Thursday, February 9, 2012

Arvonta blogiystäville

Sain tässä jokin aika sitten oikein mielenkiintoisen yhteydenoton ja koska näin ystävänpäivän alla on oiva hetki muistaa myös teitä, blogini lukijat, tartuin tähän tilaisuuteen! Luvassa siis pieni blogikisa yhteistyössä Orthexin ja Interflora-kukkakauppaketjun kanssa. 


ARVONTA ON PÄÄTTYNYT.


Tämän kisan voittaja saa itselleen koko setin (6kpl) Orthexin designruukkuja sekä 30 euron lahjakortin Interflora-liikkeeseen. Ruukut toimitetaan voittajan lähimpään Interflora-ketjuun kuuluvaan kukkakauppaan, josta hän voi käydä valitsemassa itselleen mieluista täytettä voittamiinsa ruukkuihin. Interflora-liikkeitä sijaitsee erittäin laajasti ympäri Suomen.


Tässä kuva koko ruukkusetistä:


Millainen tämä ruukkusarja sitten on? Tässä siitä tiivistetysti:

Orthexin uudessa Piece of Eden -designruukkusarjassa yhdistyvät moderni pohjoismainen design ja käytännöllisyys. Tuotteiden muotoilu on Pohjoismaiden johtaviin muotoilutoimistoihin kuuluvan Pentagon Designin käsialaa.
Ruukkujen avulla viherkasvit on helppo saada kukoistamaan, sillä kasvit imevät tarvitsemansa vesimäärän ruukun alla olevasta tilavasta säiliöstä. Mittatikun avulla kasvin vesimäärää on vaivatonta seurata: ruukun säiliö täytetään vedellä ja vettä lisätään vasta, kun mittatikku on minimissään. 

Kuulostaa kovin vaivattomalta tällaisen ei-multasormena-syntyneen korviin ;)




Nyt kun kaunis kevät on päivä päivältä lähempänä, laitan tähän vielä muutaman hyödyllisen Marttojen ohjeen.

1. Valolla on väliä. Paksu- ja kirjavalehtiset kasvit sekä kukkivat huonekasvit tarvitsevat enemmän
valoa kuin ohutlehtiset kasvit. Esimerkiksi kukkivien huonekasvien lehdet veltostuvat liiassa valossa,
kun taas pimeässä lehtien väri haalistuu.
2. Sopivasti vettä. Isolehtiset ja kukkivat kasvit tarvitsevat runsaasti vettä, kun taas nahkealehtiset
kasvit ja kaktukset pärjäävät vähemmällä. Kasvit kannattaa kastella kerralla kunnolla ja antaa sen
jälkeen mullan hieman kuivahtaa. Kasteluun kannattaa käyttää huoneenlämpöistä vettä.
3. Suihkuttele lehtiä. Kasvin lehtiä voi suihkuttaa päivittäin puhtaalla vedellä. Tämä lisää ympäröivän
ilman kosteutta ja kasvit voivat paremmin etenkin talvella. Nahkealehtisiä kasveja ei tarvitse suihkuttaa.
4. Lannoita oikein. Liuoslannoitetta, rakeita, pillereitä tai puikkoja käytetään vain kasvukaudella.
Useimpien huonekasvien kasvu alkaa kevätauringon myötä maaliskuussa ja loppuu syksyllä lokamarraskuussa.


Tässä vielä ohjeistuksia Ystävänpäivää silmälläpitäen:

Kodin kasvit ottavat varauksettomasti vastaan kaiken huomiosi ja huolenpitosi kuin ystävät. Jotta et rasittuisi ystävyyden ylläpidosta, kannattaa etukäteen pohtia, millaisen suhteen haluat. Kasveista löydät niin vaativia nirppanokkia kuin jokapaikan selviytyjiä, hetken hurmaa tai pysyvän kumppanin. Voit hankkia kasveja hyödyn vuoksi tai vain ihaillaksesi niiden kauneutta. Tarpeen tullen kasviystävät ovat myös kierrätettävissä toisiin koteihin tai kompostin kautta uusien kasvien kasvualustaksi.

Näillä ohjeilla pärjääkin jo pitkälle! Myös minä sain valita itselleni näitä valkoisia ruukkuja ja niihin viherkasveja, laitan viikonlopun aikana teille kuvia niistä :)


Mutta sitten itse kisaan! Kaikki voivat osallistua, anonyymit nimimerkillä. 
Toivon, että osallistumiskommentissanne kerrotte, millaisia/mitä viherkasveja kotiinne ja erityisesti näihin ruukkuihin valitsisitte?
Osallistumisaikaa on 15.2.2012 klo 21 saakka. Voittajan ilmoitan seuraavana päivänä, joten olkaahan sitten kuulolla!
Onnea kisaan!

239 comments:

  1. Ihana arvonta!

    Valitsisin ehdottomasti valkoisia ja pinkkejä orkideoita ympäri asuntoamme valkoisissa ruukuissa <3 Ovat minun ehdottomia suosikkejani!!

    ReplyDelete
  2. Juurikin näitä ruukkuja olen pohdiskellutkin, kun pitäisi isot painavat ruukut vaihtaa kevyempiin (jotta jaksaa ruukkuja siirtää)! Isoja viherkasveja on kotona jo monia. Toiveeni olisi siis jotakin hieman pienikokoisempaa: köynnöstävistä mm. murattia ja myös jonkilaista muorinkukkaa haluaisin.

    ReplyDelete
  3. Mukana arvonnassa! Tyylikkäitä ruukkuja. :) Itse valitsisin ruukkuihin mahdollisimman erilaisia ja eri kokoisia viherkasveja.

    ReplyDelete
  4. Kerrankin tyylikkäitä, mutta samalla käytännöllisiä (vesisäiliö) ruukkuja.. Haluan! Itse pidän anopinkielistä ja -kynsistä sekä palmumaisista kasveista esim. jukkapalmu. Ja nämähän näyttäisivät erittäin hyviltä juuri Orthexin designruukuissa! -Nanna-

    ReplyDelete
  5. Aivan ihana kisa, ja osuu omalle kohdalle kuin nenä päähän. Kämppä on siis saatu sisustettua muuten kohdilleen, mutta huonekasveja kaivataan, ja niitä ei ole vielä tullut hankittua.

    Kasveja sen tarkemmin nimeämättä, meille tulisi kasvien olla suhteellisen helppoja, ja myös kissaystävällisiä siinä mielessä, että jos niitä satuttaisiin käydä haukkaamaassa, ei olisi hengenhätää sen jälkeen. Lisäksi kasvien tulisi olla maks keskikokoisia, koska säilytyspaikat ovat erinäisten hyllyjen päällä. Tosin kesäksi voisi sitten isompiin ruukkuihin laittaa parvekkeelle kasvamaan vaikkapa tomaatteja.

    ReplyDelete
  6. Haluaisin orkidean ja jotain pitkäikäisiä viherkasveja. :)

    ReplyDelete
  7. Osallistun! Lempikukkani on orkidea, mutta se ei taida näihin ruukkuihin soveltua? Joten valitsisin ehkä pullojukan tai lohikäärmepuun tai anopinkielen tai.. :)

    ReplyDelete
  8. Hei, kylläpä tuli just tähän hetkee ntuo ruukku postaus, aivan ihania.
    Olen siivoamassa ja just suihkuttelin kukat ja ajattelin, että haluaisin uusia ruukut samannäköisiksi. Minulla on iso viuhkalehti, pullojukka ja vähän pienempiä;rahapuu ja pari kaktusta.
    Noi ruukut kävis just kuin nakutettu meidän sisustukseen ja inhan noi niin kauniita yksinkertaisuudessaan.
    Joten innolla ja toivottavasti onnella mukana arvonnassa.
    -päivi-

    ReplyDelete
  9. Mukana arvonnassa!
    Laittaisin ruukkuihin jotain näyttäviä kukkia (kuten tuossa viimeisessä kukkakuvassasi). Esimerkiksi jotain puita tms.

    ReplyDelete
  10. Ihana arvonta ja ihania ruukkuja ;)

    Itse laittaisin ruukkuihin Pullojukkaa, Anopinkieltä, Traakkipuuta, Käpypalmua ja Rahapuuta. Taitais se Orkideakin ihan kivalta tuossa näyttää ;0)

    ReplyDelete
  11. Ihania ruukkuja, sopisivat meille varsin hyvin!
    Koska en todellakaan ole mikään viherpeukalo, valitsisin helppohoitoisia kasveja ja mahdollisesti joitain kukkivia, näyttäviä kasveja.
    Ehkä saisin ne noiden ruukkujen avulla pidettyä hengissä edes pikkaisen pidempään, kuin normaalisti :)

    ReplyDelete
  12. Ooo, ihana arvonta :)
    Meillä on ollut jo pitkään etsinnässä kauniit ruukut, mutta vielä ei ole löytynyt. Tuossahan ne nyt sitten koreilee :) Ehdottomasti noihin tulisi semmoisin pikkupuita (oikeaa nimeä en tiedä), kuten tuolla kuvassakin näkyy ja pienempiin olisi kiva vaihdella kauniita värikkäitä kukkia vuodenajan mukaan. Nuo istuisi meidän kotiin kuin nenä päähän :)

    ReplyDelete
  13. Kivan näköiset ruukut! Olen jo pitkään ollut ihastunut palmuvehkaan, joten ainakin yksi sellainen pääsisi johonkin isoimmista ruukuista. Limoviikunakin näyttäisi näissä kivalta. Pienempiin ehkä yrttejä - ja loput jäisivätkin sitten harkintaan ;)

    Ripi

    ReplyDelete
  14. Voi miten ihana kilpailu! Itse haluaisin kotiin jotain vähän isompaa kasvia, vaikka viikunapuun tapaista. Lisäksi leikkokukat, etenkin valkoiset, ovat kovasti mieleeni, vaikka ovatkin melko lyhytikäisiä.

