Sunday, January 9, 2011

Olohuoneeseen

Moi sunnuntaista ♥
Eli siihen olohuoneen kulmaan, joka näyttää joulukuusen poistuttua yllättäen liian tyhjältä...
Siis tämä näin:



Liian paljon tyhjää tilaa ympärillä, takkaankin on matkaa lähes kolme metriä...
Siis älkää käsittäkö väärin! Ei tämä suinkaan mikään negatiivinen ongelma ole! Sehän on vaan kivaa ku on tilaa miettiä mitä mihinkin :). Ollaankin siks pikkuhiljaa osteltu kaikkea oikeasti tarpeellista ettei vaan tuu innostuksissaan hankittua liikaa huonekaluja/tavaraa.


Muutaman joulukuisen päivän meillä oli divaani tässä kulmassa (sillon ku koitin joulukuusta ikkunanurkkaukseen) ja se passas siihen oikeen hyvin! Et joskus voidaan pitää divaania tässäkin!


Kissat otti sillon heti selkänojasta lempparitähystyspaikan!

Oon oikeestaan syksystä saakka miettiny et ois kiva saada joku ihana lattiavalaisin. Meillä ku on vaan toi yks, joka oli miehelläni jo ku tavattiin. Ihan kiva, mut se vaan näyttää niin pikkuruiselta meidän kodissa :).

Yhteen aikaan harkitsin meille Sculpturea:


Hinnan lisäksi mietitytti se, kuinka usein saisin nostaa sen pystyyn ku kissat ois ohi juostessaan sen kaataneet... Tuohan on siis älyttömän kevyt, painaa varmaan gramman. Kaunis toki. Mut ei ehkä sen jälkeen ku harmaat raitapuvut ois puskenu tuota jalkaa = valaisimen jalan harmaa karvapeite.

No sitten mä innostuin tästä Lundian Soihtu-valaisimesta ja innostus on jatkunu aina tähän päivään saakka! Valkoinen meille, kiitos ♥ (vai musta??)


 Tässä olohuoneessa se on:

Kuvat Google kuvahaku.

Jos sen siirtäis tosta kuvasta tähän kuvaan?
Mitäs sanotte, sopisko meille?
Aika kivasti tois valoa sekä olohuoneeseen että ruokailutilaan!


Miestä on täytyny hiukan pehmittää tähän hankintaan. Miehet ei aina ymmärrä hyvän päälle, ainakaan jos se hyvä maksaa yli satkun eikä tuu autotalliin. Tai autoon.

 Minä: "Niin mitä mieltä sä oot siitä Soihtu-valaisimesta tohon..?"
Mies: *Jotain muminaa*
Minä: "Se ois niiiiin ihana! Eikä meillä oikeen oo lattiavalaisimia."
Mies: "Ni paljo se makso? Jotain 300?"
Minä mielessäni: "Jes!!! Mä olinki kertonu sen hinnan jo aiemmin!!! En muistanukkaa!" 
Minä: "Joo sitä luokkaa."
Mies: "MITÄH! Voi *piip piip*. Mä vaan heitin jotain lonkalta!"
Minä: *naurua*
Mies: *jupisee jotain vain puolitosissaan*
Minä mielessäni: "Asia selvä. Meille tulee Soihtu."

Soihtu aiheuttaa sen, et otan tv-tasolta ton mustan valaisimen pois, luonnollisesti. (Muutenkin tasolle tulossa muutoksia, joista kerron myöhemmin.)



Sen lisäks lattialla vois olla vaikka lampaantalja, valaisimen kaverina...
Ja tauluhyllyt, joita mulla on tällä hetkellä pari kpl! Oisko niille hyvä paikka tossa kulmassa myös? Vai tv-tason yläpuolella? Limittäin?
Valaisin ehkä valaisis tauluja kivasti.
Mitäs ootte mieltä näistä mun ideoista?

23 comments:

  1. Ihania suunnitelmia!

    Molemmat valaisimet ovat kyllä ihania <3

    Meiltähän löytyy kaksikin Sculpturea, mutta hyvin ovat pysyneet pystyssä - kissat eivät ole onnistuneet kaatamaan niitä kertaakaan!

