Sunday, February 6, 2011

Keittiömme!

Alusta alkaen oli selvää, et meille tulee korkeakiiltovalkoinen keittiö. Versioita tosin oli kymmeniä, voi sitä valinnan vaikeutta...


Välillä alalaatikostot oli kiiltomustat ja yläosa valkoinen, välillä taso oli zebranoa... Välillä keittiöstä oli tulossa osittain harmaa...
Lopulta kuitenkin päädyin tähän valkoiseen. Tasostakin oli yhdessä vaiheessa tulossa valkoinen, mut se ois mielestäni ollu jo liian valkoinen keittiö, seinätkin kun ovat valkoiset. Joten päädyimme mustaan 20 mm laminaattitasoon. Halusin normaalia (30 mm) hieman kapeamman tason siksi, että se miellytti eniten silmääni. Ku kyseessä oli musta taso, oli se yks sentti erittäin ratkaiseva :D.


Välillä mietinnän alla oli kiiltävä musta laminaattitaso, mutta tulin järkiini: kiiltävä musta pinta (vielä vaakatasossa), hmm... Mattamusta antaa hiukan enemmän anteeksi. Tosin pöly ja naarmut näkyy selvästi. Mut sen kestän eikä mikään taso ole ikuinen! Joskus tulevaisuudessa vois hankkia sen valkoisen tason ja laittaa välitilaan vaikka mustaa levyä tai tapettia! Tai maalata keittiön seinät vaalean harmaiksi...


Kalusteet on meidän keittiössä U-mallisesti. Vesipiste, liesi & jääkaappi hyvin sijoittuneina toisiinsa nähden. Astianpesukone löytyy integroituna altaan vasemmalta puolelta. En halunnut sitä korkeammalle; esteettiset seikat meni edelle.

Muut kodinkoneet on sijoitettu erilliselle kodinkoneseinustalle:

Keittiön valaistuksesta...
Katossa on muutama kattospotti. Yläkaappien alareunassa on spotit valaisemassa työtasoa ja keittiön ikkunanurkkauksessa on pöytävalaisin, joka taitaa olla eniten käytetty valaisin keittiössämme. Lisäksi yläkaappien päälle teimme varauksen, jos joskus myöhemmin haluamme lisätä sinne esim. epäsuoraa valaistusta.

Tässä vasemmassa kuvassa näkyy kattokaiutin: keittiössä on kiva puuhailla musiikkia kuunnellen. Samalla toinen voi katsoa olohuoneessa tv:tä, sillä musiikin voi säätää huonekohtaisesti. Samanlainen kaiutin löytyy kylppärin katosta; siellä voi saunoessa tai poreillessa kuunnella musaa myös :).

Tässä ainoa asia, mikä hieman vaati totuttelua keittiössä: jääkaapin vierestä ei jatku pöytätaso, kuten kaikissa aiemmissa kodeissamme. Meidän keittiössä tavarat lasketaan jääkaapista lieden viereiselle tasolle. Siitä myös ostoskassit on kätevä purkaa, joten jääkaapin läheisyydessä on hyvä olla laskutilaa!

Välitilasta...
Lasi + tapetti oli selvä valinta meille alusta asti. Viime kesän ajan välitilassa oli pelkkä lasi, syksymmällä lisäsimme tapetin lasin taa. Saapa nähdä saako se jotain muutosta kesäksi :).


 Ja tästähän ei välitilamuutos enää helpommaksi muutu! Tapetti on helppo vaihtaa toiseen, sillä meillä se ei tosiaan ole millään kiinni seinässä, ainoastaan lasi painaa sen seinää vasten. Tästä olen kertonut enemmän postauksessani Kodin sydän.
Lasi on myös tosi helppo pitää puhtaana!


Kun kalusteiden väri ja materiaali oli selvillä, alkoi armoton pähkäileminen vetimien suhteen! Tuleeko vetimiä ollenkaan, laitanko vetimet vain alalaatikoihin yms...
Päätin ottaa kalusteet vetimillä. Sit piti päättää millainen vedin. Päädyin alumiiniseen Silva-vetimeen. Sen koko määräyty aina kunkin kaapin/laatikon koon mukaan.

Näin vedin on yläkaapeissa:

Nää vetimet on mun mielestä kivat, melko huomaamattomat myös.
Vetimiä varten oviin tarvi tehdä jäljet vain oven sisäpuolelle, joten joskus (jos haluaa) voi helposti vaihtaa vetimettömän ilmeen esim. yläkaappeihin laittamalla niihin pomppusaranan.

Ja näin vedin näkyy alalaatikoissa:

Meidän kodin kiintokalusteet toimitti paikallinen kalustefirma. Pyysin tarjoukset kuudesta eri paikasta, se kannattaa, huimia eroja! Hyvä sääntö tarjousten karsimiseen on vaikka se, että poistaa kalleimman ja halvimman tarjouksen ja pähkäilee loppujen joukosta sen oikean.
Kalusterungot meillä on ihan perustavaraa eli melamiinia.
Kalustepäädyt ja yläkaappien päälliset verhoiltiin kiiltovalkoisella mdf-levyllä, ettei mattapintainen melamiinirunko jäisi niin erottuvana näkyviin:


Samaa tekniikkaa noudatettiin kodinhoitohuoneessamme.

Tiskialtaan yläpuolelle en halunnut kippikaappia vaan kaapin, jossa on enemmän kuin yksi valutusritilä. Meillä tämä ratkaisu on ainakin tarpeellinen.