    Täytyy myöntää, että vaikka kasveista ja kukista kauheasti pidän, niin olen melko ummikko asian suhteen! En raaski koskaan ostaa kauniita kukkia, sillä niin monta olen tappanut joko liiallisella tai liian vähäisellä kastelulla :-/

    Mayo
    http://mayopic.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. Hei,
    Ihana arvonta! Tuollaisia ruukkuja etsin jo viime kesänä. Lähinnä ajattelin laittaa lasitetulle terassillemme jotain kivaa noihin ruukkuihin. Vielä on vähän hakusessa, mikä/mitä kasvit olisivat.
    Sisällä meillä ei ole kuin orkideoja tällä hetkellä.
    Vakkarilukijasi Kati

    ReplyDelete
  16. Olen kukkien kanssa todella tumpelo,joten valitsen mieluiten harvoin kasteltavia yksilöitä kotiini. Näihin ruukkuihin,mitkä ehkä auttaisitvat kasvejani paremmin selviytymään sijoittaisin rahapuita ja miksen jotain suurempaakin viherkasvia,olisiko joku pienen puun kaltainen? :)

    Elina

    ReplyDelete
  17. Hah, oiskohan vihdoinkin ruukut avainsana aivan toivottomalle viherkasvien kasvattajalle :) Jukkapalmu on aina ollut mun haaveissa, joten miksipä ei tähän ruukkuun istutettuna :)
    t:mippi78

    ReplyDelete
  18. Hei,
    suosin sellaisia kasveja, jotka eivät ota nokkiinsa, vaikka kastelu joskus unohtuisikin. Jos arpaonni suosii, niin sellaisia valitsisin ehkä myös näihin ruukkuihin. Toisaalta tuo lupaavalta kuulostava kastelusysteemi saattaisi kerrankin rohkaista myös toisenlaisiin valintoihin.

    Kiitos ihanasta blogista ja jälleen kivasta arvonnasta!

    Memmu

    ReplyDelete
  19. Haluaisin yksinkertaisen näköisiä, mutta kauniita ja helppohoitoisia kasveja. Noi ruukut on kyllä todella paljon paremman näköisiä, kuin ne perinteiset pyöreät Orthexin altakasteluruukut.

    ReplyDelete
  20. Huikea arvonta! Pidän huonekasveista, minusta ne tuovat kotiin tunnelmaa ja fiilistä, että kodissa oikeasti asutaan. Mikäli arpaonni osuisi kohdalleni valitsisin ruukkujen täytteeksi rahapuun, palmuvehkan ja peikonlehden. Myös anopinkieli voisi tulla kyseeseen.

    - P

    ReplyDelete
  21. Osallistun ehdottomasti :-) Istutaisin mahdollisimman vihreitä ruukkukasveja tuomaan kevättä kotiin!

    Minni

    ReplyDelete
  22. Onpa kauniin yksinkertaisen näköisiä ruukkuja. Tämä olisi oivallinen voitto minulle, nimittäin kodissani ei ole ainuttakaan viherkasvia tai muutakaan kukkaa. Toki silloin tällöin ostelen leikkokukkia maljakkoon. Pitkään olen miettinyt, että jotain viherkasveja olisi kiva saada kotiin. Olisi kiva päästä valitsemaan sopivat kasvit itselleen :))

    ppph68@suomi24.fi

    ReplyDelete
  23. Jos voitto napsahtais, valittisin kukkia/viherkasveja, jotka ei ole myrkyllisiä kissoille :)

    ReplyDelete
  24. Laittaisin jotain isoa ja rehevää suureen ruukkuun.
    Leea

    ReplyDelete
  25. Ehdottomasti mukaan kisaan! Minä laittaisin ruukkuihin ainakin orkidean ja muratin, isompiin varmaan jotkut kauniit puut. :)

    Kätevät myös nuo laittamasi ohjeet - minulla tuppaa kasvien hoito olemaan aika onnetonta, ja meinaankin nyt napata nuo laittamasi ohjeet talteen ja katsoa, josko niiden avulla alkaisi meilläkin vihertää! :)

    ReplyDelete
  26. Ei ole kasveja ollenkaan, niin olis kyllä mahtava saada opiskelijana tällainen voitto, varmasti lois kerrostalo asuntoon lisää väriä, kun on nyt jähmettynyt valkoharmaamustan- sisustus sävyihin.!

    ReplyDelete
  27. Olen jo kauan haaveillut orkideoista joten niitä olisi varmasti aika hankkia..Jos sitten innostuisin hoitamaan niitä kasveja paremmin kun yleensä ne tahtoo meillä kuupahtaa..:D

    ReplyDelete
  28. Oispa ihana palkinto tämmöselle, jolla ei pysy hengissä mitkään kukat ja kasvit. Joku onnistuu ne meillä aina kastelemaan tai kuihduttamaan kuoliaaksi. Meille pitäis löytää sellasia kasveja, jotka sietää vähän pimeämpääkin, kun asunto ei turhan valoisa ole. Sitte tietty jotain helppohoitoista ja kaunista. Liekköhän sellaisia olemassakaan.

    ReplyDelete
  29. Vaude mikä arvonta :) Itse en ole todellakaa mikään viherpeukalo mut tykkään kukista tosi paljon!! Tuollaset kukkaruukut olis siis tosi kätevät, valitsisin varmaan orkideaa, jotai viherkasveja kuten jukkapalmua tms.

    ReplyDelete
  30. Osallistutaan tähänkin :) Istutettavat kukat olisivat orkideoita tai sitten anopinkielityyppisiä kasveja. Tosin orkideat ei moisissa ruukuissa oikein viihdy kun kastelu on hieman erilaista.

    Näin nämä kyseiset ruukut jokin aika sitten heidän myymälässään ja jäin jo silloin miettimään, että mitenkäs nämä nyt on niin ihmeellisiä? Onhan altakasteluruukkuja ollut varmasti kymmeniä vuosia markkinoilla, mittatikun kera. Tuli mieleen, että onko tässä nyt keksitty pyörä uudestaan? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. niin eihän he mainostakaan keksineensä jotain täysin uutta tällä systeemillä, heidän mukaansa kyse on tästä:
      Suunnittelimme uuden ruukkusarjan modernin pohjoismaisen designin periaatteita noudattaen. Halusimme luoda pitkäikäisen, tyylikkään ja helppohoitoisen ruukun, joka sopii monien kotien
      sisustuksiin. Toimme myös Orthexin ruukkuvalikoimiin uutta muotokieltä neliskulmaisuudella.

      så där Petteri :)

      Delete
  31. Voi onpa kivannäköisiä ruukkuja! Minulla on tällä hetkellä vain kaksi kasvia, palmuvehka ja orkidea. Tämä johtuu siitä etten voi ottaa kasveja jotka vaativat paljon kastelemista, koska olen poissa kotoa välillä pitkiäkin aikoja. Nämä ruukut varmaan antaisivat mahdollissuuden hankkia vaativampia kasveja. Kotiini ottaisin mielelläni jonkin valkoisen vehkakasvin ja yrittäisin itse kasvattaa chiliä :). Muuten blogisi on kiva :), löysin tämän vasta vähän aikaa sitten.

    ReplyDelete
  32. Mukana arvonnassa! En kyllä yhtään tiedä mitä haluaisin.. Ehkä jotain mitä meillä ei vielä ole ollut. :)

    Johanna (nxmo)

    ReplyDelete
  33. Kiva arvonta palkinto. Itse valitsisin viherkasveja ruukkuihin.

    ReplyDelete
  34. Kiva arvonta! Kukkia kotimme todella kaipaisi. Tällä hetkellä meillä asustaa vain kaksi pientä kukkaa.. Jos arpaonni osuisi kohdalle ostaisi joitain näyttäviä kukkia, myös sellaisia jotka ei ole myrkyllisiä kissoille! :)

    ReplyDelete
  35. Valkoisia orkidejoita ruukkuihin. Maljakkoon taas tulppaaneja.

    ReplyDelete
  36. Mukana arvonnassa - Toivottavasti Vaasassa on tuollainen liike!?

