Friday, December 17, 2010

Bourgie or not to Bourgie

Joo tiietään, tiietään... Tää aihe roikku ikuisuuden tuolla Coming-osiossa... :P
Niin kauan et kyllästyin siihen itekki :D.
Kaikkihan lähti mun suuresta innostuksesta Bourgieta kohtaan, ihastelin sitä joka paikassa, just tätä kirkasta Bourgieta:Olin jo päättäny hankkia sen itellenikin.
Mutta sit se alko pikkuhiljaa tulla vastaan joka paikassa.
Alko olla Bourgie-ähkyä havaittavissa...
Niinpä laitoin hankinnan mietintämyssyyn, sillä en halua ostaa valaisinta, johon pian kyllästyn (ei päde erittäin edullisten valaisinten kohdalla, niitähän nyt voi ostaa vaikka pari päivässä ja myydä pois viikon päästä ;)).

Bourgieta miettiessäni päädyin ostamaan Anttilasta tämän pöytävalaisimen:

Tää on oikeen kiva meidän olkkariin!

Haluisin vaan ostaa tähän toisenlaisen varjostimen, ehkä pyöreen ja se vois olla vaikka musta. Kaikki mitä mulla on jo valmiina, ei käy tähän jalkaan. Eli on osottautunu aika haasteelliseks löytää tähän sopiva varjostin...

Tähän asti valaisin on ollu tällä alkuperäisellä varjostimella ja on se sillainki ihan ok. Varjostimen muoto on kai tehty jäljitteleen jalan muotoa :).

Nää kuvat on otettu joskus parisen kuukautta sitten, siks ei näy mitään joulujuttuja :).

Tämän jalan muotoon, materiaaliin ja väriin tykästyin, siks tämän valaisimen ostin.

Edelleen on kuitenkin tarve yhdelle pöytävalaisimelle, luulisin, ja se tulis tv-tason päälle!
Laitankin kuvia olohuoneen tv-tasoseinustasta joskus joulun jälkeen. Nyt on viihde-elektroniikka aika lailla sitä mitä pitää, joten voin esitellä sen puolen olohuoneesta kokonaisuudessaan :).
Samalla voidaan yhdessä pohtia, mikä valaisin sinne sopis parhaiten :).


18 comments:

 1. Tosi kaunis ja sopii teille hienosti! Minun Bourgien korvaajaksi tulee Kartellin Take-valaisin kirkkaana....olen kirjoittanut siitä toiveen joulupukille ja toive on luultavasti kuultu;) Siinä on sitä Bourgien "muovia" sitten vähän pienemmässä muodossa;)

  ReplyDelete
 2. Alkuperäinen hinkumislamppu on IHANA mutta nätti on tuo korvaajakin. :)

  ReplyDelete
 3. Minäkin olen haaveillut Bourgiesta, mutta ihana on kyllä tuokin valaisin, oikein kiva!

  ReplyDelete
 4. Tuo lamppu on tosi kaunis! :) Ja sopii hyvin teille! Vaikka on tuo Bourgiekin kyllä aika ihana! ;)

  ReplyDelete
 5. Meillä alkoi rakennusprojekti syksyllä ja olen sitä kautta tutustunut blogien maailmaan. Löysin sitten sitä myötä sinunkin blogisi ja olen sitä aika aktiivisesti taustalla seuraillut.Teillä on niin kaunis koti ja makusi on lähellä omaani, kerään nyt jo vinkkejä tulevaa varten!

  Nyt uskaltauduin kommentoimaan, kun tuli mieleeni, että lamppuun sopisi kauniisti myös hopea varjostin! Olisi erilainen ja kävisi todella nätisti yhteen teidän keittiön pöydän päällä oleviin hopeisiin pallokynttilänjalkoihin, joita olen ihastellut myös monesti (mistä olet ne löytänyt?)! Esimerkiksi Pentikiltä löytyy tämä malli (koon sopivuudesta en kyllä tiedä):

  http://www.pentik.com/fi/products/sisustus/Sivut/Product.aspx?Catalog=Fi+Sisustus&ProductID=1PUV1447971%28Pentik+Base+Catalog%29

  Mustakin toimii toki hyvin, kehykset kun takana ovat mustat, joten ajatuksena vain tämä! Ja
  Bourgiekin on kyllä nätti valaisin ja näyttävä.

