Wednesday, November 3, 2010

Siivousta ja invistä!

Mua on häirinny täällä kotona suuresti joku asia, mut vasta viime päivinä oon hokannu mikä! Sehän oli epäjärjestys kaapeissa! Mua häiritsee ku tavaroita on eri paikoissa, pari kehystä tuolla, pari täällä, koriste-esineitä tuolla ja täällä... Eihän se epäjärjestys mihinkään näy, mut se tieto jo häiritsee mua :), onko teillä näin?
 Niinpä aloitin toissapäivänä tavaroiden järjestelyn ja jatkoin sitä eilen.
Ei sitä muuton aikana muuttolaatikoita purkaessa ihan jokaisen tavaran kohdalla pysähtyny miettiin, mitä mihinkin laitto ja nyt sen huomaa... Eikä meillä ees ollu kaikkia huonekaluja silloin, joten ei ollu mihin tavaroita laittaa!
Kesän aikana myin ahkerasti vanhoja huonekalujamme pois ja samalla mietin, mitä haluan tilalle. Halusin rauhassa miettiä, et tulee tehtyä oikeat hankinnat. Halusin myös asua täällä hetken aikaa, et näin mitä tarvin missäkin. Nyt vasta sen tiedän varmasti, harmi vaan et käyttämillämme puusepillä on loppuvuosi erittäin kiireinen... Kaikkia huonekaluja ei siis varmaankaan ennen vuodenvaihdetta ehditä saamaan, mut en lannistu, on tässä näinkin kauan ilman selvitty :).
Kaappeja siivotessa ja järjestellessä kirppistavaramäärä lisääntyi entisestään... Nyt pitäiskin saada aikaiseksi hinnoitella se kauhea tavaravuori ja varata kirppispöytä! Ne mitkä ei kirppiksellä mee kaupaksi, vien hyväntekeväisyyskirppikselle. Kotiin ne ei ainakaan enää oo tulossa!
Mutta nyt on tosiaan keveämpi mieli, kun tavarat on aika hyvässä järjestyksessä kaapeissa! Tohtii helposti raottaa kaapinovia :).

Muutama ylläri tuli vastaan tässä pikkuprojektissa ja siitäpä tuo invis-sana otsikossa!
Tein sellasen lupauksen itelleni, etten osta muutamia tuotteita ennen ku saan nykyisiä kulutettua huomattavasti!!
Näihin tuotteisiin kuuluu:

*kynttilät

Löytyy antiikkikynttilää, kruunukynttilää...

... valkoista, luonnonvalkoista, helmiäistä, mustaa, kirkkaanpunaista, viininpunaista, roosaa, hopeista...

... pöytäkynttilöitä niin jouluun kuin ystävänpäivään... (näiden lisäks vielä kasa Ikeasta ostettuja valkoisia erikokoisia pöytäkynttilöitä...)

... kolme avattua pussillista valkoisia tuikkuja ja lisäksi muutama punainen, koska jouluhan on aivan just enkä varmaan enää ennen sitä ehi kauppaan...

Mutta nyt löytyy kynttilät sekä kynttiläjalat/-lyhdyt ja -alustat kaikki omista kaapeistaan! (kuvassa niistä yksi neljäsosa)

Sit seuraava tuote, mitä en enää osta, ennen ku niiden määrä on vähentyny ainaki puoleen! :
*lautasliinat

Löytyy perusvalkoisia (isoja ja pieniä), ruutua, palloa, barokkikuviota, mustavalkoista paria-kolmea sorttia, kesäisiä talvisia, Pirkkaa Pentikiä Marimekkoa...

Jouluaiheisia neljää sorttia... (Tähän oon kyllä minä syytön, nimittäin meidän oven taa ilmestyy joka vuosi pikkujouluaikaan pikkujouluyllärikassi ja yleensä mm. lautasliinat on kassin vakiovaruste ;))


Onhan teidänkin kaapeissa ainakin kymmentä eri sorttia lautasliinoja, onhan?
No nyt on mun lautasliinatkin järjestetty ja löytyvät omasta pikkulaatikostaan Norrsten-kaapista ;D.

