Sunday, July 31, 2011

Kesänautiskelua

Hurautettiin eilen illalla vähän pohjoisemmalle rannikolle syömään. Tunnistatteko paikan? :)


Haettiin hieman vertailupohjaa viikon takaiselle illalliselle ja testattiin, miltä se pippuripihvi konjakki-kermakastikkeessa täällä maistui! Herkullista oli tämäkin, mut ei kyllä ihan voittanut kotikaupungin versiota :P


Aivan ihanaa kuoharia maistoin, tätä on ehdottomasti ostettava! (Canti Asti Spumante, Italia)

Kalajoelta ei luonnollisesti poistuta kuin jätskikiskan kautta, kyseinen kioski onkin ihan omaa luokkaansa, suosittelen piipahtamaan :)

Illan päätteeksi vielä maisemista ja ilta-auringosta nauttimista!

Sitten te saisitte kertoa mulle Kuopiosta!
Hyvät ruokapaikat (mielellään jotain mitä löytää vain Kuopiosta, ei siis ketjuravintoloita), kaupungin parhaat terassit, kivoja irkkupubeja (miestä kiinnostaa), ihanat sisustusliikkeet...?
Entäs mitä majoitusvaihtoehtoa suosittelette (mielellään keskustasta)?


Kaikki vinkit laitetaan korvan taa ja osa varmasti testataankin vielä elokuun aikana!
:)

Herkkumuffinssi kiertoon

Ja näin käynnistyy heinäkuun viimeinen!
Avosylin ja lämpimin ajatuksin otin vastaan mulle ojennetut muffinssit tai cupcaket, kiitos Päm ja kiitos Outi! :)
Kun tämän tunnustuksen osakseen saa, kuuluu kertoa kolme lempiasiaa:

1. väri
2. ruoka
3. paikka, jossa haluaisi käydä

Mulla tuottaa vaikeuksia tämmöset, mihin pitäis vastata vain yksi... Joten vastaankin monta :D


1. Sisustuksessa valkoinen-musta-harmaa, vaatteissa musta & valkoinen sekä pieninä määrinä beigeä, pinkkiä, turkoosia & korallinpunaista (ei samanaikaisesti ;D).


2. viime aikojen lemppari pippuripihvi konjakkikermakastikkeessa :P


3. Voi näitä on enemmän ku laki sallii... Kotimaassa nyt ainakin Tampere, Kuopio ja Oulu (seuraavaksi siis, vaikka käyty on jo monta kertaa). Ulkomailla Barcelona, Wien, Budapest, Praha, Milano, Venetsia, jossain Iso-Britanniassa, jossa voi kokea Emmerdale-tunnelmaa... Lista ois ehkä loputon, jos enemmän aikaa uhrais!


Tunnustus jaetaan eteenpäin 15:lle blogille. 
Minä päätin tehdä valinnan tällä kertaa niiden joukosta, jotka ovat viimeisimpinä viime postauksiini kommentoineet! Joukossa on myös sellaisia, joilla ei omaa blogia ole (ei ainakaan nimimerkistä löytynyt), joten te saatte kirjata vastauksenne tämän postauksen kommenttiboxiin :))

Aikku
I
Niina ja 4kisua
Mg
Linda
Rags

Eli edellämainituista te, joilla on oma blogi, voitte ottaa tunnustuksen vastaan ja vastata siihen omassa blogissanne ja te, joilla blogia ei ole, vastauksia kommenttiboxiin :)


Leppoisaa sunnuntaista aamupäivää!
Tuohon omaan vastaukseeni nro 2 palaan ehkä vielä tänään ;)

Saturday, July 30, 2011

Makuuhuoneen muodonmuutokset

Ajattelin koota tällaisen postauksen siitä, millaisia pieniä muutoksia meidän makkari on saanu osakseen tän ensimmäisen asuinvuoden aikana. Tää on just yks bloggaamisen kivoja puolia; katsoa ajassa taaksepäin näin vaivattomasti :)
Tässäpäs siis makkaria kesästä 2010 tähän päivään!Näistä kuvista voi vetää johtopäätöksen jos toisenkin... :


a) vaihtelu virkistää
b) kyllä mä värejä käytän, aika rohkeastikin
c) pienillä jutuilla saa aikaan isoja muutoksia
d) meidän vanhemman kisuneidin lempipaikka taitaakin olla makuuhuone


:)

Thursday, July 28, 2011

Kesätunnelmaa Kreikan saaristossa

Nämä kuvat nosti mun matkakuumeen pilviin (tosin ei Kreikka kohteena, vaan näiden kuvien tunnelma)!

Oispa ihana istahtaa tähän bambukaton alle hetkeksi... Vaikka lounaalle...