Tiskialtaana meillä on Franken yksi iso allas. Toimii meillä loistavasti, mahtuu pesemään niitä isoja uunipeltejäkin (niitähän pitääkin päivittäin pestä juu... ;D). Alunperin suunnittelin aivan kulmikasta allasta, jyrkillä kulmilla, mutta myyjä kehotti vielä harkitsemaan: altaan jyrkkiin kulmiin jää pyöristettyjä kulmia helpommin kaikki moska... Makuasia, mutta riitti kääntämään mun pään :).

Toisen seinustan yläkaapeissa säilyy lasit ja kulhot.

Astiastoja ja ruokalautasia säilytän alalaatikoissa. Astioita oon esitelly tarkemmin postauksessa Astiakaapissani
Eniten käytetyt astiat säilyy lähellä astianpesukonetta, jotta sen tyhjentäminen on helpompaa/nopeampaa.

 Lieden alta ja vierestä pikkulaatikoista löytyy kaikki keittiössä tarpeelliset välineet:

U:n mallisessa keittiössä on kaksi nurkkaa, jotka kannattaa hyödyntää!
Kulmamekanismeja on tarjolla monenlaisia.
Meidän keittiön toisesta nurkasta löytyy perinteinen pyöreä, pyörivä karuselli ja toisesta Magic Corner -mekanismi. Harkitsin myös Le Mans -mekanismia, mutta se oli niin paljon muita kalliimpi eikä mun mielestä todellakaan sen rahan arvoinen, joten päädyin näihin eikä oo tarvinnut katua.Huom!
Tämä on seikka, missä keittiökaupoissa niitä euroja voi säästää ja paljon! Mekanismeista pyydetään joskus aivan järjettömiä summia, joten kannattaa harkita tarkkaan mitä oikeasti tarvitsee!
Me säästettiin melko paljon myös siinä ettei valittu apteekkarinkaappia siihen kuuluvalla mekanismilla, vaan teetimme kaapin, jossa jokainen laatikko/taso liukuu yksitellen ulos. Apteekkarinkaapissahan koko hyllyn sisus vedetään kerralla ulos... Mielestäni tätä on myös helpompi käyttää.


Kissojen murkinoille on omat hyllynsä ja heti ku heidän murkinahylly vedetään ulos, neidit tassuttaa kovaa vauhtia keittiöön. Näin kävi myös tässä kuvaustilanteessa :).

Mut tällainen kodin sydän meiltä löytyy :).


Nyt äkkiä kissoille ruokaa, oottivat kieli pitkällä koko kuvaamisen ajan! Kauhee jos pääsis grammankin laihtuun!!!

Kissojen ruokapaikkaa esittelin muuten tarkemmin postauksessani Missä meidän kissat syö?


Saa kysyä jos heräs kysymyksiä :).
Have a sunny sunday!

58 comments:

 1. Teillä on kyllä niin mieletön keittiö!!!KAunis ja toimiva. Toi kattokaiutin oli mulle uus juttu, saunaan meillä on vedetty musakit, mutta rakennusvaiheessa tuo olisikin helppo toteuttaa.. Ja toi kissojen ruokintakin, ihan huippu juttu! Keittiön värit ja kiilto; just mun makuun :-)

  ReplyDelete
 2. Siis tää on niin kaunis!! En tajua miten olette pystyneet ottamaan huomion kaikki yksityiskohdat. Vaikka nuo kaiuttimet. Jos alkaisin rakennuttaan taloa (mitä en todellakaan ole tekemässä kun asun kerrostalossa) en keksis puoliakaan näistä yksityiskohdista. Tuo tapetti on aivan upea yksityiskohta, tuo persoonallisuutta hirveesti.

  ReplyDelete
 3. Hieno keittiö! Ihanan valkonen :) Muistelenko väärin vai olisiko se lemans-systeemi maksanut jopa tuhat euroa? Ja apteekkarin kaapista olen kuullut kaverilta vain huonoa, ei ole kuuleman kovin kestävä, tosin tässä asiassa keittiöfirmalla on varmaan oma merkityksensä. Mutta onhan tuo teidän paljon käytännöllisempi :)Bongasin muuten noita kahvi/sokeri/pasta purkkeja paikallisesta liikkeestä ja mietinkin missä olen aikaisemmin nähnyt :) Mietin haenko itsellenikin, ei ollut hinnalla pilattu :)

  ReplyDelete
 4. Teidän keittiö on kyllä just sellainen minkä itsekin haluaisin sitten joskus. Vaikuttaa erittäin toimivalta ja ennen kaikkea se on niin nätti! :) Saako udella, että onko teillä oikeasti aina noin siistiä? :)

  ReplyDelete
 5. Kyllä miellyttää minun silmää keittiön tyyli ja värimaailma... Ja vaikka koiraihminen olenkin, niin teidän ihkut kissat on kyllä NIIN lutusia.. =)

  ReplyDelete
 6. Ihana ihana keittiö :) tilava ja valoisa. :) paljon säilytystilaa! Kiitos tästä postauksesta! (:

  ReplyDelete
 7. Aivan hengästyksissäni täällä luen teidän ihanasta keittiöstä! TAHTOO KANS HETI UUDEN MUSTA-VALKOISEN KEITTIÖN. Nyt täytyy kyllä alkaa tosissaan tuota isäntää pehmittelemään...se Ikean tarjouskin on voimassa vielä 13.3. asti....

  ReplyDelete
 8. Kiitos tästä pitkästä ja tarkasta keittiöpostauksesta! Siitä on hurjasti apua, nyt kun suunnittelemme uutta keittiötä. Huomenna tulee Puustellisetä mittailemaan...

  ReplyDelete
 9. Aivan ihana keittiö. Itse voi vaan ihastella, sillä vähän kaukaisia ajatuksia itselle, kun vuokralla asutaan. Mutta mistä teidän tuo keittiöpoytä & tuolit ovat, jos saa kysyä? Meille sentään voisi pöydän vaihtaa ja hakusessa olisi valkoinen tuon tyylinen.

