Wednesday, November 9, 2011

Saunatunnelmaa

Sauna on paikka, jossa rentoutuu!
Saunan lämmössä ja höyryssä on ihana oleskella, siellä mieli lepää. Ajatukset ja aika jotenkin pysähtyy. Kaikki kiireet ja stressi unohtuu ja saunasta tulee ulos aivan kuin uusi ihminen, pirteä ja levollinen samaan aikaan! Näin mulle yleensä saunassa käy, onko muita? 


Kovin kuuma sauna ei oo mun makuun. Sopivasti lämmin on paras, sellainen jonka saa vielä lämpimämmäksi (mutta ei tulikuumaksi) löylyä heittämällä. 
Mikään fanaattinen saunoja en voi sanoa olevani, ei tunnu maailmanlopulta, vaikka välissä ois saunaton viikko tai pari ;). Meidän kodin sauna lämpenee pääasiassa 2-3 kertaa viikossa. Perinteisiä saunapäiviä meillä on keskiviikko ja lauantai, mutta sauna kyllä lämpenee muulloinkin, aina kun siltä tuntuu. Syksy ja talvi on meillä saunomisen sesonkiaikaa. En silti halua tehdä siitä liian tavanomaista, jokailtaista rituaalia. Saunomisesta menee tunnelma, jos siitä tulee liian arkipäiväistä. Ollaankin kivasti saatu säilytettyä saunomisessa se ihana fiilis! Sellainen, että sitä aina odottaa ja se on mielessä aina välillä pitkin päivää, kuten tänäänkin kun tietää että illalla on sauna :). Muuta ohjelmaa ei tarvi: sauna, saunajuoma & loppuilta sohvalla <3


Saunajuomana mun mielestä paras on lasi virkistävää alkoholitonta juomaa, juoma vaihtelee... Kesällä ja vielä näin syksylläkin on kyllä silloin tällöin maistunu Somersbyn omenasiideri (vaikka holillinen onkin), se on sopivan pienikokoinen saunajuoma :). 


Kynttilät ei aina kuulu meidän saunailtoihin ja juuri sen takia niitä on mukava silloin tällöin sytytellä lisäämään tunnelmaa! Kynttilät palaa hieman erityisempinä saunailtoina, syksyllä ja talvella tosin melko useinkin. 
Kynttilän lepattavaa liekkiä on rentouttavaa katsella lauteilta käsin, joskus sammutan muut valot ja saunon kynttilänvalossa. Tunnelmavalaistus on kyllä suuressa roolissa kylpyhuonetilassa, himmentimet on mielestäni olennaiset. 
Tykkään hirmuisesti saunamme lasiseinistä, ne avartaa tilaa tosi paljon! Eikä niiden puhtaanapito ole ollenkaan ongelmallista; niihin ei juurikaan vesiroiskeita kohdistu, koska suihku on ihan eri nurkkauksessa. 



Meidän kylppärissä tuoksuu ihana sauna <3 
Jo pelkästään se tuoksu saa odottamaan saunailtaa! 



Ostin ihan hiljattain vasta ensimmäiset saunatuoksut saunaamme, niiden nimet houkutti:

Tosin tuoksu ei oo ihan yhtä kiva ku nimi... En siis osta toista kertaa. 
Ei taida olla tervan (mun lempisaunatuoksun) voittanutta!


Jos muuten kiinnostaa, niin Wikipediassa on kivasti ja kattavasti kerrottu saunasta :)
Tässä linkki. 


Mukavia syksyisiä saunailtoja toivotellen ja tämän illan saunahetkeä odotellen,

33 comments:

  1. ei ole saunan voittanutta <3 rakastan kotisaunaa, rantasaunaa, savusaunaa.. en ole sentään fanaatikko minäkään, ilmankin pärjää jonkinaikaa muttei loppuikää ;-)

    ReplyDelete
  2. Voi kuinka kaunista! Kynttilät, himmentimet ja tuoksut kruunaavat saunahetken - ja amme, äh, oon kade :)
    t. Äippä

    ReplyDelete
  3. Mä olen myös "kova" saunoja. Löylyt ei saa olla liian kuumat ja tykkään istuskella lämmössä pitkään (jolla kyllä on huono puolikin kun useasti alkaa pyörryttämän :D).