Sitte loput asiat, mitä ostan vasta, ku niiden nykyinen määrä on huomattavasti vähentynyt:
*rakennekynnet
*suihkusaippuat/-geelit
*kynsilakat
*huulikiillot

Nonni! Tässä tärkeimmät ja nyt on tästäki mustaa valkoisella ja tähän tulee muutos! :D
(Onneks nää ei rahallisesti oo kovin merkittäviä asioita, mut tuleehan sitä ny vähemmälläkin toimeen!!)

Onko teille tuttua tämmöinen?
kyselee ex-hamstraaja,

14 comments:

  1. Joo ei meillä kyllä noin paljoa ole lautasliinoja :D:D
    Mutta kyllä tietoisuus kaappien sotkuisuudesta vihastuttaa mieltä, eikä pysty olemaan rennosti vaikka muu asunto ois siisti.

    Mua kiinnostais kovasti tietää, miltä sinä näytät!?

    -M

    ReplyDelete
  2. Lautasliinat kuulostaa tutulta! Kun näkee ihania kaupassa, niitä ei vaan voi vastustaa vaikka kaapit pullistelee ennestään vaikka minkä sorttista liinaa.

    ReplyDelete
  3. Kynttilävarastot on kyllä samaa luokkaa, mutta lautasliinat olen aika kiitettävästi saanut tuhottua;) Mulla on kans tosi ahdistava tunne, jos tavaroita on siellä täällä. Joulukrääsä kaappeja vois kyllä alkaa vähän karsimaan, kun ei enää tule niin koristeellisia koristeita laitettua....joutaisivat jonkin niistä pitävän kotiin eli kirpparia vois alkaa jo harkitseen tuon olohuoneen karsimisenkin jälkeen!

    ReplyDelete
  4. Kyllä meiltäkin jonkun verran kynttilöitä ja lautasliinoja löytyy! :)
    Mua ahdistaa kauheesti meidän sotkuiset kaapit ja laatikot... Erityisesti vaatteiden säilytys on tällä hetkellä miten sattuu, koska yläkerran vaatehuone ei ole valmis. Ehkä mäkin joskus saan kaikki tavarat paikoilleen!
    Ja se pihakirppis pitäis kyllä toteuttaa vaikka ensi keväänä, kun se nyt jäi!

    ReplyDelete
  5. M: joo on se jännä miten sotkuiset kaapit häiritsee, se on kyllä tosi rasittava tunne! ei meillä vieläkään oo kaikki niin ku pitää, mut pikkuhiljaa :).
    muaki kiinnostais tietää miltä te näytätte :D

    Hanna: niinpä, aivan noin!! kaikenlaisia ihania lautasliinoja on kaupat pullollaan, mut nyt yritän tosissani vastustaa niitä ainaki muutaman kuukauden :).

    Soile: mäki alotan lautasliinojen himokäytön NYT. munki pitäis saada aikaa et saisin aikaseks kirppismyynnin!!

    Hanna*: kiva kuulla :).
    älä ahdistu, vaikka tiiän kyllä tunteen erittäin hyvin. mut kyllä se tilanne siitä pian paremmaksi muuttuu! teillä sentään oli hyvä syy kun vauva ilmesty kuvioihin, asiat tärkeysjärjestykseen siis :)! jos yhtään lohduttaa, meillä ei oo vieläkään kaikki läheskään niin tiptop ku haluan!
    oon innokas pihakirppisläinen! :) keväällä/alkukesästä on varmemmat ilmatkin ku syksyllä ois ollu.

    ReplyDelete
  6. Kröhöm..Kuulostipa tutulta! :DD Mullaki lautasliinoja aivan liikaa! (Mut ku pitää aina ostaa ku näkee hienoja!) Ja kynttilöitäkin riittää!! Mies aina sanoo kaupassa että eikö sulla oo noita jo ihan tarpeeks..Hih, tai se kyllä sanoo kaikesta mitä mä ostan ni noin.