  ReplyDelete
 10. Olen jonkin aikaa seurannut sun blogia taustalla ja ei voi kun ihastella teidän kaunista kotia! Ja tosi kiva, kun olet kertonut myös rakennusajasta ja just keittiön toimivuudesta ym., antaa hyviä vinkkejä mahdollista omaa tulevaa kotia varten.

  Sulla on myös humoristinen tapa välillä kirjoittaa postauksia, etenkin kisujutut kuulostaa niin tutuilta ;) Meillä myös kaks kisuneitiä, melkein vielä samanvärisetkin kuin teillä.

  Olisinkin halunnut kysyä paria juttua liittyen pintoihin ja kisuihin. Eli miten hyvin sun mielestä tuossa teidän lattialla näkyy kissankarvat, jos esim. vertais tummempaan? Laminaatti taitaa just kisujen takia olla parkettia kestävämpi? Entä jääkö noihin keittiön tuoleihin helposti naarmuja käytössä?

  Sitten oisin halunnut vielä kysäistä tulppaani asiaa...ensin nuo aalto-maljakossa olevat, ovatko tekosellaiset? Mistä oot löytäny noin pitkät ja aukiolevat? Entä jos teillä kisut järsivät aitoa, ei ole tullut koskaan mitään masuvaivoja ym.? Mä suosin tekokukkia just neitien takia :)

  Aurinkoista sunnuntaita sulle ja kiitos vielä kivasta blogista! :)

  -I-

  ReplyDelete
 11. Teillä on todella kaunis ja toimiva keittiö! Kiitos myös hyvistä vinkeistä. Asumme uudessa talossa, mutta emme ehtineet itse vaikuttaa sisustukseen ja nyt mietin kuumeisesti keittiömme uudistuksia. Luulen, että suunnittelusta on vastannut joku keski-ikäinen mies =)
  Teidän kisulit ovat niin söpöjä!

  ReplyDelete
 12. Sabuska: voi miten ihanan kommentin mulle jätit <3. kiitos!!! nimenomaan rakennusvaiheessa kannattaa kaikkea ajatella ja silloin kaikki on mahdollista toteuttaakin! :)

  U: hihii, kiitos sulle paljon ihanasta kommentista!! voin paljastaa ettei se niin kivuttomasti menny ku nyt jälkeenpäin näyttää/vaikuttaa :D. sitä vaan yritti kaikkea miettiä ja toteuttaa silloin ku se mahdollista oli :). ihan kivasti amatööreinä omasta mielestämme onnistuimme yksityiskohtien suhteen! ainakaan vielä ei oo tullu mieleen et voi miks ei tehty tuota tms. kiva et tykkäät tuosta välitilasta :).

  Sanna: kiitos Sanna!! :) en muista sen hintaa, mut muistaakseni tonnia hipo se säästö, mikä tehtiin ku EI otettu lemansia eikä perinteistä apteekkarinkaappia. sanoisin et KANNATTI!!! :)
  mä tykkään tuosta meidän versiosta, kiva et saa hyllyt yksitellen ulos eikä koko höskää tarvi vetää esiin!
  joo Minimanista oon nuo purkit ostanu, hae ihmeessä :)).

  Nanna: voi kiitos ihana <3. ja vastauksena kysymykseesi että EI, meilläkin on sitä ihan normaalia sotkua täällä silloin tällöin :). kuvausta varten siivosin keittiön, ihan kunnioituksesta teitä lukijoita kohtaan :).

  Nanna: kiitos paljon, onpa ihana kuulla :). teidänkin keittiö muutoksen jälkeen on UPEA! ja kiitos ku kisut sai kehuja <3. kyllähän eläinrakas ihminen tykkää sekä kissoista että koirista, ainakin minä :).

  ReplyDelete
 13. Elluu: kiitos sulle, juuri noita keittiöstä löytyy :). eipä kestä, kiva jos postaus oli mieleesi!

  Soile: voi Soile sä oot hauska :D. varmasti saat vielä sen unelmakeittiösi, tsemppiä pehmitykseen :))

  Marita: voi eipä kiittämistä :). oon tosi ilonen jos tästä on jollekin hyötyä! yritin kirjoittaa kaikki mahdollisimman tarkasti, ajatellen et mistä mulle ois hyötyä jos aihe ois ajankohtainen :). kiva että teilläkin pääsee suunnitelmat alulle!

  Nelly: kiitos paljon kehuista :). ruokapöydän tuolit on Kodin Ykkösestä (myös baarituolit), Flower-nimiset. ruokapöytä on mittatilaustyö, teettäminen ei kyllä oo niin kallista ku luulen ihmisten olettavan!!

  ReplyDelete
 14. Todella upea keittiö! Tykkään juuri tuosta valkoisen värin runsaudesta, ja tuo pieni tapettikohta on myös todella upea lisä.

  Voi kuinka haaveilen siitä ajasta, kun en enää poikaystäväni kanssa asu opiskelijakämpässä ja saamme mekin upean keittiön :)

  ReplyDelete
 15. Mielettömän kaunis mustavalkoinen keittiö! Ei voi kuin ihastella:))

  Meillä miehen eka hankinta tänne kotiin oli kaiuttimet saunaan ja kylpyhuoneeseen:D Siihen tekniikkahankintaan jopa minä suhtauduin myönteisesti:)) Toimivalla äänentoistolla on puolensa:)