    Ostaisin muratteja murhaamieni kukkien tilalle, olen onneton kukkien kanssa. :P

    ReplyDelete
  37. Pakko osallistua. :) Tosi kauniita kukkaruukkuja! Meillä on ainoastaan yks viherkasvi tällähetkellä ja sille pitäis äkkiä saada uutta multaa, että sis uutta voimaa.. Laitaisin ruukkuihin jotakin isoa ja vihreää sekä pienempään pinkin suloisen orkidean! :)

    ReplyDelete
  38. Onpas hauskannäkösiä ruukkuja! Pitäis kyllä saada jonkinlainen iso palmu tms, ku pitkään oltu ilman viherkasveja (aina ne on kupsahtanu ennen aikojaan, hyvä minä!)... Leikkokukkiaki vois varmaan noissa pienimmissä pitää..Mukana kivassa arvonnassa!:)

    ReplyDelete
  39. Kuin ajatuksia lukisit! Kiitos tästä infosta! Juuri tuollaista korkeaa suurinta ruukkua palmuvehkani kaipaa. Olen haaveillut Lechuzan ruukuista, mutta ehkä tällä Orthexilla olisi vähemmän suolainen hinta...mitä maksanevat? Olen ilman muuta mukana arvonnassa.

    -Heemi-

    ReplyDelete
    Replies
    1. käytköhän täällä kurkkimassa... no vastaan joka tapauksessa sen pohjalta, mitä tiedän :)

      Piece of Eden -ruukkusarjan koot ja suositushinnat:
      16x16x16,5 cm 7,90 €
      18x18x28 cm 10,90 €
      20x20x20,5 cm 9,90 €
      24x24x24,5 cm 15,90 €
      28x28x45 cm 25,90 €
      32x32x58 cm 35,90 €
      Uutta ruukkusarjaa myyvät muun muassa Plantagen, Kodin Ykkönen, Prisma ja Citymarket helmikuun alusta lähtien.

      Delete
    2. Kävin kurkkimassa ;) Kiitos tiedoista!

      Delete
  40. Mukana ollaan!
    Vautsi mitä ruukkuja.
    Ja tuo vesisäiliö on mahtava idea, itse kun pähkäilen aina tuota että koskahan sitä pitäisi niitä kukkia kastella. Laittaisin ruukkuihin anopinkieliä ja jukkapalmun. Kiitos kivasta arvonnasta!

    ReplyDelete
  41. Kivoja ruukkuja! Valitsisin sellaisia kasveja, joista ei ole haittaa, vaikka pienet hampaat käy niitä narskuttelemassa:) Jotain kukkivia ois kiva saada kevään piristykseksi.

    ReplyDelete
  42. Arvonnassa mukana! Tällä hetkellä valinta olisi myrkyttömät ja helppohoitoiset kasvit :)

    ReplyDelete
  43. kivoja ruukkuja, wau! Jos miulle päätyisivät saisin vihdoinkin ruskeat muoviruukut vaihdettua kasveistani pois. Kasveja tällä hetkellä vain muutama, juurikin oikeanlaisten ruukkujen löytymättömyyden (olipa kiva sana) vuoksi =)Lisää kasveja siis tulisi- ainakin sutipuu tai parikin, tykkään sen lehdistä ja letitetystä varresta.

    ReplyDelete
  44. Hei!
    Meidän kodin viherkasvit on melko vähässä, sillä en muista koskaan kastella niitä tarpeeksi.. ja muutenkin tarpeeksi valoisia paikkoja on hankala keksiä kun ei haluaisi ikkunan edustoja tukkia. Että jotain kestäviä valitsisin! Mutta rahapuun ainakin haluaisin :)

    ReplyDelete
  45. Hei,

    Hienoja ruukkuja!
    Minä laittaisin ruukkuihin orkideoita ja jukkapalmu olisi myös ostoslistalla :)

    T: Johanna K

    ReplyDelete
  46. Haluaisin jotain isoja vihreitä kasveja, joita olisi helppo hoitaa :)

    sypa.blog@hotmail.com

    ReplyDelete
  47. Haluaisin enemmän elossa olevia huonekasveja kuin nämä nykyisin omistamani :) Mielellään myös kasvi saisi olla kovin helppohoitoinen. Traakkipuut eivät esimerkiksi kuuluisi minun valikoimaani, sillä saan niiden lehdet aina nuopahtamaan. Huolimatta huonosta viherpeukalostani, pidän kyllä kukista, eli mukava arvonta ;)

    ReplyDelete
  48. Älyttömän kauniita ja elegantteja ruukkuja! Pakko saada :)
    Keihäsanopinkieli, pennimuori korkeaan ruukkuun,lanka agaave, valkoinen lukinlilja - tässä lempparini.

    ReplyDelete
  49. Pakko osallistua. :) Valitsisin ehdottomasti valkoisia asuntoamme valkoisissa ruukuissa. Ovat minun suosikkejani!! Laittaisin jotain isoa ja rehevää suureen ruukkuun./Eva B

    ReplyDelete
  50. Kiva arvonta! Itse tykkäisin esimerkiksi oliivipuista ja Bonsai-puista. Myös orkideat ruukuissa ovat lemppareitani. En tosin ole mikään viherpeukalo, joten kasvien hoitoa auttavat ruukut olisivat enemmän kuin tervetulleita!

    ReplyDelete
  51. Hei

    Orkideat on minun suosikkikukkiani. Näihin ruukkuihin laittaisin kuitenkin ehkä ennemmin hyötykasveja, vaikka tomaatteja. =)

    Suvi

    ReplyDelete
  52. Arvontaan mukaan... kaipaisin viherkasveja jotka olisivat helppohoitoisia =)


    hao@lailanet.fi

    ReplyDelete
  53. Minäkin osallistun mielellään! :) Itse laittaisin ruukkuihin joitain paksulehtisiä kasveja. Tykkään esim. rahapuusta!

    ReplyDelete
  54. Isoja ja pieniä viherkasveja, helppohoitoisia ja kestäviä. Ehkä pari jotain palmua, vehkoja, limoviikuna.. jne. :) Nyt aika minimaalisesti kasveja, kun on nuorin lapsista vielä mullanpemotusikäinen ;) Kivoja ruukkuja ja kivan mallisiakin.
    - Nipsu

    ReplyDelete
  55. Kukista tulee niin ihanasti kevät mieleen, että toivottavasti arpaonni suosii tällä kertaa! Helppohoitoiset ja harvakseltaan kasteltavat kukat ovat minun omintani ja ne onkin ihan kunniakkaasti säilyyneet hengissä tähän asti. Nyt tosin kutkuttaisi kokeilla jotain ihan uutta. Orkideat ovat kyllä edelleen suosikkejani! Lisäksi ensimmäisenä sain ruukuista ajatuksen, kuinka haluaisin muistaa erästä läheistä. Ruukkuun valitsisin hänen näköisen kukan tai kasvin ja veisin lahjaksi.

    ReplyDelete
  56. Mukana arvonnassa! Tyylikkäitä ruukkuja, ja kuulostavat myös tällaiselle laiskalle kukankastelijalle sopivilta. :) Valitsisin ruukkuihin ehdottomasti joitain näyttäviä mutta helppohoitoisia viherkasveja.

    ReplyDelete
  57. Osallistun arvontaan, vaikka arpaonni minua yleensä karttelee.! Tykkään palmukasveista, joten jotain sellaista varmaan. Leena Lapista

    ReplyDelete
  58. fiikusta, palmuvehkaa, jukkapalmua... kinnurainen

    ReplyDelete
  59. Osallistun arvontaan. Laittaisn ruukut parvekkeelle (keväällä) ja istuttaisin niihin vihreitä kasveja. Valkoinen ja vihreä sopivat hyvin yhteen. Koristeeksi ruukkuihin laittaisin mullan päälle valkoisia koristekiviä. Esim puksuspuut sopisivat mielestäni hyvin. Nim. Ada

    ReplyDelete
  60. Hei! Onpas kiva arvonta! Aloin heti suunnittelemaan uutta kotia varten: isoimpaan ruukkuun lattialle jokin pitkävartinen palmumainen kasvi, toisiksi isoimpaan samantyyppinen, mutta pienempi kasvi tv-tason päälle. Kolmanneksi isoimpaan orkidea työhuoneen pöytää koristamaan ja loput eturivin pikkuruukut keittiön tasolle ikkunan eteen yrttejä kasvamaan. Tai rahapuita. Kevätsäteitä! -Minttu-

    ReplyDelete
  61. oi näitä ihailin jo aiemmin sisustuslehden sivulla. istuttaisin ainakin pullojukan, koska sain sellaisen poikaystävältä lahjaksi kaksi vuotta sitten ja onnistuin sen kuihduttamaan :( paremmalla yrityksellä toivottavasti pian siis!
    -riikka-

    ReplyDelete
  62. Olisipa ihana saada nuo ruukut! :) Ainakin laittaisin kodinonnen johonkin ruukuista. Se kun tuppaa aina mun käsitellyssä kuolemaan, niin jos näillä saisin sen pidettyä elossa edes hetken pidempään :)