  ReplyDelete
 6. Maria: kiitos :)

  Soile: kiitti! pikku-Take on varmasti söpö :). mulla on joku sellanen ajatus, et jos ostan Bourgien, pitää olla jokin toinen huonekalu samantyylinen eli polykarbonaattia... enkä enää halua sitä Ghost-tuoliakaan :D

  Rilla,: niinpä, vaikeita valintoja :P. mutta pidän kyllä tuosta korvaajasta :)

  Hanna: kiitti, valaisin on iloinen :))

  Hanna*: kiitoksia paljon :)). saapa nähdä miten Bourgien kanssa käy ;)

  Niina: tuhannet kiitokset kehuista ja ihana kun jätit kommentin :). kiva kuulla niistäkin lukijoista, jotka seurailevat taustalla :), uskaltaa kommentoida milloin vain ;).
  pallokynttilänjalat on Ikeasta :)
  tuota hopeista Pentikin varjostinta oon monesti ihastellu!! meinasin kerran ostaa ne makkariin vaihtelua tuomaan. ne ei valitettavasti käy tohon olkkarin valaisimeen. ongelmana on nimittäin se osa, mikä kierretään lampun alle (se pyörylä mikä on varjostimessa kiinni :D): se on aina liian iso tai liian pieni tohon valaisimeen :/. etsinnät jatkuu... :)
  niin ja paljon onnea ja voimia teidän projektiin!! :)

  ReplyDelete
 7. Kaunis tuo anttilasta ostamasi lamppu :) varsinkin tuo lampun jalka! Ja nätti on tuokin "alkuperäinen" lamppu :)

  ReplyDelete
 8. Mun mielestä toi teidän nykyinen lamppu on todella kaunis! Kelpaisi itsellekin! :)

  ReplyDelete
 9. -Heli-: kiitos :)) oon nirso valaisinten suhteen, et heti ku löytyy mieluinen, kannattaa mun ostaa se :)

  Nanna: kiitos, kiva kuulla :))

  ReplyDelete
 10. Oon ihastellu tota teiän olkkarinlamppua jo aiemminki. Oliko kallis hankinta? Oiskoha niitä siellä vielä? ;) Ite ostin Bourgien kirkkaan valaissimen pari vuotta sitte ja se edelleen tököttää olkkarissa samalla paikalla mihin sen sillon laitoin. Se on niin kevyen näköinen valaisin etten ole lainkaan kyllästynyt.. päinvastoin.

  ReplyDelete
 11. Heidi: meidän kaupungin Anttilassa ainakin on vielä, joten varmasti saat omasi jos tahdot :). myös Kodin Ykkönen myy noita. hinta 59,90 jos en ihan väärin muista :).
  voi sitä Bourgieta minäkin usein mietin, edelleen... :)
  kiva ku jätit kommentin!

  ReplyDelete
 12. Tuo on kaunis tuo valaisin! Katselin kerrattaen itsekin tuota Anttilassa asioidessani ja mietin, että miten se on niin tutunnäköinen... Sitten kurkkasin blogiisi ja täälähän se valaisin komeilikin :) Ihana on tuo Bourgiekin, mutta niitä alkaa olemaan jo vähän joka puolella.

  ReplyDelete
 13. Niina: hih :). totta, Bourgieta näkee joka paikassa.. oonki päättäny etten sitä nyt ainakaan lähiaikoina meille osta. tulossa jotain muuta ;)

  ReplyDelete
 14. Ostin eilen Bourgien sen kirkkaan. On se niin ihana!<3 Vaikka niitä olis joka naapurilla niin ei mua haittais ku oon niin rakastunu siihen.=D Sopis kyllä teillekin tosi hyvin.;)

  ReplyDelete
 15. Jemina: oi että!! paljon onnea uudelle Bourgiellesi :). tottakai, se on tärkeintä et se miellyttää itseä, kuitenki kohtuusumman rahaa saa niihin uppoomaan :)). enkä oo koskaan sanonu ettei meille tulis Bourgieta, mut ei nyt ihan lähiaikojen ostoksiin kuitenkaan lukeudu. mulla on joku semmonen mielikuva et sit pitäis olla jotain muutakin polykarbonaattia täällä eikä meillä oo.. esim. Ghost-tuoli ;)

  ReplyDelete
 16. Niin meillä onkin Bourgien kaverina Kartellin Stone-jakkara kirkas.<3 Eli tosiaan vaatii jonkin kaverin. Sain pari lahjakorttia synttärilahjaksi joten niiden turvin raaskin Bourgien ostaa.;)

  Teillä on ihana se Soihtu, mut ehkä se ei sopis Bourgien kaveriksi... Tai en mä tiedä.=D

  ReplyDelete
 17. Jemina: no nehän onki tosi kiva ja sopiva pari!! niin voi olla ettei Bourgie sopis ihan tähän olkkariin, Soihdun lähelle. sen vois meillä laittaa vaikka työhuoneeseen tai aulan lipaston päälle :)

  ReplyDelete

Huomasithan, että blogini on muuttanut ja löytyy kaikkine postauksineen osoitteesta:
allyouneediswhite.bellablogit.fi
Joten jätäthän kommenttisi uuteen osoitteeseeni, kiitos!
Ystävällisesti,
S