  ReplyDelete
 16. I: hirrrrmu paljon kiitoksia sun ihanasta kommentista :)). tosi kiva et tykkäät blogistani!
  laminaatti oli meille ihan selvä valinta, oli sitten kissoja tai ei. en tykkää parketista eikä sitä ainakaan enää nykyään kestävyyden takia kannata hankkia. nykylaminaatit on jotku jopa kestävämpiä ku parketti! ja vaalea lattia oli haave, huomasin kyllä melko pian et kissat VOIS olla vaikka valkoisia et kyllä tuonväristen kissojen karvat vaalealla lattialla näkyy :D. varsinki ekojen päivien aikana tuntu et saan hermoromahduksen, niitä karvoja oli niin kauheen paljo. sehän johtu tietysti siitä et tilanne ja koti oli kisuille uusi ja hermostuksissaan pudottivat puolet turkeistaan ekan viikon aikana :DD. joten tilanne normalisoitui ja nyt ne karvat häiritsee vaan pari kertaa vuodessa ku kissoilla on karvanlähdön aika. jos ne häiritsee, voi sitä imuria heilutella useemmin. mut en usko et tuo on syy miks ei vois ottaa vaaleaa lattiaa, jos siitä tykkää. ite valitsisin vaalean lattian edelleen :).
  keittiön tuoleista.. se riippuu niin paljo käyttäjästä et tuleeko naarmuja helposti. jos naarmuttaa ni tuleehan niitä. jos tuoleja käyttää normaalisti niin ei ongelmia, ainakaan meillä :).
  joo Aalto-maljakossa olevat tulppaanit on tekotulppaanit, niihin tulee valot myös ja oon ne löytäny kirppikseltä neljällä eurolla :). juu vanhempi neiti rrrrakastaa nakertaa oikeita tulppaaneja, ei oo tullu mitään vaivoja joten uskallan väittää etteivät oo kissoille myrkyllisiä/vaarallisia :).
  katoin vielä yhdeltä nettisivulta, missä listattu myrkylliset kukat ja siellä sanottiin näin:
  "kissoille myrkyllinen: tulppaanin sipuli (ei kamalan vaarallinen, mutta kehotetaan antamaan lääkehiiltä)"
  silityksiä teidän neiteille ja mukavaa sunnuntain jatkoa!!

  Misty: kiitos Misty :). kisutkin kiittää ja kehrää!! voin vaan kuvitella keittiönne, jos suunnittelusta on vastannu keski-ikäinen mies... :P mitä oot ajatellu muuttaa tai mikä siellä eniten tökkii?

  ReplyDelete
 17. Anu: voi kiitos Anu :)). kyllä tekin haaveidenne keittiön vielä saatte, nythän voit alkaa jo suunnittelemaan eri versioita ;)

  Piiju: kiitos ihana Piiju :)). heh, miehet...
  meillä ei oo saunassa kaiuttimia, kylppärin katossa on ja poreammeessa (tuli ammeen mukana) :)

  ReplyDelete
 18. aivan uskomattoman kaunis keittiö! :) ihan unelma <3 on tuo valkoinen vaan niin kaunis väri :) itse pidän myös u mallisesta keittiöstä, meillä on tällä hetkellä tässä kämpässä l muotoinen, ihan toimiva vaikkei iso olekaan. mutta en kyllä omaan asuntooni ottaisi, tuo u mallinen on paljon kätevämpi :)

  ReplyDelete
 19. Niin kaunista! Ootte kyllä ihailtavan toimivaksi ja kauniiksi saaneet suunniteltua tuon keittiönne! :) Ja nuo kaiuttimet ovat kyllä hyvä idea! Huippukiva tuo kissojen ruokailukuva! :D
  Sitä piti kysyä, että millä olette kiinnittäneet vessaan lasin sinne hanan taakse seinälle? Meillähän tulee kai sellainen yläkerran vessaan...
  Tuollaiset vetimet vois olla kivat meidän vessaan. Täytyy miettiä asiaa! :)

  ReplyDelete
 20. *huokaus*
  Ei voi muuta sanoa. Niin kaunis tuo teidän keittiö on!!! Mulla on mun blogissa "tulossa" -listalla myös Keittiö-postaus, mutta taidan unohtaa sen. En kehtaa sitä enää tän sun jälkeen laittaa, jos vaikka joku sama ihminen sattuis sen näkemään :)
  Ihana kyllä on!!!

  ReplyDelete
 21. Ai niin ja sitä piti vielä sanoa, että mulla on aikaisemmassa elämässäni kahdessa keittiössä ollut apteekkikaappi ja sellainen on kyllä ihan älyttömän hyvä! Nykyiseen keittiöön en sitä laittanut, koska sille ei oikein ollut sopivaa paikkaa (tai siis olis tietty ollut, mutta ei sopinut mun silmään, kun en halunnut yhtään korkeaa kaappia...oma moka ja ehkä vähän sitä kyllä kaipailenkin).
  Ja toinen juttu vielä tuosta LeMansista: Me laitettiin nykyiseen keittiöön ekaa kertaa sellainen ja on kyllä ihan älyttömän hyvä! Edellisessä oli kokokaruselli ja sekin on kyllä hyvä. Tuollaista mekanismia, mikä teillä tuossa toisessa nurkassa on, meillä ei ole ollut, että en osaa esim. tuota LeMansia siihen nyt verrata.

  ReplyDelete
 22. Tosi kaunis keittiö ja minulle todella hyödyllinen postaus! Tiistaina pitäisi päättää keittiötoimittaja. Meille on suunnitteilla valkoiset maaltut ovet ja musta laminaattitaso. Kaikki ovat tähän mennessä sanoneet, ettei mustaa laminaattia kannata missään nimessä ottaa ja olenkin melkein ollut vaihtamassa sitä pois. Tästä sain nyt vielä tsemppausta valinnalleni ;) Ja voiko vetimistä ihminen kehittää näin suuren stressin; ilman vetimiä ja jos vetimet, niin millaiset. aarrgghhhh! Tuo teidän vedinversio vaikutta tosi hyvältä.