    ReplyDelete
  63. Kivannäköisiä ruukkuja!!! Meillä vähän kaikki kukat alkavat olla nuutuneita, nyt olisi hyvä aika siis uudistaa kodin viherkasvit. Ainakin uusi pullojukka ja rahapuu pääsisivät noihin upeisiin ruukkuihin asustelemaan :)

    ReplyDelete
  64. Osallistun kertomalla, että putkirempan jälkeen laittaisin ruukkuihin helppohoitoisia näyttäviä viherkasveja. =)

    ReplyDelete
  65. Oliivipuu ois ihana tuohon isoon ruukkuun. Ja pienempiin vois laittaa esim.bonsain, rahapuun..tai vaikka yrttejä. Meillä ei tällä hetkellä oo yhtään viherkasvia. Voi olla että tuo oliivipuu ei menestyis, mut on se niin nätti! Sisustuslehdistä aina ihailen sitä :)
    Äkkiä kuvia sun kasveista ja ruukuista ;)

    ReplyDelete
  66. Tosi kivoja purkkeja! Olisi ihana saada niihin kasveja kotiani piristämään. Minulla ei kyllä pysy hengissä edes ruukkuyrtit... olen ihan onneton kasvien kanssa. Olisi varmaan parempi istutella ihan silkkisiä viherkasveja :D

    ReplyDelete
  67. Nämä olisivatkin oikein tarpeen!! Meillä ei ole yhtään kukkaa, kun en saa niitä pysymään hengissä, ehkä nämä ruukut auttaisivat minua ja onnistuisin vihdoinkin! Kaiken lisäksi muutamme ensi lauantaina uuteen kotiin joten olisi ihana laittaa sinne kasveja!! Viherkasvit/palmumaiset kukat ovat minun mieleeni, joten sellaisia laittaisin. :)

    ReplyDelete
  68. Osallistun minäkin! Kunhan pääsemme kotiimme takaisin muuttamaan, kukkien uusinta/lisähankinta on myös listalla ja mikäpä siihen sopisi paremmin kuin nämä ruukut! :) Listalla on jotain suurta kasvia, palmua tms. ja pienempiin ruukkuihin sitten johonkin jotain vähän rönsyilevää. Hirveän vaikea sanoa kun en kukkia hirveästi nimeltä muista :(. Rahapuun onnistuin kuihduttamaan, joten sen aion hankkia! :)

    ReplyDelete
  69. osallistun!! en ole ollenkaan kukkien asiantuntija, jotain todella helppohoitoista valitsisin. ja nättiä tietysti! :) -NiinaE-

    ReplyDelete
  70. Tämä onkin ihana arvonta! Ruukuille mulla pian olisikin tarvetta. Kaksi erilaista traakkipuuta tarvitsisivat isomman ruukun ja samoin viirivehka. Muihinkin ruukkuihin kyllä löytyy täytettä, nimittäin kun kevätaurinko alkaa paistamaan niin mun tekee aina hirveästi mieli hankkia uusia viherkasveja.

    ReplyDelete
  71. Minä olen kanssa mukana arvonnassa. Näihin olisi kiva istuttaa erinkokoisia viherkasveja esim tuo rahapuu. ja luulenpa että sellainen pinkki orkkidea päätyisi myös rukkuun. Meillä kaikki muutkin ruukut ovat jo valkoisia joten nämä sopisivat hyvin meille muiden ruukkujen kaveriksi. Ja jos arpaonni ei suosi niin luulenpa että näitä täytyy mennä ostamaan... :)

    -Jenni-

    ReplyDelete
  72. En ole laisinkaan kukka-asiantuntija, lähes päinvastoin, mutta kiinnostunut kyllä kauniista ruukuista ja kukista. Näihin ihaniin ruukkuihin haluaisin mahdollisimman helppohoitoisia viherkasveja. Haaveenani olisi iso lattiakukka, vaikkapa joku palmu.

    ReplyDelete
  73. Laittaisin ruukkuihin jotain yksinkertaisen kaunista. Mukana arvonnassa :)

    ReplyDelete
  74. Itse siirtäisin niihin kodissamme erinomaisesti viihtyneet yukkapalmut ja suuren suuren anopinkielen siirtäisin ruukuista isoimpaan! Saisivat Ikean ruukut äkkiä kyytiä :)

    ReplyDelete
  75. Nämä ovat siis mahtava keksintö, sillä on todella vaikeaa löytää hienoja kukkaruukkuja jotka sopivat valkeaan sisustusmaailmaan. Mietin itse orkideaa jonka mieheni osti minulle viime ystävänpäivänä, odotellen josko lähtisi vielä kukkimaan.Olen vain kuullut että orkidea vaatii sen läpinäkyvän kukkaruukun. Lasitetulle terassille tekisin isoimmista hienon asetelman ja pienemmät pääsisivät keittiöön ja saisivat kavereikseen yrttejä. Mm. basilikaa:)

    Pakkasterveisin -Mamma88-

    ReplyDelete
  76. Osallistun arvontaan! Nyt jos saisin uusia ruukkuja niin varmasti into kasveihin kasvaisi! Pullojukkaa ja mahdollisesti araliaakin löytyisi uusista ruukuista! :)

    ReplyDelete
  77. Ihania tuotteita ja kuinka kiusoittelevasti vielä kuvassa oli Eamesin haaveeni ;)Vaikkei Eamesia vielä ole meille kotiutunutkaan niin erisävyiset Anopinkieleni löytäisivät ruukuista hyvän ja kauniin kodin. Ja ainahan pitää haaveilla :) Anakonda

    ReplyDelete
  78. Oliivipuusta olen haaveillut jo pidemmän aikaa ja pullojukka olisi toinen yhtä mieleinen asukas ruukkuun.

    Kielo

    ReplyDelete
  79. Ihana arvonta ja upeat ruukut!:) Ruukuista kahteen kapeimpaan laittaisin keittiön tasolle yrttejä, kuten esimerkiksi basilikaa. Kahteen seuraavaan kokoon laittaisin mehikasveja. Suurimpiin ruukkuihin olisi kiva saada jokin aloe vera -kasvi ja nätti keväisen värikäs kukka, kuten esimerkiksi timanttiananas :) Olen jo jonkin aikaa pohtinut mitä kukkia pitäisi kotiin kevään tullen hankkia, joten tämä "päätös" oli helppo :)

    ReplyDelete
  80. Ihania! Olen juuri muuttanut uuteen asuntoon ja ainut kukka meillä on Orkidea, ruukkuihin laittaisin jotain vihreää, ei värikkäitä kasveja, en ole vielä päättänyt millaisia. Ensimmäiset, jotka kaupassa mielyttävät silmää lähtevät mukaan!

    Sapphires_[a]hotmail.com

    ReplyDelete
  81. Minulla ruukut saisivat paikan kesäterassilla ja seuraksi ihania kesäkukkia. Kotona tällä hetkellä vain kultaköynös ja silkkisenä versiona saniainen. Terveisin Cipi

    ReplyDelete
  82. Ihanassa arvonnassa mukana! Valitsisin varmaan mahdollisimman yksinkertaisia kukkia, lähinnä vihreitä näihin ruukkuihin. Nämä kävis niin hienosti meidän uuteen kotiin! :-)

    Sisukko

    ReplyDelete
  83. Kauniit ruukut! Nuo olisivat vallan kätevät tällaiselle reissutyötä tekevälle, ettei tulisi ylikasteltua. Pidän pullojukasta, jonka voisin sijoittaa tuollaiseen ruukkuun. Käpypalmukin olisi kiva.
    Kiitos myös Martta-vinkeistä! Mietin juuri lannoittamista, mutta taidan odotella keväämmälle.

    ReplyDelete
  84. Isoimpaan ruukkuun haluaisin jonkun näyttävän kokoisen korkeamman viherkasvin ja pienempiin sitten olisi kiva saada esimerkiksi rahapuu yms. Hankala yhtäkkiä muistaa nimelta kasveja :) Kiva arvonta!

    ReplyDelete
  85. Moikka!!
    Pieniin ruukkuihin laittaisin yrttejä keittiöön, isompiin jotain oksia tai muratti/palmu yhdistelmiä, ehkä :)
    -Pia-

    ReplyDelete
  86. Heips, ihanan upeat ruukut, upea palkinto, vautsi wou!
    yhdestä ruukusta tekisin yrttitarhan, laittaisin salaattia, sipulin laihoja, ruohosipulia, persiljaa, ihan tällaisia helppoja perusjuttuja. Muihin ruukkuihin tulisi jo olemassa olevia Traakkipuitani, juurelle laittaisin uusia tuuheita vihreitä juoruja ja helppohoitoisia tuuheita Kultaköynnöksiä ja Muraatteja, minulla on sellaisia paksulehtisiä Palmumaisia Traakkipuita ja hommaisin niitä myös lisää, ohut lehtiset on vaikeampia hoitaa ja varisevat paljon. Pidän vanhoista perinteisistä viherkasveista, jotka ovat helppohoitoisia. Jätän vaikeampien ja kukkivien kukkien hoitamisen toisille, vaikkakin olen kukkahullu :) toivottavasti onni suosii minua :) eli osallistun arvontaan mielelläni!

