Thursday, October 21, 2010

Missä meidän kissat syö?

Tämä asia mietitytti mua suunnitellessani keittiötämme yli vuosi sitten. Keittiömme alakaapistot on U-mallisesti, joten kissojen murkinapaikka ois ollu tiellä sama mihin se oltais sijoitettu... Tiesin et varsinki vanhemmalla kissallamme täytyy olla rauhallinen ruokapaikka, muuten hän kuihtuu olemattomiin!
Meille loistava ratkaisu oli sokkelilaatikko, jonka satuin näkemään erään keittiöfirman lehtisessä. Se ratkaisi koko ongelman! Sen sais aina pois tieltä eikä ruokakippoihin näin ollen kompastuisi. Vähän jänskätti vanhemman kisun tottuminen tällaiseen uuteen systeemiin, mut hienosti hän sen oppi :).
Aloitin eilen jo hyvissä ajoin viikkosiivouksia että viikonloppuna vois vaan viettää kivaa aikaa :). Siivousten lomassa putsasin kissojen ruokapaikankin:


Laatikko tyhjäks ja murut pois Ergorapidon pikkuimurilla:

Sit putsaus Wizzillä ja staattisella liinalla (en raaskinu Maison Belleäni käyttää ;D):

"Mihin laitoit mun murkinat??!!!"

Barokkikupit oli tietysti pöydällä kuvaamista varten! ;D

Sit tablettien pesu ja tabletit & ruokakupit paikoilleen!

"No vihdoin!!!"

Kyllä meidän kisut kuivamuonaakin saa, mutta kiitos tämän 3-vuotiaan ahmatin, ei kuivamuonakuppia voi pitää esillä koko ajan: kuppi ois tyhjä tunnin välein :/.


Vesikuppia ei kannata täyttää kovin piripintaan, jos ei halua sen läikkyvän yli kun laatikko työnnetään sisään :). Laatikko toimii pomppusaranalla, joten se on helppo jalalla ottaa esiin & laittaa pois tieltä.

Tehokasta torstaita!
:)

21 comments:

  1. Loistava idea käyttää sokkelilaatikkoa tuolla tavalla. Mä olen aina inhonnut kun eläinten ruokakupit on keittiön lattialla.


    Kopsaan ehdottomasti tuon idean!!

    ReplyDelete
  2. Mahtava keksintö :D Miltäs keittiö firmlta tuo löytyy? ;)

    Jojo

    ReplyDelete
  3. Onpas ovela keksintö. Koirilla ei taitas toimia, kun pitää olla vettä koko ajan saatavilla :)

    ReplyDelete
  4. Mahtava idea! Meillä sattuu keittiöstä löytymään just sellanen sopiva pikku syvennys, jossa kisun kupit saa olla rauhassa. Laitan kyllä tämän ratkaisun muistiin tulevia keittiösuunnitelmia varten :) Minkä nimisiä teidän karvanaatiot on, jos saa udella? :)

    ReplyDelete
  5. Hyvä systeemi tuo kyllä on! Ja hyvännäköiset kupit ja alustat kisuilla! :)

    ReplyDelete
  6. Voi että kuinka hyvä idea !!! Enpä ole tuollaista nähnyt aikaisemmin.. Toimisi niin hyvin meilläkin kun aina on kahden hauvelin kupit ties missä jaloissa pyörimässä! Onnistuukohan tuommoisen asennus jälkikäteen...?

    ReplyDelete
  7. guugeliin hakusana sokkelilaatikko, niin johan alkaa löytyä. Esim. ikealla on, mutta keittiömarket (?) näyttää olevan jälkiasennettavia, kun on runko mukana.

    ReplyDelete
  8. Hobgoblin: kiva että tykkäsit :). tuo on kyllä loistava juttu meidän keittiössä!

    Jojo: eikös :). varmasti kaikki keittiöfirmat tekee tuota, itekki piirsin vaan paperille omalle kalustetoimittajalle ja sellasen tekivät! Puustellin ideakirjasta sen joskus hoksasin, oli aivan pikkuriikkinen kuva sivuosassa, mut onneks sen näin! :)

    Päm: toimii koirillakin, kyllä meilläki laatikko on monesti auki jos ei ite keittiössä häärätä. kisujakin janottaa silloin tällöin :).

    Niina: eikö vaan :). laita ihmeessä ideakansioon ylös!

    HannaP: niin on! ja kiitos :D

    Emmi: varmasti ois hyödyllinen teilläkin! aattelinki jakaa tämän idean täällä, niin paljon se on meidän vieraissa hilpeyttä ja hämmästystä herättäny :). laatikkoja on kyllä jälkiasennusmallejakin!