... jonka jälkeen pienet nokoset ennen valmistautumista iltaan:

Kuvat

Onko teillä lomaa vielä jäljellä?
Ois kiva kuulla millaisia matkasuunnitelmia siellä päässä on :)
Me ei olla vielä matkaa varattu, harkitaan sellaistakin vaihtoehtoa et astellaan vaan kentälle ja hypätään koneeseen, missä on tilaa :P. Todennäköisesti näin ei tulla kuitenkaan toimimaan, mut voi sitä aina haaveilla noin rohkeasta vedosta ;D

Wednesday, July 27, 2011

Mustavalkoisesta ja raidoista...

... oli puhe tässä taannoin.
Kyseinen postaus tulikin heti mun mieleen ku törmäsin tähän kauniiseen ja hieman rehevämmällä maulla (voiko noin sanoa :D) sisustettuun argentiinalaiseen kotiin!

Kuvat

Arvaatteko mistä tässä kodissa tykkäsin eniten? 
;)

Pienoiset messupettymykset

Kuten oon joskus jo maininnu, tykkään yleisesti ottaen kovasti Jämerä-kivitaloista ja asuntomessuillakin aina odotan kyseisen firman talojen näkemistä :).
Tämän vuoden messuilla oli ainoastaan yksi Jämerä-kivitalo ja ulkoisesti se miellyttää mua kovasti. Mua on viimeisten parin vuoden aikana alkanu nimittäin suunnattomasti viehättää tällaset laatikkomaiset kivitalot:

Upeaa, modernia, kaunista, tyylikästä! (Jämerä-Cubistic, 35)

Mutta ku menin tähän Jämerään sisälle, koin pienimuotoisen pettymyksen. Ensinnäkään sisustus ei ollu kovinkaan paljon mun makuun, se vaikutti hieman "tyhjältä" ja sanoinki ystävälleni että tämä kohde jätti kyllä täysin kylmäksi. Tietenkään se ei kokonaan sisustuksesta johtunut, vaan talon pohjakin oli pettymys. 
Isoista ikkunoista ja valkoisista seinäpinnoista plussaa, mutta ei talo ollut ollenkaan niin avara ku jotenki odotin/oletin/toivoin! Ainoastaan ruokailutilan kohdalla huonekorkeus oli normaalia korkeampi (siis ei tietenkään voikaan kaikkialla olla ku kyseessä on kaksikerroksinen talo), muualta alakerta näytti jotenkin pimeältä & synkältä ja siellähän sitä kuitenkin eniten oleskellaan... 
(Ehkä tähänkin seikkaan vaikuttaa se mihin on omassa kodissa tottunut...)


Mies ei oo koskaan tykänny tällasista laatikkomaisista kivitaloista, lähinnä niiden tasakattojen vuoksi (hänen mielestään sopimaton Suomen sääolosuhteisiin...), joten nyt hän voi huokaista helpotuksesta koska mun viehätys laatikkomallisiin kivitaloihin jää pelkäksi viehätykseksi. En halua ite sellaisessa asua :)


Tiedän kyllä että tämä sisustus ei tämän talon lopullinen sisustus ole, vain messusisustus. Tämä onkin jotain hieman erilaista kuin sitä mustaa, valkoista, harmaata ;)


Sauna kivan erilainen, mut jotenki kaipaan saunaan lämpimiä elementtejä...


Sitten toinen kohde Aitta, nro 8, jonka ulkomuotoon en Jämerän tapaan ollut ihastunut... Etukäteissisustuskuvat kohteesta puolestaan sai mut kiinnostumaan siitä!
Mutta paikan päällä tuli latteampi fiilis ja sellanen olo, että sisustus on kesken. Ei näyttänyt lainkaan kodilta, jotenki liian tyhjää mun makuun. 


Lastenhuone ihan ok joo... Mut silti tästäkin huoneesta jää päällimmäiseksi fiilikseksi et tää on kesken, jotain erittäin olennaista puuttuu...

No tää ei vaan oo mun mieleen eikä mun tyyliä, ehkä siinä selitys :)

Talon pohjaratkaisu mua jäi kummastuttamaan, mutta ei siitä sen enempää, makuasioita toki. Ehkä ymmärrätte paikan päällä mitä tällä tarkoitan :)

Tämä oli tämän kohteen ainoa kohta, mistä pidin: 

Ruokailuryhmä ja hyllykkö:

Millaisia ajatuksia teillä näistä heräsi?
Oliko jompikumpi peräti teidän messusuosikki?


Kenenkään ei pidä tästä postauksesta loukkaantua, toteutin tämän vain lukijan pyynnöstä eikä makuasioista voi koskaan kiistellä :)