    ReplyDelete
  87. Hei vaan!
    Ihastuttava arvonta, kyllä mieluusti ottaisin nuo kotiini. Tällä hetkellä kasvien tilanne on aivan surkea; mullanvaihto edessä, jospa ne virkoavat raskaan talven jäljiltä. Pidämme kasveista, tällä hetkellä kotona on vain helppoja kasvatteja: traakkipuita, kaktuksia, viirivehkoja sekä limoviikuna ja rönsyliljoja. Kevään ostolistalla on orkidea ja bonsai-puu. Odotan kovasti tulevaa isompaa kotiamme, jonne saan toivottavasti ison verannan kasveille.
    Kiitokset kauniista ja mielenkiintoisesta blogista!
    -Saara-

    ReplyDelete
  88. Heipähei, miten ihana arvonta! Kukat ilahduttaa aina, siis mukana ollaan:)

    Isompiin laittaisin palmuja, lähinnä varmaan traakkipuita, kun ne ovat niin kiitollisia kasvattaa. Pienempiin yrttejä keittiöön ja jokin kiva väriläiskä kevättä odottamaan.

    ReplyDelete
  89. Ihania ruukkuja. Laittaisin niihin ainakin muratteja ja traakkipuita =)

    ReplyDelete
  90. Mä oon hirmu surkea kukkien kanssa mutta tykkään hirveesti kukista, käy vaan sääliksi niitä kun aina onnistunu nirhaamaan ne :D Tuo kastelusysteemi kuulostaa ainakin helpolta, jos voittaisin niin haluaisin jonkun piiitkän hienon vähän puun näköisen kasvin, esimerkiksi tuollasen mikä tuossa postauksen tokassa kuvassa tuolla takana näkyy :) Voi apua kaikki kukat on niin hienoja etten varmaan ihan hetkessä osais valita :D

    ReplyDelete
  91. Wau mikä arvonta!

    Nuo ruukut ovat kuin mulle tehtyjä ;) Silmäni lepää juurikin lähes ainoassa viherkasvissa, joka on kohta onnettomasti tiputtanut lehtensä. En osaa nimetä mitä kasveja valitsisin, helppohoitoisia kuitenkin. Eiköhän ne siellä Interflorassa osaisi suositella kivoja kasveja!

    Maikki

    ReplyDelete
  92. Mukana arvonnassa! Nämä ihanat ruukut päätyisivät uuteen taloomme ja laittaisin niihin erilaisia vihekasveja ja ehkä pari okideaa löytäisi myös tiensä niihin. :)

    Mardee

    ReplyDelete
  93. Isoimpaan ruukkuun siirtäisin meidän nykyisen palmun, joka kärsii huonomuistisesta kastelijasta. Johonkin pienemmistä tulisi murattia, pidän siitä paljon, mtta onnistuin edellisessä muutossa vilustuttamaan vuosikymmeniä mukana kulkeneen yksilön. Rahapuu yhteen. Loput jää tulevaisuuden visioiden varaan. :)

    -Vinkumiina

    ReplyDelete
  94. Aivan upeita ruukkuja Orthexiltakin! Usein kun tahtoo noissa ruukuissa mennä käytännöllisyys ulkonäön edelle, niin on positiivinen yllätys, että joskus ne voi myös yhdistää! :) Itse valitsisin ruukkuihin HELPPOJA ja VÄHÄN VALOA tarvitsevia viherkasveja, yksinkertaisen kauniita tummalehtisiä kasveja. Ne voisi ehkä menestyä myös tässä taloudessa. :)

    ReplyDelete
  95. moi...suutarin lapsella ei ole kenkiä,eikä floristilla viherkasveja;) eli voitto tulisi tarpeeseen.:) laittaisin pullojukan,letitetyn sutipuun,palmuvehkaa,mehikasveja...oi,joko olisi mun vuoro voittaa!? tiitu

    ReplyDelete
  96. Hei!
    Ihanan tyylikkäät ruukut! Mulla on aina perinteisesti viherkasvien huoltoviikko hiihtolomalla, jolloin vaihdan mullat, hankin uusia kasveja ja ruukkuja tarpeen mukaan. Näihin upeisiin ruukkuihin laittaisin ainakin palmuvehkan, pullojukan ja perhoskämmekän. Haluan siis arvontaan mukaan. :)
    Susamari

    ReplyDelete
  97. Kiva arvonta. Pienempiin ruukkuihin laittaisin orkideoja ja isompiin ehkäpä jonkin palmupuun. :)

    ReplyDelete
  98. Voi, ompa kiva arvonta! :) Minä laittaisin jotain helppohoitoisia ja hyvin kestäviä kasveja mutta myös jotain, jossa on kukkia. En oikein tiedä niiden kasvien nimiä, mitä tarkoitan, mutta sekä vihreää että värikästä kasvia! :D

    ReplyDelete
  99. Kauniita ruukkuja. :) Laittaisin isompiin ruukkuihin korkeita esi. palmukasveja ja mataliin jotian värikkäitä, kuten tähän aikaan esikoita. :)/ amaliA

    ReplyDelete
  100. Heippa,kokeillaan onnea ;) laittaisin ainakin anopinkieliä(olen ihastunut niihin,niin helppohoitoisia en ole kuunaan nähnyt)viirivehkoja ja saint pauliat ehkä pienempiin,olisi ihania valkoisina ja/tai vaaleanpunaisina =)

    ReplyDelete
  101. laittaisin viherkasveja ja pari valkoista orkideaa :)

    -elpukka-

    ReplyDelete
  102. Kolme innokasta kissaa sanelee aika pitkälti millaisia viherkasveja voin kotiini hankkia. Eli ei mitään ohutlehtisiä ruohoa muistuttavia kasveja, koska ne pureskellaan heti... Muuten pidän aika erilaisista huonekasveista, kukkivista ja ei-kukkivista.

    ReplyDelete
  103. Laittaisin niihin joitain todella kestäviä viherkasveja :)

    ReplyDelete
  104. Oi, rakastan viherkasveja ja ylipäätään kukkia. Ihana arvonta, ihanassa blogissa <3 Kiitos! Laittaisin isompiin ainakin jukka-palmun ja zamiogulgasta(en muista suomenkielistä nimeä, mutta ihana kestävä kukka). Pienempiin pari orkideaa ja yrttejä.. Timanttiananaskin voisi olla kiva tämännäköisessä ruukussa!

    Helen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kauniita ruukkuja. Minulla on iso jukkapalmu, joka kaipaisi suurempaa ruukkua. Keväällä kukkahollon yhteydessä tulee aina hankittua uusia viherkasveja, jotain värikästä luultavasti tänä vuonna.

      Delete
  105. Tykkään semmoisista graafisista ja veistoksellisista kasveista, mikään piiperrys ja rönsyily ei sovi. Anopinkieli tai -hammas, rahapuu, mehikasvit, orkideat... Tosin en tiedä miten juuri nuo kasvit noissa ruukuissa pärjäisivät :) Tyylikkäät ruukut joka tapauksessa!

    ReplyDelete
  106. Itsellä jukkapalmu nyt ainoa viherkasvi. Haluaisin jotain värikkäämpää kukkasta, pidän kovasti esim. pinkistä väristä. Elikkä jotain orkideaa tms voisin purkkeihin laittaa :)

    ReplyDelete
  107. Ihania ruukkuja, valkoinen toimii aina :) Laittaisin näihin ainakin tämän hetkiset jukkapalmut ja anopinkielet.

    ReplyDelete
  108. Voi, olisipa hienoa saada samaa sarjaa ruukut, nyt kun kaikki kasvit ovat vähän erilaisssa ruukuissa. Ainakin rahapuu, anopinkieli, pari kaktusta, zamia, traakkipuu ja fiikus kaipaisivat kevääksi uutta "kotia" tyylikkäiden ruukkujen muodossa! :)

    T. Hissu

    ReplyDelete
  109. Kotiin ostan aina mahdollisimman helppohoitoisia kukkasia/kasveja. Kasvien pitää mieluiten olla sellaisia että ne itse ilmoittaa veden tarpeesta nuukahtamalla ja sen jälkeen nousee takaisin ylös. Eri kokoisia viherkasveja laittaisin noihin kyseisiin.

    ReplyDelete
  110. Oo, mikä arvonta! :) juuri jostain lehdestä katselin noita uusia orthexin ruukkuja, ihania! kerrankin selkeät ja hyvännäköiset ja vieläpä malliltaan modernit. Tällä hetkellä meillä ei ole kuin yksi viherkasvi, joten jos voittaisin niin varmasti jotain kivaa uutta viherkasvia/kukkaa laittaisin...