    Hobgoblin: sokkelilaatikkoja osaa kyllä jokainen kalustetoimittaja tehdä :). meidän kalustetoimittajallekin oli aivan uus juttu, mut osasivatpahan vain tehdä! :)

    ReplyDelete
  9. Todella hyvä keksintö!
    Meidän kisut vaan syö niin pitkin päivää, että ne pitäis opettaa avaamaan myös laatikonkin :-) Meiltä löytyy kisuilta samat ruokakupit kyllä on niin samanmoinen maku!

    ReplyDelete
  10. On kyllä todella loistava keksintö, pysyy helposti siistinä ja saa helposti tarvittaessa piiloon! Meilläkin aina pyörii kissan kupit pitkin keittiön lattiaa ja vesikuppi meinaa vähän väliä mennä nurin.

    Nuorempi kissaneitimme on niin nirso ettei syö juuri muuta kuin raksuja ja niitä täytyy olla koko ajan esillä. Tällä kisulilla on hauska tapa syödä ihan vähän kerrallaan, siis ihan muutama raksu kerrallaan ja taas kupille, mutta hoikkana tyttönä on kuitenkin säilynyt. Ja on sen verran säikky että täytyy antaa aina täysi ruokarauha, ei siis mitään asiaa keittiöön kun ruokailu on käynnissä :) Märkäruoka ei tälle kissaneidille oikein maistu, paitsi yksi tietty merkki, joka tietysti kaikkein kallein mahdollisin mitä kaupasta löytyy :)

    ReplyDelete
  11. Sabuska: niinpä! :) ai jaa, meillä ahmitaan heti kuppi tyhjäks ettei vaan toiselle jää mitään :D. nuo on kyllä nätit ruokakupit :).

    Marika: aivan totta! hih, voi sitä teidän kisulia :). on ne hauskoja, niin paljon omia, persoonallisia tapoja :).

    ReplyDelete
  12. Mahtava idea, toimis meilläkin koiralla ja tosiaan, eihän sen kiinni tarvitse olla kuin tarvittaessa, vesi vanhin voitehista tarjolla eläimilläkin.
    Vaan meillä on kyllä keittiössä yksi oven tausta ja siinä pieni pöytä, jonka alla koiruutemme syö, vaatii myös rauhallisen paikan.

    Hyvä blogi!

    ReplyDelete
  13. Pike: niin on kyllä :). varmasti toimii sekä kissoilla että koirilla. kiitos ja kiva ku kävit :)

    ReplyDelete
  14. Vautsi vau! Toteuttamisen arvoinen idea meillekin. Tällä hetkellä meidän misut syö keittiön kulmassa Alessin kissa-ruokakupista, ja ruoanpalasia on luonnollisesti aina lattiat täynnä.. ;)

    -Salli

    ReplyDelete
  15. Salli: on toi kyl ihan vau :). jaa enpä ookkaan nähny Alessin kuppeja!

    ReplyDelete
  16. Siis aivan mieletön systeemi :)

    ReplyDelete
  17. Tia: heh, on tuo kyllä ollu tosi kiva ja käytännöllinen :)

    ReplyDelete
  18. Moikka taas...
    Aivan loistava idea tuo sokkelilaatikko kissojen kupeille. Meillä ei kyllä ole kissoja, on vain pari konnaa akvaariossa. Jos olisi niin uuteen kotiin tulisi ehdottomasti tuollainen ruokailulaatikko kissoille! Pitää vinkata kaverille, jolla kissoja on!

    terveisin,
    Asta

    ReplyDelete
  19. Asta: vinkkaa ihmeessä, tuo on tosi kätevä!

    ReplyDelete
  20. minua mietityttää että jos vesikin on laatikossa niin mistä ne kissat sitten pääsevät juomaan kun jano iskee etkä ole kotona/laatikko ei ole auki? meillä on aina vettä tarjolla ja sitä tuntuu menevän paljon, vaikka talvikin on jo tulossa..

    ReplyDelete
  21. Anonyymi: siis tuo laatikkohan on aina auki kissoille! vain sillon ku ite häärätään keittiössä (siivousta/kokkausta) laatikko on kiinni. joten älä huoli!
    sitä paitsi meidän kisut juo yleensä muualta ku vesikiposta: kylppärin lattialta, vessan & keittiön altaasta...

    ReplyDelete

Huomasithan, että blogini on muuttanut ja löytyy kaikkine postauksineen osoitteesta:
allyouneediswhite.bellablogit.fi
Joten jätäthän kommenttisi uuteen osoitteeseeni, kiitos!
Ystävällisesti,
S