Thursday, September 16, 2010

Lastenhuoneet, part I

Kuvan nallet ostin kesällä ystäviemme vauvalle, mut en voinu vastustaa kiusausta kuvata ne ensin ;D.
Toiv. nallejen omistaja ei pahastu ku nallukat näin julkistetaan :).

Asuntomessuilla ja lehdissä mun huomio kiinnittyy usein tietyntyyppisiin lastenhuoneisiin: valkoisiin, joissa on väriä käytetty kohtuudella sekä sellaisiin ihanan hempeän beigeihin. Valkoinen & beige on ne värit, joita voisin kuvitella käyttäväni oman lapseni huonetta sisustaessani. Ja paljon tuollaisia kuvan tapaisia yksinkertaisen suloisia nelleja :). Tarkoitan nyt vauva-aikaa. Pikkulapsi-ikä on sit asia erikseen ja silloin kuuntelisin tietyssä määrin myös lasta :). Oon sitä mieltä, et mitä isompi lapsi, sitä enemmän hänen pitäisi voida vaikuttaa huoneensa sisustukseen joiltain osin.
Esim. serkkuni poika sanoi päättäväisesti tahtovansa (limen)vihreän huoneen :). Vanhempansa maalasivat huoneen yhden seinän limen vihreäksi, mut loput seinät rauhallisen valkoisiksi. Limeä lisäsivät huoneeseen myös verhoina, mattona ja koristetyynyinä. Ja poika oli tyytyväinen :).
Jos ei halua koko seinää maalata limeksi, voi ostaa esim. limenvihreän sisustustarran :).
Somanet-verkkokaupasta voi tilata kivoja seinätarroja (Löytyy seinätarroja myös muihin kuin lastenhuoneisiin). Hyvä idea lastenhuoneeseen on esim. liitutaulutarra! (Jos ei halua käyttää liitutaulumaalia.)


Tarra joko seinään tai pöydälle piirustusalustaksi! :)
(Kuva Somanet-verkkokaupasta)

 Itse kuulun tosiaan selkeiden lastenhuoneiden kannattajiin. Lelut itsessään tuo huoneeseen niin paljon väriä ja levottomuutta, ajoittain myös kaaosta :), joten tykkäisin pitää huoneen "ytimen" suht rauhallisena. (Kunnes koittaa se päivä et meillä on lapsi ja sen huoneessa kaikki sateenkaaren värit edustettuina ;D)

Tässä huoneessa on mun makuun liikaa sinistä tapettia, myöskin tapetin ja verhon kuvio yhdessä liian levottomia.
Kuva lainattu.

Kuvan linkistä löytyy tietoa sisävalaistuksesta eri tiloissa. Lastenhuoneiden kohdalla tärkeitä pointteja poimin sieltä tähän:

- Valaisimien pitää olla tukevia sekä sähkö- ja paloturvallisia. Koska valaisin ei ole lelu, pitäisi välttää hankkimasta lastenhuoneeseen leluja muistuttavia valaisimia.
- Jatkojohtoja tulisi välttää.
- Voimakkaasti kuumenevia valaisimia ei saisi käyttää.
- Lapsen lukuvaloksi sängyn viereen sijoitetaan kunnolla seinään kiinnitettävä lukuvalaisin tai tukeva ja kuumenematon pöytävalaisin.
- Valaistuksen tulisi ulottua aina lattiaan saakka, sillä pienet lapset oleskelevat ja leikkivät lattiatasossa.

Näitä asioita käsittelimme myös opintojeni edellisillä lähiopetuspäivillä :).

Lastenhuoneiden kalustuksesta... Itse pyrkisin hankkimaan sellaisia kalusteita, joille olisi käyttöä vuosia eteenpäinkin. Esim. hoitopöydästä kävis ihan joku tavallinen lipasto, jolle löytyis käyttöä myöhemminkin; lapsen huoneessa tai ehkä muualla kodissa.

Kuva lainattu.