    -A-

    ReplyDelete
  111. Onpas kiva arvonta! :)
    Laittaisin suurimmaksi osaksi viherkasveja ja sitten muutamaan pieneen pari orkideaa.

    nennuu@hotmail.com

    ReplyDelete
  112. Pitkään on ollut haaveena hankkia peikonlehti, mutta kuultujen kokemuksien mukaan se saattaa olla vaikea kasvi.. Eli jos tällaisen ruukun voittaisin, laittaisin siihen peikonlehden :). Viherkasveista muuten.. Olen vihdoinkin saanut kaikki viherkasvini pysymään hengissä, ja palmunvehkani kasvuvauhti on aikalailla uusi verso/viikko :D hih!

    -jenny

    ReplyDelete
  113. Jotain nättejä kukkakasveja jotka vaativat mahd. vähän hoitoa (en mikään multasormi ole.. :D)
    Toisivat vähän eloa tännekkin meidän asuntoon !^^

    cyberesque@hotmail.com

    ReplyDelete
  114. Muratti on lempikukkani, en vain saa sitä millään säilymään hengissä. Tykkään taivutella siitä kaaria ja sydämiä yms muuta kivaa... Anopinkieli taitaa olla meillä se kukka joka parhaiten on aina pysynyt hengissä. Viirivehkojakin saattaisin valita.

    ReplyDelete
  115. Ihanan yksinkertaiset ruukut. Paljon orkiideoita niihin
    minulle.
    Maria

    ReplyDelete
  116. Tyylikkäitä ja pelkistettyjä ruukkuja! Olisipa ihanaa saada ne omakseen. Laittaisin niihin erilaisia palmuja, viherkasveja joka tapuksessa.

    - Elli J. -

    ReplyDelete
  117. Tosi kiva arvonta ja niin ajankohtianen!
    Laittaisin snopinkieliä kolmeen isoon ruukkuun ja rahapuita kolmeen pieneen :) Yrteillekkin nuo pienet ruukut ois oikein mukavan näköisiä!

    Katja

    ReplyDelete
  118. Kuten kovin moni muukin, laittaisin isompiin anopinkieliä ja palmuvehkaa, pienempiin anopinhammasta.

    Jos ei arpaonni suosi, niin täytyy käydä ostamassa tuo suurin tulevaan kylppäriin:)

    Susanna.L

    ReplyDelete
  119. A. Ensimmäiseksi kiitos "pikainfoista" kukkien hoidossa :-). En oikein omaa minkäänsortin viherpeukaloa, joten kukat tuppaa olemaan meillä suht lyhytikäisiä, ehkäs tälläiset ruukut vähän auttaisi :-). Yrttejä olisi kiva kokeilla,ja isompiin sitten kukkakaupasta ihan ulkonäön mukaan jotain kaunista ! Arvonnassa mukana! ehkä tästä alkais ihan uusi elämä viherkasveineen ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kivoja ruukkuja! Meillä ei oo tällä hetkellä mitään viherkasveja, koska olen niin huono hoitamaan niitä.. Oppiskohan näitten ruukkujen avulla? :) Laittaisin jotakin helppohoitoisia ja myrkyttömiä kasveja.

      HM

      Delete
  120. Mä haluaisin jotain roikkuvaa, en ihan varmaks osaa sanoa että mitä, ehkä murattia. Nytkin suusin osa kasveista on joko roikkuvaa tai sitten pöydillä on piristeenä leikkokukkia. Kodinonni vois ehkä sopia tollaiseen pienempään, ois paikkakin jo valmiina :D juulinen@gmail.com

    ReplyDelete
  121. Ruukkuihin laittaisin jotain todella helppohoitoisia, lapsiystävällisiä kasveja. Anoppi on varmaankin "tartuttanut" minuun taidon, tappaa kaikki kasvini. Meillä on 10 vuoden aikana ollut muutana kasvi mm. rahapuu, palmu, kaktuksia, orkidea, kodinonni. Olen tappanut niistä jokaisen! Auttaisikohan ruukut säilyttämään hengissä kukkani? Olisi hienoa, jos kotonani olisi jotain muutakin vihreää, kuin keväiset tekstiilit.
    Nimimerkki Kotiäiti

    ReplyDelete
  122. Ruukkuihin laittaisin juuri kuvan kaltaisia palmuja ja sitten jotakin buxi-puita, saniaisia, ym. roikkuvia kasveja. Niin siis jos ei olisi kissoja, jotka estävät melkein kaiken vihersisustamisen:)Olenkin miettinyt, josko uuteen kotiin löytyisi moderneja amppeleja ikkunan eteen. Sitten saisi kissat vain hyppyharjoitusta!

    ReplyDelete
  123. Ihana arvonta ja kauniita ruukkuja kauniissa blogissa. Itse valitsisin palmuvehkaa ja valkoisia orkideoita.

    Jennielli

    ReplyDelete
  124. Kiva arvonta! :) Kunhan remontti valmistuu niin meille tulee ehdottomasti pari jotain pientä puuta ja sitten pienempiä viherkasveja. Joku ihana köynnöskasvikin on tervetullut kunhan koti on kunnossa! Orkideat on kans aivan ihania, mutta onnistun aina listimään ne, siksipä ne onkin parempi olla kuivakukka muodossa :D Ja muistaakseni niille pitää olla se läpinäkyvä ruukku, joten ehkä nämä ruukut ei ole niille. Onneksi nyt on niin paljon pakkasta että houkutus ostaa kasveja remontin keskelle on hieman lievittynyt, kasvi-parathan nuupahtaa välittömästi kun astuu kaupan ovesta ulos! Kuljetappa vielä pyörällä kotia ni jo hyvä tulee :D nimimerkillä "eihän täällä ole kuin -30c..!"
    Pakkasessa paukkuvin terveisin, Nekku

    ReplyDelete
  125. Oi,niin sopiva arvonta minulle!Olen himoinnut noita uusia "altakastelu" ruukkuja jo pitkään =)Isoihin ruukkuihin tulis isolehtisiä kasveja,peikonlehteä tms. Ja pieniin, kodinonnea jne. Nyt peukut ja varpaat pystyyn,että arpaonni suosisi ,edes tällä kertaa =)
    -Enna

    ReplyDelete
  126. Noi ruukut on tosi hyvännäköset! Ruukkuihin laittaisin mitä tahansa isoja viherkasveja (kissa turvallisia)tuomaan raikkautta tähän uuteen asuntoon.
    TUps

    ReplyDelete
  127. Voi miten hyvän näköiset ruukut! Olen juuri muuttamassa uuteen asuntoon, joten kukka-asiatkin ovat olleet tapetilla. Noita ruukkuja kehtaisi esitellä.Pidän isoista näyttävistä huonekasveista ja tumman vihreästä väristä. Mikään valtava viherpeukalo en ole, joten noihinkin ruukkuihin istuttaisin siistejä ja helposti hyvänä pysyviä kasveja, kuten vuoripalmuja ja ison muratin.

    ReplyDelete
  128. Olen niin huono kasvien kanssa, että oikeastaan ainoat viherkasvit, jotka mulla säilyvät hengissä huonommallakin hoidolla, ovat palmuvehkat. Olenkin etsinyt uusimmalle palmuvehkalleni jotain Lechuza-ruukkujen tyylistä korkeaa kaunista ruukkua ja tuo Orthexin isoin malli näyttää aika näppärältä! Jos arpaonni ei suosi niin sitten varmaan joutuu ihan itse ostamaan tuon ;)

    -U

    ReplyDelete
  129. Oi ihania ruukkuja! En malta odottaa kesää, jolloin saa taas kasvattaa tuoksuvia ja maukkaita yrttejä parvekkeella. Kokeilen joka vuosi erilaisia väriyhdistelmiä kesäkukkaruukuissani. Tänä vuonna voisi olla vuorossa joko täysin kirjava valikoima mitä erilaisimpia kukkia, tai sitten valkoista ja vaaleanvihreää. Vanhoille parvekelaatikoille kävi syysmyrkyissä köpelösti ja nyt olisi tarvetta uusille ruukuille. Juuri tuollaisia eri kokoisia, tyylikkäitä ja yksinkertaisia ruukkuja ensi kesänä haluaisinkin!

    ReplyDelete
  130. Minäkin taipuisin orkideoihin sekä joihinkin viherkasveihin, joiden valintaan tarvitsisin kyllä apua.