    Teillä on kyllä niin ihanan tunnelmallinen saunapesu tila, että kyllä varmasti saunoisin tulla harvase päivä :)

    ReplyDelete
  4. Täällä yks joka saunoo AINA kynttilänvalossa :) Tullee mökkimäinen rentouttava fiilis :) Enkä miekään piä kuumasta saunasta vaan semmosesta sopivasta lämmöstä :) ja terva on meänki lempituoksu saunassa :) ostettiin pari vuotta sitte Kerkes-kiuaskivet ja ai että tullee hyvät ja pehmoset löylyt! :) Parhaimmat löylyt ikinä! :) Suosittelen nuita kiviä kyllä muillekki :) Niitä on sähkökiukaaseen ja puukiukaaseen omat :)

    Teillä on kyllä ihana saunaosasto, spa paremminki :) Nautinnollista saunailtaa teille :)

    ReplyDelete
  5. Teidän sauna on kerta kaikkiaan upea, olen sitä aina ihastellut ja tulen ihastelemaan:) Itsekään en pidä liian kuumasta löylystä, siellä ei kauan jaksa olla ja tulee tukala olo. Ja saunomisesta menee tosiaan maku jos joka ilta saunoo, siitä tulee liian rutiinia.

    Oma lempisaunani on kesämökkimme sauna, oman kotimme pikkuruisesta sähkösaunasta en pidä. Mökkisaunan lämmityksessä ja itse saunomisessa on oma erityinen tunnelma. Ja se olen minä joka aina lämmitän saunan, en anna sitä puuhaa kellekään muulle, se on olennainen osa saunomistunnelmaa :)

    ReplyDelete
  6. Ihanan kaunista!

    http://www.nightatvogue.com

    ReplyDelete
  7. Rags: thank You :)

    Anonyymi: juuri samat sanat ku sulla :))

    Äippä: kiitos ihanasta kommentista :)

    Janet: heh, mäki kerran teininä meinasin pyörtyä ku olin saunassa hiukan liian kauan... nykyään oon saunassa aika pienen hetken, en malta istua paikoillani hirmu kauan :D. kiitos kehuista :)

    Meän Satu: voi kiitos paljon, tänään tulee sauna kyllä tarpeeseen! ja kiitti kiuaskivi-vinkistä, pitääpä pitää mielessä ku joskus kivet vaihdetaan!

    Marika: oi kiitos tuhannesti, kauniisti sanottu! sopivan pehmeät löylyt on just parhaat :)
    voi tuli ihan kesäinen fiilis ku luin ton mökkisauna-kohtasi <3

    Night at Vogue: kiitos :)

    ReplyDelete
  8. Olipa ihana postaus!<3 Meilläkin sauna lämpenemässä parasta aikaa!:) Oisin kyllä napsauttanut päälle jo tän sun postauksen luetuani ellei olisi jo ollut!!
    Saunominen on ihanaa!
    Teidän kylppäri ja sauna on ihanat!! <3

    Hyviä löylyjä!

    ReplyDelete
  9. Ihanat kaakelit tuossa pesutilassa. Kyllä kelpaa kylpeä noin kauniissa saunassa :)
    -Pipsa-

    ReplyDelete
  10. tästä tuli olo: tahtoo heti saunaan ja mieluimmin teidän!

    ReplyDelete
  11. Voi kuinka kaunista ja tunnelmaista. Ihanat kaakelit ja koko saunaosasto :)

    ReplyDelete
  12. Aivan ihania kuvia! Mikä tunnelma! Meilläkin saunotaan usein kynttilän valossa :)

    ReplyDelete
  13. Niina: ja sinä ja sun kommentti ootte ihania :)). kiitos!

    Pipsa: kiitos paljon kiva Pipsa :). laatat on myös kovasti mun mieleen!

    Marita: voi hauska Marita :D. kiitos kommentista, joka sai mut nauramaan!

    Villa Brickyard: hurjan paljon kiitoksia :)

    Terhi: voi kiitos Terhi, mukava kuulla :))

    ReplyDelete
  14. Mä olen niin omituinen suomalainen että en edes muista milloin kävin viimeksi saunassa... (asunnossa on sauna) Tarvitsisin varmasti samanlaisen fantastisen tyyliikkään luxus saunan kuin teillä , niin varmasti mieleni muuttuisi. Osa syyllinen on varmasti atooppinen iho... kun pahimpina aikoina kuuma vesikin tekee pahaa.... Tervan tuoksuisia sauna hetkiä teille :) P.s haluuaako teidän kisut saunomaan T: Niina ja 4kisua

    ReplyDelete
  15. Niina ja 4kisua: ai jaa! no oi, kiitos kauniista sanoistasi <3
    tässä kodissa ei sauna maistu kisuille, mut sillon ku asuin kaksin vanhemman neidin kans ni hän tuli saunaan talvisin :D. ei kauan ollu, mut muutaman minuutin siinä alussa ylälauteella ja sit ku tuli liian kuuma, lähti aivastellen pois :D

    ReplyDelete
  16. Hei, ihania kuvia! Mistä olet ostanut nuo kynttilänjalat? Olen etsinyt vähän vastaavia ja vielä en ole löytänyt.