  ReplyDelete
 23. Taattua Ässä-laatua. Keittiötäsi ennenkin ihaillut, silloinkin kun omaa keittiön välitilaa pohdin. Kaikki todella loppuun asti harkittua. Meillä vastaavalla lailla tehty "apteekkarin kaappi", tosin ylä-ja alahylly liikkuu oven mukana, muut itse vetämällä. Kiva oli nähdä kokonaisuus pöydältä käsi kuvattuna.
  Kyllä ne kisut ja hauvat vaan oppii mistä kaapista se murkina tulee, Teddy kanssa salamana paikalla, kun ruokakaapin avaa.

  Muksaa sunnuntain jatkoa! <3
  p.s.vessaremppamme valmis ;)

  ReplyDelete
 24. Heissan! Parin blogin takaa klikkailin itseni lopulta tänne. Ihastus minne löysinkään! Meillä valmistuu myös kivikoti, pikku hiljaa. Tykkään paljon samoista jutuista kuin sinä. Teillä on hyvin kaunista!! Hymyilytti tuo saippuvinkki kun itsekkin siihen ihastuin joku aika sitten. Piti hamstrata parit pullot kaappiin :¨)

  Tulen tänne uudestaan kun ehdin.

  ReplyDelete
 25. Keittiönne on todellakin yhtä aikaa sekä kaunis, käytännöllinen että toimiva ja kaikki yksityiskohdat on mietitty ihan loppuun saakka, aivan upea lopputulos! voin kuvitella valinnan vaikeuden kun vaihtoehtoja on niin lukematon määrä, itse olisin ihan pää pyörällä :)

  ReplyDelete
 26. Toi kissojen syöntipaikka on tosi hieno, mutta miten teillä kissat tottu tuohon että saa ruokaa vaan just silloin kuin annetaan? Meillä kun molemmat käy silloin tällöin nappailemassa raksuja ja vettä, niin tuntuu aika rajoittavalta tuo ratkaisu, vaikka huomattavasti siistimpi vaihtoehto kuin meillä keittiön nurkassa oleva tabletti..:D

  ReplyDelete
 27. Teillä on kyllä todella kaunis ja toimiva keittiö! Tuollainen sen täytyy ollakin! Taas kerran tosi hyviä vinkkejä, jotka laitan korvan taakse :D Meillä on sellainen perinteinen karusellikaappi kattiloille ja se on kyllä minun mielestäni maailman huonoin! Ehkäpä tuollainen uudenlainen versio kulmakaapista voisi olla toimivampi. Mukavaa sunnuntaita!

  ReplyDelete
 28. anna: voi kiitos sulle Anna <3. on tuo kyllä munki unelma :)). mulla on kokemuksia sekä i-mallisesta että l-mallisesta keittiöstä, joten ihan kiva tää u-mallinen nyt :).

  Hanna: kiitos paljon ystäväni <3. vessassa lasin pitää paikoillaan allas; altaan takana on tilaa vaan lasin verran :). khh:ssa lasi on sit seinässä kiinni ihan värittömillä silikonitäpillä nurkista, pysyy! toiset kivat alumiinivetimet on Eric-vetimet, meillä ne on veskissä ja khh:ssa :).

  Lehdokki: oi mitä kehuja, kiitos kiitos!! :) ja höpöhöpö, heti tulemaan sitä keittiöpostausta, en malta oottaa! varmasti upea teidän keittiö, en epäile yhtään!
  joo ne on niin makuasioita nuo mistä mekanismista kukin tykkää, täytyy vaan osata päättää ne itelleen parhaiten sopivat, valikoimaa kun on aika lailla tässäKIN asiassa :)

  Ullis: voi jei olipa hyvä ajoitus :)! toivottavasti sait vinkkejä, kuulostaa mahtavilta teidän tulevan keittiön sävyt ;D. pidä vaan pääs sen mustan tason kans, jos sitä kerran eniten haluat. kyllä sen kans elää pystyy, jos ei oo kauheen nipo luonne :D. ja voih, mä niiiiin tiiän ton vedinstressin, tsemppiä <3. niitä ei onneks heti tarvi päättää, nehän voit myöhemminkin hankkia!

  ReplyDelete
 29. Mmmmm..... Valkoinen keittiö vaan on NIIN kaunis, mee like! Ihanan pitkä postaus ja kivasti kerrottu yksityiskohtia myöten. Keittiössäsi lepää niin silmä kuin varmasti mielikin :)

  ReplyDelete
 30. Päm: vai taattua ässä-laatua, heheee miten hauskasti sanottu! :D kiitos paljon <3. joo meidän kisut tunnistaa heti ku niitten murkinahylly ulos vedetään, se peltilaatikko vähän kolisee ni sillon tietää et tulee murkinaa!!
  mukavaa iltaa sinnekin ja kyllähän oliki valtava muutos teitin veskissä, hieno!! :)

  Sokrutin: no heissan! tervetuloa ja kiitos vaan ihanista kehuista, mukava et jätit viestin itestäsi :)). meidän kotihan ei ole kivitalo, vaikka ulkoapäin siltä tuleekin näyttämään. ihan puurunkoinen talo on :).

  Marika: voi kiitos ihana ystävä <3. kyllä olin kuule pää pyörällä minäki ja aika montakin kertaa :D.