    ReplyDelete
  131. Osallistunpa elämäni ekaa kertaa blogiarvontaan, kun on niin kivannäköisiä ruukkuja ja osui juuri ajankohtainen aihekin, kun tuskastelen sekalaisissa ruukuissa olevia viherkasvejani. Olemme rakentamassa ja uuteen en huoli muita kuin moderneja, toisiinsa sopivia ruukkuja. Jotain täytyy siis tuolle tämänhetkiselle kasvikaaokselle tehdä... Laittaisin ruukkuihin siis noita olemassaolevia viherkasvejamme. Toisaalta olisi kiva laittaa myös puumaiseksi leikattuja chilejä, jotka sitten tulisivat hyvännäköisissä ruukuissa talvehtimaan sisälle. Olisi paremman näköisiä kuin nuo nyt chileillä käytetyt ruskeat muoviruukut.... /Outi

    ReplyDelete
  132. Minä laittaisin ruukkuinhin anopinkieliä ja pienempiin rahapuita. :)

    ReplyDelete
  133. Valitsisin jotain kaunista ja yksinkertaista :) Jotain mikä säilyy hyvin ja on helppo hoitaa! Viherkasveja ja joitain kauniita kukkia..
    T:MK

    ReplyDelete
  134. Aivan täydellisen ihania ja sopivan yksinkertaisia ruukkuja! Olen mitä huonoin viherpeukalo, mutta rakastan viherkasveja. Ja niitä istuttaisinkin Orthexin ruukkuihin. :)

    ReplyDelete
  135. Hmm kotini on lähes kokonaan mustavalkoinen, joten jollain kivoilla värikkäillä (esim pinkki tai oranssi) kukilla voisi saada pientä piristystä kevääseen ;)

    -Mia N :)

    ReplyDelete
  136. Upeita ruukkuja. Itse laittaisin ehdottomasti jotain ihania viherkasveja. Ne näyttää niin ihanilta tuommosissa ruukuissa. :)

    Veera/ veetu89@jippii.fi

    ReplyDelete
  137. Ihanaa ja osallistun, jotain simppeliä laittaisin ruukkuihin, toivotaan että onnistaisi arvonnassa :-))))

    ReplyDelete
  138. Osallistun. Laittaisin ainakin peikonlehteä!

    ReplyDelete
  139. Tosi kauniita ja moderneja ruukkuja! Laittaisin niihin täytteeksi anopinkielen ja jukkapalmun. Jonkinlainen kaktuskin voisi olla kiva. :)

    Pauliina

    ReplyDelete
  140. Ihana arvonta, ihania ruukkuja.
    Meidän viherkasvien ruukut joutas vaihtoon eli
    näihin ruukkuihin laittasin viherkasveja.

    ReplyDelete
  141. Kauniita ruukkuja, näitä täytyy hankkia!

    Laittaisin niihin traakkipuun, anopinkielen ja myös suosikkini herttalyhdyn.

    ReplyDelete
  142. Kivan näköisiä ruukkuja, jos omakseni saisin, niin jokapaikan selviytyjiä laittaisin, mitä ne sitten ovatkaan... :)

    SatuH

    ReplyDelete
  143. Ja-a, tykkään viherkasveista mutta koska teen reissutyötä ne tuppaa usein kuolemaan koska en pysty niitä säännöllisesti hoitamaan. Luonnollisesti haluaisin rahapuun :p

    Lempikasvi on orkidea, ja ties kuinka olen niitä raahannu kotiini ja tappanut... :(

    ReplyDelete
  144. Meiltä löytyy jos jonkinlaista viherkasvia jo valmiiksi, yhteenmuutto poikaystävän kanssa toi myös innostuksen viherkasvien ihanaan maailmaan!

    Tällä hetkellä haaveilen Yuccapalmusta, sekä uusista traakkipuista. Keittiöön olisi ihana saada laitettua yrttejä kasvamaan, vihdoin ja viimein kun tuntuisi olevan sellainen asunto, jossa olisi oikeanlaiset kasvuolosuhteet!

    Mukana siis ehdottomasti! :)

    ReplyDelete
  145. Vehkaa, anopinkieltä, juccapalmua...

    Kauniin simppeleitä ruukkuja :)

    ReplyDelete
  146. Näihin ihanuuksiin laittaisin murattia, anopinkieltä ja rahapuuta ainakin. Olisipa ihana kokonaisuus... :)

    Mariakuu

    ReplyDelete
  147. Mukana arvonnassa :)

    Jos onni kerrankin potkaisisi niin laittaisin ruukkuihin koristeananaksen, hortensian ja toivoisin saavani Interflorasta hyviä vinkkejä sekä kivat kasvit loppuihin ruukkuihin. En ole multasormi (ikävä kyllä) joten kaikki informaatio on tarpeen ;)

    ReplyDelete
  148. Olen todella taitava kukkien kanssa. Olen saanut jokaisen kuolemaan... joko hukuttamalla tai kuivattamalla ;)
    Haaveilen isosta viikunapuusta (?) olkkarinnurkaan, orkideoista, ja muista perus viherkasveista. Kukkivat ei käy allergioiden vuoksi -paitsi tuo orkidea tietty ;)

    Eli ehdottomasti mukana arvonnassa :)

    ReplyDelete
  149. Tyylikkäät ruukut!

    Laittaisin ruukkuihin palmuvehkan, rahapuuun, taatelipuun... Vaihtoehtoja on monia. Pidän viherkasveista.

    Kiitos kivasta blogista ja hyvästä arvonnasta!!

    ReplyDelete
  150. Todella kivan näköiset ruukut: joihin laittaisin Aloe veran, Anopinkielen, palmuvehkan, muit aviherkasveja meiltä ei tällä hetkellä löydykään!

    ReplyDelete
  151. Hei. Laittaisin ruukkuihin anopinkielen, orgidean ja traakkipuun. Toivotaan, että onni potkii. On niin vanhoja entiset ruukut, että jo hävettää.T. Eija Naantalista

    ReplyDelete
  152. Laittaisin noihin ruukkuihin jotain helppohoitoisia viherkasveja, ehkä jossain ruukussa voisi olla joku valkokukkainen kukka. Meiltä ei löydy tällä hetkellä yhtään viherkasvia, joten ruukut olisivat oikein tervetulleita meille :)
    Riitta

    ReplyDelete
  153. Valitsisin ruukkuihin rahapuun,traakkipuun ja sit sen vihreän puun jossa lehdet pitkiä ja vähän kiemuraisia. Sori en muista sen nimmee. Mukana ollaan :) -AnniH-

    ReplyDelete
  154. Tosi hienoja ruukkuja. Jukkapalmu, anopinkieli ja rahapuu ovat kasveja joita ostaisin nyt olevien kasvieni lisäksi.

    Kiitos kivasta blogista, kevät terveisin Varpu

    ReplyDelete
  155. Laittaisin ruukkuihin rahapuun, liuskalehtiaralian ja anopinkielen. Olis kiva saada uusia ruukkuja ja kasvejakin =)

    ReplyDelete
  156. Hauskan näköiset ruukut! Itse laittaisin jotain helppohoitoista kuten anopinkieli, rahapuu tai traakkipuu! Mukana arvonnassa! :)
    /Jaana O.

    ReplyDelete
  157. Ainakin jukkapalmun laittaisin, traakkipuukin on kyllä kiva :)

    ReplyDelete
  158. Kivat ruukut, tyylikkäitä ja käytännölliset! Orkideoita haluaisin lisää, mutta ne tuskin tuollaiseen ruukkuun soveltuvat, joten rahapuu voisi olla valintani tuollaiseen ruukkuun. Toivottavasti onni potkaisisi, olisi kyllä kiva uudistaa ruukku- ja viherkasvivalikoimaani :)

    ReplyDelete
  159. moi.laittaisin ruukkuihin ainakin anopinkielen,koska se on tällähetkellä niin huonossa ruukussa.pullojukan laittaisin myös johonkin noista ruukuista.
    lahjakortilla voisin katsella kauppiaan kanssa ruukkuihin sopivia kukkia.
    kumpa onnistaisi.

    ReplyDelete
  160. Ylläolevan kommentit anopinkielestä ja pullojukasta kuulostavat hyviltä;)
    Lohikäärmepuu on juurtumassa, joten sekin ruukkua kaipaisi.
    Rahapuukaan ei olisi paha...

    ReplyDelete
  161. Laittaisin ruukkuihin jotain helppohoitoista, koska onnistun ennemmin tai myöhemmin tappamaan kaikki huonekasvit :D

    ReplyDelete
  162. Ihana arvonta! Näihin ruukkuihin istuttaisin jonkin kivan, vihreän, vähän isomman viherkasvin. Näitä täytynee lähteä ihan ostamaan jos arpaonni ei ole myötä =)

    ReplyDelete
  163. Palmuja! :)

    marjaanasavila@hotmail.com

    ReplyDelete
  164. Vehka on yksi pitkäaikaisista suosikeistani. Tuohon isoon ruukkuun saisi oikein komean yksilön istutettua.

    ReplyDelete
  165. Vehkapalmu, jukkapalmu, rahapuu ja sitte jotain uutta kivaa :)

    Tinttara T

    ReplyDelete
  166. Ruukkuihin valitsisin ainakin rahapuun, anopinkielen, kodinonnen, palmuvehkan ja ehkä vielä kirjava lehtisen juorun. :)

    ReplyDelete
  167. Jokunen korkeampi ja jokunen matalampi viherkasvi ja sitten vähintäänkin yksi orkidea söpön vaaleanpunaisessa värissä. :)

    ReplyDelete
  168. Hei, Olisi mukava laittaa ruukkuihin esim. rahapuu, anopinkieli ja sitten jokin varrellinen korkeampi esim. jokin jukkapalmu, oliivipuu tms.
    t. Laura

    ReplyDelete
  169. Rahapuun saattaisin laittaa vaikkakin olen jo kerran sellaisen onnistunut tappamaan :/ Kaikki muutkin viherkasvit menee kuhan ei ole värikkäitä kukkia :)

    ReplyDelete
  170. Hei

    Mahdollisimman helppohoitoisia kasveja valitsisin, en ole mikään viherpeukalo.

