Monday, October 31, 2011

Monday

Ääh, maanantai...


Mut sit ku pääsee yli tästä fiiliksestä...


... huomaa et on se uus viikko oikeestaan ihan jees juttu!


Maanantaikin voi olla ihan kiva päivä!

Uusi viikko, uudet kujeet!
Ja huomenna uusi kuukausikin :))

Sunday, October 30, 2011

Haaveissa Joulu

Sunnuntaihuomenet talviajasta!
Mulla oli jotenkin sellainen pieni toive, kun heräsin ja sipsutin olkkariin, et mua ois kohdannu tämä näky: (tarkoitan lähinnä lunta mut en toki vastustais noita tähtiäkään ;D)





Mutta ei :/ Ei näy lunta vielä... Katoin blogistani et viime vuonna ensi lumi (ainakin täälläpäin) satoi 12.10. Kuinka kauan joudumme vielä odottelemaan, jää nähtäväksi...
Oli lunta tai ei, mun joulufiilis sen kuin kasvaa, heh! Toivottavasti tämä ei mee ohi jouluun mennessä... Voisinkin paljastaa et fiilis on sitä luokkaa et tekis mieli kuunnella joulumusaa ;D (mut yritän hillitä ja säästää miestä...)


"Joulu ei merkitse minulle vain muutamaa pyhäpäivää, jonka vuoksi touhotetaan koko pimenevä ja kylmenevä kausi, vaan loppuvuoden viimeisiä kuukausia, hämärän kautta, jolloin painopiste arjessa on vahvasti sisätiloissa ja kodin juhlan valmisteluissa."


Tuon Dekosta viime vuonna bongaamani lauseen allekirjoitan täysin!




Tänään aion sisustella kotia sydämeni kyllyydestä! Vaihtelen tekstiilejä ja suunnittelen, mihin laitan mitäkin joulujuttua ;). Kohta vaihtuukin se kuukausi, jolloin meidän kodissa alkaa näkyä ja kuulua ja tuoksua joulu! <3


Muistatteko miten aiemmin jo mainitsin, et meiltä puuttuu modernihko kynttelikkö? Sellaisen tosiaan haluan, mutta oon totaalisen kyllästynyt niihin kynttelikköihin, jotka kestävät max. kaksi joulua ja ne saa hävittää... Meillä on nyt viiden vuoden sisällä ollu kaks sellaista, molemmat jo mennyttä kalua, enkä enempää samanmoisia hävitettäviä haluais. Niihin sai kyllä ostettua uusia polttimoita, mut silti ne lopulta hajos jostain syystä molemmat. 


Eniten mun silmää miellyttää tämäntyyliset kyntteliköt (mutta juuri yksi tällainenkin meillä on hajonnut; siitä mureni lopulta nuo osat jotka pitää polttimoa paikallaan):

Vois näyttää ihanalta olohuoneen ikkunasyvennyksissä kaks tuollaista, siirtäis vaan divaanin toiseen paikkaan...

Tämäkin ois tosi kaunis: (Kodin Ykkönen)


Onkos tämä Ghost-kynttelikkö tuttu teille? Tämä tosin poikkeaa hieman näistä muista sähkökäyttöisistä :)



Sitten vielä yksi ihanuus; Joy-kynttelikkö: (Design House Stockholm)
Kuvat Googlen kuvahaku.


Jonku näistä taidan meidän kotiin hankkia, arvaattekos minkä? ;)


Näistä jouluisista mietteistä toivottelen teille kivaa (sisustus)sunnuntaita :))

Saturday, October 29, 2011

Haaveilua

Sain tällaisen kivan haasteen Coconut white ja Oma Deco by J -blogeista. 
Listata siis tuotteita, mitä löytyy omalta ostoslistalta!


Voin kertoa, että yksi näistä mun listaamista tuotteista on aika haaveilu-asteella, (arvaatte varmaan mikä) mut voi voi miten ne sopiskaan meidän olkkariin kaksin kappalein <3


Iittalan Taika-kulhoja, Harri Koskisen K-tuoleja (luultavasti valkoisena pari kappaletta, vaikka mustakin on aivan unelma), Le Klint 172B, Iittalan Kartio-kulhoja kirkkaina sekä Artekin Kanto


Kuvat Googlen kuvahaku


Tähän onkin kiva myöhemmin palata ja katsoa, mitkä haaveet on käyny toteen :)
Napatkaas tästä mukaan tämä kiva haaveilu-haaste!