    Eipäs kuin, kerran kisut taisivat leikkiessään kaataa tuon kokovalkoisen version. Saivat siitä hyvästä kyllä sitten sellaisen läksytyksen, ettei vahinkoja ole enää sen jälkeen sattunut ;)

    Mä olen oppinut, etten koskaan kerro miehelle tarkkaan, mitä mikäkin designostos maksaa - pyöristän hintoja aina reilusti alaspäin ;)

    Hei, en muista olenko jo toivotellut sinulle hyvää uutta vuotta, joten tässä tulee.

    OIKEIN MAHTAVAA UUTTA VUOTTA!
    Kiitos ihanasta blogistasi. <3

    -Salli

    ReplyDelete
  2. Olipas tutun kuulonen keskustelu! Hah hah! Autoon, kelkkaan, mönkijään, työkaluihin voi laittaa vaikka kuinka rahaa, mut sitku mä suunnittelen jotain sisustukseen ni kuuluu "nii KALLIS"! :D

    Soihtu valaisin sopii hyvin tuohon, näyttää kovin isolta tuossa nettikuvassa, mutta teillähän tilaa onkin niin paljon! Mustakin muuten sopis tosi hyvin ku tumma sohva :)

    Tykkäätkö muuten sellaista tosi kaarevista kromi lattiavalaisimista? Sellasesta missä on pitkä, kaareva jalka ja melko iso kupu päässä. Olipas vaikeesti selitetty mutten löytänyt äkkiseltään kuvaakaan netistä :)

    ReplyDelete
  3. Tosi hyviä ideoita taas kerran! Molemmat valaisimet näyttää tosi kivalta, ehkä tuo Soihtu sopisi minun mielestä teille paremmin ja valkoisena :) Ja lampaan talja kuulostaa tosi kivalta! Tauluhyllyt voisi sopia hyvin tv:n päälle, laittaisin ne limittäin, niin sekä valaisin että hyllyt mahtuisivat hyvin vieretysten.

    Miehelle ei varmastikaan kannata ihan euronpäälle kertoa kaikista hankinnoista ;) Eiköhän hänet ole jo pehmitelty hyvin tähän uuteen hankintaan, kuulostaa ainakin siltä :)

    ReplyDelete
  4. Hyvältä kuulostaa suunnitelmasi:) Ja valkoinen Soihtu tietysti;) Meillä on sohvan yläpuolella kaksi tauluhyllyä ihan vieretysten.. sopisi niin myös tuohan teidän tv-tason ylle:))

    Hih ai jooh, meillä on yhteneväisyyksiä näissä kodin ostoslistoissa, lampaantaljalle ja lattiavalaisimelle olisi tarvetta myös meidän olohuoneessa, niin ja Swing-nojatuolille ja ja.. :))

    ReplyDelete
  5. Tosi hyviä ideoita! Ottaisin mustan Soihdun ja siihen kaveriksi valkoisen lampaantaljan :) Innolla jo odotan, mitä olet keksinyt tv-tasolle :) Ihanaa sunnuntain jatkoa!

    ReplyDelete
  6. Hyvä idea :) Ja tsemppiä suostutteluun... :) Tauluhyllyt sopis tosi hyvin limittäin tv-tason päälle!

    -miu

    ReplyDelete
  7. Hih, ihana tuo keskustelu! Voin ihan kuulla mielessäni teidän käyvän sitä! :D
    Tuo Soihtu on ihana! Todella kaunis! Ja valkoisena tietysti! Se sopisi teille tosi hyvin!
    Tauluhyllyt voisivat olla kivat vaikka tuossa tv:n päällä?

    ReplyDelete
  8. Hyvältä kuulostaa suunnitelma. Alkoi niin naurattamaan tuo teidän keskustelu, kun oli nii-in tutun kuuloinen :-)))

    PS: Pakko korjata edelliseen kommenttiini, että meillä rakennusprojekti alkaa vasta nyt keväällä, vaikka kaapit pursuaakin jo sisustustavaroita, ei siis vielä niitä hanoja ym. Taidan olla hiukan innoissani ;-)

    ReplyDelete
  9. YHTEISESTI: mä ennen yritin pyöristellä hankintojen hintoja alaspäin miehelle kertoessani, mut huomasin sen pian jollain tapaa turhaks... jotenki se ei enää tunnu kovin tarpeelliselta ku "muutama" kymppitonni uponnu ite taloon :D. et sama maksaako joku 200 vai 300 ;). JA! jos mä alan pyöristeleen, ni luulen et hänki alkaa omia hankintojaan: ei hyvä! :D