    T: Sanna

    ReplyDelete
  17. Mutta..mutta..missä ovat kaikki purtilot?? :D Meillä ainaki purkit kylppärissä valtaavat kohta maailman. Ovat kuitenkin koreissa ym piilossa mutta määrä ei vähene, vaikka kuinka käyttää ;D
    Tosi kaunis kylpyhuonesauna teillä, varsinkin nuo kuviolliset laatat!

    ReplyDelete
  18. Sanna: kiitos Sanna! kynttilänjalat on Ikeasta :)

    Katrinsessa: meillä ne on suihkunurkkauksen syvennyksissä ja muutama löytyy kylpyammeen korista. en tarvi kerralla niin monta, joten en halua pitää niitä esilläkään kaikkia kerralla. kiitos kehuista!

    ReplyDelete
  19. Voi miten ihana postaus taas! Tosi tunnelmallista ja ihanan näköistä. :o) Minulle tulee kyllä ihan samanlaiset fiilikset saunomisesta kun sinullekkin. Tällä hetkellä meillä ei ole omaa saunaa ollenkaan ja kyllä sitä kaipaa. Se on aina yhtä juhlaa kun pääsee jossain saunomaan.

    ReplyDelete
  20. Helene: oi kiitos ja mukava kuulla että tykkäsit :). joo aivan varmasti sitä saunaa arvostaa eri tavalla jos kotona sitä ei ole!

    ReplyDelete
  21. Voi juma miten kaunis saunaosasto!! Kyllä, osasto =)
    Voisin tulla tuonne vaikka heti! Harmittaa kun itsellä ei ole enää saunavuoroa ja salillakin on "vain" infrapunasauna.

    ReplyDelete
  22. Miss M: voi mahoton miten ihana kommentti! <3 kiitos sulle ihanainen :))

    ReplyDelete
  23. Aivan upea sauna ja kylpyhuone. Tuollainen ihanan rento saunaillan tunnelma välittyi kauniisti näistä kuvista. Tämä saunaosasto on kyllä kuin suoraan mun unelmista :)

    http://emminsalainenmuistikirja.blogspot.com/

    ReplyDelete
  24. emmi: oi, kaunis kiitos Emmi! mukava kuulla et tunnelma välittyi :)

    ReplyDelete
  25. Voi kun upea saunaosasto. Ihana ylellinen fiilis! Itse valkoisen rakastajana myös taidan jäädä seurailemaan blogiasi :)

    ReplyDelete
  26. Ch4rlotte: oi kiitos, tosi ystävällistä kommentoida noin :).
    kiva et löysit tänne, lämpimästi tervetuloa!

    ReplyDelete
  27. Mistä on ostettu tuo bath- koriste ? IHANA kylpyhuone !! :)

    ReplyDelete
  28. Anonyymi: kiitti :)
    tilasin tuon kyltin parisen vuotta sitte jostain nettikaupasta, jonka nimeä en valitettavasti enää muista :/

    ReplyDelete
  29. Ihana ja tunnelmallinen kylppäri!:)
    Miten syvä tuo hylly on? Siis tuo missä on nuo ihanat kynttilänjalat.
    Kiitos ihanasta blogista!
    t. Sari

    ReplyDelete
  30. Aivan ihastuttava kylpyhuone/saunaosato teillä:)kylpyamme kyllä kruunaa yleellisen kokonaisuuden:)Olemme rakentamassa taloa ja lattialaatan väri mietityttää. Valkeanhan tietenki laittaisin jos sen puhtaanapito ois helppoa;)onko siis tuo teijän laatta musta vai harmaa ja minkä värinen saumalaasti teillä on ko on niin kivan näkönen=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kiitos kiitos :)
      meidän kylppärin lattialaatta on melko tummanharmaa, saumalaastin ostimme mustana tai tummanharmaana, en enää muista tarkkaan. kirvesmiehiä ja rautakauppiaita jututtaneina tiedämme nyt, kuinka haasteellinen musta saumalaasti on: siitä joko tulee musta tai sitten vaaleanharmaa kuten meillä. riippuu vedestä ja monesta pikkuyksityiskohdasta, musta sävy on siis erittäin haasteellinen! joko onnistuu tai sitten ei... ja jos onnistuu, veden kalkki tekee siitä ajan kanssa paikoin vaalean ;). et onko sekään sitten hyvä.
      olen siis täydellisen tyytyväinen, että meidän musta saumalaasti muuttui yhdessä yössä tasaisen vaaleanharmaaksi :D. sävy on tosiaan tasainen eikä kalkki saa sitä näyttään vaaleammalta. että miettikää tarkkaan! :)

      Delete

Huomasithan, että blogini on muuttanut ja löytyy kaikkine postauksineen osoitteesta:
allyouneediswhite.bellablogit.fi
Joten jätäthän kommenttisi uuteen osoitteeseeni, kiitos!
Ystävällisesti,
S