Valaisinjuttua on tulossa vielä myöhemmin jopa parin postauksen verran, mm. meidän olohuonetta koskien, joten toivottavasti aihe ei siis kyllästytä ;).


Lauantaita!

Friday, October 28, 2011

Viikonlopun aloitus

Tänään on ollu kiva ja aika touhukaskin perjantai!
Alkuillasta kotiuduin ja aloin vaihtaa niitä jouluverhoja ;). Pientä tuuletusta ja paikoilleen toiseen huoneeseen! Ihmiset muuten pesee verhoja aivan turhan usein, kyllä suurimmaksi osaksi tuuletus riittää. Harvemmin niissä kuitenkaan pesua vaativia likatahroja on... (Tuli vain mieleen tämä ku kerran puhuin asiasta yhden verhomyyjän kans ja hän sanoi et ihmiset usein pilaa verhokankaat pesemällä niitä liian tiheään.)

Istahdin just alas ja kaadoin lasiin tilkkasen punaviiniä. Aion lueskella vähän blogeja, jääny viime aikoina tosi minimiin!, ja ois tuossa vieressä pöydällä kiva pino lukemattomia lehtiäkin. Lopetin kesällä lehtien tilaukset, koska nykyään ehdin katsoa niistä lähinnä kuvat... Joten tilaan vasta ku nykyiset on käyty läpi tai ostelen pelkkiä irtonumeroita... Eli lehtitelineiden läpikäymistä ois ohjelmassa vielä tänään, täytyy laittaa niistä luetut kiertoon kavereille ja säilyttää muut :)












Tuota valkkaria en oo ennen maistanu, taidan säästää sen huomiseksi :P























Illemmalla aion katsoa boxilta jonku kivan leffan, jonku josta mies ei pidä, Paholainen pukeutuu Pradaan on vahvoilla! Mies on nimittäin hieman kauempana lätkämatsissa, kotiutuu vasta iltamyöhällä ja löytää mut varmasti sohvalta nukkumasta ;). Täytyypä muistaa sammuttaa kynttilät ennen sitä!


Nyt minä ja kisulaiset toivotetaan sinulle rentouttavaa viikonloppua!
Kisut saa katkarapuja viikonlopun kunniaks :)

Modernihko sisältä, perinteinen ulkoa

Lukija vinkkas mulle eilen tästä Etuoven kohteesta, ajatteli et tämän kyseisen kohteen sisustus ois mun mieleen. Täytyy todeta et hyvin tunnet mun maun Anna! :) Ihana koti sieltä löytyi; löysin monia yksityiskohtia, jotka miellyttää mun silmää. Niinpä siirsin ne miellyttävimmät kuvat tänne teidänkin ihailtaviksi! (Kuvat siis lainattu Etuoven sivulta ja poistan ne tarvittaessa.)



Mulle sydämentykytyksiä aiheuttaa K-tuolit, Tuplakupla, kauniit harmaan sävyt, Kanto-lehti-/takkapuuteline, tunnelmaa luovat seinävalaisimet...





Mustat verhot ja kahteen suuntaan aukeava takka :P



Tosin ihmettelin tuota takan edustan lasia! Meillä ei ois menny muuttotarkastus läpi, jos lasi ois ollu vaan takan toisella sivulla eli kyllä ainakin täälläpäin sen tulee ulottua koko luukun yli asti molempiin suuntiin.

Keittiö näyttää kivalta, vaikka itse en valitsisikaan samanlaisia alaovia, mutta tähän kotiin sopivat hyvin. 

Kivasti jatkuu sama kalustetyyli wc-tilaan:

Tällaiset lastenhuoneet miellyttää mua! Tuo musta tapetti on aivan ihana yksityiskohta pikkuneidin huoneessa, tyttömäisyyttä löytyy tapetin kuviosta :)

Tämäkin huone on mun mieleen: väriä on käytetty, mutta melko hillitysti eli pitäydytty lähinnä yhdessä tehostevärissä. Valkoinen ja musta rauhoittaa pinkkiä seinää. 

Yksinkertaisesti tosi kaunis koti!


Ja jos ihmettelitte otsikkoa niin tässä talo ulkoa:

Tätä mä just viimeks tarkotin, et vaikka talo on perinnemallia, ei sen aina tarvitse sanella myös talon sisustaa! Liian tylsäksi kävis elämä jos kaikki perinnetalot ois perinteistä maalaisromantiikkaa tulvillaan :D. Perinnetalokin saa olla modernihko sisältä ja tässä oli siitä yks hyvä ja onnistunut esimerkki!

