Sunday, February 19, 2012

Herkulliset vaniljapullat

Näin näitä herkkupullia yks päivä Marien blogissa ja eilen ajattelin itsekin leipoa niitä. Tein muuten elämäni ensimmäisen pullataikinan! Tykkään kyllä leipoa silloin tällöin, mutta tosiaan pullataikinaa en ollut ennen tehnyt. 

Siirrän ohjeen tänne muistiin, näitä teen varmasti joskus toistekin!

VANILJAPULLAT

200 g margariinia
11-13 dl vehnäjauhoja
1 rkl kardemummaa
2 tl VANILJAsokeria
4 dl maitoa 
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria

Sekoita pehmeä rasva, vehnäjauhot, kardemumma ja vaniljasokeri (vanilja, ei vanilliinisokeri) keskenään. Liota kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Lisää neste margariini-jauhoseokseen. Alusta.

Täyte:
100 g pehmeää rasvaa
2 dl tomusokeria
2 tl vehnäjauhoja
3-4 tl vaniljasokeria

Sekoita täytteen ainekset keskenään.
Jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse osat suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä täyte, kääri rullalle ja leikkaa 2-3 cm paloiksi. Asettele vuokiin. Kohota hetken verran, voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.


Itse tein täytteen kaksinkertaisena, yksinkertainen annos tuntui niin pieneltä määrältä.
En myöskään ripotellut pinnalle raesokeria, koska se jäi kaupan hyllylle...
Kovin kauniita näistä mun vaniljapullista ei syntynyt, mietin kehtaanko teille näyttääkään, mut mikäs siinä! 




Siitä huolimatta, että osa muistuttaa enemmän suppilovahveroita kuin vaniljakierrepullia, on maku erittäin herkullinen :)




Kiitos Marielle kun kirjasit reseptin blogiisi!
Eipä sitten muuta kuin herkullista sunnuntaita kaikille :))

20 comments:

  1. Suppilovahveroita, hih:) Hyvältähän nuo pullat näyttää ja ovat varmasti herkullisia!

    Kivaa sunnuntaita! Täällä ainakin pyryttää aika lailla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. todella herkullisia! :P
      kiitti samoin, täälläkin pyryttää!

      Delete
  2. Siskoni sai vastaavan reseptin aikoinaan koulun kotitaloustunnilta ja siitä lähtien nuo herkkupullat ovat kuuluneet meidän molempien leipomuksiin. Nimenä niillä on aina ollut Harha-askeleet, liekö syntisen hyvä maku syynä nimeen... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuohan onkin loistava nimi :D alan käyttää tuota nimeä tästä lähtien!

      Delete
  3. Nuo vaniljapullat on niiiin meidän herkkuja <3
    Oletpa "helpolla" päässyt, meillä leivotaan pullaa vähintään kerran viikossa ja välillä niiden leipominen on ihan "pakkopullaa" ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. joo mä oon leiponu vaan silloin ku saan inspiksen! pullaa en tosiaan oo ennen tehny mut piirakoita, muffinsseja yms. :P

      Delete
  4. Joo maku on tärkein, näytti ne sitten miltä tahansa..! Oon täällä lukenu myös sun vanhempia juttuja, kun en kovin kauaa ole tätä blogia seurannut. Mahtavia juttuja ja ennenkaikkea mahtavaa panostusta! Ei mitä tahansa löpinöitä vaan kaikki jutut on selvästi kirjoitettu suurella sydämellä! Tuolla jutussa jossa kerroit itsestäsi lukijoiden kysymysten kautta, tuumasit että onko se kaikkien horoskoopiltaan Kalojen piirre että kun alkaa jostain asiasta puhua niin siitä ei meinaa tulla loppua.. Sitä se on :) <3 Terveisin toinen Kala :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oi sinua J, kirjoititpa niin kauniisti! yks ihanimmista saamistani blogikommenteista ikinä :)) kiitos paljon! ilahduttavaa että teksteistä välittyy, miten kiva harrastus tää mulle on :)
      joo joskus oikein ku jostain innostun puhumaan ni loppua ei meinaa tulla ;D varsinkin kissoistamme voisin puhua maailman tappiin :D

      Delete
  5. Ole hyvä! :) Ei se näkö, vaan se maku! Ja sitäpaitsi ihan hyviltähän nuo näyttää ja jos eka kerran teit niin bravo! :) Nuo on niin herkullisia ja tekotapa oli mukava normaaliin taikinaan verrattuna. Ja Harha-askeleet nimitys sopii näille pullille mainiosti, semmoisia ne kun tahtovat olla ;).

    ReplyDelete
    Replies
    1. heh, kiitti :)) eka kerran tosiaan ja tiedän missä meni hiukan pieleen: taikina jäi liian löysäksi, joten se hiukan tursus muffinssivuoista :D. oon tottunu leipoon sämpylöitä, sämpylätaikinan jätän aina melko löysäksi ja se tapa vahingossa tuli tähänkin taikinaan ;)

      Delete
  6. Vaniljapullat on tosi hyviä ja ekakertalaiseksi tuo oli ihan mallisuoritus. Itse olen pullaa leiponut lukuisia kertoja, eikä tulos aina ole lähellekkään noin hyvä. Onneksi pullia voi syödä myös silmät kiinni : D

    ReplyDelete
    Replies
    1. oi kiitos Annukka! onneks voi syödä silmät kii ja heti ku nuo tuli uunista ni silmät meniki kii ku lämpimiä pullia herkutteli ;D

      Delete
  7. Herkullisen näköisiähän nuo ovat!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hih, kiitos Sari! maku on kyllä taivaallinen :P

      Delete
  8. Namskis, mitä herkkuja! Mä en myöskään oo tainnut koskaan tehdä itse pullataikinaa.

    -I-

    ReplyDelete
    Replies
    1. suosittelen kokeilemaan näitä ;)

      Delete
    2. Ei se pullan näkö vaan maku ;)Mä en pahemmin leivo (kuin kisujen synttäreinä)tai osta pullaa , koska mä olen mahoton pulla hiiri ;D Isältä peritty...töissä saan paistella/haistella pullaa joka päivä...T:Niina ja 4 kisua

      Delete
    3. näinpä juuri!! :))
      pullahiiri, heh :D

      Delete
  9. Hyviltä ne näyttävät, vesi herahti kielelle. Täytyykin kokeilla reseptiä :)

    ReplyDelete

Huomasithan, että blogini on muuttanut ja löytyy kaikkine postauksineen osoitteesta:
allyouneediswhite.bellablogit.fi
Joten jätäthän kommenttisi uuteen osoitteeseeni, kiitos!
Ystävällisesti,
S