    -HEMULI

    ReplyDelete
  171. Minulla on traakkipuu joka kaipaa uutta ruukkua :) Myös anopinkieli, flamingonkukka sekä muratti viihtyisivät varmasti noin upeissa ruukuissa. -Pipsa-

    ReplyDelete
  172. Hei!

    Minä laittaisin jotain paksulehtisiä kasveja esim. rahapuun. Isoihin ruukkuihin pistäisin pienen tuijan tms. ja terassille.

    t. -M-

    ReplyDelete
  173. Minäkin tykkään rahapuusta ja samantyylisistä...helppohoitoisista. Pienten lasten aikana viherkasvit ovat jääneet vähiin, mutta nyt jo voisi asiassa kunnostautua ja hankkia uudet kasvit kehiin. :)

    ReplyDelete
  174. Ihana arvonta. Laittaisin ainakin jo hyväksi havaittuja viirivehkaa ja rahapuuta. Lisäksi muutkin helppohoitoiset ja pitkäikäiset kasvit voisivat tulla kyseeseen, esim. anopinkieli :)

    Petralt

    ReplyDelete
  175. Hei! Juuri näitä ruukkuja näin jossakin sisustuslehdessä ja on aivan mun makuuni nää. Mää oon onneton viherpeukalo mutta välillä tulee into kokeilla että pysyiskö joku kasvi hengissä. Mää laittasin ruukkuihin helppohoitosia (harvoin kasteltavia) viherkasveja.

    ReplyDelete
  176. Pidän palmuvehkan ja aloe veran tyylisistä selkeistä kasveista, joten pienempiin ruukkuun luultavasti sellaisia. Isommat minäkin jättäisin odottamaan kesää ja terassia. On nimittäin jo monena vuonna pitänyt hankkia terassille säiliöruukut ettei tarvitse ihan joka päivä olla kastelemassa kesällä.

    ReplyDelete
  177. Onpa kauniita ruukkuja! En ole mikään viherpeukalo ja huonekasveista en tiedä juuri mitään, joten Interfloran henkilökunta kyllä joutuisi auttamaan minua ruukkujen täyttämisessä! :D Rakastan kauniita kukkia, mutta tarvitsen jotain helppohoitoisia. Rakastan gerberoita, orkideoita, kaikkia roikkuvia kasveja ja kaktuksia (ne nyt ei niin vaikeahoitoisia onneksi ole!). Toisaalta kasvattaisin mielelläni yrttejä ruuanlaittoa varten! Olisi ihanaa, jos basilikaa voisi napata pari lehteä suoraan omasta kasvista.

    ReplyDelete
  178. Hei! Laittaisin jotain selkeää ja yksiväristä, mm. rahapuun pienempiin ruukkuihin. Isommat pääsisivät terassille vaikkapa pallotuijan ruukuiksi.
    -Päivi I.

    ReplyDelete
  179. Kotona on yksi kuoleman kielissä oleva kasvi, joka on seurannut mukana 10 vuotta ja jonka nimeä en edes tiedä :) Se ehkä piristyisi kavereista, ihan mistä tahansa helppohoitoisista, vihreistä jutuista!

    Sooppo

    ReplyDelete
  180. kauniita ruukkuja , mukana kisassa.. tykkään orkideoista ja viherkasveista, yksinkertaisista ja helppo hoitoisista.. :D meilläkin kissat syövät kaikki kukat.. :/

    ReplyDelete
  181. Onpas kauniita ruukkuja! Jos voittaisin, valitsisin ruukkuihin jotain vihreää ja selkeää (esim. rahapuu tai jotain pallomaisia viherkasveja). Niin ja kasvien tulisi olla myös hyvin helppohoitoisia, koska olen mestari tappamaan kukkasia :D

    ReplyDelete
  182. Moi! Onpas kiva arvonta :-) Minä en todellakaan ole mikään viherpeukalo, mutta jospa näillä ruukuilla saisi jonkun pysymään hengissä. Ruukkuihin valitsisin ainakin varmaan orkidean ja rahapuun.

    ReplyDelete
  183. Ihana arvonta :) ruukut sopisivat hyvin uuteen tulevaan talooni.Eeiseen lipaston päälle laittaisin jonkin kivan vihreän kasvin joka viihtyisi varjossa, keittiön puolelle olisi ihana saada vikka chili kasvamaan ja olohuoneeseen isoon ruukkuun lattialle ikkunan eteen jokin paalmukasvi.

    T:JonskuT

    ReplyDelete
  184. Noi on kyllä hyvännäköisiä ruukkuja! Ja vielä altakastelusysteemillä :) Osaan ruukuista vaihtaisin nykyisiä viherkasveja, joita on aika paljon, ja osaan voisin ostaa jotain uutta, kuten jonkin palmun, mehikasvin ja jonkun joka ei vaadi kauheasti valoa. Sais kylppäriinkin jonkin vihreän :)

    jonna.musakka@gmail.com

    ReplyDelete
  185. Jotain palmuntapaisia laittaisin lattialle isompiin ruukkuihin. Tuo rahapuu n äyttää kyllä tosi kivalta! :) hienoja ovat ruukut. - katja

    ReplyDelete
  186. Meiltä löytyy yksi varjoviikuna, joka kaipaisi kipeästi sisustukseen sopivaa ja näyttävää ruukkua :)

    doriss.blog@gmail.com

    ReplyDelete
  187. Vaihtaisin kaikki kolme elossa olevaa kasviani uusiin ruukkuihin ja loppuihin joitain hauskoja myrkyttömiä kasveja. Näiden ruukkujen avulla saihin ehkä pidettyä jopa kasvit hengissä :)

    -Yola-

    ReplyDelete
  188. Tykkään tuosta uudesta neliskanttisesta muotokielestä noissa Orthexin ruukuissa.

    Valkoinen ruukkukalla olisi ihana, sellaisen istuttaisin ainakin. Myös oliivipuu kiehtoisi. ;)

    ReplyDelete
  189. Voi, miten kiva ja ajankohtainen kilpailu!
    Minun seurassani kasveilla on tapana päästä hengestään, joten tässä saattaisi olla jälleen yksi yritys ratkaisuksi huonoon menestykseeni viherkasvien huoltajana... :o)

    Ruukkuihin menisi nämä sinnikkäät, jotka olen saanut pidettyä hengissä: rahapuu, bonzai ja pari piikikästä kaktusta. Lisäksi haluaisin kokeilla onneani mehikasvien suhteen.

    Terv. Kape

    ReplyDelete
  190. kiva arvonta, innolla osallistun! Jotain palmukasvia tai esim. rahapuun laittaisin noihin kauniisiin ruukkuihin.

    ReplyDelete
  191. Moikka vaan. Täällä yksi apua kaipaava ilmoittautuu. Olemme muuttamassa uuteen kotiin ja meillä on tuhat ja yksi kasvia, joista tietysti osan karsimme, mutta meiltä löytyy myös tuhat ja yksi erilaista purnukkaa ja putiloa...jotka eivät sovi uuden kodin sisustukseen. Mieheni on kuitenkin niin säästeliäällä päällä rakentamisen tässä vaiheessa, etten ihan heti uusia ruukkuja saa. Niinpä olen vanhoja koittanut päällystää säkkikankailla ja muilla jotta olisivat samanlaisia. HUh.Elämä on ihanaa, mutta ruukut tekisivät siitä ihanampaa.

    NIMIMERKILLÄ, Kauniit kasvit väärissä ruukuissa! =)

    ReplyDelete
  192. Pienempiin sopisi esim. keväiset hortensiat valkoisina. Isompiin purkkeihin laittaisin anopikielen tai palmuvehkan, helppohoitoiset ja aina niin tyylikkäät.

    T. Katri S.

    ReplyDelete
  193. Kivan näköisiä ruukkuja. Olen jo kauan haaveillut rahapuusta. Yleensäkin kukat, joilla on vihreät paksut ja vahapintaiset lehdet ovat sellaisia joista tykkään. Niitä ei tarvitse kastellakaan niin usein.

    -PipSa-

    ReplyDelete
  194. Tosi tyylikkäitä ruukkuja! Sopisi meille kun nyrkki silmään.
    Siirtelisin jo olemassa olevia kasvejani niihin sekä haluaisin kodinonnen sekä jonkun taatelipalmun lisäksi.

    Maarit

    ReplyDelete

Huomasithan, että blogini on muuttanut ja löytyy kaikkine postauksineen osoitteesta:
allyouneediswhite.bellablogit.fi
Joten jätäthän kommenttisi uuteen osoitteeseeni, kiitos!
Ystävällisesti,
S