    Salli: moi Salli! kiva kuulla susta ja oikein ihanaa uutta vuotta sullekin <3. niin mukavaa et pidät blogistani :)).
    voi kisuparat ku sen onnistuivat kaatamaan... voin vaan kuvitella sitä seuranneen läksytyksen :D

    J: no älä muuta sano!! meillä tää on kyllä jo hyvällä mallilla, nää keskustelut on enemmänkin huumorimielessä, mut osittain tosissaan..
    joo se on 183 cm korkea, just hyvä! pikkuruinen näyttäs tossa tyhmältä. ja tuo kivasti täyttäis tota kulmaa. nyt mulle onki pieni ongelma tullu et kummanvärinen!!!
    voi voi ku en saa päähän mitä valaisinta tarkotat ja nyt vaivaa tosi paljon! kuulosti ainakin tuo kuvaus hyvältä! help! anyone!?

    Marika: jep kyllä mä taidan pikapuoliin sen valaisimen käydä ostamassa <3
    niin mä vielä funtsin niitä tauluhyllyjä et mihin tarkalleen ne laittaisin.. et onko ne vaikeet tv:n takana, et pitäiskö laittaa sen puolikkaan yläpuolelle. siis tv-tasopuolikkaan, sen toisen missä ei oo telkkaa.. huoh :D

    Piiju: joo mä olin heti et valkonen, mut aloin tänään funtsiin tota mustaa... hmm..
    niinpä! tuo seinä selvästi huutaa jotain, tauluhyllyt ois kiva ni sais vaikka matkakuvia tms. esille :). lampaankarvatalja mulla jo on ja kaks pienempää lampaantaljaa. yks iso lampaantalja vois vielä mahtua :P.
    jep, I know, lista on loputon :D

    ReplyDelete
  10. Niina: kiva juttu, kiitos kommentistasi! mukavaa sunnuntaita sinnekin suuntaan :)

    miu: kiitos Miu! :) mä luulen ettei enempää tarvi suostutella ;). eräs kaunis päivä hän tulee töistä ja Soihtu valaisee kotiamme <3 :D

    Hanna*: kiitos kommentista, mua niin salaa nauratti sen keskustelun aikana :D.
    siis nyt mulla on ongelma noiden tauluhyllyjen kaa ku en osaa päättää niiden paikkaa! siis joutuuko tässä vielä Ikeaan lähtee niitä lisää ostamaan ku mulla on niitä vaan kaks lyhyttä pötkylää :O

    Hanna.A: hih, miehet... ;)
    aa okei, mä ymmärsin väärin :). no mut tärkein ensin: eka tavarat, sit talo! :D

    ReplyDelete
  11. Heh :D ihan ku mun ja miehen keskustelu tänään, kyse oli vaan penkistä... Meillä mies "tuhlaa" rahaa elektroniikkaan, aina pitää uusia juttuja ostaa, mutta huonekaluista käydään käenvääntöä :/ Eka kysymys sillä aina on, että mihin ajattelit vanhat huonekalut laittaa :) En oo ajatelly niin pirkälle, kun ekka pitäis saada lupa ostaa uus :D

    Mukavaa uutta viikkoa!

    ReplyDelete
  12. Kauniita valaisimia molemmat. Olen itse asiassa joskus miettinyt, että tuo Sculpture voisi sopia meidän uuteeen olkkariin...jonkin suuri jalkavalaisin sinne on hankittava.

    Tauluhyllyt sopisivat varmasti nätisti tv:n päälle. Itse laittaisin kaksi viereikkäin, en limittäin. Mutta tämä on vain minun mielipide. ;)

    ReplyDelete
  13. Maria: kiva et muillakin on tämmöstä :). pitäis aina muistaa et ku minä hankin tämän, saa toinenkin hankkia jotain itelleen mielekästä :). mä sain onneks kesällä myytyä kaikki meidän vanhat kalusteet, oli sit kiva ostaa tilalle uudet.
    mukavaa alkavaa viikkoa sulle myös!

    suvi m: joo on nuo kyllä yksinkertaisen kauniita <3. ehkä nyt eka ostan tuos Soihdun, kattoo sit myöhemmin taas mille on tarvetta :).
    kiitos mielipiteestäsi, täytyypi sommitella noita tauluhyllyjä paikoilleen piakkoin, sittepä sen tietää miten parhaiten sopivat ja täytyykö niitä ostaa lisää :).

