajatuksia, tartuin heti tuumasta toimeen!
Vois olla kiva suunnitella tulevan kesän pieniä reissuja jo näin talvella vai mitä? :)
Kaikilla ei ole mahdollisuutta eikä välttämättä edes halua matkustaa Suomen rajojen ulkopuolelle, joten näin saatais kaikki kivoja vinkkejä! Itse lueskelen kymmenen kertaa mieluummin paikkakuntalaisten vinkkejä kuin jotain tylsää kaupungin virallista matkailutiedotetta ;).Joten mitäs kaupunkeja täällä lukijoiden joukossa on edustettuina?
Laittakaas kommentteja!Voin sitte valkata kaupungeista mielenkiintoisimmat ja näiden kaupunkien asukkaat vois lähettää sähköpostilla mulle tietoja, ehkä myös omia kuviaan kaupungista! Kaupunkihan voi olla kotikaupunkisi, opiskelupaikkakuntasi tai työpaikkakuntasi...
Sähköpostia voi laittaa osoitteeseen:
allyouneediswhite@hotmail.comMitään romaania ei tarvitse kirjoittaa, lyhyestikin riittää :).
Vinkkejä voi lähettää esim. shoppailumahdollisuuksista, kivoista sisustusliikkeistä, ihanista kahviloista, kivoista majoituspaikoista, hyvistä ruokaravintoloista, jostain mikä kyseisessä kaupungissa kannattaa ehdottomasti nähdä yms. mitä ikinä mieleen juolahtaakaan! 

Suomi on pullollaan kauniita ja näkemisen arvoisia paikkoja, aina ei tosiaan tarvi lähteä merta edemmäs kalaan ;).


kaaso
Kuvat Googlen kuvahaku.


Ehkäpä minäkin voin sitte esitellä tätä kaupunkia ;).

Ps. Kuulin, että blogiani lueskelee innokkaasti sisustuksesta kiinnostunut 11-vuotias tyttönen. Aivan mahtava juttu, terkkuja vaan Ainolle Kangasalle! :)

Iloisena,

22 comments:

 1. Kotka ainakin ;)

  -K

  ReplyDelete
 2. Mahtava idea!! Aina tulee suunnattua rajojen ulkopuolelle eikä huomaa, että omat kaupungitkin ovat tuntemattomia. Itse asun maalla pienellä paikkakunalla ja käytyä tulee vain lähimmissä kaupungeissa eikä niitäkään varmasti ole kokonaan koluttu. Joku ihana aarrepaikka on varmasti jäänyt vielä väliin...
  -sussu-

  ReplyDelete
 3. Täällä edustetaan Kuopiota ;) Kaunis ja tapahtumarikas kesäkaupunki jos minulta kysytään!

  ReplyDelete
 4. Joo tää on kiva idea! Varsinkin nähtävyydet, shoppailut ja hyvät ruokapaikat kiinnostaa :) Ois tosi kiva kuulla kaupungissa asuvan näkökulmasta kohteita mihin kannattaa tutustua :)

  ReplyDelete
 5. Loistoidea!!!
  Minä kirjoittelen Kuopiosta mielelläni :)

  ReplyDelete
 6. Hei vaan taas :) Unohdin mainita että meillä on sulle jotain :)

  ReplyDelete
 7. Kiva idea. Itse voisin kertoa Porvoosta, joka on selvästi kesäkaupunki.

  ReplyDelete
 8. K: Kotkasta voi laittaa juttua tulemaan :))

  susanna: kiva et tykkäät ideasta :). saapa nähdä mitä kaupunkeja saadaan kokoon!

  Annika: laitahan Kuopiosta juttua tulemaan sähköpostitse :). oon samaa mieltä, Kuopio on ihana kohde varsinkin kesällä! viime kesänä asuntomessuilla käytiin, mut majoittumaan ajettin Jyväskylään asti. oli hiukan täyttä ;)

  J: siis nimenomaan noin, oon aivan samaa mieltä sun kans :)!

  Johanna: jee huippua! voit laittaa sähköpostilla juttua tulemaan. useampi ihminen voi kertoa samasta kaupungista, teen siitä sit kokonaisuuden :). eikä mitään romaania tarvi olla, lyhyestikin riittää :).
  ja kiitos vielä tunnustuksesta!!! <3

  ReplyDelete
 9. KittyCatCat: joo Porvookin mukaan :)). kiva että lähdette näin innostuneena tähän juttuun!

  ReplyDelete
 10. <3
  Tosi kivaa, että tämä postausidea toteutuu! Innolla odotan esittelyjä ja mukavia reissuideoita eri puolelta Suomea!
  Ihania kuvia olet löytänyt tähänkin postaukseen!
  Aurinkoa päivääsi, ihana S! :)

  ReplyDelete
 11. Hanna: niin on!! toivottavasti saadaan mukaan kivoja kaupunkeja, alku vaikuttaa ainakin todella lupaavalta :).
  oi kiitos paljon, aurinkoa myös sulle Hanna <3

  ReplyDelete
 12. Mä olen miettinyt monesti jotain tämän tyylistä matkailublogia, en sitten ole vain ehtinyt sitä tarpeeksi miettiä ja toteuttaa..:) täältä ehkä voisi tulla jokin maalaispaikka esim. Pälkäne tai Hämeenlinnan Hauho tai Ylöjärvi, kun tuo Hämeenlinna ei sinänsä ole vielä niin tuttu..