  Laura: no totuushan on se, et tuo sokkelilaatikko on auki lähes aina. idea on lähinnä se, että sillon ku ite keittiössä häärätään, voi sen siirtää sivuun ettei siihen kompastu :). ja joo, vesikippokin kisuilla siellä on, mut eihän sitä vettä sieltä voi juoda vaan altaasta tai suihkun lattialta, maistuu sieltä katos paremmalta ;D. ja meillä kisut saa ruokaa 3 kertaa päivässä, ovat tottuneet siihen ja ruoka-ajat on aika vakiot :). raksuja ei oo esillä koko ajan, nuorempi neiti ei tekis nimittäin muuta ku mussuttais niitä... ihan kauhee ahmatti :D

  Niina: voi kiitos Niina :). laitahan korvan taa :D. niin onkohan teillä sit joku vanha versio siitä karusellista, hmm.. meidän keittiön toisessa kulmassahan on karuselli, se pyörii ainakin ku unelma ja äänettömästikin. tosin just sitä kulmaa käytetään vain vähän ku se ei oo lieden lähellä.

  anne: voi minäkin niin tykkään valkoisesta keittiöstä, kauan siitä unelmoinkin <3. ihana kuulla et tykkäsit eikä ollu liian pitkä postaus! ajattelin et jos ei jaksa lukea ni voi kattoo vaan kuvia, mut joillekin tekstistäkin varmasti hyötyä. kauan tuota kokoon kasasinkin ja yritin mahd. monipuolisesti asiat ajatella ja sitä kautta kertoa, huh ja puh! :D

  ReplyDelete
 31. Saanko kysyä teidän liesituulettimesta? Onko tehokas vaikkei ole koko lieden yllä? Tuleeko paljon rasvaroiskeita saarekkeeseen? Onko huipparilla vai omalla moottorilla? Samanlaista olen miettinyt yhtenä vaihtoehtona meillekin, pitäisi osata tehdä päätös tämän osalta jo...

  ReplyDelete
 32. Niina: moi toki saa kysyä :). on tehokas, en kyllä ottais minkään muunlaista liesituuletinta! tuo on niin ihana ku ei blokkaa näkyvyyttä eikä oo niin ruma ku liesituulettimet monesti on. toi on Savon, myös Lapetek valmistaa noita. rasvaroiskeet on aivan outo juttu eli ei varmaan tuu ku en oo tietonen :D. omalla moottorilla tuo on, siten on vieläkin tehokkaampi. tsemppiä päätökseen, toiv. näistä oli apua edes vähän!

  ReplyDelete
 33. Ihanan valkoista. Kissojen ruokintajuttu on kyllä ihan paras ratkaisu, mitä olen vähään aikaan nähnyt!

  ReplyDelete
 34. Heippati vielä! Oli viel pakko tulla kertomaan, ku surffailin netissä, et Etolassa,http://www.etola.net/sisustus.php myydään sellasia korkeakiiltoisia valkoisia tuoleja (Tuoli, Crystal, korkeakiilto valkoinen
  115,00) Ei ehkä sama kun Isabellalla, mut samantapaiset :)

  ReplyDelete
 35. Mistä noi ensimmäisen kuvan purkit muuten on? :)

  ReplyDelete
 36. Pophamster: kiitos, kiva kuulla :))

  Päm: moi! joo mä törmäsinkin Etolan tuoleihin ja postasin niistä lokakuussa:
  http://allyouneediswhite.blogspot.com/2010/10/miss-lacy-vs-miss-crystal.html
  Etolan tuolit on aivan ku Miss Lacy -tuolit :)

  Nanna: Minimanista :))

  ReplyDelete
 37. Ai mikä meidän keittiössä mättää? No, oikeastaan kokonaisuus on liian sillisalaattia ottaen huomioon meidän talon arkkitehtuurin. Ovet ovat valkoista korkeakiiltoista ja sinänsä ihan ok, mutta jokin mättää. Pitäisi saada selkeämpi linja keittiöön niin, että se sulautuisi muuhun asuntoon paremmin. Työtaso, jota eniten käytän, on hellan ja altaan välissä oleva tila, mutta se onneton suunnittelija on tehnyt sen noin 20 sentin levyiseksi. Haluaisin enemmän vetolaatikoita ja uunin sekä ap-koneen ylemmäs. Siirtäisin meidän saareketta lähemmäs keittiötä, jotta saisin isomman ruokapöydän mahtumaan ruokailutilaan.
  Ehkä sitten jonain päivänä räjäytän kaiken...sen lottovoiton jälkeen =)

  ReplyDelete
 38. Misty: joo no onhan tuossa ihan kivaa projektia :)). ku on hyvä suunnitelma valmiina ni siitä on hyvä lähteä sitten jonain päivänä toteuttamaan. tsemppiä :))

  ReplyDelete
 39. Ihanaa, kun teit tällaisen postauksen. Tätä odotinkin. Olen vain pienen hetken lukenut blogiasi, mutta olen lukenut sen kohta kokonaan! Ihana.
  Meillä rakennetaan taloa, ja blogistasi olen saanut ihania vinkkejä. Rakastuin muutamaan asiaan, ja niistä haluaisinkin nyt kysellä lisää.
  Meille tulee Ikeasta keittiö ja KHH:n kalusteet ihan vain hintansa ja takuunsa puolesta, muutenkin meillä on Ikeasta hyviä kokemuksia. Oliko Ikea teidän listalla? Jos oli, miksi karsitte sen pois?
  Pesuhuoneenne ovi !! Rakastuin siihen ihan kamalasti. Kiitos siis siitä vinkistä. Se näyttää niin kevyeltä, ja meille on tulossa pieni KHH, josta kulku pesuhuoneeseen joten KIITOS !! :)
  Koska keittiömme nyt tulee Ikeasta, niin olisi mukava, jos olisit laittanut jonkinlaisen postauksen itse keittiönsuunnittelusta. Mitä kannattaa ottaa huomioon, jne.
  Kiitos iki-ihanasta blogistasi !! :)