Jos haluat katsoa tämän kodin kokonaisuudessaan, pääset kuviin tästä

Thursday, October 27, 2011

Omakotitalon keittiö - ennen ja jälkeen

Tässäpäs nyt näitä keittiöremppakuvia, joita olen teille lupaillut! (Talon asukkaiden luvalla luonnollisesti!)
Kyseessähän on 80-luvun omakotitalo, jonka keittiö haluttiin päivittää nykypäivään, huomioiden kuitenkin talon henki. Ei liian modernia, mutta ei liian romanttista hörhelötyyliäkään ;). 

Tässä kuvia miltä keittiö näytti ennen remppaa:


Vanhat kalusteet saatiin myytyä kätevästi netin kautta uuteen kotiin. 


Remontti laajeni hiukan (kuten kai niillä tapana on ;)) ja myös parketti vaihtui uuteen. Lisäksi muutkin huoneet (olohuone, aula ja makuuhuoneet) kävi läpi pienen pintaremontin. 


Koska talossa asuu nykyisin vain kaksi ihmistä, ei keittiössä tarvita yhtä paljon säilytystilaa, joten tämän seinustan kalusteet poistettiin kokonaan ja tilalle tuli remontin jälkeen jo olemassa oleva antiikkikaappi:

Tältä keittiössä näyttää nyt: (valitettavasti saatavilla ainoastaan alkuillan hämärässä otettuja kuvia)



Tältä kohdalta poistettiin lasitiiliseinämä:


Koska keittiö sijaitsee pohjoisen puolella, haluttiin tilaan tuoda lisää valoa aulan kautta ja se onnistui, kun seinään yläkaappien yläpuolelle asennettiin ikkunat. Nykyiset yläkaapit on matalammat kuin entiset, joten tämä oli mahdollista. Katonrajaan tehtiin lippa, johon saatiin upotettua ledit luomaan kivaa tunnelmaa!
Ihana sisustuselementti mielestäni :)



Remontin alkutaipaleella pariskunta mietti keittiöön tummia alakaappeja, mutta päätyivät lopulta valkoisiin. Mielestäni erittäin hyvä ratkaisu, tummat alakaapit ois ehkä imeny liikaa valoa itseensä.   


Tähän välitilaan haluttiin lasi, valaisimina spotit:

Tämäkin välitila uudistui laatalla, joka sopii kivasti hellan/uunin alaosaan; aiemmin viininpunainen tiili maalattiin nyt valkoiseksi. Samoin kävi kupuosalle.

Tapetit on lämminsävyistä beigeä, vastakohtana valkoisille kalusteille. Tekstitapettia löytyy yhdeltä seinältä ja se koostuu vanhanajan postileimoista muodostaen kivan parin antiikkikaapin kanssa :) 


Samaa tekstitapettia voi laittaa myöhemmin myös välitilaan lasin taakse, jos haluaa!


Kiinnitin tämän tarran jo alkukesästä kun remontti alkoi olla loppusuoralla, tarra vilahtikin aiemmin tässä postauksessani


Keittiön ilme päivittyi kivasti tähän päivään ja raikastui valkoisella värillä!
Pehmeyttä keittiöön saatiin lämpimän sävyisellä laminaattitasolla, joka sopii kauniisti uuden parkettilattian sävyyn. 
Sekä minä että talon asukkaat olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen :) (jälkimmäinen tietysti se tärkein ;))


Noh, mitäs sanotte? Näkyikö mun kädenjälki? ;D

Wednesday, October 26, 2011

Lisää työpisteitä

Kivoja työpisteitä kokosin kerran aiemminkin yhteen, postauksen löydät täältä
Niissä työpöydät oli kivannäköisiä, mutta säilytystilaa niistä löytyi niukasti. 
Tässä postauksessa on nyt sitten myös sellaisia työpisteitä, joiden työpöydistä löytyy sitä säilytystilaakin, mikä on tietysti melko kätevää ;)

Kuvat täältä ja täältä

Tällä viikolla aion muuten esitellä teille sen suunnittelemani keittiöremontin ennen ja jälkeen -kuvin! Siitä on ollut puhetta niiiiin kauan sitten, että muistaakohan kukaan sitä edes enää...
Mutta nyt mulla on vihdoin jälkeen-kuvat muistikortilla :)


Kivaa keskiviikkoa!