  Eija

  ReplyDelete
 13. Hei mahtava idea! Ei muutakun vinkkien siivittämänä sitten kotimaanmatkalle kesällä :DD

  Oulu on nykyinen olinpaikkani en siis osaa selostaa siitä kauheasti kun en ole asunut kuin 3 vuotta täällä. Mutta voin vinkata paikkoja joista itse tykkään Oulussa.
  Olen kotoisin pikkupikkukylästä jossa ei ole niin mitään että sinne kannattaisi eksyä, paitsi jos haluaa oikeasti maaseudulle? :D

  ReplyDelete
 14. Tosi TOSI hyvä idea! Toivottavasti joku innostuu kertomaan Vaasasta ja Naantalista, luultavasti kumpaankiin suuntaamme kesälomalla.
  Minua ainakin kiinnostaa pikku vaateputiikit sekä shoppailun vastapainoksi hyvät ruokapaikat sekä tunnelmalliset kahvilat joissa vitriinit notkuu tuoreita herkkuja.....

  ReplyDelete
 15. Moi
  Mulla on ollut ajatuksena (ja vähän olen sitä jo toteuttanutkin...) myös omassa blogissa esitellä palasia omasta kotikaupungistani. Aivan ihana kesä/saaristokaupunki! Voin laittaa sullekin infoa, kunhan saan enemmän jotain kasaan. Voithan sä esitellä täällä vaikka sitten myöhemmin koottuna juttuja, kun mun on tarkoitus omassa blogissa palasina esitellä :) Sä voit koota palapelin sitten täällä yhteen :D Ja siis kaupunki on Länsi-Turunmaa (tosin meillä on tänä vuonna vielä äänestys kai siitä, että mikä tän nimeksi tulee, mut tuskinpa se muuttuu).
  IHANA IDEA! Toivottavasti saadaan ainakin Porvoo ja RAUMA mukaan. Mua on houkutellu Rauma jo pitkään, mut en ole sinne saakka päässyt. Vaikkei tästä nyt olis kovin pitkä matka... ;)

  ReplyDelete
 16. eija t: kuulostaa hyviltä suunnitelmilta :). laita ihmeessä juttua tulemaan, varsinkin Pälkäne kuulostaa tosi kivalta :). ite oon asunu muutaman vuoden Ylöjärven lähiseudulla :))

  Rekku: no niin just! koko kesän saa sitte kiertää Suomee :D. joo vinkkaa paikoista Oulussa, postia vain tulemaan :).
  mielenkiinto heräs, mistä pikkupikkukylästä sä oot..? :)

  Mussu: kiva että sinäkin tykkäät ideasta!! mäki ootan tietoa Vaasasta, vaikka se mulle erittäin tuttu kaupunki onkin. kymmeniä kertoja siellä on tullu käytyä, mut jotenki aina siellä ollessani huomaan meneväni samoihin liikkeisiin ja kahviloihin yms. varsinkin hyviä ruokapaikkoja Vaasasta kaipailisin! Rossot ja Fransmannit ei uppoo :).

  Lehdokki: joo mä oonki nähny sun ihania kuvia :). ois kiva esitellä niitä täälläkin sitten! Porvoosta joku tuolla jo ilmoittautui, toivottavasti tulee aineistoa :). onkohan raumalaisia, huhuuuu!!! :D Rauman vanhakaupunki on aivan ihana, jääny mun mieleen.

  ReplyDelete
 17. Kiitos :)
  Kyllähän se vaan onnistuu. Palataan asiaan, kun saan 'ratsattua' ne paikat, jotka mulla on mielessä, että haluaisin esitellä. Tarttee käydä niiden yrittäjien kanssa juttelemassa, että onko ok, jos käyn vähän kuvaamassa heillä ;)

  ReplyDelete
 18. Lehdokki: kiva juttu :). palaamme asiaan!!

  ReplyDelete
 19. Ehdottomasti Hämeenlinna ja Kokkola! Voin naputella niistä spostia tuohon osoitteeseen, kunhan vain täältä Pariisista palailen loppuviikosta Suomen kamaralle.

  ReplyDelete
 20. Laura: hihii meillä on sama kotikaupunki, luulen :). juu naputtelehan!!

  ReplyDelete
 21. hei.kivoja kuvia ja ostokset oli ihania.muistan ne koiratarina mitkä aikaisemmin ole kirjoittannut.toivotaann et jotkut avaa silmänsä ja menevät katsomaan.koirat ovat kuitenkin niin paljon riippuvaisia ihmisen hoidosta se jokaisen koiran pitäis saada .eläimet antavat niin paljon meille annetaan me niille rakkautta ja koti.itku tulee silmään kun tiedän kaikilla ei näin ole.ansku,

  ReplyDelete
 22. ansku: moikka! :)
  aivan noin kuten kirjoitit! toivotaan et edes näiden Sardinian koirien tilanne paranis tavalla tai toisella!!!
  mukavaa viikon jatkoa sinne! <3

  ReplyDelete

Huomasithan, että blogini on muuttanut ja löytyy kaikkine postauksineen osoitteesta:
allyouneediswhite.bellablogit.fi
Joten jätäthän kommenttisi uuteen osoitteeseeni, kiitos!
Ystävällisesti,
S