  ReplyDelete
 40. Mickey: tosi kiva kuulla että tykkäsit postauksesta ja et blogini on mieleesi :). ihan mahtavaa et joku saa täältä vinkkejä!! omaksi ilokseni kirjoittelen, joten tällaiset palautteet on niiiiiin suuri extraplussa ettet uskokaan :).
  Ikea ei ollu meidän listalla, aivan siitä syystä et asutaan sen verran kaukana lähimmästä Ikeasta et yksinkertaisesti ei ois ollu mitään järkeä sitä sieltä ostaa. myöskään meitä ei kauheesti innosta kasata noin järkyttävän suurta määrää kalusteita sieltä, ehkä olemme hiukan laiskoja :P. Ikean laadusta mulla ei ole tällaisten kiintokalusteiden kohdalla kokemusta, mutta kuulopuheiden ja tuttujen kokemusten perusteella en niitä moittia voi :).
  joo kylppärin ovi on tosiaan Skaalan, tosi kiva ovi :).
  voisit hiukan tarkentaa tuota postaustoivettasi, mitä tarkalleen haluisit sen sisältävän? Ikea-keittiöitä en ole koskaan suunnitellut, muita keittiöitä kylläkin. ehkäpä tällaisen voisin joskus toteuttaa, kunhan vain aikaa löytyy :).

  ReplyDelete
 41. Nyt uudestaan kurkkimaan kun pikkunen nukkuu päikkäreitä.
  Aivan totta, mistähän minä yhdistinkään että tekin kivitaloa oisitte pykänneet. No, anyway.. tykkään tyylistäsi. Kutkuttaa minun mieltymyksiäni.

  ReplyDelete
 42. Sokrutin: ehkä meidän talo näyttää sisältäkin hieman kivitalolta ku seinät on maalatut eikä tapetoidut, kuvittelisin :). tosi mukava kuulla et tykkäät!!!

  ReplyDelete
 43. "voisit hiukan tarkentaa tuota postaustoivettasi, mitä tarkalleen haluisit sen sisältävän? Ikea-keittiöitä en ole koskaan suunnitellut, muita keittiöitä kylläkin. ehkäpä tällaisen voisin joskus toteuttaa, kunhan vain aikaa löytyy :). "

  Esimerkiksi vinkkejä, mitä keittiönsuunnittelussa ja kaappien sijoittamisessa kannattaa ottaa huomioon? Ehkä tässä on omalehmä ojassa, kun meille on tulossa L:n muotoinen keittiö, jossa toisella seinällä on ikkuna (tässä näkyy koko keittiö: http://mickeysbonbon.blogspot.com/2011/01/dream-house-kiintokaluste-keittio-ja.html). Enää emme voi vaihtaa esim uunin tai pesualtaan paikkaa, mutta päänvaivaa toimittaa yläkaapit :/ Kaiken lisäksi en haluaisi keittiöratkaisua, joita näkyy jokakodissa, vaan jotain erikoista ehkäpä... En tiedä :) Nyt otti ohraleipä ja punainen lanka hävisi.

  ReplyDelete
 44. Mickey: minäpäs tuun kurkkimaan sun blogiin heti ku ehdin ja katson, jos keksin jotain :). kaikissa keittiöissä vaan yleensä on sitä samaa :D. mut palailen sun blogissa tähän asiaan vielä!

  ReplyDelete
 45. Upean näköistä! Tiedän kenen blogiin käännyn ja keneltä kysyn neuvoja mikäli saamme keittiöremontin joskus aikaiseksi! :)
  -heidi

  ReplyDelete
 46. heidi: voi kiitos niin kivoista sanoista Heidi :)). kiitos paljon!!

  ReplyDelete
 47. Näyttää kyllä toimivalta teidän keittiö. Harmi, ettei meille saanut u-mallista keittiötä, vaikka sellaista kyllä toivottiin. Nyt tulee siis l-mallin keittiö saarekkeella. Käytännössähän vasta näkee, kuinka käytännöllinen se on.

  Tiedätkö, yksi asia pisti miulle silmään (toivottavasti ei tästä nyt kukaan loukkaannu, ei ole tarkoitus loukata) tuo keittiön peräseinä, jota vasten tuo rikkaimuri lepää, näyttää tyhjältä. Ilmeisesti siinä on oviaukko(??), joten ei siihen hirveitä pysty laittamaankaan, mutta se vaan näyttää mielestäni siltä, että siihen pitäisi jotain laittaa... :D
  Kaikesta huolimatta tuossa keittiössä tuntuu olevan kaikki elementit kohdallaan ja se kyllä näkyy. Kaunis on ja epäilemättä tuolla loihtii mitä upeampia gourmet-aterioita. :)

  ReplyDelete
 48. Enia: L-mallinen keittiö on varmasti toimiva myös, sellainen on lapsuudenkodissani :). enemmänhän se on kiinni siitä, miten sinne on kalusteet sijoittanut.
  en tietenkään loukkaannu tuosta, munki mielestä se näyttää joskus tyhjältä ja oon siihen vähän jotain suunnitellutkin (taulua tms.). mutta tosiasiassa siinä on tyhjää seinää ainoastaan metrin verran eli ei juuri mitään :). kuvat antaa väärän käsityksen koska niistä ei näe aulaan, johon tuo aukko johtaa.

  ReplyDelete
 49. mie vähän aattelinkin, että tuosta eräästä kuvasta syntyy vain vaikutelma, että seinä jatkuu pidemmällekin ja siks näyttää niin tyhjältä.
  Uskallatko paljastaa miltä keittiöfirmalta teidän keittiö tuli?