    ReplyDelete
  14. Tuo soihtu on kyllä kaunis valaisin. Ja ottaisin itse sen tuohon tilaan mustana, näyttää hyvältä tuo tällä hetkellä tasolla oleva musta valaisin. Tuo mielestäni mukavasti kontrastia ja kaunis desingvalaisin nousisi valkoisesta taustasta varmasti edukseen. Ettei valkoinen vaan jäisi tosiaan liian huomaamattomaksi?

    ReplyDelete
  15. Heh, just käytiin katselemassa Soihtua viikonloppuna Lundiassa. Myyjä sanoi, että juuri tuo jalkavalaisin on ollut tosi suosittu, tosin koko "lamppuperheestä" on tullut kauttaaltaan hyvää palautetta. En heilutellut sitä tarkistaakseni, kestääkö kissamaista menoa, mutta lattiavalaisin ainakin näyttää tukevalta (heiluttelen valaisimia aina salaa kaupassa, pitäähän tehdä kissatesti ;)).

    Oltiin nähty nuo lamput ennenkin, mutta mies ei ollut ollut yhtään kiinnostunut. Nyt hänkin sitten vissiin todella huomasi ne, koska alkoi kysellä niistä oma-aloitteisesti myyjältä. Kävelimme ulos liikkeestä Soihtu-esitteen kanssa ja kaikista kokovaihtoehdoista saatiin hintatiedot, mies sai vielä myyjän käyntikortinkin. Ei yhtään käynyt mielessä, että mies hyväksyy jonkun idean, kun luulee, että se on hänen ikiomansa.... ;D

    ReplyDelete
  16. Enia: niin.. siinä on kyllä musta jalka ja ku valot palaa, niin kyllä se näkyy :). just ku olin päättäny et valkosen ostan ni täällä tulee ääni mustalle :D. tää on niin tätä :D.
    kiitos kommentistasi!! :)

    Jenni: ahaa kiva kuulla! no tokihan kissatesti pitää tehdä :).
    hah, hyvä taktiikka tosiaan ;D

    ReplyDelete
  17. itse myös rakastunut tuohon lundian soihtuun :D aivan ihana! haluan itse sen tuona harmaanruskeana :)) jotenkin se herättää huomiota mutta osaa olla kauniin pelkistettykin :) hyvä paikka kyllä suunnitelmissa sinulla :) divaanikaan ei paha ;)

    ReplyDelete
  18. Nyt löyty aika lähelle semmonen lamppu mitä tarkoitin :)
    Täällä http://www.indesign.fi/valaisimet/

    ReplyDelete
  19. Rekku: niin on ihana :). se harmaakin on tosi kaunis, kaikki nuo kolme niin hyviä värejä!! en malta oottaa et ehin hankkimaan ton, sit tulossa kuvia vino pino ;).

    J: jooooo!!!! kyllähän mä noi tiiän! mm. Iskussa ja Stockmannilla oon ihastellu ja arvaa; mä meinasin sellasen olohuoneen nurkkaan sohvan taa ostaakin! valkoisella kuvulla! mut tulin sit ainaki toistaseks toisiin ajatuksiin ja ostan sen Soihdun :)

    ReplyDelete
  20. Soihtu näyttää todella erikoiselta, sopisi varmasti tuohon kulmaan. Onhan se aikkas kallis, mutta designit kyllä säilyttävät arvonsa, jopa nostavat arvoaan :)


    Ihanaa alkanutta viikkoa! <3

    ReplyDelete
  21. Päm: joo noin mäki sen ajattelen :). oon tässä jo myyny vanhoja valaisimia pois eestä :D.
    kiitos samoin sulle ♥ kiva kuulla susta!

    ReplyDelete
  22. What a lovely white home you have. I like your blog too.
    Nina

    ReplyDelete

Huomasithan, että blogini on muuttanut ja löytyy kaikkine postauksineen osoitteesta:
allyouneediswhite.bellablogit.fi
Joten jätäthän kommenttisi uuteen osoitteeseeni, kiitos!
Ystävällisesti,
S