Tietysti vielä parempi, jos huonekalut on niin laadukkaita ja kestäviä, että lapsi voi isona viedä ne mukanaan ja hyödyntää omassa kodissaan. Esim. lipasto, vaatekaappi, nojatuoli tms.

Onko teillä nykyisessä kodissa huonekaluja, jotka teillä oli jo lapsuudenkodissanne? :)







Ihanan hempeitä sävyjä...

Vaaleanpunaista...











Valkoista,
vaaleansinistä...





Beigeä...



































Kuvat lainattu.

Myöhemmin luvassa myös part II.
:)


10 comments:

  1. OI EI!
    Vauvakuume tuntuu ihan vatsanpohjassa asti kun noita kuvia kattelee! :)

    -A-

    ReplyDelete
  2. Anu: heeh :D ymmärrän kyllä mistä puhut ;)

    ReplyDelete
  3. Silloin kun me rakennettiin eka talo, niin tein tietysti perheemme tyttärelle (silloin 2 v) vaaleanpunaisen huoneen ja pojalle (silloin 4 v) vaaleansinisen huoneen. Vaan olipa aika työ perustella meidän 4 v pojalle, että se vaaleansininen huone, jossa on se iso vaaleansininen nalle kuuluu pojalle...ei se vaaleanpunainen huone vaaleanpunaisen ison nallen kera, jonka hän niin olisi halunnut :( Eli siniseen huoneeseen oli pojan mentävä...aika julma äiti olin ;)

    ReplyDelete
  4. Soile: :D se on kova paikka lapselle. "on tyttöjen värit ja on poikien värit" :D

    ReplyDelete
  5. Tosi ihania huoneita! Mäkin tykkään lastenhuoneissa rauhallisista väreistä, koska lelut on värikkäitä. Jos löydät lisää vaaleansinisiä/vaaleanpunaisia/beigejä huoneita, niin ois kiva nähdä lisääkin kuvia.
    Nuo valaisinasiat oli hyödyllistä luettavaa!
    Niin ja liitutaulutarrasta en ollut aiemmin kuullutkaan, loistoidea!!
    Mulle ostettiin aikoinaan kirjahylly ajatuksella, että se menis sitten esim. opiskelija-asunnossakin. Tuossa se nyt kököttää meidän makkarissa. :) Pitäis maalata se vain valkoiseksi.

    Ja enpä tietenkään pahastu nallejen valokuvaamisesta! ;) Niin suloisia ovat!

    ReplyDelete
  6. Hanna: eikö ookin, niin suloisia, sekä nallet että huoneet :). tulin tosi iloseks et ainakin joku sai jutusta jotain hyödyllistä irti :), kiva juttu!! mission accomplished ;D

    ReplyDelete
  7. VAAUUUU :O Tosi upeeta jälkeä :) Pitäis kyllä tollanen tarra tilata vaikka piirrustusalustaksi niin ei olisi pöydän pinta aina sateenkaaren värinen :D yks tällanen jo löytyy, seinältä tosin: http://designskins.fi/

    ReplyDelete
  8. Anonyymi: eikö vain ookki! aivan ihania hempeitä lasten- tai vauvanhuoneita :)

    ReplyDelete
  9. Niin kauniita huoneita :) Mistähän nuota huonekaluja löytyisi?? Tahtoisin niin jotain vastaava pienelle miehelleni <3

    ReplyDelete
  10. Anonyymi: eikö :). voi en tiedä mistä löytyis tuollaisen tyylin huonekaluja... joitain tuontyylisiä lipastoja ainakin saa Ikeasta, mutta noista runsaimmista nojatuoleista en kyllä tiedä :/
    voisko olla ihan joku antiikkikauppa/kirppis..?

    ReplyDelete

Huomasithan, että blogini on muuttanut ja löytyy kaikkine postauksineen osoitteesta:
allyouneediswhite.bellablogit.fi
Joten jätäthän kommenttisi uuteen osoitteeseeni, kiitos!
Ystävällisesti,
S