  ReplyDelete
 50. Enia: juu :). meidän kodin kiintokalusteet tuli paikalliselta keittiöfirmalta (yksityisyrittäjä). et varmaan oo samasta kaupungista..? :)

  ReplyDelete
 51. Moi! Muistatko, kun sanoin, etten enää kehtaa postata mun keittiöjuttua tämän sun postauksen jälkeen? Mä olen yrittänyt päästä siitä yli ja nyt kehtasin kuitenkin :D Jos haluat kurkata...
  http://liliannalehdokki.blogspot.com/2011/03/keittioita-vanhoja-ja-uusia.html

  ReplyDelete
 52. Lehdokki: heippa hei :). höh aivan turhaan sanoit ettet muka kehtaa, ihan upea keittiö teillä. tykkäsin hirmu paljon!!! :)

  ReplyDelete
 53. Kyselinkin jo aiemmin keittiönne mittoja, kiitos niistä on ollut apua oman keittiön hahmottamiseen. Nyt mieleeni palasi sinun blogi kun rupesin miettimän tulevan keittiömme kaappia uunin ja mikron alla. En nyt löytänyt että oletko jossakin jo maininnut mitä käyttöä varten teillä on tuo kyseinen kaappi?

  ReplyDelete
  Replies
  1. säilytän siinä uunin alapuolella olevassa kaapissa (kaappi vedetään ulos) uunipeltiä, paistinpannuja jne. kaapinoven takana on myös pieni ulosvedettävä ylälaatikko, josta löytyy pannulaput ja -kintaat :)

   Delete
 54. Hei! kaipaisin kipeästi tietoa tuosta teidän mustasta laminaattitasosta, että mistä löysit tuon 20 mm paksun? rakennetaan nimittäin kokkolan lähistölle uutta taloa ja tuota tasoa olen yrittäny metsästää monesta paikasta.. joka paikassa tuntuu olevan vaan saatavissa 30 ja 40 millisenä..kiitti jos pystyt auttaa:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. eli meidän keittiötoimittaja kysyi pyynnöstäni tasojen valmistajalta, onnistuuko tasosta tehdä ohuempi kuin 30 mm ja onnistui :). yhteyttä vain keittiötoimittajaan niin selviää! jos haluat lisätietoa, voit laittaa mulle sähköpostia :)

   Delete
 55. Hei! Ajattelin kysyä ehkä vähä typerää juttua, mutta kun teillä siis on astianpesukone integroitu ja ihan lattiatasossa, ettei korotettuna, niin oliko tää ratkaisu sinulle aivan selvä, vai mietitkö korotettuakin vaihtoehtoa, että olisko kätevämpi? Ollaan miehen kanssa just suunnitelemassa meidän keittiötä, ja minun tekisi mieli laittaa esteettiset seikat etusijalle ja jättää se tiskari tolleen alas, koska mun silmää ei niin kovasti miellytä, jos keitiön u osaan tulee korotettu kohta.. siitä tulee jotenki rikkinäisen näköinen, mutta mies ei oikein ymmärrä, että esteettiset seikat menis käytännöllisyyden edelle, se meinas et häntä ei huvittais selkä koukussa ja kipeenä täyttää ja tyhjentää tiskaria vain siksi, että se olisi nätempi niin :D oonkohan vähän hassu :D

  Mutta siis miten teillä meni tuo päätös? Ja sitten vielä kysyisin, että JOS olisit päätynyt korotettuun vaihtoehtoon, niin miten olisit sen toteuttanut? meille nimittäin tulossa suunnilleen saman mallinen keittiö, kuin teille (vähän eri mitasuhteet) mutta en oikein keksi muuta kuin, että tiskari olisi sijoitettava tuonne laitaan, teidän keittiötä jos katsoo niin heti tuohon rikkaimurin viereen, leivänpaahtimen alle :) Mutta kun minä haluaisin lieden saareke osaan niin tuntuu, että keittiön järjestyksestä tulee ihan hassu, vai mitä oot mieltä?

  Kamalasti kysymyksiä, mutta itse näitten asioitten kanssa välillä ihan umpikujassa, kun niitä pyörittää ja pyörittää... Teillä kaikki näyttää niin kivalta ja toimivalta, niin ajattelin että jos jaksat/viitsit vastata, niin voisin jotain hyvää vinkkiä saada :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. ei ollenkaan typerä juttu! mietin korotettua vaihtoehtoa vain hetken, päädyin tähän nykyiseen ratkaisuun ihan samoista syistä kuin sinäkin :D. miehellä ei ollut kovinkaan painavaa sanaa asiaan, joten sain päättää että tiskari tulee tason alle. mun silmiin näyttäis myös huonolta, jos ois yhtäkkiä korotettu kohta tuossa eli estetiikka meni edelle :D. en koe yhtään ongelmaksi kumartumisen, ehkä 30 vuoden päästä vois jossain tuntua, mutta silloin varmasti asumismuotokin on eri ;)
   miehet on kato just tollasia et ajattelee vain käytäntöä, ei heillä useinkaan ole silmää suunnittelulle, sitä oon saanu todistaa useampaan otteeseen :D
   munki mielestä korotettu tiskari täytyis olla toisessa laidassa, keskellä pistäis liikaa silmään. ja altaanhan tulee olla tiskarin vieressä, tai niin on järkevintä vesiputkien yms. kannalta. et kyllä mä sinuna hautaisin tuon korotetun vaihtoehdon, käytännöllisempää on kuitenkin et allas ja liesi on suht lähellä toisiaan ja näin ollen sitten myös tiskari.. sieltä kun astioita paikoilleen laittaa niin joutuu kävellä kaukaa jos tiskari on toisessa laidassa ;D (vetoa tuohon!) :)

   Delete

Huomasithan, että blogini on muuttanut ja löytyy kaikkine postauksineen osoitteesta:
allyouneediswhite.bellablogit.fi
Joten jätäthän kommenttisi uuteen osoitteeseeni, kiitos!
Ystävällisesti,
S