    Ja kynsilakkojakin on yks vetolaatikko täynnä, niitäki tulee aina shoppailtua :D meikeistä puhumattakaan!

    ReplyDelete
  7. -J-: jee kiva, kohtalotoveri! :)
    miehet... :D. mä alotan nyt kynsilakkojen suurkulutuksen, ennen en saa ostaa lisää! meikkejä oon kyllä hyvin onnistunu viime vuosina rajaamaan :).

    ReplyDelete
  8. Tuttua juttua ;) Mutta viimeaikoina olen pyrkinyt vähentämään hamstraamista :)
    Hyvällä menestyksellä, how knows ;)

    ReplyDelete
  9. Siis niin sama juttu meilläkin.. tuntuu että aina pitää ostaa lisää kaikkea mahollista krääsää ja sit on kaapit pullollaan jos jonkinmoista tavaraa! Pitäis yhdessä tehdä lupaus jostain "älä osta mitään sisustuskrääsää"-kuukaudesta.. ;D

    ReplyDelete
  10. Johanna: siihen pyrin minäkin! lisäks aion myydä turhia pois et voin ostaa jotain joskus tilalle, mut vain vähän ;)

    Emmi: hei tosi hyvä idea! oiskohan helmikuu siihen hyvä kuukausi, se ois ainakin lyhin ;D

    ReplyDelete
  11. No niin no, tiedä häntä, ne kaikki kuitenkin on kulutustavaraa ;), mutta kun mulla oli, huom., oli vielä vuosi sitten keräilyvimma moniin erilaisiin esineisiin, mm. saunamittareita meidän saunassa on tällä hetkellä varmaan yli 20, hirviesineitä keräilin ja niitä pääsi kerääntymään liki 1000 (hih.nyt on lähtenyt jo myyntiin paljon niistä). yksi keräilykohde on edelleen mini hajuvesipullot joita on PALJON yksi korkea vitriini ja viimeisimpänä miniviinapullot, joita myös yksi korkea vitriini pullollaan.
    Nyt olen lopettanut keräilyn melkein kokonaan, tai siis olen vaihtanut keräilyn sisustamiseen :)) En sitten tiedä onko se hyvä vai huono kun on oma itsepalvelukirppis...meinaan kun tota tavaraa meinaa ihan väkisin tulla hamstrattua aina kun jotain kivaa löytyy, tosin on sitten taas kätevää pistää taas toisesta päästä kiertoon :)

    Mukavaa päivää "Ässälle"!

    ReplyDelete
  12. Päm: no niinpä, kulutustavaraa! se heti parantaa asiaa :). hih, aikamoiset varastot sulla :). mä oon tässä viime kuukausina saanu aika hyvin karsittua tavaroitani, mut vielä pitäis kirppispöytä ottaa ennen ku oon hetkellisesti täysin tyytyväinen!
    mukavaa päivää Pämillekin!! :)

    ReplyDelete
  13. Itseäni ahdistaa suunnattomasti kaappien sotkuisuus, en ole vielä saanut tehtyä suursiivousta kaappien osalta mikä olsi pitänyt tehdä jo aikoja sitten. Meillä on vielä niin pieni asunto, että säilytystilaa on aivan liian vähän ja se ahdistaa. No, jospa sitä vielä joskus pääsisi vähän isompaan lukaaliin.

    Itselläni on paha tapa hamstrata meikkejä ja shampoita. Edelliset eivät ole tosiaankaan ehtineet kulua ennen uusien hankkimista... Mieheni on vähän huomauttanut asiasta, mutta eihän miehet tajua tämmöistä :)

    ReplyDelete
  14. Marika: hih, paheensa kullakin :). mut nuo sunki hamstrattavat on kulutustavaraa! eikä tuo oo ainut asia mitä miehet ei tajua ;D

    ReplyDelete

Huomasithan, että blogini on muuttanut ja löytyy kaikkine postauksineen osoitteesta:
allyouneediswhite.bellablogit.fi
Joten jätäthän kommenttisi uuteen osoitteeseeni, kiitos!
Ystävällisesti,
S